Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς:"Ο θρύλος που τρομάζει τους Τούρκους"

Tι λένε ακριβώς οι θρύλοι για τον Μαρμαρωμένο Βασιλιά;
«Το ξίφος των Χριστιανών θα γuμνωθεί και θα διώξει τους Τούρκους»
«Τότε άγγελος εξ ουρανού καταβήσεται διά νεύσεως Θεού, έχων εν τη χερί αυτού σκήπτρον και ξίφος του Αγιωτάτου Βασιλέως Κωνσταντίνου, και τον ειρηνικόν στέψει βασιλέα»
«Εν γαρ ταίς εσχάτοις ημέραις αναστήσει Κύριος ο Θεός βασιλέα από πενίας και πορεύεται εν δικαιοσύνη πολλή…»
Ο τελευταίος Αυτοκράτορας του Βυζαντίου , Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς που η παράδοση τον θέλει να περιμένει κάπου υπομονετικά τη στιγμή που θα ξανακαθίσει στο θρόνο της Βασιλεύουσας Πόλης.

Παυλόπουλος: «Αν χρειαστεί μπορούμε να επιβάλουμε τον σεβασμό του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου»

Μηνύματα προς την Τουρκία έστειλε σήμερα από το Μεσολόγγι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στην αντιφώνησή του προς τον δήμαρχο Νικόλαο Καραπάνο, κατά την τελετή αναγόρευσής του σε επίτιμο δημότη της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, «η Έξοδός του Μεσολογγίου μας διδάσκει και αυτό απευθύνεται προς τη γείτονα Τουρκία, ότι το παρελθόν δεν πρέπει να μας διχάζει, το παρελθόν πρέπει να μας διδάσκει τι είναι εκείνο το οποίο πρέπει να αποφύγουμε για να ζήσουμε ειρηνικά, υπό όρους φιλίας και καλής γειτονίας»,

Σοκ: Αντί για βοήθεια μοιράζουν πρόστιμα στους πυρόπληκτους στο Μάτι

Εννέα μήνες μετά το ολοκαύτωμα που συγκλόνισε τη χώρα, η ανοικοδόμηση παραμένει στα χαρτιά και, αντί για βοήθεια, το κράτος μοιράζει πρόστιμα-μαμούθ στους ανθρώπους που έχασαν τα πάντα.

Στην οδό Αργυράς Ακτής, που έγινε… φλεγόμενος τάφος για δεκάδες ψυχές, και στις γειτονικές οδούς Πανορμίτη Τήνου και Αγίου Ιωάννου η βοήθεια της Πολιτείας δεν έφτασε ποτέ. Αυτοί που επέζησαν από τη συμφορά παλεύουν αβοήθητοι εδώ και μήνες να ξαναβάλουν σε τάξη τις «τσαλακωμένες» ζωές τους.

Παγκόσμια κατακραυγή για το μακελειό στη Σρι Λάνκα

ΦΩΤΟ/AP
Πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες ανά την ηφύλιο καταδικάζουν το μπαράζ φονικών επιθέσεων που σημειώθηκε στη Σρι Λάνκα ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών.
Την καταδίκη της για τις φονικές επιθέσεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία στη Σρι Λάνκα, που άφησαν πίσω τους περισσότερους από 200 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες, εκφράζει η διεθνής κοινότητα.

ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ:Μακελειό στην Σρι Λάνκα: 207 νεκροί, 450 τραυματίες σε 8 εκρήξεις σε εκκλησίες-ξενοδοχεία (Εικόνες & Βίντεο)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP
Τεράστια τραγωδία στη Σρι Λάνκα με εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες, από τις πολλαπλές επιθέσεις με εκρήξεις σε ξενοδοχεία και εκκλησίες, ανήμερα του Πάσχα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι νεκροί έφτασαν τους 207 και οι τραυματίες στους 450, από τις οκτώ εκρήξεις σε διαφορετικά σημεία. Παράλληλα, έχουν γίνει και επτά συλλήψεις από τις Αρχές και τρεις αστυνομικοί είναι νεκροί.

Κάμερα κατέγραψε μία από τις φονικές εκρήξεις, σε εκκλησία στο Κολόμπο.

Μαίνεται ο «πόλεμος» για το… «ιερό» πιτόγυρο - Μηδενικές έως ελάχιστες οι αυξήσεις στην τιμή λένε επιχειρηματίες του χώρου σε πολλές περιοχές της Ελλάδας

Προβληματισμένοι δηλώνουν οι επιχειρηματίες στον χώρο των ψητοπωλείων αναφορικά με το εάν η αύξηση στην τιμή του χοιρινού κρέατος -λόγω των αυξημένων ευρωπαϊκών εξαγωγών στην Κίνα (οι χοιροτροφικές μονάδες της οποίας «χτυπήθηκαν» από την πανώλη των χοίρων) -θα οδηγήσει εν τέλει σε αύξηση και της τιμής που πωλούν το παραδοσιακό τυλιχτό σουβλάκι (ή αλλιώς πιτόγυρο).
Μιλούν στο Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων θεσμικοί εκπρόσωποι των καταστηματαρχών εστίασης από αρκετές περιοχές της χώρας, δηλώνοντας -οι περισσότεροι- ότι θα απορροφήσουν αυτή την αύξηση διατηρώντας την ίδια τιμή, ενώ ορισμένοι δεν αποκλείουν να μετακυληθεί στον καταναλωτή διαμορφώνοντας την ανώτερη τιμή στα 2,70 με 2,80 ευρώ.