Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, Η ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ(ΒΙΝΤΕΟ)

Του Νίκου Χειλαδάκη
Από το nikosxeiladakis

Η Κωνσταντινούπολη είναι η πνευματική πατρίδα του Ελληνισμού, είναι το αιώνιο σύμβολο της Ρωμιοσύνης, είναι η Βασιλίδα των πόλεων, είναι η περιοχή όπου ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία ποτέ δεν έπαψαν να προσελκύουν το δέος και την προσοχή ακόμα και των σημερινών κατοίκων της, που έχοντας μια συγχυσμένη θρησκευτική συνείδηση, συχνά φτάνουν στο σημείο να προσκυνούν τα προαιώνια αγιάσματα μας.

Η Κωνσταντινούπολη είναι η πηγή και το μεγαλείο της παρουσίας και της ύπαρξης μας σαν Έλληνες –Ρωμιοί Ορθόδοξοι και η Ρωμιοσύνη με την ελληνική γλώσσα είναι αυτή που δίδαξε και διέδωσε τον χριστιανισμό σε όλο τον κόσμο.

Πινακίδα στο Cambridge γραμμένη σε… σπαστά αρχαία ελληνικά κάνει θραύση στο διαδίκτυο


Σαρώνει στο διαδίκτυο πινακίδα στην Αγγλία μεταφρασμένη στα... αρχαία ελληνικά - Το γύρο του διαδικτύου κάνει μια πινακίδα που ανέβασε στο Facebook το παράρτημα του ραδιόφωνου του BBC στο Κέιμπριτζσαιρ Τοποθετήθηκε κοντά στο Πανεπιστήμιο του Cambridge προκειμένου να αποθαρρύνει τους δικυκλιστές να παρκάρουν εκεί. Μια πινακίδα έχει καταφέρει να βάλει «φωτιά» στο διαδίκτυο και να γίνει viral η φωτογραφία που απεικονίζει την περίεργη επιγραφή...


Τη φωτογραφία ανέβασε στο Facebook το παράρτημα του ραδιοφώνου του BBC στο Κέιμπριτζσαιρ.

Παλαιότερα σύμφωνα με το BBC το κτίριο χρησιμοποιούσε η Ελληνορθόδοξη εκκλησία για αυτό και η προειδοποίηση είναι γραμμένη στα λατινικά και στα αρχαία ελληνικά.

Αντιολισθητικές Αλυσίδες στην Αττική, Απρίλη μήνα. Σε ποιες περιοχές να προσεχετε


Η λέξη Απρίλιος (στην Αρχαιότητα ελέγετο Μουνιχίων) ετοιμολογείται από το λατινικό Aprillis, από το ρήμα aperire, που σημαίνει «ανοίγω». Είναι ο μήνας κατά τον οποίο ο καιρός «ανοίγει» και έρχεται η Άνοιξη,
Φέτος όμως ακόμη δεν λέει να «ανοίξει» ο καιρός και συνθήκες παγετού επικρατούν σε αρκετές περιοχές της χώρας, παρότι το ημερολόγιο δείχνει 9 Απριλίου.
Ακόμα και σε περιοχές της Αττικής, είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για την κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο οδικό δίκτυο.

Τα 35 εστιατόρια με την πιο καταπληκτική θέα. Το 25 είναι τρελό!(ΦΩΤΟ)

Υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να απολαμβάνετε ένα όμορφο δείπνο σε ένα εστιατόριο με υπέροχη θέα; Αν συμφωνείτε μαζί μας, τότε αυτά τα εστιατόρια θα σας… ανοίξουν την όρεξη!

Ελάτε να κάνουμε μαζί μια εικονική περιήγηση σε 35 εστιατόρια από όλο τον κόσμο. Εστιατόρια που προσελκύουν πλήθος επισκεπτών όχι μόνο για τα εδέσματα που σερβίρουν, αλλά και για την υπέροχη θέα που… κυριολεκτικά κόβει την ανάσα!

Απελπισμένος έβαλε το σπίτι του σε κλήρωση - €50 για την κλήρωση

Γράφει: Ξένια Τούρκη 
Από το philenews

Λευκωσία: Η ανάρτηση στο Facebook ξάφνιασε όσους την είδαν, που διερωτήθηκαν αν είναι αληθινή. Η ιστορία όμως κάθε άλλο παρά ψεύτικη είναι. Κύπριος ιδιοκτήτης κατοικίας στην Κοκκινοτριμιθιά βάζει το σπίτι του σε κλήρωση, μιας και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Όπως ανάφερε μιλώντας στον «Φ», η ιδέα τού κατέβηκε όταν είδε πως κάτι ανάλογο είχε κάνει και ένας Ισπανός. Σκέφτηκε «γιατί όχι και εγώ;» και κοινοποίησε στο Facebook ότι όσοι ενδιαφέρονται, καταβάλλοντας €50 μπορούν να μπουν σε κλήρωση με έπαθλο το σπίτι του.

Μεντβέντεφ: Πολύ σημαντικός εταίρος η Ελλάδα

Η Ρωσία αντιμετωπίζει την Ελλάδα ως «έναν πολύ σημαντικό εταίρο με προοπτική» δήλωσε ο ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, υποδεχόμενος τον έλληνα ομόλογό του Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Υποδοχών της ρωσικής κυβέρνησης.
Απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, ο κ. Μεντβέντεφ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι «εκτός από την πολιτική παράμετρο της επίσκεψής σας ελπίζω ότι θα υπάρξουν και άλλα (σ.σ. πρακτικά) αποτελέσματα» και τον κάλεσε να εκθέσει τα ανοιχτά διμερή ζητήματα οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, τα οποία και βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών των δύο αντιπροσωπειών.

Βαρουφάκης: Οι «μεταρρυθμίσεις» στην Ελλάδα πέτυχαν όσο η... επιστροφή της δημοκρατίας στο Ιράκ

Οι Ευρωπαίοι δεν θα διορθώσουν την κρίση με το να ηθικολογούν προς την Ελλάδα - Θα συμφωνήσουμε πριν τις 24 Απριλίου, δήλωσε στο Bloomberg
Οι «μεταρρυθμίσεις» στην Ελλάδα είχαν τόση επιτυχία όσο η... επιστροφή της δημοκρατίας στο Ιράκ ανέφερε το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε ομιλία του στο πλευρό του οικονομολόγου Τζόζεφ Στίνγκλιτς στο συνέδριο του Ινστιτούτου για τη Νέα Οικονομική Σκέψη (New Economic Thinking) του μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος.

ΕΞΟΝΥΧΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ABN AΜRO

Εξονυχιστικός έλεγχος στους χειρισμούς του Ντάισελμπλουμ για την ABN AΜRO