Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014

Διάλεξη Νίκου Λυγερού:"Ο Κινηματογράφος της Λογοτεχνίας και η Λογοτεχνία του Κινηματογράφου".(Βίντεο)


                                                      Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
                    "Ο Κινηματογράφος της Λογοτεχνίας και η Λογοτεχνία του Κινηματογράφου".
                    Αίθουσα Προβολών, Ικονίου 1 Σταυρούπολη. Θεσσαλονίκη. Κυριακή 12/01/2014

Κολήγος προς Φοροσυλλέκτη:«...δεν πήγε καλά η σοδειά. Δεν έχω να σας δώσω το φόρο...»


Του Γιώργου Ανεστόπουλου

Lex malla, lex nulla
Ο κακός νόμος, δεν είναι καθόλου νόμος...


Τις δύσκολες εποχές, όπως πχ σήμερα, σε συνθήκες παρατεταμένης πολυετούς ύφεσης, το ΦΠΑ των «μικρομάγαζων» πρέπει να θεωρείται όντως ΦΠΑ;

Ή μήπως «ξεκάθαρη κι αδίστακτη κλοπή» της μπουκιάς των παιδιών του τσακισμένου μικροέμπορου από μέρους του κράτους;

Υπ’ αυτό το πρίσμα, όταν το Κράτος προτάσσει την ποινική δίωξη (ακόμη και) του μικροοφειλέτη ΦΠΑ ως «καταχραστή δημοσίου χρήματος» μήπως πλανάται (και δη εσκεμμένα) και θα έπρεπε να μιλάμε για υπερβολική/εγκληματική δίωξη ενός κατεστραμμένου κολήγου από πλευράς ενός αδίστακτου θανάσιμου κράτους κατά της φτωχολογιάς;

Το ζεόλαδο ως ελληνική καινοτομία

Του Ν.Λυγερού

Αν κάποιος υπολογίσει πόσα ελαιόλαδα υπάρχουν στον κόσμο και πόσους τόνους αντιπροσωπεύουν, αν σκεφτεί επίσης πόσοι ζεόλιθοι υπάρχουν φυσικοί και συνθετικοί, τότε θα μπορέσει να κατανοήσει την επινόηση του ζεόλαδου και να συνειδητοποιήσει ότι αποτελεί ελληνική καινοτομία σε παγκόσμιο επίπεδο. Αν επιπλέον αξιολογήσει το γεγονός ότι η Ελλάδα διαθέτει από τα καλύτερα ελαιόλαδα του κόσμου και εκτιμάται ότι η πατρίδα διαθέτει τεράστια κοιτάσματα κλινοπτιλόλιθου, δηλαδή έναν από τους αποτελεσματικότερους ζεόλιθους σε πολλαπλές εφαρμογές συν το φυσικό του πλαίσιο, τότε θα αντιληφθεί ότι το ζεόλαδο ως ιδέα αποτελεί την αιχμή του δόρατος σε επίπεδο ποιότητας. Διότι ο συνδυασμός του ελαιόλαδου και του ζεόλιθου μπορεί όχι μόνο να αφορά στο έξτρα παρθένο δίχως καμιά δυσκολία, αλλά να είναι και εντελώς βιολογικό δίχως κανένα εμπόδιο αφού ο ζεόλιθος ως μυκητοκτόνο και δακοκτόνο εξασφαλίζει την ανθεκτικότητα της ελιάς στις επιθέσεις δίχως καμιά ανάμειξη από οποιοδήποτε άλλο προϊόν. Οι χημικές αναλύσεις αποδεικνύουν επί του πρακτέου την ποιότητα του ζεόλαδου και για το αγουρέλαιο, πράγμα το οποίο εντυπωσιάζει τους ελαιοπαραγωγούς. Με τις θεαματικές ιδιότητες του κλινοπτιλόλιθου που δεσμεύει τα βαριά μέταλλα, τις τοξίνες και τις ελεύθερες ρίζες, η γη του ελαιώνα γίνεται πιο πρόσφορη ακόμα και βοηθάει τα δέντρα μας που αντιπροσωπεύουν το σύμβολο της πατρίδας μας.

Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ Ν.ΓΚΡΙΦΙΝ ΠΡΟΣ Α.ΣΑΜΑΡΑ Βίντεο: "Εσείς κ.Σαμαρά είστε οι εγκληματίες που καταστρέψατε την Ελλάδα"


To defencenet.gr κατάφερε να βρει μέρος του οπτικού ντοκουμέντού από την συγκλονιστική πολιτική ομιλία ενώπιον του πρωθυπουργού Α.Σαμαρά του ηγέτη του βρετανικού εθνικιστικού κόμματος Νίκ Γκρίφιν χθες στην ευρωβουλή
Ιδού και η μετάφραση του μέρους της ομιλίας που φαίνεται στο βίντεο:
«Το 2014 υποτίθεται ότι είναι το έτος της δημοκρατίας στην Ευρώπη. Μα τι σόι δημοκρατία σκίζει το ίδιο της το Σύνταγμα, απαγορεύει τις διαδηλώσεις για να αποδείξει ότι οι άνθρωποι είναι «χαρούμενοι», στέλνει πάνοπλους αστυνομικούς να συλλάβουν δημοκρατικά εκλεγμένους βουλευτές και φυλακίζει τους πολιτικούς της αντιπάλους χωρίς δίκη, όταν δεν μπορούν να αντικρούσουν αστήρικτες εικασίες που τους αποδίδονται από ψευδομάρτυρες.

ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ ΕΝΑΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ (ΒΙΝΤΕΟ) Πικρές αλήθειες αλλά και ελπίδα από Νάιτζελ Φάρατζ για τα Μάρμαρα και την ανάκαμψηΠικρές αλήθειες αλλά και υπόσχεση για επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα έδωσε ο βρετανός ευρωβουλευτής σ Νάιτζελ Φάρατζ  ο οποίος τα τελευταία 24ωρα έχει αναγορευθεί σε λαϊκό ήρωα μεταξύ των Ελλήνων πολιτών για τις καθαρές θέσεις και τοποθετήσεις τους απέναντι στην Τρόικα.
Πριν λίγο σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό δήλωσε σχετικά σε ερώτημα με την επιστροφή των Μαρμάρων:
«Δεδομένης της κατάστασης στην Αθήνα, θα ξέρετε ότι υπήρξαν και κλοπές έργων τέχνης.  Ας έχουμε αυτήν την συζήτηση όταν θα έχετε ανακάμψει, με την επιστροφή της δραχμής και της δημοκρατίας σας. Πιστεύω ότι στο μέλλον με μια εύλογη διαπραγμάτευση να γυρίσουν τα Μάρμαρα στη χώρα σας. Πιστεύω όμως ότι αυτό που ενδιαφέρει το 30% των ανέργων είναι η επιστροφή στην ανάκαμψη και όχι τα Μάρμαρα».

«Ακρασία» Γνωρίζεις το Καλό και Πράττεις το Κακό !

Η εξήγηση του να μη μπορεί κανείς να πράξει το ηθικά καλό αν και το γνωρίζει (ακρασία) δηλαδή του ό,τι η ηθική γνώση δεν διαθέτει αυτή καθ’ εαυτή ισχύ επιβολής, απασχολεί ως κεντρικό πρόβλημα την φιλοσοφία ήδη από την αρχαιότητα. Για τον Σωκράτη, εφόσον κανείς απ’ τους ανθρώπους δεν αμαρτάνει θεληματικά, το πρόβλημα οφείλεται στην απουσία πραγματικής γνώσης (ουδείς εκών κακός). Ο Πλάτων, διαβλέποντας ότι η Σωκρατική λύση ήταν αδύνατη ως τέτοια, κατασκεύασε ένα μεταφυσικό οικοδόμημα («θεωρία των ιδεών») για να εξηγήσει την ακρασία, περιγράφοντας ταυτόχρονα και την απαιτούμενη ηθική γνώση ενός ιδιαίτερου τύπου ανθρώπων (Πολιτεία).

Τάφοι εξωγήινων, περίεργες αρχαιολογικές ανακαλύψεις που τις έθαψαν...

ανακαλύψεων εξωγήινων σωμάτων
Κατά καιρούς ανακαλύψεις γιγάντιων ή ακόμα και μικρών περίεργων σωμάτων ανακοινώνονται από αρχαιολόγους και ερευνητές, οι περισσότεροι το ακούνε με ένα ειρωνικό μειδίαμα ενώ λίγοι τις παίρνουν στα σοβαρά. και όχι τυχαία ! αφού η ιστορία της γης έχει γραφτεί, να την γράφουν από την αρχή;
Κιγκάλι, Ρουάντα -2011 Σύμφωνα με μια επιστημονική έκθεση που κατατέθηκε από μια ομάδα ανθρωπολόγων κατά τη διάρκεια ανασκαφών στην Κεντρική Αφρική, αποκαλύφθηκαν 200 γιγαντιαία εξωγήινα σώματα που είχαν εγκλωβισθεί για πέντε και πλέον αιώνες.Μετά την ανακάλυψη, οι δημογέροντες του χωριού προέτρεψαν τους ανθρώπους να φύγουν και μερικές γυναίκες έφυγαν ουρλιάζοντας κρατώντας τα βρέφη τους στην αγκαλιά τους, λίγο μετά που είδαν το ανατριχιαστικό θέαμα.Αλλά η ανακάλυψη αυτή στην Αφρική είναι μόνο η τελευταία από μια σειρά ανακαλύψεων εξωγήινων σωμάτων που πάει πίσω σχεδόν εβδομήντα χρόνια, από ότι τουλάχιστον γνωρίζουμε.

Roboearth: Διαδικτυακή πλατφόρμα για ρομπότ (Βίντεο)

Εάν έχετε δει τη ταινία ο Εξολοθρευτής, σίγουρα κάτι σας θυμίζει....
Το RoboEarth φιλοδοξεί να αποτελέσει μια διαδικτυακή πλατφόρμα μέσα από την οποία τα απανταχού ρομπότ θα επικοινωνούν μεταξύ τους και θα ανταλλάσσουν εμπειρίες και πληροφορίες
Ένα πιλοτικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα, το RoboEarth, που εδώ και τέσσερα χρόνια χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αποσκοπεί στη δημιουργία ενός διαδικτύου αποκλειστικά για ρομπότ, δοκιμάζεται για πρώτη φορά στο ολλανδικό πανεπιστήμιο του Αϊντχόβεν αυτή την εβδομάδα.

Η πρώτη δοκιμή γίνεται σε μια προσομοιωμένη αίθουσα νοσοκομείου, όπου τέσσερα «δικτυωμένα» ρομπότ θα εκτελούν από κοινού μια σειρά από ενέργειες για να βοηθήσουν ασθενείς. Το σύστημα έχει αναπτυχθεί από πέντε ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και ερευνητές της ολλανδικής εταιρείας Philips.

«Καλοί» ἐξωγήινοι θέλουν νὰ μᾶς βοηθήσουν νὰ σώσουμε τὸν πλανήτη….


«Καλοί» ἐξωγήινοι θέλουν νὰ μᾶς βοηθήσουν νὰ σώσουμε τὸν πλανήτη....6Tώρα ποὺ ἡ ἀπάτη τῆς ὑπερθερμάνσεως πνέει τὰ λοίσθια καὶ ἡ μπίζνα τοῦ χρηματιστηρίου ρύπων πάει γιὰ ἀπόσυρση, ἔχουν ἐτοιμάσει τὸ νέο ἀναμενόμενο κόλπο:

«καλοί» ἐξωγήινοι θέλουν νὰ μᾶς βοηθήσουν νὰ σώσουμε τὸν πλανήτη….


Πέρσεια Ἑκάτη

Aliens already walk among us and are refusing to share their technology until we change our warring and polluting ways, claims former Canadian defense minister

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙ ΠΙΝΑΚΙΟΥ ΦΑΚΗΣ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Ανεπαρκές το κείμενο, βρίθει γκρίζων ζωνών και ξεπουλά το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας αντί πινακίου φακής, σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει σήμερα το TheSeaNation:

Την διάθεση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά, σε ποσοστό το οποίο θα υπερβαίνει το 51% και θα είναι ικανό να φτάσει ως και το 74,14%, προβλέπει η Πρόσκληση Ενδιαφέροντος που συνέταξε το ΤΑΙΠΕΔ, την οποία και παρουσιάζει σήμερα κατ΄ αποκλειστικότητα το TheSeaNation.

«Πανδημία»: Η προειδοποίηση της Νέας Τάξης Πραγμάτων για τον Αφανισμό της Ανθρωπότητας;


Ανατριχιαστικό.. Ιστοσελίδα με την υποστήριξη του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των Η.Π.Α έχει θέσει σε λειτουργία παιχνίδι με τίτλο «Πανδημία» (Plague) όπου οι «παίκτες» ενθαρρύνονται να εξαπλώσουν μία πανδημία που θα αφανίσει όλη την ανθρωπότητα, δίχως να υπάρχει η δυνατότητα να βρεθεί θεραπεία…

Μέρος της ατζέντας του αποπληθυσμού που έχει
θέσει σε εφαρμογή η Νέα Τάξη Πραγμάτων; Ή ακόμη μία σαφής ένδειξη ότι ο Ιός Η1Ν1 και τα μεταλλαγμένα στελέχη του που έχουν εξαπλωθεί σε ολόκληρη την υφήλιο είναι κατασκευασμένοι σε εργαστήριο;

Off shore: Τι είναι πως λειτουργούν τι καλύπτουν - Απόλυτο "εργαλείο" και για τις μίζες


Τις ακούμε συχνά τις τελευταίες ημέρες των αποκαλύψεων για τις μίζες στους εξοπλισμούς. Απαραίτητο “εργαλείο” όσων πήραν μαύρο χρήμα. Τι είναι οι off shore εταιρείες; Πως λειτουργούν,τι και ποιους εξυπηρετούν;

Όλες οι απαντήσεις στο κείμενο του Αντώνη Κακαρά που θα σας λύσει όλες τις απορίες.Off Shore αγάπη μου

Η υπεράκτια εταιρία (Off Shore) είναι το νομικό εύρημα παγκόσμιας εφαρμογής, που παρέχει τη νομότυπη ευχέρεια στον ιδιοκτήτη της, να κρύβει πίσω της περιουσία οιασδήποτε προέλευσης και είδους. Είναι αποδεκτή από όλα τα κράτη του κόσμου, χρησιμοποιείται και από κυβερνήσεις και από ιδιώτες. Ο κάτοχός της μπορεί να μην είναι ορατός, αφού τίποτα δεν τον υποχρεώνει να εμφανίζεται ως φυσικό πρόσωπο, ενώ μπορεί να εμφανίζει ως ιδιοκτήτη μία άλλη υπεράκτια, ή ένα δικηγόρο, ή οιοδήποτε πρόσωπο της απόλυτης εμπιστοσύνης του (αχυράνθρωπο) με την προϋπόθεση να ελέγχεται απ’ αυτόν.

Στα ούρα ατόμων από 18 ευρωπαϊκές χώρες βρέθηκε το ζιζανιοκτόνο Glyphosate

Νέα επιστημονική μελέτη έδειξε την  παρουσία του glyphosate στα ούρα 18  ατόμων από ευρωπαϊκές χώρες.
Το Glyphosate είναι η πιο διαδεδομένη ουσία στη σύσταση των ζιζανιοκτόνων παγκοσμίως. Νέα στοιχεία της Greenpeace το καθιστούν ύποπτο για τερατογενέσεις, γενετικές μεταλλάξεις και ευρεία καταστροφή της χλωρίδας.

Το Glyphosate χρησιμοποιείται όμως και πέρα από τις γενετικές καλλιέργειες. Στην Ευρώπη είναι γνωστό ως ζιζανιοκτόνο που ταυτόχρονα ‘καθαρίζει’ τα χωράφια πριν φυτρώσει το καλλιεργούμενο φυτό.

Πως μπορείς να καταπιείς ένα ολόκληρο ΠΡΙΝΟ;

¨Πως μπορείς να καταπιείς ένα ολόκληρο ΠΡΙΝΟ; ¨ Ενώ τα χέρια του Έλληνα μετράνε και ξαναμετράνε τις κόκκινες υποδιαιρέσεις του Ευρώ, το μυαλό του ¨στροβιλίζεται¨ με την δημοσιότητα σε ένα ξέφρενο χορό εκατομμυρίων.

Τώρα μας ¨χορεύουν στο ταψί¨, όμως το αύριο έρχεται και είναι μία διαφορετική ημέρα. Σήμερα η
κλεψιά, η απάτη, το ασύστολο πολιτικό ψέμα κάνουν την τελική γυροβολιά τους στο ¨περιβόλι του Ουρανού¨της Ελλάδος.

Τα ψέματα τελείωσαν και έρχονται τα συγκριτικά μεγέθη.

Μέσω ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων η εισβολή σε pc

Η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (NSA) μπορεί να "εισβάλλει" σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές ακόμη και αν δεν είναι συνδεδεμένοι στο Ίντερνετ, χάρη σε ένα σύστημα με ηλεκτρομαγνητικά κύματα, υποστηρίζει η εφημερίδα New York Times, δύο ημέρες πριν από τις ανακοινώσεις στις οποίες θα προβεί ο πρόεδρος Ομπάμα για τη μεταρρύθμιση των προγραμμάτων παρακολούθησης.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, που επικαλείται έγγραφα της υπηρεσίας, αξιωματούχους και ειδικούς στον τομέα της πληροφορικής, η NSA έχει εγκαταστήσει σε περίπου 100.000 ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε όλον τον κόσμο ένα λογισμικό που της επιτρέπει να τους κατασκοπεύει αλλά και να εξαπολύει κυβερνοεπιθέσεις.
Στις περισσότερες περιπτώσεις, το λογισμικό αυτό εμφυτεύτηκε στους υπολογιστές μέσω της σύνδεσής τους στο Ίντερνετ.

ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ Κ.ΠΑΠΟΥΛIΑ Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο πρόωρης αποχώρησής του από την Προεδρία


Για πρώτη φορά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μην είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον επόμενο χρόνο, υπαινισσόμενος πρόωρη λήξη της θητείας του λέγοντας ότι "φέτος είναι η τελευταία χρονιά που κόβει πίτα" και αυτό γιατί η λήξη της θητείας του είναι τον  Φεβρουάριο του 2015.
Έτσι για πρώτη φορά ο ΠτΔ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μην ολοκληρώσει τη θητεία του λέγοντας: "Κανείς δεν ξέρει τι γίνεται. Θνητοί είμαστε. Που ξέρεις; Του χρόνοι ο φούρναρης μπορεί να μην έχει ξύλα για να ψήσει τις πίτες" για να προσθέσει αινιγματικά λέγοντας χαρακτηριστικά για την τρόικα:

Τουρκική "διείσδυση" στη Ρόδο από S-70 - Παραβίασε ΕΕΧ και έφτασε στη Μεγίστη
Η Άγκυρα συντηρεί σε υψηλό επίπεδο το κλίμα έντασης στο Αιγαίο και αμφισβητεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα με πρωτοφανείς ενέργειες, εκτός και αν πάλι μας πουν ότι "Κατά λάθος ο πιλότος του ελικοπτέρου πέταξε επάνω από ελληνικό έδαφος", όπως διαβεβαίωσαν στην περίπτωση του Cougar που έκανε βόλτα στην Σάμο την περασμένη εβδομάδα.
Έτσι μετά την υπερπτήση του Cougar, έστειλε ελικόπτερο S-70 SeaΗawk του τουρκικού Ναυτικού διείσδύσε στον εθνικό εναέριο χώρο (ΕΕΧ) παραβιάζοντάς τον αλλά το χειρότερο εκτέλεσε αποστολή one-way από τη βάση του Ακσάζ, απέναντι από τη Ρόδο μέχρι την Μεγίστη (Καστελόριζο) όπου βρίσκονται 11 πολεμικά πλοία της Άγκυρας πολιορκώντας τιο νησί σε μία κλασική επιχείρηση θαλάσσιου αποκλεισμού νήσου.

Βίντεο: Το Husky που λέει "όχι" για να μην πάει στο σπιτάκι του


Τρελαίνει κόσμο ο Blaze, ένα Husky, που αρνείται να πάει για ύπνο. Μοιάζει σαν να απαντάει στις εντολές του ιδιοκτήτη του.
Περισσότεροι από δυο εκατομμύρια χρήστες έχουν δει το 11 μηνών Husky, που ακούει στο όνομα Blaze, να μιλά στον ιδιοκτήτη του την ώρα που αυτός θέλει να τον μεταφέρει στο σπιτάκι του.
Ο John Ventresco ανέβασε το βίντεο στις αρχές Γενάρη την ώρα που ζητά από τον Blaze να πάνε για ύπνο. Η αντίδραση του σκυλιού ήταν να μιλήσει σαν άνθρωπός και να του πει με τον τρόπο του  "όχι".

Έβαλαν χέρι στις καταθέσεις. Πάνω από 200 οι κατασχέσεις

Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις κατασχέσεις καταθέσεων από την έναρξη της εφαρμογής του μέτρου των ηλεκτρονικών κατασχετηρίων.
Περισσότερες από 200 ηλεκτρονικές κατασχέσεις καταθέσεων εισοδημάτων που καταβάλλονται μέσω των τραπεζών έχουν γίνει ως τώρα από την έναρξη της εφαρμογής του μέτρου των ηλεκτρονικών κατασχετηρίων.
Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο αυτό εφαρμόζεται πιλοτικά σε 4 Δ.Ο.Υ της χώρας με προοπτική να επεκταθεί σε όλες μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους.

Δεν παίζονται οι Ουκρανοί: Ξύλο, μπουνιές και ανοιγμένα κεφάλια ξανά μέσα στη Βουλή (Εκόνες&Βίντεο)

Τον δικό τους ιδιαίτερα εκρηκτικό τρόπο φαίνεται πως έχουν οι Ουκρανοί βουλευτές να συζητούν για τον προϋπολογισμό της χώρας, αλλά και γενικότερα για διάφορα σημαίνονται πολιτικά ζητήματα.
Για ακόμη μια φορά βουλευτές πιάστηκαν στα χέρια μόλις ανακοινώθηκε ότι ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε από το σώμα, ενώ είχε απορριφθεί από την αντιπολίτευση.

Νέα επίθεση Βρετανού Ευρωβουλευτή στον Σαμαρά: Είναι υποκριτής και ψεύτης – Η Τρόικα κυβερνάει στην Ελλάδα

Συνεχίζει τις επιθέσεις σε υψηλούς τόνους κατά του Αντώνη Σαμαρά ο Βρετανός ακροδεξιός βουλευτής, Νάιτζελ Φάρατζ.
Ο επικεφαλής του Κόμματος της Ανεξαρτησίας, μετά την χθεσινή επίθεσή του στον Ελληνα πρωθυπουργό, μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου και ήταν για ακόμη μια φορά καυστικός.
«Aυτό που είναι προσβλητικό, είναι η υποκρισία του Σαμαρά, που υποδύεται ότι αντιπροσωπεύει τη βούληση του ελληνικού λαού. Η χώρα σας ξεπουλήθηκε με την συμμετοχή σας στην Ευρωζώνη.

Πάνω από 200 ηλεκτρονικές κατασχέσεις καταθέσεων μέσα σε 3 εβδομάδες

Πάνω από 200 ηλεκτρονικές κατασχέσεις καταθέσεων μέσα σε 3 εβδομάδες
Περισσότερες από 200 ηλεκτρονικές κατασχέσεις καταθέσεων εισοδημάτων που καταβάλλονται μέσω των τραπεζών έχουν γίνει ως τώρα από την έναρξη της εφαρμογής του μέτρου των ηλεκτρονικών κατασχετηρίων.
Υπενθυμίζεται, ότι το μέτρο αυτό εφαρμόζεται πιλοτικά στις τέσσερις Δ.Ο.Υ Ηλιούπολης, Κηφισιάς, Πειραιά και Α' Αθηνών που συμμετέχουν στην πιλοτική εφαρμογή του μέτρου του e- κατασχετηρίου, με προοπτική το μέτρο αυτό να επεκταθεί σε όλες τις εφορίες μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους.

Στο Διαδίκτυο θα πουλάει το Υπ.Οικ. τα κατασχεμένα σπίτια των πολιτών

Στο Διαδίκτυο θα πουλάει το Υπ.Οικ. τα κατασχεμένα σπίτια των πολιτών
Το υπουργείο Οικονομικών είναι έτοιμο να επιστρατεύσει και το Διαδίκτυο προκειμένου να μπορέσει να αυξήσει τα κρατικά έσοδα.
Έτσι υπάρχουν σκέψεις για τη δημιουργία ιστοσελίδας για την πώληση των ακινήτων που έχουν κατασχεθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διεύθυνση Εισπράξεων του υπουργείου Οικονομικών προχωρά στη δημιουργία ειδικής ιστοσελίδας μέσω της οποίας οι φορολογούμενοι θα πληροφορούνται με λεπτομέρειες για τα χαρακτηριστικά των ακινήτων που εκπλειστηριάζονται.
Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι θα εισέρχονται στη σχετική ιστοσελίδα και θα πληροφορούνται τα χαρακτηριστικά του ακινήτου, θα βλέπουν φωτογραφίες του, ενώ θα μαθαίνουν και τις λεπτομέρειες του πλειστηριασμού όπως την τιμή εκκίνησης και τον τόπο και χρόνο διενέργειάς του. Επίσης θα παίρνουν πληροφορίες και για τον τρόπο συμμετοχής τους στον πλειστηριασμό (κλειστή έγγραφη προσφορά με τραπεζική επιταγή).

Διακόπτουν το ράλι της Wall Street τα εταιρικά αποτελέσματα

Dow16.427,29-54,65 -0,33%    Nasdaq4.214,8831,86 0,76%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
"Οπισθοχωρεί" η Wall Street μετά το ράλι των δύο τελευταίων ημερών, που ώθησε τον S&P 500 σε νέο ιστορικό υψηλό επίπεδο. Τα χειρότερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα της Citigroup και η προειδοποίηση της Best Buy επιβαρύνουν την επενδυτική ψυχολογία. Τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό και την αγορά εργασίας ήταν ανάλογα των εκτιμήσεων.

Δείκτες

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 76 μονάδες (0,46%) και βρίσκεται στις 16.406 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει πτώση 3 μονάδων (0,07%) φτάνοντας τις 4.212 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει πτώση 4 μονάδων (0,24%) και βρίσκεται στις 1.844 μονάδες. Στις προηγούμενες δύο συνεδριάσεις ο δείκτης συσσώρευσε κέρδη 1,6% για να κλείσει την Τετάρτη στο ιστορικό υψηλό των 1.848,38 μονάδων.

Οι τράπεζες πρωταγωνιστούν και σήμερα στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων με την Goldman Sachs να ξεπερνά τις εκτιμήσεις των αναλυτών και την Citigroup να τις χάνει.

Ειδικότερα, η Goldman Sachs ανακοίνωσε κέρδη 2,33 δισ. δολ. ή 4,60 δολ. ανά μετοχή από 2,89 δισ. δολ. ή 5,60 δολ. ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Τα καθαρά έσοδα υποχώρησαν 4,9% στα 8,78 δισ. δολ.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters τοποθετούσαν τα κέρδη της εταιρείας στα 4,22 δολ. ανά μετοχή με έσοδα 7,71 δισ. δολ.

Άνοδο 0,37% κατέγραψε το ΧΑΚ-Στις 108,73 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Λευκωσία: Στα κέρδη επέστρεψε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο, χάριν στην εκδήλωση επενδυτικού ενδιαφέροντος το τελευταίο 20λεπτο της συνεδρίας

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 108,73 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 1,13%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 παρουσίασε άνοδο σε ποσοστό 0,37%,κλείνοντας στις 53,77 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε μόλις στις €80.186, σε μια συνεδρία που χαρακτηρίστηκε από εξαιρετικά υποτονικό κλίμα.

Βlue-chips και τράπεζες οδήγησαν τον Γενικό Δείκτη σε απώλειες

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Πιέσεις σε blue-chips και τράπεζες οδήγησαν τον Γενικό Δείκτη σε απώλειες την Πέμπτη, παρά την προσπάθεια επαναπροσέγγισης των 1.300 μονάδων η οποία εκδηλώθηκε στην έναρξη των συναλλαγών.

Η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε σε ήπιους τόνους, με επιφυλακτικές και επιλεκτικές κινήσεις εκ μέρους των επενδυτών.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να χρειαστούν οι ελληνικές τράπεζες νέα κεφάλαια μετά τα εγχώρια stress tests.

Πού βρίσκονται οι τάφοι των Αρχαίων Ελλήνων;

ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΥ
ΑΠΟ ΤΟ sakketosaggelos

 Μήπως ήλθε η ώρα να ανοίξουμε το «Δημόσιον Σήμα», το τμήμα του νεκροταφείου που ήταν από την μεριά του Δίπυλου (αριστερά από την Ιερά Οδό - όπως κοιτάμε προς την Ακρόπολη) όπου γινόντουσαν δημοσία δαπάνη οι ταφές σημαντικών προσωπικοτήτων και όσων πέθαναν υπερασπιζόμενοι τα πάτρια (εκτός των νεκρών της Μάχης του Μαραθώνος που ετάφησαν στον ομώνυμο Τύμβο);
ΕΠΕΙΔΗ η εποχή που ζούμε είναι πολύ πονηρή και ορισμένοι δεν διστάζουν ν’ αμφισβητήσουν ακόμη και τους αρχαίους προγόνους μας, ώστε εις το μέλλον όλες αυτές οι μορφές του Ελληνισμού ν’ αποτελούν απλώς έναν «μύθο», που δεν αποδεικνύεται αληθινός, αφού δεν υπάρχει τάφος, σκεφτήκαμε να κάνουμε μία άλλη έρευνα.

Η ψησταριά και το αντικολλητικό τηγάνι «εφευρέσεις του Μυκηναϊκού Πολιτισμού»

Η άρχουσα τάξη του Μυκηναϊκού Πολιτισμού απολάμβανε σουβλάκια ψημένα σε φορητές ψησταριές καθώς και ψωμί που ετοιμαζόταν σε τηγάνια αντικολλητικής τεχνολογίας, υποστηρίζουν αμερικανοί ερευνητές.
Η Δρ Τζούλι Χρούμπι του Πανεπιστημίου του Ντάρτμουθ ήταν περίεργη να μάθει πώς χρησιμοποιούνταν τα μαγειρικά σκεύη που έχουν βρεθεί σε ανασκαφές. Τα πήλινα σκεύη βρέθηκαν σε κέντρα του Μυκηναϊκού Πολιτισμού, ο οποίος άκμασε την ύστερη Εποχή του Χαλκού μέχρι το 1200 π.Χ., οπότε εξαφανίστηκε μυστηριωδώς.