Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν Βρετανό όμηρο (Βίντεο)


Οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν Βρετανό όμηρο
Το Ισλαμικό Κράτος, αποκεφάλισε τον Βρετανό όμηρο Ντέιβιντ Χέινς. Το μήνυμα στον Ντ. Κάμερον και οι απειλές για νέα εκτέλεση
Η αρχή είχε γίνει με τον Αμερικανό δημοσιογράφο Τζέιμς Φόλεϊ και μετά από λίγο καιρό ακολούθησε ο συμπατριώτης και συνάδελφός του, Στίβεν Σότλοφ.
Οι Τζιχαντιστές προχώρησαν και στον τρίτο αποκεφαλισμό προσκαλώντας για ακόμη μια φορά τη διεθνή κατακραυγή. Τελευταίο θύμα της φρικαλεότητας τους είναι ο Βρετανός υπήκοοος Ντέιβιντ Χέινς, τον οποίο οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν με τον απεχθή τρόπο που συνηθίζουν, σοκάροντας τη διεθνή κοινότητα, που δείχνει ανήμπορη να σταματήσει την κτηνωδία.

Το γύρο του κόσμου κάνει το νέο βίντεο που κυκλοφόρησαν το Σάββατο μαχητές της ισλαμιστικής, εξτρεμιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), οι οποίοι πολεμούν στο Ιράκ και τη Συρία, με τον αποκεφαλισμό τον Βρετανό Ντέιβιντ Χέινς. 
Ο Χέινς, πατέρας δύο παιδιών, απήχθη το 2013, ενώ εργαζόταν για λογαριασμό της γαλλικής φιλανθρωπικής οργάνωσης Acted, για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία. Πρόκειται για τον τρίτο όμηρο τις τελευταίες εβδομάδες που εκτελούν τα μέλη της οργάνωσης.
Το βίντεο με τίτλο «Ένα μήνυμα προς τους συμμάχους της Αμερικής» ξεκινά με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, να μιλά για τη συνεργασία της χώρας με την ιρακινή κυβέρνηση και τις δυνάμεις των Κούρδων Πεσμεργκά για την πάταξη του ΙΚ.
«Αυτός ο Βρετανός πρέπει να πληρώσει το τίμημα τις υπόσχεσής σου, Κάμερον, να προετοιμάσεις για μάχη τους Πεσμεργκά κατά του Ισλαμικού Κράτους», δηλώνει ένας άνδρας με βρετανική προφορά, ντυμένος στα μαύρα και με καλυμμένο το πρόσωπό του. Ο άγνωστος στέκεται πάνω από τον Χέινς, ο οποίος είναι γονατισμένος και φορά μια πορτοκαλί φόρμα.
Στο τέλος, ο μασκοφόρος παρουσιάζει έναν άλλον άνδρα λέγοντας ότι πρόκειται να θανατωθεί εάν ο Κάμερον συνεχίσει να υποστηρίζει τον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, δήλωσε το Σάββατο ότι η δολοφονία του Βρετανού Ντέιβιντ Χέινς από την εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, ήταν μια καθαρά σατανική πράξη και υποσχέθηκε ότι θα φέρει τους δολοφόνους ενώπιον της δικαιοσύνης, όσο διάστημα κι εάν χρειαστεί.
«Είναι αποτρόπαιο και φρικτό η δολοφονία ενός αθώου φιλανθρωπιστή. Η καρδιά μου βρίσκεται με την οικογένεια του Ντέιβιντ Χέινς, ο οποίος είχε επιδείξει εξαιρετικό θάρρος και σθένος σε όλη αυτή τη δοκιμασία», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Βρετανού πρωθυπουργού.
«Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας προκειμένου να κυνηγήσουμε τους δολοφόνους και να τους οδηγήσουμε ενώπιον της δικαιοσύνης, για όσο διάστημα χρειαστεί».
Εθελοντής σε στρατόπεδο προσφύγων
Ο 44χρονος Haines, που κατάγεται από τη Σκωτία, εργαζόταν εθελοντικά σε στρατόπεδο προσφύγων στα σύνορα Συρίας - Τουρκίας και συνελήφθη από τζιχαντιστές στην περιοχή Atmeh, κοντά στο στρατόπεδο, τον περασμένο Μάρτιο.
Ο Haines έχει δύο κόρες, μία 17 ετών από τον πρώτο του γάμο και μία 4 ετών από τη δεύτερη σύζυγό του, που κατάγεται από την Κροατία.
Ο 44χρονος για περισσότερο από δύο δεκαετίες έχει αφιερώσει τη ζωή του στη βοήθεια προσφύγων να επαναπατριστούν σε Λιβύη, Νότιο Σουδάν και Συρία, συνεργαζόμενος με μη κυβερνητικές οργανώσεις. Ένας συνεργάτης του, που επίσης είχε απαχθεί από τζιχαντιστές, αλλά αφέθηκε ελεύθερος πριν δυο μήνες, δήλωσε ότι ο Haines είναι εξοικειωμένος με «ανασφαλείς περιοχές».
Ο Ομπάμα καταδίκασε τη δολοφονία του Ντέιβιντ Χέινς
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, καταδίκασε σε έντονο ύφος τη «βάρβαρη δολοφονία» του Βρετανού Ντέιβιντ Χέινς από μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, λίγο αφότου η ομάδα δημοσιοποίησε ένα βίντεο το οποίο δείχνει τον αποκεφαλισμό του 44χρονου άνδρα.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες στέκονται σήμερα δίπλα στο στενό μας φίλο και σύμμαχο σε αυτή τη θλιβερή στιγμή», δήλωσε ο Ομπάμα σε ανακοίνωσή του. «Θα συνεργαστούμε με το Ηνωμένο Βασίλειο και με μια ευρεία συμμαχία εθνών από την περιοχή και από όλο τον κόσμο, ώστε να φέρουμε τους δράστες αυτής της αποτρόπαιης πράξης ενώπιον της δικαιοσύνης και να καταστρέψουμε αυτή την απειλή προς τους λαούς των χωρών μας, την περιοχή και όλο τον κόσμο».

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου