Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Η δεύτερη απελευθέρωση της Κορυτσάς, 22 Νοεμβρίου 1940

Η Κορυτσά (το «Παρίσι των Βαλκανίων» όπως προσφυώς ονομάστηκε) και η ύπαιθρος χώρα που την περιβάλλει, για αιώνες παραμένει σιωπηλή στην ατελεύτητη ροή των χρόνων.

Οι Κορυτσαίοι, και συνολικά η «Εθνική Ελληνική Μειονότητα» στην Αλβανία, έχουν σαφή συναίσθηση της ύπαρξής τους και εκπεφρασμένη αντίληψη της διαφοράς από το υπόλοιπο αλβανικό στρώμα. Κριτήριο της εθνικό τητας δεν αποτελεί μόνο η γλώσσα, αλλά το εθνικό φρόνημα, η εθνική συνείδηση. Η συσκότιση αυτής της αλήθειας δημιουργεί παραπλανήσεις και αλλοιωμένες εντυπώσεις.

Νέες αποκαλύψεις για την Αμφίπολη και τον τάφο (Βίντεο)

Ο αρχαιολόγος και εκδότης Ευάγγελος Μπεξής, σε μία μοναδική και αποκαλυπτική ομιλία του στην Θεσσαλονίκη, αποκαλύπτει την πραγματική διάσταση για τον ναό -ταφικό μνημείο της Αμφίπολης, με συγκλονιστικές αποδείξεις και επιστημονικά στοιχεία, που για πρώτη φορά παρουσιάζονται σε ολοκληρωμένη μορφή και αφορούν στο παρόν και το μέλλον του Μνημείου της Αμφιπόλεως.

Ποιο είναι το ρωσικό σύστημα ηλεκτρονικού Πολέμου που «έσβησε τα φώτα» στο ΝΑΤΟ στην Συρία (Βίντεο)

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων και χωρών Κ.Α.Κ )
Από το pentapostagma
Σύμφωνα με άρθρο μας στην ιστοσελίδα pentapostagma.gr, με τίτλο (Άγνωστο ρωσικό υπερόπλο «έσβησε τα φώτα» στο ΝΑΤΟ σε ολόκληρη την ανατολική Μεσόγειο και την Συρία), είχαμε τονίσει ότι η Ρωσία έχει δημιουργήσει στην Μέση Ανατολή τις συνθήκες εκείνες κάτω από τις οποίες καμία δυτική αεροπορική ή χερσαία δύναμη δεν θα είναι σε θέση να αναλάβει στρατιωτική δράση χωρίς την συγκατάθεση της Μόσχας.

Η Ρωσία κάλεσε το ΔΝΤ και τους G20 να «σβήσουν» τα χρέη αλλιώς …

Είναι η δεύτερη φορά σε σύνοδο κορυφής στην οποία η ρωσική αντιπροσωπεία ΕΠΙΜΕΝΕΙ στην διαγραφή των εθνικών χρεών αλλιώς , …θα οδηγηθούμε σε παγκόσμια οικονομική κρίση και παγκόσμιο πόλεμο. Η πρώτη ήταν το 2012.
Το ευχάριστο είναι ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος και η Κριστίν Λαγκάρντ υιοθέτησαν την ρωσική πρόταση και θα ετοιμάσουν ένα ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ για όλες τις χώρες.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και οι χώρες που απαρτίζουν τους G20 θα πρέπει να αναπτύξουν κοινούς κανόνες όσον αφορά τη χρηματοδότηση, σύμφωνα με την Μόσχα, αναφέρει ο ρωσικός τύπος .

Ψηφιοποιημένο Αρχείο "Νεοελληνικών Αναγνωσμάτων" (1884-1977) Βίντεο

Από το users.sch.gr

129 Νεοελληνικά Αναγνώσματα, 3.390 έργα 480 συγγραφέων, τα οποία συγκροτούν το διασωσμένο και προσωπικό, πλήρες κατά το δυνατόν, Αρχείο της Χρ. Κουμπάρου-Χανιώτη.

Πρόκειται για τα σχολικά εγχειρίδια που διδάσκονταν στην Ελλάδα για το μάθημα των "Νέων Ελληνικών" (Λογοτεχνίας) από το 1884 έως το 1977 στους κύκλους εκπαίδευσης που αντιστοιχούν στη σημερινή Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Κάτι Πολύ Σπάνιο… Φοιτήτρια στα Σκόπια Δηλώνει Δημόσια την Ελληνική της Ταυτότητα (Βίντεο)

Του Vladislav Perunović
ανταποκριτή του Hellasforce από τα Σκόπια, ΠΓΔΜ.
Από το hellasforce

Σε μια κατάσταση, όπου οι Έλληνες στην ΠΓΔΜ καταπιέζονται, είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι μια νεαρή γυναίκα, φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο UKIM των Σκοπίων είναι περήφανη για την ελληνική εθνικότητα της. Αυτή η παρουσίαση της αλήθειας κατέστη δυνατή σε ένα ντοκιμαντέρ του Al Jazeera στα Σκόπια.

Παγκόσμιο Μνημείο φυσικής κληρονομιάς της UNESCO το γεωπάρκο Βίκου Αώου

Πέντε ελληνικές περιοχές εντάσσονται στο νέο πρόγραμμα της UNESCO με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO».
Ο κατάλογος εγκρίθηκε την Τρίτη στο Παρίσι και πλέον περιλαμβάνεται στα παγκόσμια μνημεία και το Γεωπάρκο Βίκου Αώου.
Στο νέο Πρόγραμμα εντάσσονται όλες οι περιοχές που ανήκουν σήμερα στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων, που αντιστοιχούν σε 120 γεωπάρκα από 33 χώρες.
Η απόφαση αυτή βρίσκει σήμερα την Ελλάδα, που ήταν από την έναρξη του θεσμού στην πρωτοπορία, σε μια ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση καθώς διαθέτει ήδη πέντε περιοχές που χαρακτηρίζονται πλέον «Παγκόσμια Γεωπάρκα της UNESCO.

Επιβίωσε από τους Δίδυμους Πύργους και το Μπατακλάν

Δεκατέσσερα χρόνια μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της Αλ Κάιντα στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης, ένας άντρας με το όνομα «Μάθιου», του οποίου άλλα στοιχεία, πέραν της ηλικίας, δεν αποκαλύπτονται, δηλώσει ότι βγήκε ζωντανός τόσο από εκείνη την αποφράδα ημέρα (11 Σεπτεμβρίου 2001) για την ανθρωπότητα, αλλά και από την επίθεση της περασμένης Παρασκευής, 13 Νοεμβρίου, στο συναυλιακό χώρο Μπατακλάν του Παρισιού.

Ομπάμα: Θα καταστρέψουμε το Ισλαμικό Κράτος - «Δεν είναι απλώς ρεαλιστικός στόχος. Θα συμβεί»

O Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε τον Βλαντιμίρ Πούτιν να ευθυγραμμιστεί με την πολιτική της συμμαχίας υπό την αρχηγία των ΗΠΑ στη Συρία
«Η καταστροφή του Ισλαμικού Κράτους δεν είναι απλώς ρεαλιστικός στόχος. Πρόκειται για κάτι που θα επιδιώξουμε ενεργά και θα το πετύχουμε», τόνισε σε σημερινή ομιλία του ο Μπαράκ Ομπάμα.

«Θα τους καταστρέψουμε. Θα ανακαταλάβουμε τα εδάφη που έχουν υπό τον έλεγχό τους, θα εξαλείψουμε τη χρηματοδότησή τους, θα καταδιώξουμε την ηγεσία τους, θα εξαρθρώσουμε τα δίκτυά τους, τις γραμμές ανεφοδιασμού τους και θα τους καταστρέψουμε», τόνισε.

Το σχέδιο των τριών σημείων για να συντρίψει η Δύση το ISIS -Βρετανός στρατιωτικός το περιγράφει - «ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ»

Ο πρώην επικεφαλής του βρετανικού στρατού, Λορντ Γουέστ περιγράφει το πώς θα μπορούσαν οι συμμαχικές δυνάμεις να εξολοθρεύσουν το Ισλαμικό Κράτος που απειλεί να προκαλέσει χάος στο δυτικό κόσμο.
Το σχέδιο που περιγράφει στη Daily Mail, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την περαιτέρω εμπλοκή της Βρετανίας στον πόλεμο κατά του ΙΚ, μέσω αεροπορικών επιδρομών, ότι τα στρατεύματα θα πρέπει να στοχεύσουν τη Μοσούλη, στο Ιράκ, όπου έχουν μετεγκατασταθεί οι διοικητές του ISIS προκειμένου να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς. Σημειώνει ακόμη ότι οι πιθανές απώλειες αμάχων δεν πρέπει να λειτουργήσουν ανασταλτικά για τη συντριβή του ΙΚ.

Μετά το ρεύμα θα κόβουν και το νερό

Η ΕΥΔΑΠ ΘΑ ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ

Αντιμέτωποι και με διακοπές στο νερό οι πολίτες, αφού τώρα θα κόβεται ακόμη και με ένα λογαριασμό για οποιοδήποτε ποσό ειδικά αν η ΕΥΔΑΠ κρίνει ότι ο καταναλωτής μπορεί να πληρώσει.
Ετσι, μετά το ρεύμα αναμένεται να κόβεται και το νερό για δεκάδες χιλιάδες καταναλωτές, προκειμένου η ΕΥΔΑΠ να εντοπίσει τους κακοπληρωτές και να μαζέψει οφειλές πάνω από 210 εκατ. ευρώ.

Νέα Δημοκρατία: Το απόλυτο φιάσκο. Τινάχτηκε στον αέρα η διαδικασία εκλογής προέδρου

Το on line σύστημα δε λειτούργησε ποτέ, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η ψηφοφορία. Τι αποφάσισε η ΚΕΦΕ, τι δήλωσαν οι υποψήφιοι. Να αναλάβει η Μαριέττα Γιαννάκου ζητά ο Μητσοτάκης, ευθύνες και στο Μεϊμαράκη αποδίδει ο Άδωνις
Adtech Ad
Στο απόλυτο φιάσκο εξελίχθηκε η σημερινή εκλογή προέδρου στη Νέα Δημοκρατία, καθώς το on line σύστημα δε λειτούργησε ποτέ, ενώ πλήθος ήταν τα προβλήματα και σε άλλα επίπεδα, με αποτέλεσμα η Κεντρικη Εφορευτική Επιτροπή να αποφασίσει ομόφωνα την αναβολή της διαδικασίας.