Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021

Η Μάχη του Στάλινγκραντ

Η μεγαλύτερη και φονικότερη μάχη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και της παγκόσμιας ιστορίας γενικότερα. Υπολογίζεται ότι πάνω από 1.500.000 άνθρωποι (στρατιώτες και πολίτες) έχασαν τη ζωή τους. 
Όταν κάνουμε λόγο για «Μάχη του Στάλινγκραντ», εννοούμε μια σειρά πολεμικών συγκρούσεων μεταξύ Γερμανών και Σοβιετικών, που έλαβαν χώρα από τις 23 Αυγούστου 1942 έως τις 2 Φεβρουαρίου 1943 στα περίχωρα και στο κέντρο της πόλης του Στάλινγκραντ (νυν Βόλγκογκραντ).
 Μετά την καταστροφική επιχείρηση του 1941 για την κατάληψη της Μόσχας, οι Γερμανοί σταθεροποίησαν τις θέσεις τους στην Ουκρανία και την άνοιξη του 1942 ήταν έτοιμοι να εξαπολύσουν

Τους παίρνει τα διαβατήρια - Αποφάσεις από Υπουργικό

Φρίξος Δαλίτης
Από το philenews

Καθοριστικής σημασίας θα είναι η  σημερινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου στο Τρόοδος, ενώπιον του οποίου θα τεθεί η πρόταση που επεξεργάστηκε ο Πρόεδρος με τους συνεργάτες του σε συνεργασία με τη Νομική Υπηρεσία και αφορά την αφαίρεση των ταξιδιωτικών εγγράφων για τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ και άλλους λεγόμενους αξιωματούχους του ψευδοκράτους, περίπου 20 στο συνολικό αριθμό.

Ο κατάλογος των ατόμων θα τεθεί ενώπιον του Υπουργικού για έγκριση και σε αυτόν κατά πάσα

Τρεις νέες επαρχίες κατέλαβαν οι δυνάμεις της αντίστασης στο Αφγανιστάν

Ανατροπές με ήττες των Ταλιμπάν από τους αντάρτες του Σαχ Μασούντ

Οι αντάρτες, που συγκεντρώθηκαν υπό την ηγεσία του Αχμάντ Μασούντ, γιου του θρυλικού πολέμαρχου, Σαχ Μασούντ, εναντίον των Ταλιμπάν, πήραν τον έλεγχο σε άλλες τρεις περιοχές στην κοιλάδα Παντσίρ, το οποίο είναι η τελευταία περιφέρεια που δεν έχουν καταλάβει οι Ταλιμπάν.

Οι Ταλιμπάν, από την άλλη πλευρά, ανακοίνωσαν ότι εκατοντάδες μαχητές τους οδεύουν προς στο Παντσίρ και, τονίζοντας ότι τα επιχειρησιακά τους σχέδια για κατάληψη της περιοχής είναι έτοιμα.

Ομιλία του Robert Menendez στο Μουσείο της Ακρόπολης, στο πλαίσιο της δράσης της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» με τίτλο Forum «Η Ελλάδα το 2040»

Την Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021 και ώρα 21.00, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας, κύριος Robert Menendez, θα μιλήσει στο Μουσείο της Ακρόπολης, σε εκδήλωση που διοργανώνει η Επιτροπή «Ελλάδα 2021», στο πλαίσιο του Forum «Η Ελλάδα το 2040».

Η ομιλία θα μεταδοθεί μέσω live streaming στα κοινωνικά δίκτυα και στον ιστότοπο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» (greece2021.gr).

Ο Robert Menendez είναι διακεκριμένος Αμερικανός δικηγόρος και πολιτικός. Από το 2006 υπηρετεί ως Γερουσιαστής των Ηνωμένων Πολιτειών για το Νιου Τζέρσεϊ, ενώ από το 2021 κατέχει τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, συμμετέχοντας ενεργά στη διαμόρφωση της Εξωτερικής Πολιτικής της χώρας του.

Την τύφλωσαν οι Ταλιμπάν και συγκλονίζει με όσα λέει: «Ταΐζουν τα σκυλιά με σώματα γυναικών, ήμουν τυχερή»(Βίντεο)

Ταλιμπάν: Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις μιας Αφγανής μητέρας που οι Ταλιμπάν της έβγαλαν τα μάτια επειδή είχε πιάσει δουλειά.

«Στα μάτια των Ταλιμπάν, οι γυναίκες δεν είναι ζωντανά, ανθρώπινα όντα, παρά κρέας και σάρκα για ξυλοδαρμό», είπε η Khatera, που ζει πλέον στο Δελχί, στον ινδικό σταθμό News 18.

Την τύφλωσαν οι Ταλιμπάν και λέει πως ταΐζουν τα σκυλιά με σώματα γυναικών
Η 33χρονη μητέρα 5 παιδιών περιέγραψε τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια των Ταλιμπάν, λέγοντας μάλιστα πως την έδωσε στους φονταμενταλιστές ο ίδιος της ο πατέρας. Πρώην μαχητής των Ταλιμπάν και ο ίδιος, δεν έβλεπε με καθόλου καλό μάτι το γεγονός ότι η κόρη του εργαζόταν και ήταν μάλιστα αστυνομικός.