Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Σπαρτιάτες: Οι κυνηγοί της αρετής

Ο αρχαίος Σπαρτιάτης, ήταν απελευθερωμένος από τον φόβο του θανάτου, δεν καταλάβαινε τι σημαίνει καλοπέραση και σωματικός εθισμός. Δεν ερωτευόταν, αλλά σεβόταν τη γυναίκα. Ο συμπολεμιστής του ήταν το δεύτερο εγώ, ή μάλλον δυο άνθρωποι σε μια οντότητα.
 
Η μάχη ήταν ιερή και ο πολεμικός παιάνας συνέγειρε τους Σπαρτιάτες, που αδιαφορούσαν για τους δειλούς και τιμωρούσαν με αμείλικτο τρόπο όσους δεν ακολουθούσαν τα δικά τους πρότυπα και θέσφατα. 

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού(Βίντεο)

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού 
στην Έλενα Χαραλάμπους. 
Πρώτο πρόγραμμα 
ΡΙΚ, 30/10/2014.

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Ανθρωπότητα και Χρόνος"(Βίντεο)

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
 "Ανθρωπότητα και Χρόνος". 
Διαχρονική Γκαλερύ, Αρσινόης 84. 
Λευκωσία. 
Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Κάνσας: Τέσσερις νεκροί από συντριβή αεροσκάφους σε κτίριο(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Τέσσερις τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση - Πέντε άνθρωποι που βρίσκονταν στο κτίριο αγνοούνται
Ένα δικινητήριο αεροσκάφος συνετρίβη πριν από λίγη ώρα πάνω σε κτίριο κοντά στο αεροδρόμιο Γουίτσιτα στο Κάνσας των Ηνωμένων Πολιτειών.



Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι υπάρχουν τουλάχιστον 10 δέκα άτομα τα οποία έχουν εγκλωβιστεί μέσα στο κτίριο, ενώ από τις φωτογραφίες που κάτοικοι της περιοχής έχουν αναρτήσει στο Twitter φαίνεται ότι στην περιοχή επικρατεί αναστάτωση καθώς πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει τον ουρανό.

Κρήτη: Μένει ο Σήφης, φεύγει ο Μπερά. Χωρίς αποτέλεσμα η κάθοδος του κροκοδειλάκια

Σε άλλη μια μάχη βγήκε νικητής ο Σήφης. Φεύγει ο Ολιβιέ Μπερά
Σε άλλο ένα τετ – α – τετ βγήκε νικητής ο Σήφης που αντιμετώπισε τον διάσημο «γητευτή» κροκοδείλων, Ολιβιέ Μπερά, και τον έκανε να φύγει από τη Κρήτη χωρίς να κερδίσει το στοίχημα που είχε θέσει.
Ο Ολιβιέ Μπερά ήρθε στην Κρήτη με μόνο σκοπό να παγιδεύσει τον Σήφη και να τον βγάλει από το Φράγμα Ποταμών όπου και έχει βρει καταφύγιο.

Εντυπωσιακά ευρήματα στο αρχαίο λιμάνι του Λεχαίου – Δείτε φωτογραφίες

Εντυπωσιακά ευρήματα έφεραν στο «φως» οι έρευνες στο αρχαίο λιμάνι της Κορίνθου στο Λέχαιο, όπως φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Πέμπτη από το υπουργείο Πολιτισμού.
 
Κατά την περίοδο 2013-2014, το πρόγραμμα Λιμένος Λεχαίου -Lechaion Harbour Project- το οποίο αποτελεί μια συνεργασία της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, του SΑΧΟ-Institute, University of Copenhagen και του Ινστιτούτου της Δανίας στην Αθήνα, αποκάλυψε και αποτύπωσε 2.750τμ καταποντισμένων λιμενικών εγκαταστάσεων, εκτεινόμενες σε 911μ ακτογραμμής.

Ιράκ: Οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν 600 φυλακισμένους κοντά στη Μοσούλη

Οι φυλακισμένοι αναγκάστηκαν να γονατίσουν μπροστά στους ακραίους Ισλάμιστές σε μια χαράδρα και στη συνέχεια οι τζιχαντιστές τους εκτέλεσαν με αυτόματα όπλα
Λίγες ώρες αφότου οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ εκτέλεσαν και έθαψαν τουλάχιστον 150 άντρες, μέλη μιας ιρακινής σουνιτικής φυλής, μια διεθνής οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποκάλυψε ότι τον περασμένο Ιούνιο οι τζιχαντιστές σκότωσαν 600 φυλακισμένους σε σωφρονιστικό ίδρυμα κοντά στη Μοσούλη.

Σκληρή γλώσσα από τους δικαστές κατά της Κυβέρνησης

Για «συνεχιζόμενη απαξία του θεσμικού ρόλου του δικαστή» και για «κυβέρνηση απολυταρχικού κράτους» έκανε λόγο η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου - «Οι δικαστές δεν είναι αντίπαλοι των άλλων κοινωνικών ομάδων, ούτε προνομιούχοι έναντι αυτών», είπε η κυρία Θάνου
Με σκληρή γλώσσα μίλησαν οι πρόεδροι των δικαστικών Ενώσεων κατά την Πανδικαστική συγκέντρωση  για την άρνηση της Κυβέρνησης να εφαρμόζει τις δικαστικές αποφάσεις  και ειδικά αυτές του Μισθοδικείου με τις οποίες δικαιώθηκαν οι δικαστικοί λειτουργοί για τις περικοπές των αποδοχών τους και την καθιέρωση του αφορολόγητου  του 25% των αποδοχών τους.

ΔΝΤ: Η Ελλάδα έχει ακόμη δρόμο να διανύσει μέχρι να βγει στις αγορές

«Δεν έχει αποφασιστεί πότε θα επιστρέψει η Τρόικα. Εξαρτάται από τις προτάσεις που θα κάνει η ελληνική κυβέρνηση», το μήνυμα που έστειλε ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις - Η Τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα το ταχύτερο, εκτίμησε ο Ευ.Βενιζέλος
Η Ελλάδα έχει ακόμη δρόμο να διανύσει μέχρι να μπορεί να στηριχθεί στις αγορές, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Τζέρι Ράις, ο οποίος κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από την Ουάσιγκτον την Πέμπτη αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην επιστροφή της Τρόικας στην χώρα μας.

ΑΝΗΛΙΚΟΣ ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΤΑΡΑΤΣΑ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΑΡΚΟΥΡ

Τραγικό παιχνίδι για έναν 13χρονο, ο οποίος έπεσε σε φωταγωγό από την ταράτσα πολυκατοικίας, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.
Το περιστατικό, που έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο, σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι της Πέμπτης (30/10/2014), όταν ο άτυχος νεαρός, σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων έκανε παρκούρ με φίλους τους.
Όπως έγινε γνωστό, οι ανήλικοι φέρεται να πηδούσαν από μία ταράτσα πολυκατοικίας σε άλλη, με τις πληροφορίες να λένε πως ξεκίνησαν από οικοδομή επί της οδού Μητροπόλεως και με τον παραπάνω τρόπο έφτασαν έως την οδό Αγίας Σοφίας. Εκεί, εκτιμάται ότι έσπασε το προστατευτικό τζάμι, με αποτέλεσμα ο 13χρονος να κάνει βουτιά στο κενό από ύψος πέντε ορόφων.

Ο ΣΟΙΜΠΛΕ «ΑΔΕΙΑΖΕΙ» ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ


Ο Σόιμπλε «αδειάζει» Χαρδούβελη
«Η συζήτηση δεν ήταν δεσμευτική» επιμένει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών
Επιμένει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία για περαιτέρω στήριξη της χώρας μας - «Η Ελλάδα χρειάζεται πολύ δρόμο ακόμα για να βγει στις αγορές» αναφέρει το ΔΝΤ
Ή ο κ. Χαρδούβελης δεν κατάλαβε σωστά ή το γερμανικό υπουργείο προσπαθεί να κρατήσει «μυστικό» το περιεχόμενο της συζήτησης μεταξύ του Έλληνα υπουργού και του κ. Σόιμπλε.
Το βέβαιο πάντως είναι ότι μέσω του Bloomberg (το οποίο επιμένει για την ακρίβεια των πληροφοριών του), ο κ. Σόιμπλε «αδειάζει» τον κ. Χαρδούβελη ο οποίος ισχυρίστηκε πως συζητήθηκε μια νέα σχέση μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας.