Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

Η τουρκική απόβαση στη Μύκονο

Τo 1822, δεύτερο έτος της Εθνικής Επανάστασης, ο τουρκοαιγυπτιακός στόλος κυριαρχούσε στο Αιγαίο, παρά τις μεμονωμένες επιτυχίες των ελλήνων μπουρλοτιέρηδων. Ο ελληνικός στόλος, αντί να κυνηγήσει τους Τούρκους στο Αιγαίο και να στήσει ενέδρες με τα πυρπολικά του, επανήλθε στις βάσεις του, επειδή δεν υπήρχαν χρήματα για μισθοδοσία και ζωοτροφές, όπως μαρτυρούν οι επιστολές του Μιαούλη και των υδραίων προκρίτων προς την Προσωρινή Διοίκηση (Κυβέρνηση) της Ελλάδος.
Ο τουρκικός στόλος, από την πλευρά του, μετά τις αποτυχίες σε Σπέτσες και Ναύπλιο, έπλευσε προς την Κρήτη και αγκυροβόλησε στη Σούδα. Απ' εκεί αναχώρησε την 8η Οκτωβρίου 1822 με προορισμό την Κωνσταντινούπολη, όπου θα ξεχειμώνιαζε. Την 11η Οκτωβρίου, ημέρα Τρίτη, μοίρα του τουρκικού στόλου εμφανίστηκε μεταξύ Νάξου και Μυκόνου και ορισμένα σκάφη της πλησίασαν περισσότερο τις ακτές της Μυκόνου.

Οι τρεις προτεραιότητες της Αθήνας: Επέκταση χωρικών υδάτων στα 12 μίλια εισηγούνται οι διπλωμάτες στον πρωθυπουργό

Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος
Από το parapolitika

Για πρώτη φορά είναι ο Ερντογάν και οι υπουργοί του αυτοί που τρέχουν πίσω από μια πρωτοβουλία της Ελλάδας.

Πεσμένες είναι οι «μετοχές» του Ταγίπ Ερντογάν στη Δύση, καθώς ο τουρκικός ισλαμισμός προβληματίζει πολλές κυβερνήσεις πλέον και το ΝΑΤΟ με τις σχέσεις που αναπτύσσει με τη Ρωσία και με τις τυχοδιωκτικές «διεισδύσεις» που επιχειρεί σε διάφορες χώρες με στρατιωτικά και παραστρατιωτικά μέσα.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: “Ενορχηστρωμένη επίθεση, προπαγάνδα κατά Ελλάδος”

 «Η χώρα μας δέχεται ενορχηστρωμένη επίθεση από τη βιομηχανία παράνομων κυκλωμάτων που διακινούν λαθρομετανάστες. Υπάρχει οργανωμένη προπαγάνδα εναντίον της. Είναι αυτονόητο ότι η Ελλάδα φυλάσσει τα σύνορα της, με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές και ευρωπαϊκό πλαίσιο». Αυτό δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25, Κρίτωνα Αρσένη, που υποστήριξε ότι, «υπάρχουν καταγγελίες για εξαφανίσεις προσφύγων που φτάνουν στη χώρα μας, ενώ σύμφωνα με στοιχεία του Λιμενικού Σώματος, 4.000 περίπου αφίξεις δεν έχουν καταγραφεί».