Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Γοργοπόταμος: Μια ανατίναξη που ακούστηκε σ΄ όλο το κόσμο (ΒΙΝΤΕΟ)

Το κορυφαίο   γεγονός   της Ελληνικής Εθνικής Αντίστασης του Ελληνικού Λαού στην Νεότερη Ιστορία είναι η Ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοποτάμου, από τις ενωμένες αντιστασιακές οργανώσεις του Ε.Α.Μ και του Ε.Δ.Ε.Σ  την νύχτα της 25ης Νοεμβρίου 1942.

 Τον Σεπτέμβριο του 1942 Aγγλικό κλιμάκιο με αρχηγό το συνταγματάρχη Μαγερς αποβιβάζεται κρυφά στην Ελλάδα, έρχεται σε επαφή με τις διάφορες αντάρτικες ομάδες και κατορθώνει να συντονίσει τις ενέργειες τους. Αποτέλεσμα του συντονισμού αυτού ήταν η ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοποτάμου.

Oruc Reis: Σε «απόσταση αναπνοής» από τη Στρογγύλη έφτασε το τουρκικό πλοίο(Φωτο)

Το τουρκικό πλοίο Oruc Reis έφτασε σήμερα πιο κοντά παρά ποτέ στο νησιωτικό σύμπλεγμα της Μεγίστης, σύμφωνα με τα στοιχεία που απεικονίζονται σε χάρτες με τη θέση του.

Πάντα συνοδεία των σκαφών Ataman και Cengiz Han, καθώς και πολεμικών σκαφών και υπό την διακριτική παρακολούθηση πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού μας, το Oruc Reis έφτασε τα ξημερώματα στα 6,8 ναυτικά μίλια από την Στρογγύλη, που ανήκει στο σύμπλεγμα της Μεγίστης.

SMS στο 13033: Οι έξι κωδικοί για τις μετακινήσεις – Ποιοι δεν ισχύουν από τις 9 το βράδυ - Όσα χρειάζεται να ξέρουμε πριν βγούμε από το σπίτι

 

Μέσω SMS στο 13033 με έξι κωδικούς - λόγους μετακίνησης μπορούν οι πολίτες να κυκλοφορούν έως τις 9 το βράδυ. Από εκείνη την ώρα, όμως, έως και τις 5 το πρωί ο περιορισμός της μετακίνησης γίνεται ποιο αυστηρός λόγω του lockdown και οι πολίτες -πλην εργασίας- μπορούν να κυκλοφορούν μόνο για δύο λόγους.

Πώς γίνονται οι μετακινήσεις το βράδυ 21:00-5:00

Υπάρχουν μόνο τρεις λόγοι που μπορεί κάποιος να στείλει μήνυμα στο 13033 για να βγει από το σπίτι του τις συγκεκριμένες ώρες και αυτοί είναι για εργασίαυγεία και βόλτα με το κατοικίδιο.

Εφιαλτικό σενάριο για την Άγκυρα η παρουσία της Κύπρου στο ΝΑΤΟ - Φόβος πώς θα χάσουν το "βέτο"

Γιώργος Μοτσάκος
Από το pentapostagma

Πανικός και οργή διακατέχει την Άγκυρα, μετά από έκθεση της ΕΕ που ζητά την πρόσκληση της Κύπρου στο ΝΑΤΟ.

Πρόκειται για ένα σενάριο “εφιάλτη” για το νεο-οθωμανικό καθεστώς της Άγκυρας, που δεν επιθυμεί με τίποτα να δει την Κύπρο στην “αγκαλιά” της συμμαχίας.