Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Ναυάγιο Αντικυθήρων: Στη δημοσιότητα 6 νέες υπέροχες φωτογραφίες Νέα ευρήματα από την υποβρύχια ανασκαφή

Η φετινή περίοδος έρευνας του Ναυαγίου των Αντικυθήρων από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων με την υποστήριξη του Αμερικάνικου Ωκεανογραφικού Ινστιτούτου Woods Hole ξεκίνησε στις 26 Αυγούστου και ολοκληρώθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου, δίνοντας για πρώτη φορά τη δυνατότητα να γίνει ανασκαφή στο συγκεκριμένο ναυάγιο με τη φυσική παρουσία Ελλήνων και ξένων καταδυόμενων αρχαιολόγων.

Στο παραπάνω χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκαν καταδύσεις για 12 ημέρες, με συνολικό χρόνο βυθού 40 περίπου ανθρωποωρών και ανελκύσθηκαν πάνω από 50 αντικείμενα. 

Βρήκαν άγνωστο μινωικό ανάκτορο ΣΤΟ ΣΙΣΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Τα 900 τ.μ. φτάνει το εμβαδόν του μινωικού ανακτορικού συγκροτήματος. Το κτίριο που εντοπίζεται μπορεί να δώσει πληροφορίες για τυχόν σχέσεις με άλλα ανακτορικά κέντρα, όπως αυτό της Κνωσού.
Τα 900 τ.μ. φτάνει το εμβαδόν του μινωικού ανακτορικού συγκροτήματος. Το κτίριο που εντοπίζεται μπορεί να δώσει πληροφορίες για τυχόν σχέσεις με άλλα ανακτορικά κέντρα, όπως αυτό της Κνωσού.
Τα ίχνη ενός μινωικού ανακτορικού συγκροτήματος του οποίου την ύπαρξη αγνοούσαμε μέχρι σήμερα, με εμβαδόν περί τα 900 τ.μ., ανακαλύπτει η αρχαιολογική σκαπάνη στη θέση Μπούφος, στο Σίσι Κρήτης. Πρόκειται για μικρό παραθαλάσσιο χωριό στην κοινότητα Βραχασίου του Δήμου Αγ. Νικολάου, όπου διεξάγονται ανασκαφές από τη Βελγική Σχολή Αθηνών.

"Φουντώνει" η μάχη στη ΝΔ! Στην "αρένα" της προεδρίας οι Τζιτζικώστας - Ψωμιάδης! "Κλειδώνει" του Μεϊμαράκη

- Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε ο νυν περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας
- Τον ακολούθησε και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος μαζεύει υπογραφές κι έχει την... εμπειρία του 2009
- Μέχρι στιγμής, εκτός του κ. Τζιτζικώστα επισήμως έχει υποβάλει υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης
- Μετά την επικοινωνία του Ευάγγελου Μεϊμαράκη με τον Κώστα Καραμανλή φαίνεται να έχει "κλειδώσει" και η υποψηφιότητα του πρώτου

Η NASA δημιουργεί σασπένς -Λύθηκε το μυστήριο του Αρη; ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Πρόκειται για εξωγήινους; Αυτό αναρωτιούνται οι χρήστες των social media μεταξύ σοβαρού και αστείου, από τη στιγμή που η NASA έριξε τη... βόμβα.
Μία ανάρτηση της διαστημικής υπηρεσίας στο Twitter ήταν αρκετή για να προκαλέσει αυτό τον «πυρετό» προσμονής. «Λύθηκε το μυστήριο του Αρη; Ανακαλύψτε τη Δευτέρα», ήταν η δημοσίευση στο λογαριασμό της NASA, με την οποία έγινε γνωστό ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τον «κόκκινο πλανήτη».

Συνάντηση στη Νέα Υόρκη με την προσοχή στο Κυπριακό ΠτΔ προς ΓΓ ΟΗΕ: Τα λόγια της Τουρκίας πρέπει να γίνουν πράξεις f

Νέα Υόρκη: Οι εξελίξεις στο Κυπριακό κυριάρχησαν στην ημίωρη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν γκι-Μουν, που διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα στην έδρα του διεθνούς. Πλην του Κυπριακού συζητήθηκαν και περιφερειακά ζητήματα της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά και η ανθρωπιστική κρίση, καθώς και ζητήματα που εξετάζονται στην ειδική σύνοδο κορυφής για την αειφόρο ανάπτυξη.
Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, ο ΓΓ του ΟΗΕ είναι ικανοποιημένος από την πορεία των συνομιλιών και αναμένει όπως κι άλλοι διεθνείς πρωταγωνιστές τις τουρκικές εκλογές.

To "πουλόβερ" της ΕΕ θα αρχίσει να "ξηλώνεται" από την Ισπανία;

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Από το  defencenet.

ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑΣ ΜΕ ΒΑΣΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΗΝ ΗΜΙΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΔΡΙΤΗ

Ένα κρίσιμο άτυπο δημοψήφισμα διεξάγεται αυτή τη στιγμή για την ανεξαρτησία της Καταλονίας στην Ισπανία καθώς λαμβάνουν χώρα οι περιφερειακές εκλογές της περιοχής, και πιθανότατα να καθορίσουν το μελλον του βασιλείου της Ισπανίας (καθώς είναι άγνωστο εάν και άλλες εθνότητες επιλέξουν να διαχωρίσουν την πορεία τους από τους κυρίαρχους Καστιλιάνους) αλλά και της υπόλοιπης ΕΕ, καθώς η τάση ανεξαρτητοποίησης γεννήθηκε από τις πολιτικές λιτότητας που επέβαλε το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες.

Ιερώνυμος κατά Αναγνωστοπούλου για την απαλλαγή από τα θρησκευτικά: «Να μην ακούμε ανοησίες»(Βίντεο)

«Να σοβαρευτούμε» ζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος

Δεν είναι απόφαση του υπουργείου, αλλά κάποιας κυρίας που έχει ορισμένες ιδέες στο μυαλό της, δήλωσε δηκτικά ο αρχιεπίσκοπος
Τη δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας κυρίας Σίας Αναγνωστοπούλου, ότι θα μπορούν να απαλλάσσονται από το μάθημα των Θρησκευτικών όσοι μαθητές το επιθυμούν, σχολίασε καυστικά ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ποιοι και πόσο θα πληρώσουν το λογαριασμό του Μνημονίου - Έρχεται «φοροκαταιγίδα» από τον Οκτώβριο

Εκτός από την είσπραξη ΕΝΦΙΑ και τελών κυκλοφορίας, το ΥΠΟΙΚ σχεδιάζει τους φόρους που θα ισχύσουν από το 2016 - Στο στόχαστρο το αφορολόγητο, οι κλίμακες, η έκτακτη εισφορά και το 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση - Σε ποια νησιά αυξάνεται άμεσα ο ΦΠΑ
Μπορεί ο καιρός να αλλάζει και να βελτιώνεται από την επόμενη εβδομάδα αλλά από Πέμπτη, οπότε αλλάζει ο μήνας και μπαίνουμε στον Οκτώβριο, αναμένεται να ξεσπασει «καταιγίδα» φόρων όμοια της οποίας δεν έχει υπάρξει στο παρελθόν.

Το σκίτσο των NY Times για το σκάνδαλο Volkswagen και την Ελλάδα!

Τη σχέση μπορεί να έχει η Ελλάδα με το σκάνδαλο της Volkswagen, που έχει ταρακουνήσει τα θεμέλια της γερμανικής οικονομίας;
Στο μυαλό του Patrick Chappate, σκιτσογράφου των New York Times, μπορεί να υπάρξει σύνδεση μεταξύ των δύο. Στο σκίτσο του που δημοσιεύθηκε το Σάββατο, έχει βάλει την Ανγκελα Μέρκελ ως επιβάτη σε ένα όχημα της συγκεκριμένης αυτοκινητοβιομηχανίας, το οποίο φέρει την πινακίδα «Γερμανία», με τον οδηγό να διαπιστώνει ότι κάτι δεν πάει… καλά με τους ρύπους που εκπέμπει το ΙΧ, κάτι που αποτέλεσε και το επίκεντρο του σκανδάλου.

Έφηβος τζιχαντιστής ξεσπά σε κλάματα λίγο πριν ανατιναχτεί σε αποστολή αυτοκτονίας(Βίντεο)

Οι τελευταίες στιγμές  της ζωής ενός εφήβου βομβιστή αυτοκτονίας, στον οποίο δόθηκε η εντολή να οδηγήσει ένα άρμα μάχης γεμάτο εκρηκτικά σε ένα συριακό χωριό
Ένα ανατριχιαστικό βίντεο, το οποίο κάνει από χθες τον γύρο του διαδικτύου, δείχνει τις τελευταίες στιγμές  της ζωής ενός εφήβου βομβιστή αυτοκτονίας, στον οποίο δόθηκε η εντολή να οδηγήσει ένα άρμα μάχης γεμάτο εκρηκτικά σε ένα συριακό χωριό.