Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Ελληνική Επανάσταση 1821 - Οι ήρωες και οι καθοριστικές μάχες

Μεγάλο αφιέρωμα του “Σαν Σήμερα .gr” με άρθρα για την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Μάθετε για τους Ήρωες (βιογραφίες), τις καθοριστικές μάχες και τα ηρωικά γεγονότα που σημάδεψαν τον απελευθερωτικό αγώνα του 1821.

Ο ξεσηκωμός των υπόδουλων Ελλήνων κατά του Οθωμανού δυνάστη για ελευθερία και αυτοδιάθεση το 1821, υπήρξε το πιο σημαντικό γεγονός στην ιστορία της Νεώτερης Ελλάδας. Η Ελληνική Επανάσταση ήταν η αφετηρία της εθνικής παλιγγενεσίας, καθώς πέτυχε την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους και συνεπώς την παρουσία της Ελλάδας, ύστερα από έκλειψη αιώνων, στον πολιτικό χάρτη του κόσμου.

Αιγαίο: Δεκάδες παραβιάσεις υπερπτήσεις και εμπλοκές από την τουρκική Αεροπορία

Με χαμηλές πτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από ελληνικά νησιά και με μπαράζ παραβιάσεων του Εθνικού Εναέριου Χώρου  συνεχίζει να προκαλεί η Άγκυρα στο Αιγαίο.

Τα τούρκικα F-16 προχώρησαν συνολικά σε 45 παραβιάσεις πραγματοποιώντας υπερπτήσεις πάνω από τη Χιο και τις Οινούσσες σε ύψος 3700 και 5000 ποδών αντίστοιχα.

Νωρίτερα, τουρκικά μαχητικά είχαν πετάξει δύο φορές πάνω από τους Ανρωποφαγους και το Μακρονήσι.

«Και τι δεν θα έδινα για μια ακόμα μέρα, κι ας ήμουν σε καραντίνα μαζί της»(ΦΩΤΟ)

Γράφει ο μπαμπάς blogger Brandon J., ο οποίος πριν από λίγο καιρό έχασε τη γυναίκα του από καρκίνο

Κάθε μέρα είναι δύσκολη. Λένε, ότι γίνεται πιο εύκολο με τον καιρό. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καθόλου εύκολο. Στην πραγματικότητα, μπορεί και να είναι δυσκολότερο. Δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί. Ξέρω μόνο πως κάθε μέρα που περνά μου λείπει όλο και περισσότερο.

Τις περισσότερες μέρες πάω και κάθομαι στο πάτωμα της ντουλάπας, όπως έχω κάνει και τώρα, όπου μπορώ να κρυφτώ από τα παιδιά μου για λίγη ώρα και απλά να κλάψω.
Δεν είναι ότι δεν θέλω να με δουν να κλαίω. Δεν έχει περάσει μέρα που να μην έχουμε κλάψει παρέα.

Το συγκινητικό μήνυμα ασθενή που νόσησε, στο «Εκτός Γραμμής»: Στον κορωνοϊό δεν υπάρχουν μαγκιές(Βίντεο)

«Ο κορωνοϊός δεν κάνει εξαιρέσεις», λέει ο Αλέξης Αλεξίου που βίωσε τον εφιάλτη του ιού και περιγράφει τις νύχτες που ξαφνικά όλα μαύριζαν... Αν δεν ήταν οι συγγενείς του να του κρατούν συντροφιά μέσω μηνυμάτων, όπως τονίζει «δεν θα την έβγαζα»...
Από τον θάλαμο του Θριάσιου Νοσοκομείου ο Αλέξης Αλεξίου που νοσηλεύεται καθώς βρέθηκε θετικός στον ιό του κορωνοϊού, στέλνει μήνυμα μέσα από την εκπομπή «Εκτός Γραμμής» στον Alpha σε όσους συνεχίζουν να αγνοούν τις συστάσεις των ειδικών και να κάνουν… βόλτες στο χωριό.

Το βίντεο Μόσιαλου με τους εξαγριωμένους Ιταλούς Δημάρχους: "Μα που σκατ@ πάτε- Θα στείλω τους μπάτσους με το φλογοβόλο"


Σε ένα βίντεο που ανέβασε ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος Δήμαρχοι της Ιταλίας απευθύνονται στου πολίτες και όχι απλά τους προτρέπουν να μείνουν σπίτι αλλά τους απειλούν και τους βρίζουν.

Οπως σημειώνει ο Ηλίας Μόσιαλος:


Οι δήμαρχοι της Ιταλίας τα έχουν δει όλα μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας! Μείνετε στο σπίτι. ‘ΗΡΕΜΑ το λένε’.
Αλλα βέβαια όπως θα δείτε δεν το λένε καθολου ηρεμα. Οένας απειλεί να στείλει τους μπάτσους με το φλογοβόλο για έναν που ζήτησε εξαίρεση από τα μέτρα για να κάνει πάρτι αποφοίτησης, ενας άλλος, κυκλοφορεί στον δρόμο και τους λέει που

Μήνυμα Δένδια σε Ερντογάν: Δεν θα ανεχτούμε απειλές και fake news

Διεξήχθη τη Δευτέρα μέσω τηλεδιάσκεψης η άτυπη συνεδρίαση των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ και συζητήθηκαν σημαντικά θέματα, υπό το φως των πρόσφατων σοβαρών εξελίξεων, τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.
Μετά το τέλος της συνεδρίασης ο Νίκος Δένδιας τόνισε πως εξετάσθηκε αναλυτικά η κατάσταση στην Ευρώπη, όσον αφορά την πανδημία λόγω της εξάπλωσης του ιού Covid-19, τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση των συνεπειών της, οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της στη γεωπολιτική κατάσταση στον κόσμο και την Ευρώπη, αλλά και ο συντονισμός μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον επαναπατρισμό Ευρωπαίων πολιτών.

Κλιμάκωση στον Έβρο από τη Τουρκική Αστυνομία και Στρατοχωροφυλακή (Βίντεο)

Την ώρα που βλέμματα είναι στραμμένα στο μέτωπο της πανδημίας στον Έβρο υπάρχει κλιμάκωση των προκλητικών ενεργειών των τουρκικών αρχών.

Στο παρακάτω βίντεο διακρίνονται με σαφήνεια στελέχη της Τουρκικής Αστυνομίας και της Τουρκικής Στρατοχωροφυλακής να ρίχνουν δακρυγόνα και χημικά προς τις ελληνικές στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις που