Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΗΕ Τρίτη πυρηνική δοκιμή για Β.Κορέα - Ο κόσμος "κρατάει" την ανάσα του

Σε νέα πυρηνική δοκιμή προχώρησε πριν λίγες ώρες η Βόρεια Κορέα, την τρίτη κατά σειρά.
Στην τρίτη πυρηνική δοκιμή της ιστορίας της προχώρησε η Βόρεια Κορέα, όπως επιβεβαίωσε η ίδια και οι γείτονές της: Η δοκιμή, που είχε προαναγγελθεί εδώ και εβδομάδες, προκάλεσε δόνηση 4,9 βαθμών σε πολύ μικρό βάθος στην εγκατάσταση δοκιμών στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας. Σε συναγερμό βρίσκεται η διπλωματία των γύρω χωρών και των ΗΠΑ. Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στις 16:00.
H Νότια Κορέα επιβεβαίωσε ότι έγινε πυρηνική δοκιμή, διά συμβούλου του προέδρου της χώρας, και λίγο αργότερα και η Πιόνγκγιανγκ ανακοίνωσε την «επιτυχή πυρηνική δοκιμή».

Η Τακτική των «Βατήρων»: Απαραίτητα Βήματα για να βρεθούν οι Πατριώτες στην Εξουσία


Του Γιώργου Ανεστόπουλου


Η "πορεία προς την επιτυχία" ακολουθεί συγκεκριμένη Αρχέτυπη Διαδρομή.
Αυτή των «βατήρων».
Κατακτάς ένα βατήρα και τον αξιοποιείς αποφασιστικά και με τόλμη – δηλαδή, την «ισχύ που σου προσδίδει ο συγκεκριμένος βατήρας» - για να «εκτιναχθείς» στον επόμενο βατήρα.
Εαν δεν το κάνεις όσο ο βατήρας είναι σε «πίεση» (έχει δηλαδή την ικανότητα να σε εκτινάξει) και περιμένεις «περισσότερο» απ’ όσο πρέπει, τότε αναμένεις με σιγουριά το «ξεφούσκωμά» του και την καθήλωσή σου σ’ αυτόν.

Μηνύει τον Alpha η Χρυσή Αυγή

Στην κατάθεση αγωγών και μηνύσεων κατά παντός υπευθύνου προχωρά η Χρυσή Αυγή με αφορμή την αναπαραγωγή από τον ALPHA της φωτογραφίας που δημοσίευσε η "Εφημερίδα των Συντακτών" και δείχνει μέλη της Χρυσής Αυγής στο εσωτερικό του Παναρκαδικού νοσοκομείου, παρότι, όπως επισημαίνουν, η εφημερίδα είχε διευκρινίσει ότι επρόκειτο για μοντάζ.

«Με μία ασπρόμαυρη φωτογραφία, που είχε υποστεί άθλια επεξεργασία, τα συστημικά ΜΜΕ οργάνωσαν μία ακόμη συκοφαντική επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής. Για να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι οι Χρυσαυγίτες εισέβαλαν στο νοσοκομείο της Τρίπολης, έκοψαν και έραψαν μία φωτογραφία από πρόσφατη εκδήλωση του Κινήματος στην Κρήτη. Πιο συγκεκριμένα, η επίμαχη εικόνα έχει ληφθεί από την επεισοδιακή συγκέντρωση στην Χερσόνησο Ηρακλείου: η ομάδα περιφρούρησης της Χρυσής Αυγής βγαίνει από το ξενοδοχείο όπου διεξάγεται η εκδήλωση, γιατί στο σημείο πλησιάζει παράνομη αντισυγκέντρωση αναρχικών με δολοφονικά σύνεργα», αναφέρει η Χρυσή Αυγή.

Συναγερμός και αναχαίτιση από ελληνικά F-16 Επεισόδιο με τουρκικό ελικόπτερο στην Κάλυμνο

Επεισόδιο που κρίνεται ως «ιδιαίτερα σοβαρό» και ερευνάται από τα επιτελεία, σημειώθηκε τη νύχτα της Δευτέρας στην περιοχή της Καλύμνου όταν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα rodiaki.gr, τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο επιχείρησε να διεισδύσει στο νησιωτικό σύμπλεγμα της περιοχής (Κάλυμνος, Ίμια, Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι, Καλόλιμνος κλπ), πλησίασε πολύ κοντά στην Κάλυμνο και αναχαιτίστηκε τελικά από δύο ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 από την 115 ΠΜ.

Καρατζαφέρης: Στο Βελβεντό θα ήταν ο Γρηγορόπουλος αν δεν είχε σκοτωθεί(Βίντεο)

Σε πολύ βαριές καταγγελίες προχώρησε μέσα από την εκπομπή του ο κ. Καρατζαφέρης, ο οποίος κατηγορεί κόρη βουλευτή πως εμπορεύεται καλάσνικοφ και χαρακτηρίζει αφελή που προκλήθηκε τον φρουρό πως πυροβόλησε τον Γρηγορόπουλο.

«Η κυρία Ρωμανού είναι ευτυχισμένη που ο γιος της είναι έτσι. Αν ο επιπόλαιος φρουρός δεν είχε σκοτώσει τον Γρηγορόπουλο, ίσως τώρα να είχε συλληφθεί μαζί με τους άλλους.

Και ακούω και τις βλακείες, πως το παιδί σοκαρίστηκε από τον θάνατο του φίλου του και μετεξελίχθηκε. Όχι! Το παιδί έτσι ήταν από τότε και βάση των τρομοκρατικών σκέψεων που είχαν, πήγαν εκεί προκάλεσαν τον άλλον φρουρό και αυτός ηλίθια φερόμενος μπουμ μπουμ.

Η ΝΔ «μπλοκάρει» άρθρα του νομοσχεδίου για τα ναρκωτικά...Το ίδιο αναμένεται να κάνουν Ανεξάρτητoι Έλληνες και Χρυσή Αυγή

Σφοδρή κριτική δέχονται τα άρθρα 62 και 83 του νομοσχεδίου περι ναρκωτικών που υποχρεώνουν τον Αρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας να «αναψηλαφούν» αποφάσεις τους για τις οποίες εκφράζουν ενστάσεις τα ευρωδικαστήρια.

Ηδη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι θα τα καταψηφίσει, ενώ το ίδιο αναμένεται να κάνουν οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής. Να σημειωθεί ότι με τις συγκεκριμένες διατάξεις δίνεται η ευκαιρία σε όσους χρησιμοποιούν τα ευρωδικαστήρια -όπως η αυτοαποκαλούμενη ως «Τουρκική Ένωση Θράκης» κ.α-  να επαναφέρουν τις αλυτρωτικές τους απαιτήσεις για τις οποίες ήδη έχουν αποφανθεί τα ανώτατα δικαστήρια της χώρας μας.

Αστυνομικός έκανε απόπειρα αυτοκτονίας Ψωμιάδης: Βρήκα τον πρώην φρουρό μου σε λίμνη αίματος!

Σοκάρει η είδηση ότι ο πρώην περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης βρήκε τον αστυνομικό πρώην φρουρό του σε μια λίμνη αίματος να χαροπαλεύει!

Ο 34χρονος αστυνομικός νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, έπειτα από απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε.

Όπως έγινε γνωστό, ο 34χρονος φέρεται να αυτοπυροβολήθηκε στο πρόσωπο, θέλοντας έτσι να βάλει τέλος στη ζωή του, μη αντέχοντας άλλο τα προσωπικά και οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε.

Η παραίτηση Βενέδικτου πυροδοτεί σενάρια… Φόβοι μέχρι και για σχίσμα!

Στην θερινή του κατοικία στο Καστελ Γκαντόλφο θα αναπαύεται τις επόμενες ημέρες ο Ποντίφικας απορροφημένος στην συγγραφή, την ώρα που τα βρετανικά ΜΜΕ αναφέρονται στο εφιαλτικό σενάριο περί σχίσματος στην Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία καθώς ο Πάπας παραιτήθηκε από το αξίωμά του και δεν άφησε την τελευταία του πνοή εν ώρα καθήκοντος, στην Αγία Εδρα.

Το  γεγονός ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος επέλεξε να παραιτηθεί από το αξίωμά του τροφοδοτεί το δυσοίωνο σενάριο σύμφωνα με τα οποίο η ύπαρξη δύο Πάπων θα οδηγήσει σε μία διασπασμένη Καθολική  Εκκλησία, κάτι που είχε συμβεί το 1415 με το Πάπα Γρηγόριο XII. 

Η Ισπανίδα που ξεμπρόστιασε τον Παπανδρέου(Βίντεο)


Η νεαρή κοπέλα πήρε το λόγο και είπε μεταξύ άλλων: «Εσείς είστε υπεύθυνοι για αυτό που συμβαίνει τώρα. Εμείς πληρώνουμε τις συνέπειες από την απουσία πολιτικής σας ή από τις πολιτικές σας» 
Σφοδρή επίθεση από μία νεαρή Ισπανίδα δέχτηκαν οι ηγέτες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και δη ο πρόεδρός της Γιώργος Παπανδρέου.
Η νεαρή κοπέλα, μέλος της Νεολαίας της Διεθνούς, κατήγγειλε την πολυτέλεια στην οποία διαβιούν οι ηγέτες της Σοσιαλιστικής.
Ξενοδοχεία πέντε αστέρων, λιμουζίνες και δείπνα, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του τρόπου ζωής των Σοσιαλιστών της Διεθνούς και του επικεφαλής τους κ. Γιώργου Παπανδρέου.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

ΠΡΟΣΟΧΗ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού
Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός αργά τη νύχτα σήμερα στα δυτικά με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιονιά στα ορεινά.
Πιο αναλυτικά :
Την Τετάρτη θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και βαθμιαία στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο. Χιονοπτώσεις κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Οι νότιοι άνεμοι στο αιγαίο θα φθάσουν τα 8 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τα 9 μποφόρ. Αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στη δυτική Ελλάδα και μέχρι το βράδυ στις περισσότερες περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Αθλιότητα από τον υποτακτικό της Τρόικας...Στην ΜΚΟ του Αλαβάνου και της "Υπατίας" ο "εραστής της νομιμότητας"!!!

Είναι ίσως η επιτομή της αθλιότητας. Μία φαρσοκωμωδία που παίζεται στην πλάτη μίας εξαθλιωμένης κοινωνίας από υπεπροβεβλημένες πολιτικές περσόνες, όπως ο "ατσαλάκωτος" κύριος Χατζηδάκης. Ο υπουργός που υλοποιεί αδίστακτα όλες τις εντολές της Τρόικας αδιαφορώντας για την φρίκη που προκαλεί στους πολίτες, με δαμόκλειο σπάθη την "παραμονή στο Ευρώ", είναι συνέταιρος του εκπροσώπου του "Λόμπυ της δραχμής", Αλέκου Αλαβάνου!
Μιλάμε για την περιβόητη ΜΚΟ "Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης", όπου το όνομα του υπουργού φιγουράρει στην διοικούσα επιτροπή δίπλα σε αυτό του Αλαβάνου! Ναι, του κυρίου Αλαβάνου ο οποίος τοποθετείται ξεκάθαρα υπέρ της εξόδου από το Ευρώ την ίδια στιγμή που ο ομοτράπεζος του Χατζηδάκης ξιφουλκεί υποκριτικά κατά του "λόμπυ της δραχμής".

Αμελητέες απώλειες παρουσιάζει το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου

Λευκωσία: Αμελητέες απώλειες παρουσιάζει την Τρίτη το Χρηματιστήριο, εν μέσω πενιχρού επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Ο Γενικός Δείκτης (στις 12:59) βρισκόταν στις 107,7 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση σε ποσοστό 0,06%. Αντίθετα, ο Δείκτης FTSE/CySE 20 παρουσίαζε άνοδο σε ποσοστό 0,24%, τυγχάνοντας διαπραγμάτευσης στις 42,38 μονάδες. Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών διαμορφωνόταν στις €282.767.

Άνοδος με "συγκρατημένο" τζίρο στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Χωρίς να ξεφεύγει από το υποτονικό συναλλακτικό μοτίβο με το οποίο ξεκίνησε η εβδομάδα, ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστήριου της Αθήνας κινείται εκ νέου την Τρίτη με ήπιες εναλλαγές προσήμου.

Η επιλεκτικότητα με την οποία εκδηλώνονται οι κινήσεις των επενδυτών παραμένει εμφανής. Ελλείψει καταλυτών, η αγορά δεν αναμένεται να αποκλίνει σημαντικά από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών, σχολιάζει σήμερα στο πρωινό της report η Eurobank Securities.

Το Μαντείο των Δελφών

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ theTempestAhead1110

Διστακτικότητα στη Wall Street μετά τα υψηλά πέντε ετών

Dow13.971,24-21,73 -0,16%  



  Nasdaq3.192,00-1,87 -0,06%  

Η Wall Street χθες
Μικρές απώλειες σημείωσαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street τη Δευτέρα σε κλίμα επιφυλακτικότητας μετά τα πρόσφατα υψηλά πέντε ετών και ενώ στη συνάντηση των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες δεν σημειώθηκε πρόοδος στις συζητήσεις για την Κύπρο.

Ο επικεφαλής του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem μετά τη συνάντηση των υπουργών δήλωσε ότι οι συζητήσεις για το πρόγραμμα διάσωσης της Κύπρου συνεχίζονται και δεν θα πρέπει να αναμένεται κάποια απόφαση πριν από τον Μάρτιο.

"Ενημερωθήκαμε για την πρόοδο που έχει σημειώσει η τρόικα στην κατεύθυνση της οριστικοποίησης του προγράμματος μετά τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές και σε αυτό το πλαίσιο οι συζητήσεις εστίασαν στις ανησυχίες που απομένουν σχετικά με το θέμα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος", σημείωσε.

Την ίδια στιγμή συνεχίζεται στις ΗΠΑ η διελκυστίνδα ανάμεσα σε Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικανούς για τον προϋπολογισμό.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 21,70 μονάδες (-0,16%) κλείνοντας στις 13.971,20 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 1,80 μονάδων (-0,06%) και έκλεισε στις 3.192,00 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε πτώση 0,90 μονάδων (-0,06%) κλείνοντας στις 1.517,00 μονάδες.