Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

25 ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 - 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020 Ο ΑΓΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


Θεόφιλος: Ο ζωγράφος της Ρωμιοσύνης

Σαν σήμερα, στις 24 Μαρτίου του 1934, πεθαίνει στη Μυτιλήνη ο Θεόφιλος Χατζημιχαήλ ή Κεφαλάς, ο μεγαλύτερος Έλληνας λαϊκός ζωγράφος.

Ο Θεόφιλος (Χατζημιχαήλ) είναι ο πιο γνωστός έλληνας λαϊκός ζωγράφος. Γεννήθηκε μεταξύ 1868 και 1871 στη Βαρειά Μυτιλήνης. Ήταν το μεγαλύτερο από τα οκτώ παιδιά του Γαβριήλ και της Πηνελόπης Χατζημιχαήλ. Ο πατέρας του ήταν τσαγκάρης και η μητέρα του κόρη αγιογράφου.

Κύπρος:Η εγκύκλιος, τα επίσημα έγγραφα και SMS για μετακινήσεις

Τα επίσημα έγγραφα που αφορούν τους περιορισμούς στις μετακινήσεις πολιτών έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών. 

Το ένα έντυπο αφορα τη βεβαίωση κυκλοφορίας εργαζόμενου και το άλλο τις περιπτώσεις μετακίνησης πολιτών.

Εναλλακτικά, σημειώνεται, μπορεί να αποστέλλεται SMS στο 8998.

Οι επηρεαζόμενοι πρέπει να έχουν μαζι τους το έντυπο ή απάντηση στο SMS και διαβατήριο ή ταυτότητα.

Ολυμπιακοί Αγώνες : Ανακοινώθηκε επισήμως η αναβολή τους για το 2021

Το σενάριο που φαινόταν όλο και πιο πιθανό τις τελευταίες μέρες επιβεβαιώθηκε την Τρίτη με τον πλέον επίσημο τρόπο. Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε ανακοίνωσε την αναβολή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, εξαιτίας του κορωνοϊού, απόφαση που πάρθηκε μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ. Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. ‘Αμπε επισήμανε ότι υπήρξε συμφωνία με τον επικεφαλής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, η οποία αναμένεται να επισημοποιήσει αργότερα σήμερα την αναβολή των Αγώνων, σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη της εκτελεστικής της επιτροπής.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Νέες διευκρινίσεις Χαρδαλιά για τις βεβαιώσεις - Πιο αυστηρά τα μέτρα από αύριο - ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΥΦ. ΠΡΟΠΟ

Νέες διευκρινίσεις για την απαγόρευση κυκλοφορίας έδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των κυβερνητικών στελεχών για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα, ο κ. Χαρδαλιάς έδωσε δύο ακόμη διευκρινήσεις για τον τρόπο έκδοσης των βεβαιώσεων κατ' εξαίρεση μετακίνσησης. Όπως είπε, η φόρμα Α, που αφορά στη μετακίνηση από και προς την εργασία, θα πρέπει υποχρεωτικά να φέρει σφραγίδα του εργοδότη. Η μη ύπαρξη καθιστά την βεβαίωση άκυρη.

Ελληνικά μαχητικά στον ουρανό του Έβρου - Επίδειξη δύναμης από την χώρα μας(Βίντεο)

Η Άγκυρα προκαλεί σε όλα τα επίπεδα, ενω προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα στον Έβρο.
Όμως κάτι τέτοιο δεν την βγαίνει, καθώς η σθεναρή ελληνική αντίσταση, διέλυσε τα σχέδια της Άγκυρας μία και καλή.
Στην περιοχή του Έβρου πέταξαν πριν από λίγα λεπτά ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη.Το ζεύγος των ελληνικών αεροσκαφών πέρασε πάνω από αρκετές περιοχές αφήνοντας το στίγμα του στην περιοχή των συνόρων, αναφέρει το thrakimea.com

Τσιόδρας για κορονοϊό: Αισιόδοξα νέα από Ιταλία και Χουμπέι(Βίντεο)

«Οι αριθμοί που έχουμε είναι αναλογικά καλύτεροι από τις άλλες χώρες, όσοι πιστοί είμαστε στην τήρηση των μέτρων τόσο καλύτερα θα είναι τα πράγματα για όλους μας»


«Υπάρχουν όμως και κάποια αισιόδοξα νέα», επισήμανε γνωστός λοιμοξιωλόγος Σωτήρης Τσιόδρας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η καμπύλη και των κρουσμάτων στην Ελλάδα - αν δεν παρουσιάζει σαφή κάμψη - δεν έχει την αύξηση που αρχικά φοβόντουσαν οι γιατροί.

«Οι αριθμοί που έχουμε είναι αναλογικά καλύτεροι από τις άλλες χώρες, όσοι πιστοί είμαστε στην τήρηση των μέτρων τόσο καλύτερα θα είναι τα πράγματα για όλους μας» τόνισε.