Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Όταν η πανσέληνος μετατρέπεται σε φόντο: Εικόνες που σε καθηλώνουν

Τα πάντα μοιάζουν ομορφότερα υπό το φως του φεγγαριού. 

Μαγικές εικόνες με φόντο την πανσέληνο μας ταξιδεύουν στον κόσμο. 

Το φεγγάρι που εμφανίστηκε την Τρίτη το απόγευμα στον ουρανό ήταν το μεγαλύτερο και πιο φωτεινό της χρονιάς, φωτίζοντας το

νυχτερινό ουρανό σε ολόκληρο τον πλανήτη και χαρίζοντάς μας ιδιαίτερα όμορφες εικόνες.

Σε λειτουργία και πάλι το ρόβερ Curiosity στον πλανήτη Άρη - Η NASA ερευνά τι προκάλεσε το πρόβλημα

Το ρόβερ Curiosity για άγνωστο λόγο συνάντησε κάποιο πρόβλημα στον Άρη, που το υποχρέωσε στις 15 Φεβρουαρίου να κάνει επανεκκίνηση του υπολογιστή του (reset) και να εισέλθει σε προστατευτική κατάσταση «ασφαλούς λειτουργίας» (safe mode) έως τις 19 Φεβρουαρίου.
Ευτυχώς το ρόβερ, που βγήκε πια από το «safe mode», επικοινωνεί κανονικά με τη Γη και σύντομα θα είναι σε θέση να επαναλάβει τις επιστημονικές έρευνες του, αλλά η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA), όπως ανακοίνωσε, προσπαθεί να καταλάβει τι συνέβη.

Νέες, καλύτερες φωτογραφίες της Έσχατης Θούλης από τη NASA -Σαν αράπικο φυστίκι - ΑΠΟ ΤΟ NEW HORIZON (Εικόνες)

Η Εσχατη Θούλη
Μια νέα «φουρνιά» -τις καλύτερες έως τώρα- φωτογραφίες της Έσχατης Θούλης, τις οποίες τράβηξε και έστειλε το σκάφος New Horizons (Νέοι Ορίζοντες), έδωσε στη δημοσιότητα η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA).
Οι φωτογραφίες είχαν τραβηχτεί κατά την ιστορική κοντινή διέλευση του σκάφους την Πρωτοχρονιά από το πιο μακρινό ουράνιο σώμα που έχει ποτέ «επισκεφθεί» μια διαστημοσυσκευή, σε απόσταση περίπου 6,6 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων από τη Γη.

YΠΕΞ: Τα ΗΕ προβαίνουν σε διαβήματα προς τον κατοχικό στρατό

«Η Κυβέρνηση παρακολουθεί στενά την κατάσταση και βρίσκεται σε συνεχή διαβούλευση και συνεργασία με την Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών, η οποία εργάζεται προς την κατεύθυνση της άρσης των παραβιάσεων με στόχο την πλήρη αποκατάσταση του status quo στην περιοχή» αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση του το ΥΠΕΞ, σχολιάζοντας τις τουρκικές προκλήσεις στα Στροβίλια.

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

Οι εκλογικές μάχες - Οι Έλληνες του εξωτερικού

Οι εκλογικές μάχες
Του Ν. Λυγερού

Οι εκλογικές μάχες που θα δώσουμε στην Ελλάδα θα είναι όλες εθνικές, σε όλα τα επίπεδα. Δεν υπάρχει λόγος λοιπόν να παραμείνουμε στις συμβατικές και κοινωνικές επιλογές. Όλοι θα ψηφίσουμε για τη Μακεδονία και δεν έχει σημασία αν θα είναι πιο δεξιά ή πιο αριστερά, αρκεί να είναι με ένα κόμμα που ψήφισε κατά του Προσυμφώνου των Πρεσπών. Αυτό που έχει σημασία είναι να σταματήσει το κόκκινο σκοτάδι και να φανεί ο ήλιος της δικαιοσύνης, για να φωτίσει όλη την πατρίδα μας. Φτάνει πια η εξουσία του κυβερνώντος κόμματος, που δεν αντιπροσωπεύει καν την πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Ο Έλληνας Σουσλόφ - Η Μακεδονία ενάντια στον Σύριζα - Χωρίς επιχειρήματα η κυβέρνηση

Ο Έλληνας Σουσλόφ
Του Ν. Λυγερού

Όταν κάποιος είναι ικανός να γράψει ένα βιβλίο που προωθεί το αυταρχικό καθεστώς που είχε η Πολωνία και να εξηγεί ότι ήταν δημοκρατικό, ενώ ταυτόχρονα περιγράφει με τον πιο μαύρο τρόπο το καθεστώς της Ελλάδας την ίδια εποχή, πώς μπορούμε να τον εμπιστευτούμε; Κι όταν εξηγεί μετά από χρόνια ότι επρόκειτο για παραγγελία του κόμματος στο οποίο άνηκε, όπου είχε το παρατσούκλι Σουσλόφ, ενώ θεωρεί τώρα πως είναι χαζομάρες γιατί να μην βλέπουμε το εργαλείο της προπαγάνδας. Άλλωστε γιατί δέχτηκε αυτό το όνομα; Δεν ήξερε ότι ήταν ο σύμβουλος του Στάλιν και γι’ αυτό οι τάφοι τους είναι δίπλα δίπλα στο Κρεμλίνο;

Αν η ΝΔ θέλει αυτοδυναμία - Σοβιετική Υπηρεσία Ριζοσπαστικής Αναθεώρησης

Αν η ΝΔ θέλει αυτοδυναμία
Του Ν. Λυγερού

Αν η ΝΔ θέλει αυτοδυναμία θα πρέπει να είναι πιο ξεκάθαρη όσον αφορά στο θέμα της ακύρωσης του Προσυμφώνου των Πρεσπών, διότι πολλοί ψηφοφόροι είναι σε ετοιμότητα αλλά δεν πρόκειται να υποστηρίξουν άλλο ένα κόμμα χωρίς ξεκάθαρες απόψεις, χωρίς να εξετάσουν προσεκτικά όλες τις λεπτομέρειες. Βέβαια η ΝΔ επειδή θεωρεί ότι είναι δεδομένο ότι θα νικήσει στις επερχόμενες εκλογές, δεν βλέπει την ανάγκη να εκφραστεί επίσημα πάνω στο θέμα της ακύρωσης. Είναι το κλασικό αντανακλαστικό εκείνου που έχει την πρωτιά. Αλλά είναι επικίνδυνο να εφησυχασθεί, διότι η πλειοψηφία των ψηφοφόρων θέλει δεν θέλει θα εκλέξουν τους αντιπροσώπους τους σε όλα τα επίπεδα με κριτήριο την Μακεδονία και το όνομά της.