Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

«Κοχλίες, βίδες, παξιμάδια, οδοντωτούς τροχούς, γρανάζια, ιμάντες, όλα όσα έχει ένα αυτοκίνητο, οι αρχαίοι Ελληνες τα είχαν ανακαλύψει» > «Ουσιαστικά βρέθηκαν ένα βήμα πριν από την κατασκευή του. Αν οι συνθήκες ήταν διαφορετικές, θα το είχαν κάνει, ήταν θέμα χρόνου».

Οι πόρτες των ναών άνοιγαν αυτόματα μετά την ολοκλήρωσητης θυσίας. Ρομπότ-υπηρέτριες σέρβιραν κρασί στους καλεσμένους και ο κινηματογράφος του Φίλωνα «έπαιζε» περιπετειώδεις μύθους.
Η πλοκή ξεδιπλωνόταν με φωτορεαλισμούς, φωτιές να ανάβουν, ήχους κεραυνών να σκίζουν τον αέρα, πολύχρωμες φιγούρες να κινούνται ρυθμικά. Είναι σκηνές βγαλμένες από τους αυτοματισμούς του 20ού αιώνα που διαδραματίζονταν, όμως -όσο απίστευτο και αν φαντάζει- περισσότερα από 2.000 χρόνια πριν.
Μικρά δείγματα της τεχνολογίας των αρχαίων Ελλήνων, στον θαυμαστό κόσμο της οποίας ξεναγεί το κοινό μιαενδιαφέρουσα έκθεση: πενήντα εκθέματα, αντίγραφα αρχαιοελληνικών τεχνολογικών επιτευγμάτων, παρουσιάστηκαν στο Κουρσούμ Τζαμί των Τρικάλων, ένα ισλαμικό τέμενος το οποίο έχει μετατραπεί σε μουσείο. Εμπνευστής τους ο μηχανολόγος μηχανικός και εκπαιδευτικός κ. Κώστας Κοτσανάς, ο οποίος έχει αφιερώσει τη μισή του ζωή στη μελέτη και την κατασκευή εκατοντάδων αντιγράφων.

Δριμεία επίθεση Λαβρόφ κατά των ΗΠΑ: Εχει τον Ψυχρό Πόλεμο στο dna της!

Δριμύτατη επίθεση κατά των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ εξαπέλυσε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο Σεργκέι Λαβρόφ.
Ο υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας με αφορμή την κρίση στην Ουκρανία και την προσάρτηση της Κριμαίας κατηγόρησε τη Δύση ότι «δεν μπορεί να βγάλει τον Ψυχρό Πόλεμο από τον γενετικό της κώδικα».
Ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι η κρίση στην Ουκρανία είναι αποτέλεσμα ενός πραξικοπήματος που στήριξαν ΕΕ και ΗΠΑ.

Αμφίπολη: Στην Ολυμπιάδα «ποντάρει» το History Channel

Πως και γιατί στο ρεπορτάζ του συσχετίζει την υπάρξη των καρυάτιδων με τη μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου - Επιμένει η Όλγα Παλαγγιά ότι δεν πρόκειται για μακεδονικό τάφο - Δείτε τι δηλώνει η αρχαιολόγος που κατηγορείται ως φιλοσκοπιανή.Tη σπουδαιότητα του μνημείου της Αμφίπολης καταδεικνύει μεταξύ άλλων και το γεγονός ότι όλα τα μεγάλα δίκτυα του πλανήτη, όχι μόνο τα ειδησεογραφικά αλλά και τα πιο εξειδικευμένα, όπως το Discovery Channel, αφιερώνουν εκτενή ρεπορτάζ για τον Τύμβο στο λόφο Καστά, επιχειρώντας να απαντήσουν στο ερώτημα: Σε ποιον ανήκει ο Τάφος; Αυτή τη φορά είναι η σειρά του History Channel να «ποντάρει» επίσης στην Ολυμπιάδα, τη μητέρα του Αλέξανδρου.

Μυστήρια της Γης: Το Μουμιοποιημένο Δάχτυλο Απόδειξη της Ύπαρξης Γιγάντων (ΒΙΝΤΕΟ)

Τον Απρίλιο του 1988 ο Ελβετός ιδιοκτήτης κλαμπ Gregor Spörri ταξίδεψε στην Αίγυπτο φορτωμένος με μια σειρά από βιβλία που του προτάθηκαν από έναν φίλο για να μάθει για τον αρχαίο αιγυπτιακό πολιτισμό. Ήταν ένα ταξίδι που θα άλλαζε για πάντα τη ζωή του.

Κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού στην Αίγυπτο, ο Spörri βρέθηκε συχνά στη Μεγάλη Πυραμίδα, όπου ήθελε να ανακαλύψει αν υπήρχε κάποια κοσμική βιοενέργεια μέσα της. Για να επιτύχει το στόχο του, σύρθηκε μέσα σε τούνελ, δωροδόκησε τους φύλακες και πέρασε ατελείωτες ώρες σε διάφορες σαρκοφάγους περιμένοντας ενδείξεις κοσμικής βιοενέργειας. Μάταια. Ο Spörri πίστευε ότι αν βάλεις ένα μπουκάλι γεμάτο με νερό στην κορυφή της Μεγάλης Πυραμίδας θα εκραγεί λόγω της κοσμικής ενέργειας. Πραγματοποίησε το πείραμα, αλλά δυστυχώς δεν έγινε τίποτα.

Αυτό είναι το προφίλ του Έλληνα

Από που κρατάει η σκούφια μας μέχρι πόσοι είναι οι παντρεμένοι;

Πρόκειται για την οπτικοποίηση ενός ψηφιακού χάρτη που παρουσίασε τον τρέχοντα μήνα η ΕΛΣΤΑΤ για τον πληθυσμό της Ελλάδας από την απογραφή του 2011. Ο ομάδα του Interweave παρουσίασε ένα ιδιαίτερο και επεξηγηματικό infographic.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο πληθυσμός της χώρας ανέρχεται στα 10.816.286, όπου το 50,97% είναι γυναίκες (5.513.063) και το 49,03% (5.303.223) είναι άντρες.

Δείτε τις 10 πιο ανεξήγητες ανακαλύψεις (Βίντεο)

Δείτε σε βίντεο τις 10 πιο ανεξήγητες ανακαλύψεις: