Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Τα μυστήρια της Αγίας Σοφίας: Οι Τούρκοι φοβούνται το Στολίδι της Ορθοδοξίας

Ο πρώτος ναός της Αγίας Σοφίας θεμελιώθηκε από τον Μεγάλο Κωνσταντίνο το 330 μ.Χ. όταν ονόμασε τη μετέπειτα Κωνσταντινούπολη πρωτεύουσα της Ρωμαϊκής (Βυζαντινής) Αυτοκρατορίας. Η ανέγερση του ναού ολοκληρώθηκε από τον γιο του Κωνστάντιο και τα εγκαίνια έγιναν στις 15 Φεβρουαρίου του 360.

Τα «μυστήρια» της Αγίας Σοφίας

Τα τελευταία χρόνια ορισμένα γεγονότα,με επίκεντρο το ναό της Αγίας Σοφίας και με αποκορύφωμα την απροσδόκητη εμφάνιση τον Ιούλιο 2009 του εξαπτέρυγου Άγγελου στον Τρούλο, ο οποίος είχε καλυφθεί με ασβέστη πριν 160 χρόνια, έχουν προκαλέσει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Τα μέτρα που θα ισχύουν από τη Μεγάλη Πέμπτη: Ελεύθερες οι διαδημοτικές – Με SMS στο 13033 ανοίγει η εστίαση

Τι ώρα θα κλείνουν καφέ και εστιατόρια - Πότε καταργείται το μήνυμα για τις μετακινήσεις

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε όλα τα μέτρα που θα ισχύουν από αύριο, Μεγάλη Πέμπτη (29/4) και διευκρίνισε πως θα γίνει η λειτουργία της εστίασης με τη χρήση των SMS στο 13033.

Αρχικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έκανε γνωστό πως τη Μεγάλη Πέμπτη ελευθερώνονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις, με τα SMS στο 13033 να συνεχίζουν παραμένουν στη ζωή μας έως την άρση των υπερτοπικών μετακινήσεων, δηλαδή στις 15 Μαΐου όταν και ανοίγει ο τουρισμός.

«Αποκαλυπτήρια» για το σήμα της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ!

Με ένα λακωνικό μήνυμα στο Twitter, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος έκανε τα αποκαλυπτήρια του Σήματος της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, μετά την χθεσινή απόφαση του ΚΥΣΕΑ, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έγραψε:

«Υπ’ αριθμ. 2 Σ 8/27 Απριλίου 2021 απόφαση ΚΥΣΕΑ.

«…και εγένετο Διοίκηση Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ)…»

“Βασίλειο ψευδαισθήσεων” όταν μια χώρα χρειάζεται “αγορές αιώνα” κάθε τόσο

Η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τον Λευκό Οίκο αποτελεί αδιαμφισβήτητα μια ιστορικού χαρακτήρα πολιτική εξέλιξη, η οποία επιδεινώνει περαιτέρω τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις και συνιστά ξεκάθαρα ένα μήνυμα με αποστολέα τον Τζο Μπάιντεν και αποδέκτη τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την απόπειρά του να σπρώξει τη χώρα του σε ένα ρόλο ξεκάθαρα μεγαλύτερο από εκείνο που μπορεί. Η συναισθηματική αντίδραση στην Ελλάδα ήταν αναμενόμενη και απολύτως λογική. Οτιδήποτε αφορά την Άγκυρα πάντα μεγεθύνεται στην Ελλάδα και είναι απολύτως φυσιολογικό, καθώς η Τουρκία αποτελεί την πρωταρχική και ποικιλοτρόπως δηλωμένη απειλή για την εθνική ασφάλεια.

Γράφει ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΕΔΟΣ
ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Η αντίδραση, βέβαια, μαρτυράει και μια παλιά ψυχολογική κατάσταση, η οποία προκύπτει από την

Ο ακριβός κ. Ερντογάν: Πόσο στοιχίζει ο πρόεδρος στους Τούρκους

Η βαθύτατη οικονομική κρίση- απόρροια όχι μόνο ή τόσο της πανδημίας όσο της κατάρρευσης της λίρας που πυροδότησαν οι τρεις απολύσεις κεντρικών τραπεζιτών μέσα σε δύο χρόνια και οι γεωπολιτικές εντάσεις- έχει επαναφέρει στο προσκήνιο τη συζήτηση για το πολυτελέστατο Προεδρικό Μέγαρο και τα έξοδα που αυτό συνεπάγεται για τους Τούρκους φορολογουμένους. 

Σε καθημερινή σχεδόν βάση στη Βουλή και στις άλλες δημόσιες τοποθετήσεις τους οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης εξαπολύουν πυρά για το «χρυσό παλάτι» του Ερντογάν και τις σπατάλες του «σουλτάνου», που χρεώνονται βεβαίως στον κρατικό λογαριασμό. Την ώρα που οι Τούρκοι έβλεπαν εν μέσω νομισματικής κρίσης την αγοραστική τους δύναμη να χάνεται και τα χρέη σε δολάριο να φουσκώνουν, οι λογαριασμοί του Μεγάρου ήταν στα ύψη.

Αναλυτής & σύμβουλος του Ερντογάν: Μα πως γίνεται και η ελληνική πολεμική αεροπορία έρχεται τόσο κατά πάνω μας ;¨…(Βίντεο)

Σε τηλεοπτική εκπομπή του CNNTURK o  σύμβουλος του Ερντογάν ο Μεσούτ Χακί Τζασίν, μεταξύ άλλων είπε και τα εξής :

¨Η Αλεξανδρούπολη, η Κρήτη και οι άλλες βάσεις όπως τα εξηγήσαμε εδώ στον χάρτη, με όπλα, αεροπλάνα, προσωπικό και με στρατιωτική και πολιτική στήριξη, βάζουν την Αθήνα να προκαλεί
Η Αθήνα έχει καταστεί ένοπλος εκτελεστής και κράτος-φρουρός των ΗΠΑ
Και κάτι άλλο, το θράσος και η πρόκληση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στην Άγκυρα, είναι ένα  σημείο καμπής  για τον ελληνοτουρκικό πόλεμο