Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

ΒΡΑΣΙΔΑΣ...Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΤΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Ελαχιστοι γνωριζουν αυτο το ονομα. 
Ονομα μιας προσωπικοτητας που κατα την γνωμη μου(και οχι μονο)ξεπερασε σε ανδρεια και πολεμικα κατορθωματα τους περισσοτερους απο τους πολεμιστες που εχει γνωρισει η Ελλαδα! 
Μπορει να ακουγεται υπερβολικο ομως η αληθεια ειναι πως καποια ονοματα παρ'οτι ειναι τεραστιες προσωπικοτητες,δεν ειχαν την δικαιη ανταμοιβη δαφνων δοξας απο την ιστορια. 
Αποκαλεσθηκε απο τον τον κλασσικο κοσμο ως Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΤΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ και ειναι η σπουδαιοτερη πολεμικη φυσιογνωμια της Σπαρτης στον Πελοποννησιακο πολεμο. 
Το 431 π.Χ. αναφέρεται ότι ηγήθηκε στρατεύματος που έλυσε την πολιορκία της Μεθώνης από τους Αθηναίους, ενώ το επόμενο έτος έγινε επώνυμος έφορος της Σπάρτης. 

Αμερικανός καθηγητής επιμένει: Κι αν ο «ένοικος» του τάφου είναι ο Μ. Αλέξανδρος;

Ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της σύγχρονης αρχαιολογίας θα μπορούσε να λυθεί μέσα στις επόμενες ημέρες - και όλα τα μάτια της παγκόσμιας κοινότητας έχουν στρέψει την προσοχή τους στον τύμβο της Αμφίπολης.
Το έγκριτο σάιτ «Τhe Daily Beast» ασχολείται ενδελεχώς με την σημαντική αυτή ανασκαφή και με τα μέχρι τώρα ευρήματα και διερωτάται στον τίτλο: «Είναι ο Μέγας Αλέξανδρος ο ένοικος του τάφου;».
Ο αρθρογράφος δεν είναι κάποιος τυχαίος αλλά ο αμερικανός καθηγητής κλασικών σπουδών στο Bard College, Τζέιμς Ρομ, και συγγραφέας του βιβλίου «Το φάντασμα του θρόνου: Ο θάνατος του Μ. Αλεξάνδρου και ο πόλεμος για το στέμμα και την αυτοκρατορία».

Αιγύπτιος αρχαιολόγος παραδέχεται οι Πυραμίδες περιέχουν τεχνολογία UFO(Βίντεο)

Σε μια δήλωση σοκ, η επικεφαλής του Πανεπιστημίου του Καΐρου του Τμήματος Αρχαιολογίας , η Δρ Άλα Σαχιήν (Dr Ala Shaheen) έχει πει ομιλώντας σε κοινό, ότι θα μπορούσε να υπάρχει αλήθεια στη θεωρία, ότι οι εξωγήινοι βοήθησαν τους Αρχαίους Αιγυπτίους να χτίσουν την αρχαιότερη από τις Πυραμίδες, την Πυραμίδα της Γκίζας.

Σε μιά περαιτέρω ερώτηση από τον Mάρεκ Νόβακ (MarekNovak),..... {ένας εκπρόσωπος από την Πολωνία} για το κατά πόσον οι πυραμίδες μπορεί να περιέχουν εξωγήινη τεχνολογία ή ακόμα και ένα UFO μέσα στην κατασκευή τους, η ΔρΣαχιήν, ήταν ασαφής και απάντησε ότι: «δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω ή να το διαψεύσω αυτό, αλλά υπάρχει κάτι μέσα στην πυραμίδα το οποίο ..... "δεν είναι αυτού του κόσμου"».

ΟΙ ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ….ΙΔΟΥ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ..!

Παλαιότερα επικρατούσε η θεωρία ότι οι αρχαίοι Έλληνες παρέλαβαν το αλφάβητο από τους Φοίνικες, οι οποίοι κατοικούσαν στις ακτές της Συρίας – Παλαιστίνης.

Ενώ συνέβη ακριβώς το αντίθετο: Οι Φοίνικες παρέλαβαν τη γραφή από τους Κρήτες αποίκους, οι οποίοι κατά τον 13ον π.Χ. αιώνα αποίκησαν τις ακτές της Παλαιστίνης ως Φιλισταίοι, όπως μας είναι γνωστοί, από την Παλαιά Διαθήκη.

Ο Άρθουρ Έβανς, Άγγλος αρχαιολόγος υποστηρίζει: «Η Γραφή της Κρήτης είναι η μήτηρ της Φοινικικής γραφής».

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Η Φιλική Εταιρεία και η Ελλάδα του Μέλλοντος"(Βίντεο)


Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 
"Η Φιλική Εταιρεία και η Ελλάδα του Μέλλοντος". 
Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014 από τις 7μμ
στο σπίτι της ΑΧΕΠΑ, 394-396 Princes’ Highway Rockdale

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού(Βίντεο)



Συνέντευξη του Ν. Λυγερού 
στην ραδιοφωνική εκπομπή 2mm 
"Ο Μελωδικός Σταθμός", 
Αυστραλίας. 13/09/2014

Σκωτία: Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα στο "ναι" - Ο ορυκτός πλούτος της Β.Θάλασσας θα ανήκει στο νέο κράτος-ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ "ΦΤΩΧΕΙΑ" ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ

Nέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα σε αυτουύς που θέλουν την ανεξαρτητοποίηση του ιστορικού έθνους των Σκωτσέζων βάζοντας "φωτιά" στην Αγγλια αφού το 90% του παραγόμενου πετρελαίου τη Β.Θάλασσας που δίνει ενεργειακή αυτάρκεια στο Λονδίνο παράγεται στην ΑΟΖ της Σκωτίας.

Προβάδισμα φαίνεται πως αποκτούν οι υπέρμαχοι της ανεξαρτησίας της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο έναντι των πολιτών που τάσσονται υπέρ της παραμονής της στη χώρα, κατέγραψε μια δημοσκόπηση που διενεργήθηκε, μόλις 5 ημέρες πριν το δημοψήφισμα, από την εταιρεία ICM και την οποία δημοσίευσε η εφημερίδα Sunday Times.

Άρθρο βόμβα της WSJ: ζητά εγκατάλειψη της Τουρκίας και συμμαχία με τους Κούρδους

Γιατί όχι μια βάση στο Κουρδιστάν αναρωτιόνται οι ΗΠΑ μετά από την απροθυμία τις Τουρκίας να μετέχει στον πόλεμο κατά του ΙΚ

Φαίνεται ότι οι σφαγές και οι θηριωδίες των Τούρκων, δεν μπορούν πλέον να κρυφτούν κάτω από το χαλί του μαύρου χρήματος των λόμπις. Τα λόμπις που εδώ και δεκαετίες εξαγόραζαν συνειδήσεις στην Ουάσιγκτον, ώστε να εξυπηρετείται η τουρκική βιαιότητα σε όλα τα επίπεδα.

Οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν Βρετανό όμηρο (Βίντεο)


Οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν Βρετανό όμηρο
Το Ισλαμικό Κράτος, αποκεφάλισε τον Βρετανό όμηρο Ντέιβιντ Χέινς. Το μήνυμα στον Ντ. Κάμερον και οι απειλές για νέα εκτέλεση
Η αρχή είχε γίνει με τον Αμερικανό δημοσιογράφο Τζέιμς Φόλεϊ και μετά από λίγο καιρό ακολούθησε ο συμπατριώτης και συνάδελφός του, Στίβεν Σότλοφ.
Οι Τζιχαντιστές προχώρησαν και στον τρίτο αποκεφαλισμό προσκαλώντας για ακόμη μια φορά τη διεθνή κατακραυγή. Τελευταίο θύμα της φρικαλεότητας τους είναι ο Βρετανός υπήκοοος Ντέιβιντ Χέινς, τον οποίο οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν με τον απεχθή τρόπο που συνηθίζουν, σοκάροντας τη διεθνή κοινότητα, που δείχνει ανήμπορη να σταματήσει την κτηνωδία.

Ξεφτίλα! Ο ΟΗΕ δικαίωσε την Αργεντινή για την μονομερή αναδιάρθρωση χρέους και η Ελλάδα απείχε από την ψηφοφορία!

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ CRISTINA FERNANDEZ DE KIRCHNER


Την ίδια στιγμή που ο ΟΗΕ δικαίωσε την Αργεντινή για την αναδιάρθρωση του χρέους της και την μη πληρωμή των απίστευτων τοκοχρεωλυσίων που ζητούσαν τα κοράκια-"επενδυτές" με ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης,η Ελλάδα ως άμεσα ενδιαφερόμενη και έχουσα έννομο συμφέρον απείχε της ψηφοφορίας για να μην θυμώσουν οι δανειστές και ειδικότερα οι Γερμανοί.

FYROM και Βουλγαρία αποκτούν δικαιώματα στην Ελληνική ΑΟΖ(Βίντεο)

Mετά τη προκήρυξη οικοπέδων σε διεθνή ύδατα απο το ΥΠΕΚΑ, oι νέες αναπτυξιακές ιδέες απο τη κυβέρνηση Σαμαρά και Βενιζέλου συνεχίζονται.

FYROM και Βουλγαρία αποκτούν δικαιώματα στην Ελληνική ΑΟΖ στο Βόρειο Αιγαίο χάρις στο ΥΠΕΚΑ!

Oι προσπάθειες μείωσης της Ελληνικής ΑΟΖ φαίνεται ότι συνεχίζονται.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ