Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Στρόφιλας Άνδρου: η αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης (4500-3200 π.Χ.) (Βίντεο - Φωτο)

Αεροφωτογραφία του Στρόφιλα (λήψη Ν. Ξενικάκης)
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Κέντρο Προώθησης Μελετών Προϊστορικής και Πρωτοϊστορικής Άνδρου «Ο Στρόφιλας» σας καλούν στην εκδήλωση που διοργανώνουν στο Ανοιχτό Θέατρο Άνδρου την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017, ώρα 9 μ.μ., για την παρουσίαση των σκοπών του Κέντρου και την  προβολή του Στρόφιλα, της αρχαιότερης πόλης της Ευρώπης.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει το συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής του Νίκου Οικονομίδη και της Κυριακής Σπανού. Συμμετέχουν οι χορευτικοί όμιλοι Χώρας και Υδρούσας Άνδρου. 

Εικόνες ντροπής στην Κνωσό: Ουρές ταλαιπωρίας και εκνευρισμός από τουρίστες(Βίντεο)

ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΤΑΜΕΙΟ

Οι εικόνες έξω από τον αρχαιολογικό χώρο είναι ... αποκαρδιωτικές καθώς, χιλιάδες τουρίστες σχηματίζουν ουρά εκατοντάδων μέτρων περιμένοντας τη σειρά τους μέχρι να αποκτήσουν πρόσβαση στο μνημείο.
Οι τουρίστες, που έκαναν χιλιάδες χιλιόμετρα για να δουν τις ομορφιές της χώρας μας, έφτασαν στο σημείο να περιμένουν ακόμα και μέσα στο δρόμο όπου κινούνται αυτοκίνητα, λεωφορεία και φορτηγά βάζοντας σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα.

Σαουδική Αραβία: Συνελήφθη η κοπέλα με τη μίνι φούστα - Τι επιτάσσει ο κώδικας ενδυμασίας των γυναικών(Βίντεο)

Αψήφησε τη σαρία και εμφανίσθηκε με «προκλητικά» ρούχα έξω από ιστορικό φρούριο - Για τα ΜΜΕ της χώρας, το κορίτσι θα πρέπει να υποστεί συνέπειες γι' αυτή την εμφάνιση Η τηλεόραση της Σαουδικής Αραβίας μετέδωσε ότι συνελήφθη τελικά η κοπέλα που εμφανίστηκε με μίνι φούστα έξω από ιστορικό φρούριο της χώρας.

Η κοπέλα είχε αναρτήσει βίντεο στο διαδίκτυο που είχε ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών στη χώρα στην οποία οι γυναίκες είναι υποχρεωμένες να ακολουθούν συγκεκριμένο ενδυματολογικό κώδικα.

Διπλή τουρκική πρόκληση σε βάρος του Προέδρου της Δημοκρατίας - Ανακάλυψαν τουρκικό εναέριο χώρο στο Αγαθονήσι

Ξεπέρασαν κάθε όριο οι Τούρκοι -  «Παρενόχλησαν» ακόμη και το αεροσκάφος, αλλά και το ελικόπτερο που επέβαιναν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας - Παυλόπουλος: Το Αιγαίο δεν διχοτομείται Διπλή τουρκική πρόκληση σε βάρος του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Η πρώτη παρενόχληση σημειώθηκε όταν το αεροσκάφος, στο οποίο επέβαινε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, προσέγγιζε τη Ρόδο για προσγείωση.