Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

Η Μάχη στο Μανιάκι

Στις αρχές του 1825 η Ελληνική Επανάσταση διέτρεχε μεγάλο κίνδυνο, όχι μόνο από τον Ιμπραήμ, αλλά και εξαιτίας του εμφύλιου σπαραγμού. Ο αιγύπτιος πολέμαρχος, μετά την κατάληψη του Νεόκαστρου (κάστρου της Πύλου), γρήγορα έγινε κυρίαρχος σχεδόν όλης της Μεσσηνίας και ετοιμαζόταν να βαδίσει κατά της Τριπολιτσάς, διοικητικού κέντρου της Οθωμανικής Πελοποννήσου, που κατείχαν οι Έλληνες από το 1822.
Στις απελευθερωμένες περιοχές κυβερνούσε το «Εκτελεστικό» υπό τον Γεώργιο Κουντουριώτη, ενώ οι αρκετοί οπλαρχηγοί (Κολοκοτρώνης κ.ά.) βρίσκονταν στις φυλακές, θύματα της εμφύλιας διαμάχης.

Η αντιμετώπιση της Γενοκτονίας των Ελλήνων Του Πόντου από την τουρκική κοινωνία(Βίντεο)

Γράφει ο Γιώργος Τσακάλης
Από το infognomonpolitics

Η πρόσφατη αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από το νεοεκλεγέντα Αμερικανό Πρόεδρο Biden, ήταν μια εξέλιξη που χαιρετήθηκε με αισθήματα ανακούφισης και δικαιοσύνης από τους Αρμένιους, τόσο του Καυκάσου, όσο και της παγκόσμιας διασποράς.
.
Εμφανώς, προξένησε τα άκρως αντίθετα συναισθήματα στην πολιτική εξουσία της Τουρκίας αλλά και σε ένα μεγάλο μέρος της τουρκικής κοινωνίας, μιας κοινωνίας που αδυνατεί εδώ και έναν αιώνα να συμφιλιωθεί με το παρελθόν της και να αναγνωρίσει λάθη και εγκλήματα που διαπράχθηκαν από μέρους της, ώστε να μπορέσει, επιτέλους, να απαγκιστρωθεί από αυτά και να ενταχθεί «εξαγνισμένη» στη διεθνή κοινότητα.

Στήν Ἑλλάδα τά νέα σύνορα τῆς Δύσεως

Διέβη τόν Ρουβίκωνα ὁ Ἐρντογάν ἐπιτιθέμενος στόν Πρόεδρο Μπάιντεν ὅτι «ἔβαψε τά χέρια του μέ αἷμα στήν Παλαιστίνη» – Προβάδισμα τῶν ἀντιπάλων του στίς δημοσκοπήσεις

ΟΤΑΝ ὁ Πρόεδρος τῶν ΗΠΑ Τζό Μπάιντεν ἀνεγνώρισε τήν γενοκτονία τῶν Ἀρμενίων, ὁ Τοῦρκος Πρόεδρος Ἐρντογάν ἀντέδρασε μέν, ἀλλά γιά τά δεδομένα του παρέμεινε ψύχραιμος. Στίς δηλώσεις πού ἠκολούθησαν ἐξέφρασε τήν διαφωνία του μέ τήν ἀπόφαση τῶν ΗΠΑ, ἀλλά ὑπενθύμισε ὅτι μέ τόν Ἀμερικανό ὁμόλογό του «δέν εἴμαστε ξένοι». Καί τοῦτο διότι ὅπως ἐξήγησε ὁ Μπάιντεν ὡς ἀντιπρόεδρος τῆς κυβερνήσεως Ὀμπάμα τόν εἶχε ἐπισκεφθεῖ στό σπίτι του ὅταν πέρασε περιπέτεια μέ τήν ὑγεία του.

Κοινή αναχώρηση ΥΠ.ΕΞ. Τουρκίας, Πακιστάν και Παλαιστίνης από Άγκυρα για Νέα Υόρκη(Βίντεο)

Πακιστάν=Τουρκία και Τουρκία=Πακιστάν

Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε και ανάλογα να αποφασίζουμε στην Ελλάδα…

Ιδίως όταν κρίνουμε για άσυλα και ιθαγένειες…

                       Φυσικά και δεν είναι όλοι φιλότουρκοι, αλλά ΠΟΛΛΟΙ είναι.

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα τοποθέτηση ΕΔΕΥ για τους υδρογονάνθρακες…

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος της Έρευνας και Εκμετάλλευσης Υδρογονανθράκων είναι η ομαλή ενεργειακή μετάβαση. Η πανδημία έχει οξύνει την οικονομική ύφεση, μειώνοντας προσωρινά τις ενεργειακές ανάγκες. Ο συνδυασμός αυτός επιταχύνει την αναπροσαρμογή των διεθνών πολιτικών θέτοντας την Ενέργεια στο επίκεντρο. Η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ Α.Ε) αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της περιβαλλοντικής και κοινωνικής διακυβέρνησης στον τομέα και την επιτάχυνση της αξιοποίησης των ευκαιριών της χώρας με βιώσιμο και κοινωνικά αποδεκτό τρόπο.

Η συνδρομή των φυσικών πόρων και ιδιαίτερα το φυσικό αέριο, αποτελεί τη γέφυρα για τη μετάβαση

Παρελθόν τα τούνελ της Χαμάς… Πέρασε ισραηλινός οδοστρωτήρας (Βίντεο)

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι “κατέστρεψε” ένα εκτεταμένο σύστημα τούνελ της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Ο ισραηλινός στρατός διευκρίνισε ότι τα μαχητικά του αεροσκάφη κατέστρεψαν περισσότερα από 90 χιλιόμετρα τούνελ, τα οποία αποτελούν ένα υπόγειο σύστημα γνωστό με το όνομα Μετρό το οποίο χαρακτηρίζεται και ως “πόλη κάτω από την πόλη”.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι επιθέσεις από αέρος και οι βομβαρδισμοί του πυροβολικού συνεχίστηκαν στη διάρκεια της νύκτας, πλήττοντας διάφορους στόχους, ανάμεσά τους το σπίτι του διοικητή της Χαμάς Χαν Γιούνις, ένα εργοστάσιο κατασκευής όπλων της παλαιστινιακής οργάνωσης και εκτοξευτήρες ρουκετών

Ποιό είναι το δύσοσμο υγρό όπλο του Ισραήλ, με την μυρωδιά ψόφιου ζώου και πως παρασκευάζεται;

«Όπλο ελέγχου πλήθους» έχει επιστρατευτεί στη μάχη ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη που μαίνεται για ένα ακόμη 24ωρο, αφήνοντας πίσω της εκατοντάδες θύματα και βομβαρδισμένα τοπία.

Το νέο όπλο, που έχει πυροδοτήσει παγκόσμιο ενδιαφέρον, πρόκειται για εφεύρεση της ισραηλινής εταιρείας Odortec.

Το δυσώδες αυτό νερό χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον ισραηλινό στρατό κατά διαδηλωτών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη το 2008.

Παλαιστινιακή Αρχή: Απορρίπτει κατηγορηματικά τα σενάρια καθορισμού ΑΟΖ με την Τουρκία

Του Κώστα Αλατζά
Από το onalert

Απορρίπτει κατηγορηματικά τα σενάρια περί συζητήσεων ανάμεσα στην Παλαιστινιακή Αρχή και την Τουρκία για καθορισμό ΑΟΖ ο Παλαιστίνιος πρέσβης στην Αθήνα, Μαρουάν Τουμπάσι. Την ίδια ώρα, στη Λευκωσία οι υπουργοί Άμυνας Ελλάδας και Κύπρου καταδίκασαν την τουρκική προκλητικότητα και ανανέωσαν για τέταρτη φορά την τριμερή αμυντική συνεργασία τους με την Αίγυπτο. 

Ελληνοτουρκικές ταυτότητες

Του Τάκη Θεοδωρόπουλου
Από το kathimerini

Σε καιρούς ευνοϊκότερους από τους σημερινούς είχε ξεκινήσει διάλογος ανάμεσα σε μερικούς Τούρκους και Ελληνες συγγραφείς με σκοπό την εξομάλυνση των εθνικιστικών αιχμών στα σχολικά βιβλία. Θα ίσχυε η αρχή της αμοιβαιότητας. Μία αντιτουρκική αιχμή εμείς, μία ανθελληνική εκείνοι. Εννοείται ότι η όλη υπόθεση εγκαταλείφθηκε μιας και το έργο απαιτούσε πολύ περισσότερο κόπο από ό,τι μας επέτρεπε να καταβάλουμε η καλή μας προαίρεση. Η υπόθεση τοποθετείται στα τέλη της δεκαετίας του ’90,

Ευρωβουλή: Πέρασε με 520 ψήφους το κάλεσμα για αναστολή ενταξιακών διαπραγματεύσεων – Οργή από Τουρκία

Η παράγραφος 6 του κειμένου η οποία αφορά στην πρόταση για αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων είχε περάσει νωρίτερα με 520 ψήφους υπέρ, 72 κατά και 97 αποχές.

To Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε με 480 ψήφους υπέρ, 64 κατά και 150 αποχές το ψήφισμα για την Τουρκία. Η παράγραφος 6 του κειμένου η οποία αφορά στην πρόταση για αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων είχε περάσει νωρίτερα με 520 ψήφους υπέρ, 72 κατά και 97 αποχές.

Ειδικότερα, στη συγκεκριμένη παράγραφο επισημαίνεται ότι «μετά την τελευταία έκθεση του