Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Έκδοση και του υιού Μιχαηλίδη στην Ελλάδα αποφάσισε το Δικαστήριο

Λεμεσός: Μετά τον πρώην Υπουργό Εσωτερικών Ντίνο Μιχαηλίδη, ενώπιον της Ελληνικής δικαιοσύνης για την πολύκροτη υπόθεση Άκη Τσοχατζόπουλου θα οδηγηθεί και ο υιός του, Μιχάλης Μιχαηλίδης, καθώς το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού αποφάσισε σήμερα πως πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος που εξέδωσε το Εφετείο Αθηνών.

Στην παρουσία συγγενών και φίλων, ο Μιχάλης Μιχαηλίδης άκουσε με ψυχραιμία την πολυσέλιδη απόφαση του δικαστή για έκδοση του στην Ελλάδα και ακολούθως τέθηκε υπό κράτηση, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να μεταφερθεί στις κεντρικές φυλακές.

Με δεδομένη μάλιστα την προχθεσινή απόρριψη, από το Ανώτατο Δικαστήριο, της έφεσης που ασκήθηκε στην πρωτόδικη απόφαση για έκδοση του Ντίνου Μιχαηλίδη, η υπεράσπιση δεν ανέφερε οποιαδήποτε πρόθεση για άσκηση έφεσης και στην περίπτωση του υιού Μιχαηλίδη, ωστόσο ο εκ των δικηγόρων του, Αλέκος Ευαγγέλου, ανέφερε πως αυτό θα εξαρτηθεί από τη μελέτη της σημερινής απόφασης.

Το δικαστήριο απέρριψε όλες τις θέσεις της υπεράσπισης και έκρινε πως δεν συντρέχει κανένας λόγος υποχρεωτικής ή προαιρετικής άρνησης στην εκτέλεση του ευρωπαϊκού διατάγματος, υποδεικνύοντας παράλληλα ότι όλα τα στοιχεία συνάδουν με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και για τον Ντίνο Μιχαηλίδη.

Έκανε, επίσης, αναφορά στη σοβαρότητα των κατηγοριών, που αφορούν νομιμοποίηση προϊόντων εγκλήματος, και οι οποίες στην Ελλάδα επιφέρουν ποινή φυλάκισης από 10 μέχρι 20 χρόνια και στην Κύπρο μέχρι 14 χρόνια.

Ανέφερε ακόμη ότι, όπως και στην περίπτωση Ντίνου Μιχαηλίδη, οι ελληνικές αρχές έχουν δώσει διαβεβαιώσεις πως, εάν και εφόσον επιβληθεί ποινή στον εκζητούμενο, αυτός θα μπορεί να την εκτίσει στη χώρα του.

ΠΗΓΗ  philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου