Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΙΣ ΑΛΛΟΤΕ ΚΡΑΤΑΙΕΣ ΡΩΜAIIΚΕΣ ΙΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΙΟΛΙΔΑ - Οι πληγωμένες εκκλησιές της Μικρασίας (Οδοιπορικό - ΦΩΤΟ)

Αποστολή στη Σμύρνη: Γιώργος Ξανθάκης-Παντελής Φύκαρης
Από το politischios  
 
Μια περιήγηση στα απέναντι παράλια πάντα περικλείει ανάμεικτα συναισθήματα, από θαυμασμό στον πολιτισμό των Ρωμιών πριν τον ξεριζωμό τους, έως την πικρή γεύση της τύχης του τόπου και των μνημείων του.
Σε κάποιες περιπτώσεις η αίσθηση της καπνιάς της καταστροφής δεν μπορεί να σβήσει κι ας έχουν περάσει ενενήντα τόσα χρόνια, ενώ τουλάχιστον αμηχανία σε καταλαμβάνει, αφού δεν μπορείς να προσδιορίσεις αν είναι καλύτερα που σήμερα η γειτονική χώρα «δείχνει» το ευρωπαϊκό της πρόσωπο, με τη συντήρηση των θρησκευτικών για μας μνημείων, με ότι συνεπάγεται αυτό, καλό ή κακό, ή μέχρι χθες, που η μισαλλόδοξη και φονταμελιστική της μέχρι πρότινος πολιτική, ειλικρινής τουλάχιστον στις θέσεις και τις προθέσεις της, κατά τα άλλα.

«Η Ευζωνική Στολή»: Έκθεση ζωγραφικής στο στρατόπεδο της Προεδρικής Φρουράς

Το Στρατιωτικό Γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, διοργανώνουν έκθεση ζωγραφικής με θέμα: «Η Ευζωνική Στολή», στο φυσικό χώρο του Έλληνα Εύζωνος, στο στρατόπεδο της Προεδρικής Φρουράς.

Οι πίνακες που εκτίθενται είναι 40 έγχρωμες αναπαραστάσεις της ευζωνικής ζωής από τον ζωγράφο και ενδυματολόγο Γιάννη Μυλωνά και ανήκουν στις ιδιωτικές συλλογές του Αλέξανδρου και της Λένας Χαΐτογλου, οι οποίοι και τους παραχώρησαν, αποκλειστικά για τις ανάγκες της έκθεσης.

Διαμαρτυρία Τσίπρα στο ΝΑΤΟ για την ανυπαρξία του στο προσφυγικό

Διαμαρτυρία Τσίπρα στον ΓΓ ΝΑΤΟ για την αδιαφορία της Συμμαχίας να ασχοληθεί με το προσφυγικό .

Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Στολντεμπεργκ στον οποίο μετέφερε την δυσαρέσκεια των Αθηνών για τα ανύπαρκτα αποτελέσματα της νατοϊκής εμπλοκής στο Αιγαίο για το προσφυγικό .

Το ΝΑΤΟ δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα στο Αιγαίο και …το δούλεμα δεν πάει άλλο!

Συμφωνία υποκρισίας - Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Στρατηγική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού"(Βίντεο)

Του Ν.Λυγερού

Όταν συμφωνείς με μια Τουρκία που προωθεί τα ρεύματα λαθρομεταναστών για να πετύχει τους σκοπούς της, που συνεργάζεται με την τρομοκρατική οργάνωση Daesh στον ενεργειακό τομέα αλλά και στον οπλισμό, που χτυπά τις ρωσικές δυνάμεις, γιατί την παρενοχλούν, που κάνει ό,τι μπορεί για να βρίσκεται στο Αιγαίο κι εσύ δηλώνεις ότι πρόκειται για μια επιτυχία για να μην χάσεις τους ψηφοφόρους σου που πιστεύουν στη βοήθεια και στην αλληλεγγύη, ενώ κάνει ήδη απελάσεις στον ελληνικό χώρο, ποιον θεωρείς ότι κοροϊδεύεις; Αυτή η συμφωνία προωθήθηκε από ραγιάδες λόγω κομματικού δογματισμού, λες και οι τουρκικές αρχές μας βοηθούν να σώσουμε πρόσφυγες.

Ελληνικές απελάσεις λαθρομεταναστών - Διαλέξεις του Ν.Λυγερού(Βίντεο)

Του Ν.Λυγερού

Ενώ προσπαθούν κυβερνητικά και δογματικά να μας αποπλανήσουν κυριολεκτικά για το θέμα των λαθρομεταναστών, λέγοντας ότι η Ελλάδα λειτουργεί αποκλειστικά ως χώρος υποδοχής των μεταναστών που είναι πρόσφυγες, υπάρχουν βέβαια απελάσεις λαθρομεταναστών που έχουν κοροϊδέψει τούρκοι διακινητές. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι μαροκινοί που πείθονται από τούρκους ότι θα μπορέσουν να φτάσουν στο Βέλγιο, στη Γερμανία ή ακόμα και στη Σουηδία περνώντας από την Κωνσταντινούπολη.

Guardian: Η άλλοτε αξιόπιστη Τουρκία δείχνει πλέον να κινδυνεύει με κατάρρευση - Υπό τον Ερντογάν η χώρα δεν φαίνεται να έχει μέλλον

Λονδίνο: «Η σπασμωδική αντίδραση των ηγετών της Τουρκίας στο πρόσφατο κύμα τρομοκρατικής κτηνωδίας που έπληξε τη χώρα, δείχνει πως ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και το νεο-ισλαμικό κόμμα του έχουν ξεμείνει από ιδέες για το πώς θα μπορούσαν να ανακόψουν αυτό που μοιάζει ολοένα και περισσότερο με διολίσθηση προς το χάος», γράφει ο Σάιμον Τίσνταλ στη βρετανική εφημερίδα Guardian.

Ακολουθούν αποσπάσματα από το άρθρο του:

Καμμένος: Ο στρατός δεν είναι κέτερινγκ

Αποχώρησαν από την Ειδομένη, οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, επικαλούμενες λόγους ασφάλειας, καθώς υπάρχουν εντάσεις μεταξύ των προσφύγων.

Σήμερα το πρωί δόθηκε γάλα και σάντουιτς μόνο σε μικρά παιδιά.

Όπως τόνισε χθες στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Ιστορίες» ο αναπληρωτής υπουργός προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας ο στρατός θα αναλάβει τη σίτιση των προσφύγων.

Ανατροπή: Οι δυνάμεις του Ασάντ έτοιμες να ανακαταλάβουν την Παλμύρα - ΤΟ ΜΕΤΕΔΩΣΕ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Οι δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης απέχουν λιγότερο από 1 χιλιόμετρο από την Παλμύρα και ελπίζουν ότι θα ανακαταλάβουν την πόλη αυτή μέσα σε λίγες ώρες, εκδιώκοντας τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους από την περιοχή, δήλωσε ένας Σύρος στρατιώτης μιλώντας στην κρατική τηλεόραση της Συρίας, σε απευθείας μετάδοση από τα περίχωρα της αρχαίας ρωμαϊκής πόλης.

«Σκοτάδι στην καρδιά της ΕΕ» -Τα σοκαριστικά πρωτοσέλιδα

Με πρώτο θέμα την τριπλή βομβιστική επίθεση χθες το πρωί στις Βρυξέλλες κυκλοφορούν σήμερα όλες οι ευρωπαϊκές εφημερίδες.
Ακολοθούν μερικά από τα πρωτοσέλιδα αυτά:
  • «Σκοτάδι στην καρδιά της Ευρώπής» είναι ο τίτλος του Independent με μια συγκλονιστική φωτογραφία με τους διασωθέντες από την επίθεση στο μετρό των Βρυξελλών να περπατούν στις ράγες. 

Δανειστές προς κυβέρνηση: Μήπως να καθυστερούσατε μισθούς και συντάξεις; - Το ΔΝΤ «βλέπει» δημοσιονομικό κενό 1,5 δισ. και για το 2015

«Θέλουν να μας φέρουν στο χείλος του γκρεμού» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών και περιέγραψε την επερχόμενη οικονομική ασφυξία.

Για ιδεοληψία και πρακτικές τοκογλύφου που πιέζει ασφυκτικά τον δανειζόμενο, ζητώντας ακόμα και να μην πληρώσει το δημόσιο μισθούς και συντάξεις στην ώρα τους, κατηγορεί ανοικτά πλέον η Αθήνα τους δανειστές, και ειδικά το ΔΝΤ.