Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Λόγω των οχυρωματικών εργων της ελληνιστικής περιόδου Το ανατολικότερο άκρο της Ελλάδας, η νησίδα Στρογγυλή, κηρύχθηκε αρχαιολογικός χώρος


Πήρε θετική γνωμοδότηση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο
Είναι το ανατολικότερο ελληνικό έδαφος. Η νησίδα Στρογγυλή, που βρίσκεται κοντά στο Καστελόριζο, έχει από χτες έναν ακόμα λόγο για να περηφανεύεται: Την κήρυξή της ως αρχαιολογικού χώρου, μετά και τη θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

Σε αυτό συντέλεσαν οι αρχαιότητες που υπάρχουν διάσπαρτες στη μικρή της επιφάνεια, με πιο σημαντικές τα κατάλοιπα ενός οχυρωματικού πύργου της ελληνιστικής εποχής, που έχει επίσης εξωτερικό περίβολο και σύστημα δεξαμενών.

Κριτική από Σημίτη στον Γιώργο για το μνημόνιο

- Το ΠΑΣΟΚ σιώπησε όταν το 2009 έβλεπε το τσουνάμι να έρχεται είπε ο τέως πρωθυπουργός- Η εποχή μας θυμίζει 1967 και 1974. Ο προϋπολογισμός εκτροχιάστηκε το 2004 - Οι πολιτικοί ταγοί αποδείχθηκαν αδιάφοροι, ανήμποροι και ανειλικρινείς- Γιώργος Παπανδρέου: Παραλάβαμε ένα εκρηκτικό κοκτέιλ
Την πεποίθηση ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αποτελέσει τη βάση για μια νέα μεγάλη δημοκρατική παράταξη, εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης.Ο πρώην πρωθυπουργός είπε πως σήμερα δεν βρισκόμαστε σε μια εκλογική νίκη όπως το '81, '85, '93, '96, '00. "Σήμερα η παράταξή μας έχει χάσει σχεδόν ολοκληρωτικά την επιρροή της", είπε ο κ. Σημίτης.

Ζητεί την κατάργηση των θρησκευτικών στα σχολεία!

Ζητεί την κατάργηση των θρησκευτικών στα σχολεία!
Σάλο προκαλούν νέες δηλώσεις της Βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Ρεπούση, η οποία μιλώντας χθες σε επιτροπή της Βουλή έριξε νέες βόμβες.
 Μετά τις αιρετικές και άκρως προκλητικές τοποθετήσεις της στο βιβλίο της Ιστορίας αλλά και σε σχέση με την γενοκτονία των Ποντίων, η λαλίστατη Βουλευτής της ΔΗΜΑΡ προκαλεί εκ νέου!
Αυτή τη φορά ζητά την πλήρη κατάργηση των θρησκευτικών στα σχολεία. Καλά ακούσατε: η κυρία Ρεπούση θεωρεί το μάθημα των θρησκευτικών ως «ορθόδοξη κατήχηση» επιδιώκοντας να περάσει την άποψη ότι οι μαθητές δεν πρέπει να διδάσκονται την ελληνορθόδοξη θρησκεία στο Γυμνάσιο και το Λύκειο.

Bild: Μνημόνια μέχρι το 2022 στην Ελλάδα

Bild: Μνημόνια μέχρι το 2022 στην Ελλάδα
Ένα εφιαλτικό σενάριο για την χώρα μας αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα Bild καθώς όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα είναι πολύ πιθανό να συνεχιστούν τα «πακέτα βοήθειας» προς την Eλλάδα  μέχρι το 2022, με ό,τι βεβαίως αυτό συνεπάγεται

Χρηματοδοτικό κενό ύψους 6,5 δισ. ευρώ προκύπτει για το 2015 στην Ελλάδα, αναφέρεται σε επιστολή του υφυπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Στέφεν Κάμπετερ, προς τον εκπρόσωπο των Σοσιαλδημοκρατών για θέματα προϋπολογισμού Κάρστεν Σνάιντερ, την οποία επικαλείται η  Bild.

Έκδοση και του υιού Μιχαηλίδη στην Ελλάδα αποφάσισε το Δικαστήριο

Λεμεσός: Μετά τον πρώην Υπουργό Εσωτερικών Ντίνο Μιχαηλίδη, ενώπιον της Ελληνικής δικαιοσύνης για την πολύκροτη υπόθεση Άκη Τσοχατζόπουλου θα οδηγηθεί και ο υιός του, Μιχάλης Μιχαηλίδης, καθώς το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού αποφάσισε σήμερα πως πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος που εξέδωσε το Εφετείο Αθηνών.

Στην παρουσία συγγενών και φίλων, ο Μιχάλης Μιχαηλίδης άκουσε με ψυχραιμία την πολυσέλιδη απόφαση του δικαστή για έκδοση του στην Ελλάδα και ακολούθως τέθηκε υπό κράτηση, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να μεταφερθεί στις κεντρικές φυλακές.

Ανοδος στη Wall Street εν αναμονή της Beige Book

 Dow14.945,98112,02 0,76%  



  Nasdaq3.612,6122,74 0,63%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Σε ανοδικό έδαφος συνεχίζουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τετάρτη εν αναμονή της τελευταίας έκθεσης της Federal Reserve για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας (Beige Book) και ενώ οι εξελίξεις στη Συρία συνεχίζουν να μονοπωλούν το ενδιαφέρον.

Το ζήτημα της Συρίας βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής συνέντευξης Τύπου του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα με τον πρωθυπουργό της Σουηδίας στη Στοκχόλμη.

"Είμαστε πεπεισμένοι ότι έγινε χρήση χημικών όπλων, θέλουμε να συνεργαστούμε με τη διεθνή κοινότητα για μια αποτελεσματική αντίδραση", δήλωσε ο Ομπάμα, προσθέτοντας ότι "δεν είδα εγώ την κόκκινη γραμμή στη Συρία, αλλά ολόκληρος ο κόσμος".

Ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε ταυτόχρονα ότι η μη ανάληψη δράσης "θα επιτρέψει στον Assad, αλλά και σε άλλους να δρουν με ατιμωρισία", ενώ υπογράμμισε ότι δεν διακυβεύεται η δική του αξιοπιστία, αλλά η αξιοπιστία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι επενδυτές παρακολουθούν με προσοχή τις εξελίξεις στη Συρία καθώς ο Λευκός Οίκος συνεχίζει τις επαφές με τους ηγέτες του Κογκρέσου για τη σχεδιαζόμενη επέμβαση στην περιοχή. Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή, John Boehner, δήλωσε ότι θα στηρίξει την πρόταση του Αμερικανού προέδρου για στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η ηγεσία των Δημοκρατικών.

Με μικρά κέρδη έκλεισε το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου

Λευκωσία: Με μικρά κέρδη έκλεισε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, με το Γενικό Δείκτη να καταγράφει ποσοστιαία άνοδο 0,19% και να κλείνει στις 94,43 μονάδες.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 παρουσίασε πτώση σε ποσοστό 1,16% κλείνοντας στις 35,79 μονάδες.

Ο όγκος των συναλλαγών ανήλθε στα €72.121,43.

Σε ό,τι αφορά τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, με κέρδη έκλεισαν ο δείκτης της Κύριας Αγοράς σε ποσοστό 0,20% και των Τραπεζών σε ποσοστό 0,11%, ενώ με ζημιές έκλεισαν οι δείκτες της Εναλλακτικής Αγοράς σε ποσοστό 0,80% και ο τομέας των Επενδυτικών σε ποσοστό 3,78%.

Ισχνά κέρδη για τον Γενικό Δείκτη

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Συνεχίστηκε και την Τετάρτη η… περιήγηση του Γενικού Δείκτη του Χρηματιστηρίου της Αθήνας σε επίπεδα εκατέρωθεν των 920 μονάδων, ο οποίος έκλεισε τελικά με οριακά θετικό πρόσημο, παρά τις πιέσεις σε δεικτοβαρείς τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Το κλίμα στο ταμπλό συνεχίζει να υποδηλώνει επιφυλακτικότητα και στάση αναμονής από σημαντική μερίδα επενδυτών, με τη συναλλακτική δραστηριότητα να παραμένει σε υποτονικά επίπεδα.

Η τελική εικόνα στον FTSE Large Cap ήταν «ισορροπημένη», με 11 τίτλους σε θετικό έδαφος, ισάριθμους σε αρνητικό και 3 αμετάβλητους.