Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

6.9.1955:60 χρόνια από τα Σεπτεμβριανά. 'Σήμερα το βιό σας, αύριο τη ζωή σας'

Tου Κωστή Χριστοδούλου
Από το news247.gr


Η πλέον μαύρη σελίδα του σύγχρονου ελληνισμού της Πόλης, τα Σεπτεμβριανά, μέσα από μαρτυρίες και ανατριχιαστικές φωτογραφίες

9/10.11.1938. Ξεσπάει το πογκρόμ εναντίων των Εβραίων της Γερμανίας. Ο ήχος από τα κρύσταλλα που καταστρέφει ο ναζιστικός όχλος χαρακτηρίζει την νύχτα εκείνη ως «τη νύχτα των κρυστάλλων».

6/7.9.1955. Ο ίδιος ανατριχιαστικός ήχος μένει χαραγμένος για πάντα στη μνήμη των Ελλήνων της Πόλης. Όπως και στην φασιστική Γερμανία στόχος η εθνοκάθαρση από τις ανεπιθύμητες μειονότητες.

Ανακάλυψη Σοκ! Στην Κρήτη η αρχαιότερη Ναυσιπλοΐα του Πλανήτη

Ήταν πριν από λίγα χρόνια όταν μια ελληνοαμερικανική αρχαιολογική ομάδα έκανε μια εντυπωσιακή ανακάλυψη: βρήκαν τις παλαιότερες ενδείξεις ναυσιπλοΐας και πλοήγησης στον κόσμο, στην περιοχή Πλακιάς στην Κρήτη.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική ανακάλυψη που της δόθηκε μικρή προσοχή, παρά το γεγονός ότι ήταν ανάμεσα στις δέκα κορυφαίες ανακαλύψεις του 2010. Η έρευνά τους μας αναγκάζει να επανεξετάσουμε τις μελέτες των ναυτικών ικανοτήτων των πρώιμων ανθρώπινων και προ-ανθρώπινων πολιτισμών.

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Μαθηματικά της Νοημοσύνης "(Βίντεο)

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
 "Μαθηματικά της Νοημοσύνης ". 
Πολυχώρος "Αίτιον", 
Τζιραίων 10 - Μετρό Ακρόπολη. 
Αθήνα.
 Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015, ώρα: 19.00 

Από τα κοιτάσματα στην ΑΟΖ

Του Ν.Λυγερού

Τώρα όσο και να θέλουν μερικοί να μειώσουν το θέμα της ΑΟΖ, έχουν ένα αντικειμενικό πρόβλημα με την εμφάνιση των κοιτασμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο: Tamar (2009), Leviathan (2010), Αφροδίτη (2011) και φέτος δύο στην αιγυπτιακή ΑΟΖ και ειδικά το Zohr (2015) το οποίο είναι υπεργιγάντιο. Λόγω αυτών των υπάρξεων ακόμα και τα πανεπιστήμια έχουν ενεργοποιηθεί στην Κύπρο (Bachelor, Master, Phd) όσο και στην Ελλάδα και τώρα στο διαδίκτυο υπάρχει ειδικός ιστότοπος για τις σπουδές του τομέα της ενέργειας και των υδρογονανθράκων.

Δημοσκόπηση: Το 43% των Βρετανών λέει «Ναι» στο Brexit - ENANTI 40% ΠΟΥ ΛΕΕΙ «ΟΧΙ»

Περίπου το 43% των Βρετανών ψηφοφόρων υποστηρίζει την έξοδο της χώρας του από την ΕΕ έναντι ποσοστού 40% που θα ψήφιζε υπέρ της παραμονής της, ενώ ποσοστό 17% παραμένει αναποφάσιστο, δείχνει δημοσκόπηση τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα.
Η έρευνα αυτή, που διενεργήθηκε από την εταιρεία δημοσκοπήσεων Survation για λογαριασμό της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail δείχνει ότι για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2014 μια πλειοψηφία των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα προτιμούσε την έξοδο της Βρετανίας από την 28μελή ΕΕ.

Κρήτη: Βρέθηκε νάρκη σε απόσταση αναπνοής από λουόμενους

Με… ανοιχτό το στόμα έμειναν οι λουόμενοι που απολάμβαναν τον ήλιο και την θάλασσα στα Μισσίρια Ρεθύμνου καθώς είδαν μία νάρκη που βρισκόταν σε μικρό βάθος στην θάλασσα.
 
Όπως μεταδίδει το cretapost.gr, οι λουόμενοι ενημέρωσαν τις αρμόδιες αρχές με άνδρες της αστυνομίας και του λιμενικού να σπεύδουν στο σημείο.
 
Αφού έκαναν μία πρώτη αυτοψία ενημέρωσαν την Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου και την Διοίκηση Υποβρύχιων Καταστροφών

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ-Ετοιμαστείτε για μια πολύ σπάνια έκλειψη της Σελήνης- Γίνεται μόνο 5 φορές μέσα σε έναν αιώνα (Βίντεο)

Πρόκειται για έναν συνδυασμό δύο φαινομένων, της κοινής εμφάνισης του λεγόμενου και «Σούπερ Φεγγαριού» με μια ολική έκλειψη της Σελήνης, την ίδια ακριβώς ημέρα.

Ακούγεται μπερδεμένο αλλά δεν είναι.

Είναι όμως σπάνιο, καθώς συμβαίνει ελάχιστες φορές μέσα σε έναν αιώνα. Και είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό για όσους έχουν την τύχη να είναι ορατό στο σημείο του πλανήτη όπου κατοικούν.

Το Μυστήριο του Ανθρώπου του Marree στην Αυστραλία -Θυμίζει αρχαίο Έλληνα Θεό; (ΒΙΝΤΕΟ)

Για μελετήστε το λίγο προσεκτικά, σας θυμίζει μήπως κάτι άλλο; κάποιον άλλο που κρατούσε κεραυνό, τρίαινα ή άλλο εξώκοσμο όπλο;


Χαραγμένο στη ξηρή άμμο της άγονης ερήμου της Αυστραλίας, βρίσκεται το μεγαλύτερο γεωγλυφικό στον πλανήτη, γνωστό ως "ο άνθρωπος του Marree", μια τεράστια φιγούρα ενός άνδρα Αβορίγινα που κυνηγά πουλιά ή μικρά καγκουρό με ένα ραβδί ρίψης. Σε αντίθεση με άλλα ανθρωπόμορφα γεωγλυφικά που βρίσκονται σε όλο τον κόσμο, τα οποία κατασκευάστηκαν από αρχαίους πολιτισμούς, ο άνθρωπος του Marree σκαλίστηκε στο τοπίο μόλις πριν από 16 χρόνια. Ωστόσο, η ίδια η ύπαρξή του αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της Αυστραλίας, το γεωγλυφικό είναι τόσο μεγάλο, ώστε είναι ορατό από το διάστημα, αλλά μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ούτε μία μαρτυρία μπορεί να εγγυηθεί για δημιουργία του, ο δημιουργός του και ο λόγος για την κατασκευή του παραμένουν άγνωστοι.