Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023

Συναντήσεις Μουσείων στο Εθνικό - Τα μολύβδινα χρηστήρια ελάσματα από το Ιερό του Διός και της Διώνης στη Δωδώνη


Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο υποδέχεται το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων εγκαινιάζοντας τη νέα του δράση με τίτλο «Συναντήσεις Μουσείων στο Εθνικό», υλοποιώντας με τον τρόπο αυτό το όραμά του για διάλογο με τα Μουσεία της Περιφέρειας.

Σαν σήμερα το 1868 ιδρύεται η Ανακτορική Φρουρά – η σημερινή Προεδρική Φρουρά


Σαν σήμερα, στις 12 Δεκεμβρίου 1868, ιδρύεται η Ανακτορική Φρουρά, η σημερινή Προεδρική Φρουρά.

Κτηνολάτρες και ανθρωπομάχοι


Του Κώστα Στούπα 

"Εσείς εδώ πιο πολύ αγαπάτε τα σκυλιά και τις γάτες παρά τα παιδιά..."μου είπε ο Ρατζάβ (ή κάπως έτσι) την ώρα που περνούσαμε έξω από το τεράστιο "πετ-σοπ"(μεγαλύτερο από το μίνι μάρκετ της γειτονιάς) καθ’ οδόν προς το χρωματοπωλείο προκειμένου να διαλέξουμε χρώματα για το βάψιμο του σπιτιού.

Ερντογάν: Φορώντας τη μάσκα του καλού γείτονα


Μια ακόμη προσπάθεια να ξεγελάσει τη Δύση

Γιώτα Χουλιάρα, Αρθρογράφος

Δημοσιογράφος - Συγγραφέας

Οι «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα» έβαλαν σύνορα στο νησί-Έκθεση «Βόρειας Κύπρου»


Σύνορα στο νησί μας έβαλαν οι «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα» αφού στην σελίδα τους υπάρχουν σύνδεσμοι και χάρτες με  «Κύπρο» αλλά και «Βόρεια Κύπρο», χωρίς μάλιστα καμία αναφορά περί μη διεθνούς αναγνώρισης του ψευδοκράτους.

Η εργαλειοποίηση της Αθήνας από τον Ερντογάν και ο ορθολογισμός


Ο νεοσουλτάνος της Άγκυρας έχει εργαλειοποιήσει την Αθήνα στην προώθηση των επιδιώξεων του εις βάρος του Ελληνισμού, με ένα τόσο οφθαλμοφανές θέατρο

Κώστας Μαυρίδης, Αρθρογράφος

Κώστας Μαυρίδης- Ευρωβουλευτής ΔΗΚΟ (S&D)

Θαλάσσιος διάδρομος: Σήμερα στην Κύπρο ομάδα Ισραηλινών τεχνοκρατών

Ραφαέλα Δημητριάδη

Ένα πολύ συγκεκριμένο σχεδιασμό ως προς την υλοποίηση της πρωτοβουλίας για τον θαλάσσιο διάδρομο για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας από την Κύπρο προς τη Γάζα, έχει συντάξει η Κυπριακή Δημοκρατία, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη.

Έρχονται τα πανίσχυρα ελικόπτερα Romeo – «Αγώνας δρόμου» στο Πολεμικό Ναυτικό για υποδομές και προσωπικό


Του Κώστα Σαρικά

Στα τέλη Φεβρουαρίου ή τις πρώτες εβδομάδες του Μαρτίου πρόκειται, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Πολεμικού Ναυτικού, με βάση την ενημέρωση που έχει από τους Αμερικανούς, να φτάσουν στην Ελλάδα τα πρώτα τρία από τα συνολικά επτά υπερσύγχρονα ελικόπτερα πολλαπλού ρόλου με έμφαση στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο MH-60 Romeo.

Τι προβλέπει το σχέδιο «ανάστασης» για τα οκτώ C-27J Spartan: Οι απαραίτητες αλλαγές ώστε μετά από χρόνια να επιστρέψουν στους αιθέρες


Τα C-27J Spartan πορεύτηκαν για πολλά χρόνια δίχως σύμβαση που αφορά την μετέπειτα υποστήριξή τους με αποτέλεσμα ο στόλος μέρα με τη μέρα να λιγοστεύει παρά τις προσπάθειες διαρκείας των μηχανικών να τα κρατήσουν “ζωντανά” Πηγή: Πολεμική Αεροπορία

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ//Hellas Journal

Σε περίπου έναν μήνα η πρόταση της κατασκευάστριας εταιρείας του «Πήγασου» της 112 Πτέρυγας Μάχης, των C-27J Spartan δηλαδή, πιθανά θα έχει φτάσει στο αεροπορικό επιτελείο, για να ξεκινήσει η επεξεργασία της από τον αρμόδιο κλάδο.

Το Βέλγιο παραλαμβάνει F-35 – Η Ελλάδα πότε;

Η κατασκευάστρια εταιρεία Lockheed Martin παρουσίασε το πρώτο F-35A Lightning II του Βελγίου στη βελγική κυβέρνηση κατά τη διάρκεια μιας τελετής διάθεσης στις εγκαταστάσεις παραγωγής του μαχητικού 5ης γενιάς στο Fort Worth του Τέξας. Την ίδια στιγμή η απαντητική επιστολή από τις ΗΠΑ προς τη Ελλάδα αγνοείται.

του Χρήστου Μαζανίτη

Οι δυνατότητες αεροκίνησης του Ελληνικού Στρατού σε πρώτο πλάνο-Ελικόπτερα Chinook συνοδεία Kiowa και Apache μεταφέρουν την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία

Γιάννης Νικήτας

Aετός, Ελικας και ξίφος. Συμβολίζουν τη δυναμική και αποφασιστική επέμβαση στη μάχη από αέρα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού, την ιστορική διαδρομή της Αεροπορίας Στρατού και το αποφασιστικό πλήγμα που μπορεί να προκαλέσει με τα μέσα που διαθέτει.

Τί σημαίνει η επιχειρησιακή αξιολόγηση του ΤΝΕΕ από το ΝΑΤΟ και τί ακολουθεί


Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Την περασμένη εβδομάδα, το ΓΕΕΘΑ ανακοίνωση την επιτυχή διαδικασία επιχειρησιακής αξιολογήσεως του Τμήματος Ναυτικών Ειδικών Επιχειρήσεων (ΤΝΕΕ) της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) από την Συμμαχική Διοίκηση Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (ASOFCOM) του ΝΑΤΟ. Το ΤΝΕΕ, αντιπροσωπεύει την συνεισφορά της ΔΥΚ στην ΔΕΠ. 

Η Πολεμική Αεροπορία τίμησε την απώλειά της στη Λιβύη παρουσία ΥΦΕΘΑ (ΦΩΤΟ)


Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης, παρέστη σήμερα, Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023, στην Τελετή Ονοματοδοσίας Αμφιθεάτρου 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας σε Αμφιθέατρο «Υποπτεράρχου Ευαγγελίας Ανδρεαδάκη», η οποία έχασε πρόωρα, εν ώρα καθήκοντος, τη ζωή της, κατά τη διάρκεια αποστολής στη Λιβύη.

Οπαδική βία: Λίστα με 200 χούλιγκαν παρέδωσαν στην εισαγγελία του Α. Πάγου Βρούτσης και Οικονόμου


Φάκελο με περίπου 200 ονόματα σκληρών χούλιγκαν που δραστηριοποιούνται σε όλες ομάδες και σε πανελλαδικά παρέδωσαν στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου οι Υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου και ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης ζητώντας αναβάθμιση της έρευνας.

Οι γιατροί ακρωτηρίασαν το πόδι του 31χρονου αστυνομικού που τραυματίστηκε από τη ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια του Ρέντη


FILE PHOTO: Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ έξω από Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας ΑΠΕ – ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Στον ακρωτηριασμό του αριστερού ποδιού του 31χρονου αστυνομικούπροχώρησαν οι γιατροί σε μια ύστατη προσπάθεια να τον κρατήσουν στη ζωή.

Πηγές ΥΠΕΞ: Καμία συναίνεση στην ένταξη της Αλβανίας χωρίς πρόοδο στο θέμα Μπελέρη


Τη θέση της Ελλάδας ότι δεν θα συναινέσει στην ενταξιακή διαδικασία της Αλβανίας εάν δεν υπάρξει πρόοδος στο θέμα του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρας, Φρέντι Μπελέρη, επανέλαβαν διπλωματικές πηγές από τις Βρυξέλλες.

Προκλητικός ο Ράμα για Μπελέρη


Συνεχίζει να προκαλεί ο Εντι Ράμα, ο οποίος δηλώνει ότι «η Ελλάδα δεν έχει κάποιο δικαίωμα στην υπόθεση Μπελέρη», ενώ παράλληλα αποκλείει το ενδεχόμενο ορκωμοσίας του.

Απορρίφθηκε το αίτημα Μπελέρη για άδεια ορκωμοσίας – Θυμός και αγανάκτηση στη Χιμάρα (βίντεο)


Στο άκουσμα της απόφασης, δεκάδες ομογενείς βγήκαν στον δρόμο και φώναζαν «ντροπή σας» και «δικτατορία»… 

Φρεγάτες: Tρέλα των Γάλλων με τις ελληνικές FDI – Πρέπει να κάνουμε και τις γαλλικές όπως οι Έλληνες – Γιατί το λένε

To πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Γάλλοι αλλά και η λύση που προτείνουν.

Διονύσης Αντωνέλλος

Ερντογάν: Άλλαξε μήπως στρατηγική και μας ζητάει αμοιβαίες “υποχωρήσεις”;


Θα περάσει καιρός προτού οι πολιτικοί αναλυτές και η κοινή γνώμη “χωνέψουν” τα ποικίλα αποτελέσματα της ελληνοτουρκικής συνάντησης κορυφής. Σκόπιμα Αθήνα και Άγκυρα είχαν διατηρήσει χαμηλές προσδοκίες. Ως εκ τούτου η αποτίμηση μπορεί να χαρακτηριστεί ως ιδιαίτερα θετική – στην Ελλάδα, στην Τουρκία και από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. 

Φρεγάτες: Το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου των Γάλλων που ρίχνει τα drone – Mυστήριο τι έκαναν οι Γάλλοι

Κόβει τη σύνδεση δεδομένων των drone με τον επίγειο σταθμό τους.

Διονύσης Αντωνέλλος

Υπ. Άμυνας Τουρκίας: Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να συνεχιστεί το θετικό κλίμα με την Ελλάδα

«Έχει ξεκινήσει ένα θετικό κλίμα, καλής γειτονίας με την Ελλάδα μετά τις φωτιές στην Ελλάδα και τους σεισμούς στην Τουρκία. Για να συνεχιστεί αμοιβαία το κλίμα αυτό κάνουμε ό,τι μπορούμε» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνα Γιασάρ Γκιουλέρ, μιλώντας στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο ΝΤV.

Άγκυρα: Δεν βιαζόμαστε για την ένταξη της Σουηδίας- βλέπουμε μετά το νέο έτος


Δεκέμβριος 12, 2023. Ελλάδα.

Ο βουλευτής του AKP Φουάτ Οκτάι, Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, έδωσε συνέντευξη σε ένα κορυφαίο οργανισμό μέσων ενημέρωσης των ΗΠΑ, γράφουν τουρκικά δημοσιεύματα.

Σουηδία: «H Ουγγαρία μας διαβεβαίωσε ότι δεν θα είναι η τελευταία χώρα που θα εγκρίνει την ένταξή μας στο NATO»


Η Ουγγαρία επανέλαβε τη δέσμευση ότι δεν θα είναι η τελευταία χώρα του ΝΑΤΟ που θα επικυρώσει την αίτηση της Σουηδίας για ένταξη στη συμμαχία, δήλωσε σήμερα ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών Τομπάιας Μπίλστρομ αφού συνάντησε τον Ούγγρο ομόλογό του νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

H πρόεδρος του Χάρβαρντ Κλοντίν Γκέι κατηγορείται για λογοκλοπή: «Ένας λευκός άνδρας θα είχε ήδη απομακρυνθεί»

Τις προηγούμενες μέρες βρέθηκε στο στόχαστρο εξαιτίας «αντισημιτικών σχολίων»

Γαλλία: Δασκάλα φοβάται για τη ζωή της αφού έδειξε πίνακα με γυμνές γυναίκες σε μουσουλμάνους μαθητές


Νέος γύρος ανησυχίας ξέσπασε στην εκπαιδευτική κοινότητα της Γαλλίας με μια δασκάλα να φοβάται για τη ζωή της, αφού έδειξε σε μαθητές της έναν αναγεννησιακό πίνακα του 17ου αιώνα που απεικονίζει γυμνές γυναίκες, προκαλώντας παράπονα από μουσουλμάνους γονείς.

Όμηρος της Χαμάς περιγράφει τις 7 εβδομάδες αιχμαλωσίας της και προκαλεί ανατριχίλα- Αγνοείται ο πατέρας των παιδιών της

Πόλεμος στο Ισραήλ: Μια μητέρα, όμηρος της Χαμάς περιγράφει τις επτά εβδομάδες αιχμαλωσίας και τις παρομοιάζει  με «ρωσική ρουλέτα». Η πίστη της στους ανθρώπους δεν κλονίστηκε καθώς οι άλλοι αιχμάλωτοι έδιναν πρόθυμα τις μερίδες φαγητού στις 3χρονες δίδυμες κόρες της για να τις κρατήσουν στη ζωή.

Ισραήλ: Δεν σκοπεύουμε να διατηρήσουμε μόνιμη στρατιωτική παρουσία στη Γάζα


Ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ είπε ότι η ισραηλινή κυβέρνηση δεν θα απέκλειε το ενδεχόμενο να εμπλακεί σε διαβουλεύσεις σχετικά με το ποια πλευρά θα αναλάμβανε μεταπολεμικά τον έλεγχο του παλαιστινιακού θύλακα

Νετανιάχου: Η Γάζα δεν θα είναι σταθμός ούτε της Χαμάς, ούτε της Φατάχ


ΟΙσραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου τόνισε σε δηλώσεις του ότι δεν θα επιτρέψει στο Ισραήλ να «επαναλάβει τα λάθη του Όσλο», αναφερόμενος στις συμφωνίες του Όσλο τη δεκαετία του '90.

Τα τούνελ της Χαμάς είναι μεγαλύτερα από το μετρό του Λονδίνου - Τι επιλογές έχει το Ισραήλ


Οι σήραγγες της Χαμάς είναι μεγαλύτερες σε κλίμακα από το μετρό στο Λονδίνο λένε ειδικοί στο Sky News και εξετάζουν τις πιθανές κινήσεις του Ισραήλ

Αδειάζει η κλεψύδρα για τον Νετανιάχου: Οι όμηροι, η ρήξη με τις ΗΠΑ και το μέλλον της Γάζας


Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου προσέρχεται στην εβδομαδιαία συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου στην Ιερουσαλήμ στις 10 Δεκεμβρίου, 2023.EPA/RONEN ZVULUN / POOLΓιάννης Χαραμίδης

Οι πιέσεις από το εξωτερικό αλλά κυρίως αυτές που και πάλι γιγαντώνονται στο εσωτερικό του Ισραήλ, φέρνουν σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση τον πρωθυπουργό της χώρας.

Εναλλακτικούς τρόπους για παροχή χρηματοδότησης στην Ουκρανία εξετάζει η ΕΕ


Οι Βρυξέλλες σκέφτονται το ενδεχόμενο να διαχωρίσουν κέρδη που έχουν προκύψει από δεσμευμένους ρωσικούς πόρους και να προσφέρουν ύστερα €13,9 δισ. στο Κίεβο, που δεν θα προέρχονται από τον κοινό προϋπολογισμό της Ένωσης, υπογραμμίζει η εφημερίδα FT.

Ύστατη έκκληση του Ζελένσκι στις ΗΠΑ να συνεχίσουν να στηρίζουν την Ουκρανία


ΟΟυκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σχεδιάζει να απευθύνει μια ύστατη έκκληση στους Αμερικανούς κοινοβουλευτικούς, ζητώντας τους να εξακολουθήσουν να στηρίζουν τη χώρα του στη μάχη της κατά της Ρωσίας.

Οι Βούλγαροι ξηλώνουν από τη πρωτεύουσα τους το Μνημείο του Σοβιετικού Στρατού


Δεκέμβριος 12, 2023. Ελλάδα.

Σόφια.

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για την αποξήλωση του μνημείου του Σοβιετικού Στρατού στη βουλγαρική πρωτεύουσα.