Τρίτη 25 Μαΐου 2021

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - Η ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ 334 π.Χ.- 324 π.Χ.(ΒΙΝΤΕΟ HD)

  

Αφηγηματικό βίντεο που παρουσιάζει στον χάρτη την πορεία της εκστρατείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου με επισήμανση των σπουδαιότερων σταθμών και γεγονότων που την σημάδεψαν.

Τα παραμύθια της Χαλιμάς και η... Παλαιστινιακή ΑΟΖ

Νίκος Γεωργιάδης
Από το athensvoice
 

«Θα ήταν η ευχάριστη είδηση της εικοσαετίας τουλάχιστον η συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ μεταξύ Τουρκίας και Γάζας»

Σχόλιο για το εγχείρημα της τουρκικής πλευράς να υπογράψει συμφωνία με τους Παλαιστινίους και τη Χαμάς για τον προσδιορισμό ΑΟΖ

Έχουμε πλέον συνηθίσει εδώ στην Ελλάδα κάθε φορά που κάποιος καραγκιόζης της τουρκικής πολιτικής σκηνής κραυγάζει, τα ελληνικά ΜΜΕ να αντιδρούν αμέσως με τη γνωστή φρασεολογία περί προκλήσεων κ.λπ. Δεν παύει, ωστόσο, η πηγή των κραυγών και της αμετροέπειας να είναι κάποιοι ανυπόληπτοι καραγκιόζηδες οι οποίοι και αυτοί, όπως κάποιοι αντίστοιχοι στην Αθήνα, προσπαθούν να επιβιώσουν παρασιτικά.

Νέα ένταση στα σύνορα Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν: Ένας στρατιώτης σκοτώθηκε σε ένοπλη συμπλοκή

Το περιστατικό υπενθύμισε την εμπόλεμη κατάσταση που επικράτησε το φθινόπωρο στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Ένας Αρμένιος στρατιώτης έχασε τη ζωή του σήμερα, Τρίτη 25 Μαΐου, σε ένοπλη συμπλοκή με αζερικές δυνάμεις στα σύνορα των δύο χωρών, όπως ανακοίνωσε το αρμενικό υπουργείο Άμυνας. Οι δύο πλευρές βρέθηκαν σε μια εμπόλεμη κατάσταση και το περασμένο φθινόπωρο, με το νέο επεισόδιο να βάζει εκ νέου «φωτιά» στην περιοχή.

«Ένας στρατιωτικός σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών, όταν οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν άνοιξαν πυρ στο συνοριακό σημείο Βερίν Χόρτζα στον τομέα Γκεγκαρκουνίκ» στην ανατολική Αρμενία, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, το οποίο διευκρινίζει ότι «αποκαταστάθηκε η ηρεμία».

Νέα ηγεσία στην Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α: “Άμεσα πρωτοβουλία για τη συγχώνευση με τον ΣΕΚΠΥ”!

Την Παρασκευή 14 Μαΐου 2021 πραγματοποιήθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Ελληνικών Εταιριών Αεροδιαστημικής, Άμυνας & Ασφάλειας (Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α) κατά την οποία εκλέχθηκε το νέο 

Διοικητικό Συμβούλιο, η σύνθεση του οποίου, μετά τη συγκρότησή του σε σώμα, είναι η ακόλουθη:

¨Με δύο παπάδες και μία χούφτα στρατιώτες προκαλούν την Τουρκία¨….

Οι ΗΠΑ θα στήσουν τέσσερις ακόμη βάσεις στην Ελλάδα !
Με δύο παπάδες και μία χούφτα στρατιώτες προκαλούν την Τουρκία

Ευρέως παρουσιάστηκε στον τύπο το ότι ο αμερικάνικος στρατός θα στήσει νέες βάσεις στην Ελλάδα. Ο αμερικανικός στρατός που θα εγκατασταθεί σε τέσσερις ακόμη βάσεις έκανε άσκηση στην Καβάλα πού βρίσκεται κοντά στη δυτική Θράκη. Εντύπωση προκάλεσε ότι στις φωτογραφίες από την άσκηση μεταξύ των στρατιωτών υπάρχουν και παπάδες. Ως λόγος της προτίμησης των ΗΠΑ προς την Ελλάδα προβλήθηκαν τα προβλήματα  στις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ

Ο αμερικανικός στρατός που προκαλεί την Τουρκία θα εγκατασταθεί στην Σκύρο που βρίσκεται στο μέσο της θάλασσας του Αιγαίου.