Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Πλάτων: Η σημασία της ηθικής διαπαιδαγώγησης των νέων

Σκοπός της εκπαίδευσης, κατά τον Πλάτωνα, δεν είναι η γνώση. Τα παιδιά δοκιμάζονται ως προς τη δύναμη του χαρακτήρα τους και η εκπαίδευση δεν είναι διαδικασία αφομοίωσης πληροφοριών ή απόκτησης δεξιοτήτων, οι οποίες ελέγχονται ανά τακτά διαστήματα, αλλά η καλλιέργεια της ψυχής. [...] Σήμερα, αυτό αποκαλείται συνήθως "ηθική διαπαιδαγώγηση" και επικρατεί ολοένα και περισσότερο η άποψη ότι τα σχολεία, και όχι οι γονείς, είναι που πρέπει να την παρέχουν. Σπανίως όμως κυριαρχεί στο συνολικό σχολικό πρόγραμμα, αντίθετα απ' ότι συμβαίνει στον Πλάτωνα (Βλ. Julia Annas, Εισαγωγή στον Πλάτωνα, εκδ. Καλέντης, Αθήνα 2006 σελ. 107-109).

Οι ποιητές έχουν θεϊκό χάρισμα, όχι όμως γνώση

Σύμφωνα με τον Πλάτωνα, οι ποιητές δημιουργούν τα έργα τους ευρισκόμενοι σε κατάσταση "ενθουσιασμού", δηλαδή σε μια κατάσταση όπου η λογική τους έχει εγκαταλείψει:

ΞΕΦΤΙΛΑ: Το Ευρωκοινοβούλιο ΑΡΝΗΘΗΚΕ συζήτηση για τη Βόρεια Ήπειρο! ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ δήλωση της Θεοχάρους… (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Κύπρια ευρωβουλευτής, Ελένη Θεοχάρους, μετά από απόρριψη αιτήματος της ομάδας του ECR για συζήτηση της υπόθεσης…

για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ελληνικής μειονότητος της Βορείου Ηπείρου στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έκανε οργισμένη δήλωση έναντι του Σώματος.

Για άλλη μια φορά η Ευρώπη έδειξε φιλοαλβανική διάθεση, έναντι του κράτους-μέλους της Ελλάδος.

Τη κοπάνησε ο Γκρούεφσκι – Ζητά άσυλο από την Ουγγαρία – «Δέχομαι απειλές για τη ζωή μου»

«Έχω δεχθεί αμέτρητες απειλές για τη ζωή μου, βρίσκομαι στη Βουδαπέστη και έχω ζητήσει πολιτικό άσυλο από τις αρχές της Ουγγαρίας», αναφέρει σε σημερινή του ανάρτηση στο Facebook ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι.

Ο Νικολα Γκρουεφσκι σημειώνει επίσης ότι πάντα θα είναι «πιστός στην «υπόθεση της Μακεδονίας” και δεν θα τα παρατήσει ποτέ»

Υπενθυμίζεται όχι εχθές εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εις βάρος του πρώην πρωθυπουργού της χώρας για έκτιση ποινής φυλάκισης δύο ετών που του επιβλήθηκε τον περασμένο μήνα, εξέδωσε η αστυνομία της ΠΓΔΜ, μετά από σχετικό αίτημα δικαστηρίου των Σκοπίων.

Πόλεμος προπαγάνδας με… κανονιές» από την Άγκυρα - Γιατί η Τουρκία αυτή την περίοδο νιώθει στριμωγμένη

Με ένα βίντεο που δείχνει βολές ναυτικού πυροβόλου να ρίχνει βολές «ξεσπά» το Γενικό Επιτελείο Άμυνας της Τουρκίας, την ώρα που το γεωτρύπανο της Exxonmobil είναι έτοιμο να αρχίσει αύριο τις εργασίες του στην κυπριακή ΑΟΖ και οι ΗΠΑ και άλλες χώρες που έχουν συμφέροντα στην περιοχή έχουν στήσει ένα αδιαπέραστο τείχος απέναντι σε κάθε απόπειρα από την πλευρά της Τουρκίας να παρεμποδίσει το πρόγραμμα που έχει καταρτίσει η Λευκωσία.

Με το εν λόγω βίντεο, όπως αναφέρει το news.gr, το Γενικό Επιτελείο Άμυνας της Τουρκίας ενημερώνει πως δόθηκε εντολή για την πραγματοποίηση ασκήσεων με πραγματικά πυρά.

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Η Τουρκία θέλει όλη την Κύπρο

Δεν τον ανησυχούν τα όσα ακούγονται περί λύσης δυο κρατών γιατί ξέρει ότι η Τουρκία θέλει όλη την Κύπρο, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

Σε δηλώσεις του στην Αρχιεπισκοπή, ο Αρχιεπίσκοπος ο οποίος δέχθηκε σήμερα τις ευχές κλήρου και λαού με την ευκαιρία των ονομαστηρίων του, ερωτηθείς για το Κυπριακό, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «και θα προσπαθήσει και θα αγωνιστεί».

Σημείωσε πως δεν εξαρτάται η λύση από την Κυβέρνηση και τον εκάστοτε Πρόεδρο διότι απέναντί του έχει την Τουρκία. Και μάλιστα αυτή τη στιγμή έχει ένα Πρόεδρο της Τουρκίας, ο οποίος χάραξε μια πορεία Ισλαμική της Τουρκίας, ανέφερε.

Προκλητικός ο Αλβανός ΥΠΕΞ: Δεν έχει κλείσει ακόμη η λίστα με τους ανεπιθύμητους Ελληνες - «ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ Η ΑΘΗΝΑ ΤΙΣ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ»

Ο Ντίτμιρ Μπουσάτι/ Φωτογραφία: AP- Miriam Karout
Τα Τίρανα συντηρούν το κλίμα έντασης, καθώς ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας προειδοποίησε ότι δεν έχει κλείσει ο κατάλογος που τους Ελληνες που είναι ανεπιθύμητοι στη χώρα.
Υπενθυμίζεται ότι μετά την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, η Αλβανία χαρακτήρισε ανεπιθύμητους 52 Ελληνες πολίτες, ενώ στο στόχαστρο μπήκε και η Κύπρια ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους.
«Δεν ξέρω ποια άλλα μέτρα θα υπάρξουν. Η λίστα των προσώπων που είναι ανεπιθύμητα δεν έχει κλείσει ακόμη», δήλωσε σε συνέντευξη ο Ντίτμιρ Μπουσάτι. «Ο υπουργός Εσωτερικών είναι υπεύθυνος, ενώ ακολουθούμε τη διπλωματική οδό με την Κύπρο και το ευρωκοινοβούλιο.

Ιστορική στιγμή: Βρετανία και Ευρωπαϊκή Ένωση κατέληξαν σε συμφωνία για το Brexit


Σχέδιο συμφωνίας για το Brexit έχει επιτευχθεί μεταξύ Βρετανών και Ευρωπαίων διαπραγματευτών. Το σχέδιο συμφωνίας θα συζητηθεί αύριο Τετάρτη 14 Νοεμβρίου στο υπουργικό συμβούλιο, ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση.

«Το υπουργικό συμβούλιο θα συγκληθεί αύριο (Τετάρτη) στις 14:00, τοπική ώρα (16:00 ώρα Ελλάδας) για να εξετάσει το σχέδιο συμφωνίας του Brexit που έχουν συνάψει οι διαπραγματευτικές ομάδες στις Βρυξέλλες και να αποφασίσουν για τα επόμενα βήματα», ανέφερε η κυβέρνηση.