Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021

Γρίβας: Βαλλιστικά όπλα και έξυπνους πυραύλους στο Αιγαίο τώρα” (Βίντεο)

“Ώρα για βαλλιστικά όπλα και έξυπνους πυραύλους στο Αιγαίο, ώστε να γίνει απροσπέλαστο”, ανέφερε σε συνέντευξή του ο καθηγητής γεωπολιτικής και καθηγητής στην Σχολή Ευελπίδων Δρ. Κώστας Γρίβας. 

Ο καθηγητής Γρίβας αναφέρεται στο κόστος των εξοπλισμών και στέκεται στις νεώτερες τεχνολογικές εξελίξεις στην Άμυνα.

Αναφέρεται στα “έξυπνα” όπλα, στα loitering munitiion, στον ρόλο του πυροβολικού στο σύγχρονο

Συγκίνηση στην Κλεισούρα: Τάφηκαν τα οστά 32 νεκρών ηρώων του 1940(ΦΩΤΟ)

πάτερ Ηλίας Μάκος
Από το ekklisiaonline
 
 
Τάφηκαν με συγκίνηση στην Κλεισούρα τα οστά άλλων 32 νεκρών στρατιωτών του '40. Του π. Ηλία Μάκου. Ανάπαυση βρήκαν οι ψυχές 32 ακόμη Ελλήνων στρατιωτών, που έπεσαν στο έπος του 1940 στα βουνά της Αλβανίας, καθώς τα οστά τους, που μέχρι τώρα ήταν παρατημένα στις λαγκαδιές και στις ρεματιές, τάφηκαν, με καθυστέρηση 81 ολόκληρων χρόνων, το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2021, στο στρατιωτικό κοιμητήριο της Κλεισούρας. 

Κοσμογονική καταστροφή στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας(Βίντεο)

Σάββας Καλεντερίδης: Η Τουρκία προσπαθεί να επιβάλλει… σχιζοφρένεια! Κοσμογονική καταστροφή στην εξωτερική πολιτική της

Το ζήτημα της Λιβύης μετά το κείμενο συμπερασμάτων της διεθνούς διάσκεψης, με την οποία ζητήθηκε η αποχώρηση μισθοφόρων, ξένων μαχητών, ξένων δυνάμεων και απορρίφθηκαν όλες οι ξένες παρεμβάσεις σχολίασε ο Σάββας Καλεντερίδης.


Η Τουρκία τα δίνει όλα για όλα για να γαντζωθεί στη Λιβύη. Γιατί δεν είναι σίγουρη για τις εκλογές και προσπαθεί να τις εκτροχιάσει. Η στρατηγική της απέτυχε και υπάρχει κοσμογονική καταστροφή στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας!

Τουρκοκύπριοι ζητούν να σταματήσει ο εξοπλισμός των Ελληνοκυπρίων

Το λεγόμενο υπουργείο Εξωτερικών του Ψευδοκράτους (κατεχόμενη Κύπρος) επέκρινε το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, σημειώνει ρωσικό δημοσίευμα επικαλούμενο τουρκική ειδησεογραφική πηγή.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Η ελληνοκυπριακή διοίκηση συνεχίζει να οπλίζεται για να απειλήσει τη χώρα μας, προβαίνει σε προκλητικές ενέργειες που δεν εξυπηρετούν τίποτα άλλο από την αυξημένη ένταση στο νησί και στην περιοχή.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι οι Ελληνοκύπριοι άρχισαν να εφαρμόζουν το οπλικό πρόγραμμα,

Μεταναστευτικό: Cui bono?

Χριστόφορος Σκαρπάρης
Από το philenews 

Ποιος έχει όφελος; Από αυτό το σημείο πρέπει να ξεκινήσει ο υπουργός των Eσωτερικών, αν θέλει να δει κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα στην απεγνωσμένη του αναζήτηση για λύσεις στο μεταναστευτικό πρόβλημα της χώρας μας. 

Δεν μπορούν οι συρματόπλεκτοι φράκτες κατά μήκος της γραμμής κατάπαυσης του πυρός (ή της “πράσινης γραμμής”, αν αυτός ο όρος ακούγεται σε κάποιους πιο ευοίωνος και ειρηνικός) να εμποδίσουν τις μεταναστευτικές ροές. Ούτε και οι (έτσι κι αλλιώς παράνομες κατά το διεθνές δίκαιο) ανακοπές και επαναπροωθήσεις πλοιαρίων, χωρίς εν πλω ταυτοποιήσεις των ταλαιπωρημένων επιβατών τους - οι οποίοι στην πραγματικότητα ίσως να δικαιούνται τη διεθνή προστασία που αναζητούν.

Ο Ερντογάν καταγγέλει την αντιπολίτευση διότι δεν υποστηρίζει τα παραπάνω σύνορα….

Από μια ομιλία που έκανε χτες ο Ταγίπ, σημειώσαμε τα εξής :

1) Απείλησε το κόμμα IYI της Ακσενέρ, αναφερόμενος στο περιστατικό όπου ένας βουλευτής της έβρισε έναν συγγενή θανόντα στρατιώτη. Είπε ακριβώς τα εξής : ¨Το έθνος μας δεν θα αρκεστεί να ζητήσει λογοδοσία από αυτούς που αντιμετωπίζουν με ωριμότητα το βρισιμο σε συγγενείς μαρτύρων, αλλά θα τους φτάσει να μην μπορούν να βγούνε στον δρόμο¨

Αν αυτό δεν είναι απειλή τότε τι είναι ;

Μ.Καραγιάννης: Αν η Τουρκία ήταν τόσο σίγουρη για τον εαυτό της, θα μας είχε ήδη επιτεθεί

Η Ελλάδα δεν είναι ούτε Συρία, ούτε Λιβύη. Οι τούρκοι επιτελείς το γνωρίζουν και γι αυτό η ένταση με την Ελλάδα διατηρείται σε ελεγχόμενα πλαίσια. Οσο η Αθήνα διατηρεί αποφασιστική στάση, ενισχύει τις ενοπλες δυνάμεις της και κτίζει συμμαχίες, δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα το δραματικό, σχολιάζει στο Liberal, ο αναπληρωτής καθηγητής διεθνούς ασφάλειας στο King's College London Μάνος Καραγιάννης, με αφορμή τις νέες απειλές και τη νευρικότητα Ερντογάν.

Εξηγεί γιατί δύσκολα η Αγκυρα θα αποπειραθεί μια νέα υβριδική εισβολή στον Εβρο, χωρίς όμως να

Συνάντηση ΥΠΕΞ Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου και Ιορδανίας στο Ντουμπάι – Έλληνες και Άραβες ενωμένοι

Συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Κύπρου, Αιγύπτου, Ελλάδας και Ιορδανίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στο Ντουμπάι στο περιθώριο των εργασιών του «Sir Bani Yas Forum» που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Ντουμπάι.

«Συναντήθηκα σε εγκάρδιο κλίμα στο Ντουμπάι με τους ΥΠΕΞ της Αιγύπτου, Σούκρι, της Ιορδανίας, Σαφάντι και της Κύπρου Χριστοδουλίδη.

»Στο επίκεντρο της συζήτησης, η σταθερότητα στην περιοχή και η πολυμερής συνεργασία», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας.

Κωνστ. Λαμπρόπουλος: Ελληνική στρατηγική κουλτούρα και κατάρριψη ψευδαισθήσεων και μύθων για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Του Κωνσταντίνου Θ. Λαμπρόπουλου*

Οι πρόσφατες επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας, τόσο στο Αιγαίο (Εμβολισμός Ελληνικού σκάφους του Λιμενικού στην περιοχή των Ιμίων), όσο και στην Κυπριακή ΑΟΖ («πειρατική ενέργεια-παρεμπόδιση Γεωτρύπανου της Ιταλικής Εταιρίας ENI να πραγματοποιήσει έρευνες εντός του τεμαχίου 3), κατέδειξαν την σαφή ποιοτική αναβάθμιση της τουρκικής απειλής σε στρατηγικό και επιχειρησιακό επίπεδο (δημιουργία τετελεσμένων στο διμερές πλαίσιο των Ελληνοτουρκικών Σχέσεων με ταυτόχρονη εμπλοκή σε Αιγαίο και Κύπρο).

Όλα υπέροχα στην Σύνοδο για τη Λιβύη… Υπάρχει όμως κι ο παράγων Τουρκία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόσφεραν την υποστήριξή τους στην εκλογική διαδικασία, στη Λιβύη και γενικά στους σχεδιασμούς του προέδρου της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν για την πολύπαθη χώρα, αλλά -σύμφωνα με αναλυτές- δεν απαντήθηκε επαρκώς το ερώτημα για την αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων και των μισθοφόρων από τη χώρα. Και όταν αναφέρονται σε ξένα στρατεύματα εννοούν τα τουρκικά. Και όταν ομιλούν για μισθοφόρους η αναφορά γίνεται για τους Σύρους τρομοκράτες που έστειλε η Άγκυρα στη Λιβύη και τα μέλη ιδιωτικού στρατού από τη Ρωσία.

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL


Για το θέμα αυτό, αλλά και για άλλα, αναφέρθηκε ο δημοσιογράφος και αναλυτής Μιχάλης Ιγνατίου

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στην Ψηφιακή Εποχή - Οι πρώτες εικόνες από τα ΕΛΤΑ 2.0

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία «τρέχουν» το πρόγραμμα Ψηφιακού Μετασχηματισμού. Λίγους μήνες μετά την εγκατάσταση των πρώτων ρομπότ διαλογής αντικειμένων, προχωρούν στη δεύτερη φάση του project, για να υπερπενταπλασιάσουν τη δυνατότητα διαχείρισης. Και, παράλληλα, ανακοινώνουν την «έλευση» του Ψηφιακού Ταχυδρόμου και των καταστημάτων 24ωρης εξυπηρέτησης.

Σε ειδική παρουσίαση στην «καρδιά των ΕΛΤΑ», στο Κέντρο Διαλογής στο Κρυονέρι, παρουσιάστηκε η εγκατάσταση ρομποτικής διαλογής, με την οποία ξεκίνησε η είσοδός τους στην ψηφιακή εποχή. Παράλληλα, ανακοινώθηκαν τα επόμενα βήματα του ψηφιακού μετασχηματισμού, καθώς τα Ελληνικά Ταχυδρομεία προχωρούν, με γρήγορα βήματα, σε μία νέα εποχή, με επίκεντρο την ολιστική εμπειρία πελάτη αλλά και τη μετατροπή του ίδιου του Οργανισμού σε σύγχρονη επιχείρηση, ανταγωνιστική, οικονομικά υγιή, που θα διατηρεί τον κοινωνικό της ρόλο.