Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Ο ΣΟΙΜΠΛΕ «ΑΔΕΙΑΖΕΙ» ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ


Ο Σόιμπλε «αδειάζει» Χαρδούβελη
«Η συζήτηση δεν ήταν δεσμευτική» επιμένει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών
Επιμένει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία για περαιτέρω στήριξη της χώρας μας - «Η Ελλάδα χρειάζεται πολύ δρόμο ακόμα για να βγει στις αγορές» αναφέρει το ΔΝΤ
Ή ο κ. Χαρδούβελης δεν κατάλαβε σωστά ή το γερμανικό υπουργείο προσπαθεί να κρατήσει «μυστικό» το περιεχόμενο της συζήτησης μεταξύ του Έλληνα υπουργού και του κ. Σόιμπλε.
Το βέβαιο πάντως είναι ότι μέσω του Bloomberg (το οποίο επιμένει για την ακρίβεια των πληροφοριών του), ο κ. Σόιμπλε «αδειάζει» τον κ. Χαρδούβελη ο οποίος ισχυρίστηκε πως συζητήθηκε μια νέα σχέση μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας.

Το πρακτορείο Bloomberg επιμένει ότι ο Σόιμπλε δεν δεσμεύτηκε για καμία περεταίρω βοήθεια διαψεύδοντας με τον πιο ηχηρό τρόπο τον Γκίκα Χαρδούβελη που σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση υποστήριξε πως «συζητήσαμε για την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας και το γεγονός ότι στο τέλος της χρονιάς το πρόγραμμα τελειώνει και πρέπει να μπούμε σε μια νέα σχέση. Αυτό το καταλαβαίνει και η γερμανική πλευρά, ότι πρέπει δηλαδή σύντομα να βρούμε μια λύση, να οριοθετήσουμε την σχέση αυτή».
Δείτε τις αναρτήσεις του Bloomberg στο twitter
SOIMPLE
Μάλιστα ο κ. Χαρδούβελης υποστήριξε πως η Τρόικα δεν έπαιξε κανέναν ρόλο στις συζητήσεις, λέγοντας ότι «ήταν μια συζήτηση ανάμεσα σε δύο κράτη. Η Γερμανία έχει άποψη, έχει επανειλημμένα βοηθήσει την Ελλάδα. Τώρα συζητάμε για να βρούμε μια κοινά αποδεκτή λύση για την επόμενη ημέρα».
Παράλληλα, το πρακτορείο Bloomberg, σημειώνει ότι σύμφωνα με το ΔΝΤ η Ελλάδα έχει ακόμα δρόμο να διανύσει προκειμένου να μπορεί να στηριχθεί στις αγορές.
DNT

ΔΝΤ: Η Ελλάδα θα αποφασίσει για τις προληπτικές μορφές στήριξης
Εντωμεταξύ ο   εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Ταμείου στην Ουάσιγκτον υποστήριξε σήμερα ότι «η προληπτική στήριξη θα μπορούσε να λάβει πολλές μορφές», επαναλαμβάνοντας ότι «η Ελλάδα θα αποφασίσει».
Σε ερώτημα για το πότε θα επιστρέψει στην Αθήνα η αποστολή του ΔΝΤ και κατά προέκταση της τρόικας, ο κ. Ράις επεσήμανε ότι αναμένουν από τις (ελληνικές) αρχές «το πλήρες σύνολο των προτάσεων πολιτικής».
Ερωτηθείς πότε θα σταλούν οι θέσεις της Ελλάδας, ανέφερε πως δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
Σε ερωτήσεις για την άποψη που είχε παρουσιάσει η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, γύρω από το θέμα της «προληπτικής πιστωτικής γραμμής» ο κ. Ράις επανέλαβε τη θέση του Ταμείου, τονίζοντας ότι «αυτό είναι κάτι που η Ελλάδα θα αποφασίσει», σημειώνοντας παράλληλα την πρόοδο που έχει πετύχει η χώρα και την «πρόσβασή της στις αγορές».
Σε άλλο ερώτημα αν «ήταν καλύτερα» για την Ελλάδα να αποταθεί για «προληπτική στήριξη» στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ τόνισε ότι «η προληπτική στήριξη θα μπορούσε να λάβει πολλές μορφές».

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου