Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, οι off-shore, ο Φουάντ και τα 16,2 εκατ. φράγκα

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, οι off-shore, ο Φουάντ και τα 16,2 εκατ. φράγκα
Πώς η στρατηγική για το «δικονομικό ατόπημα», μετατράπηκε σε φιάσκο…
 Τη νομική «ντρίμπλα» που σχεδίαζε να ακολουθήσει για να «κλείσει» η υπόθεσή του αποκαλύπτει ο ίδιος ο Άκης Τσοχατζόπουλος μέσα από τις εκατοντάδες σημειώσεις που κρατούσε και οι οποίες βρίσκονται πλέον στο… μικροσκόπιο των ειδικών ανακριτών κ.κ. Μαλλή και Σταυρόπουλου. 
Σύμφωνα με τα νέα στοιχειά που έρχονται στο φως της δημοσιότητας ο πρώην υπουργός είχε αρχίσει πολύ καιρό πριν οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού να σχεδιάζει την «εκστρατεία» εναντίον της κατηγορούσας αρχής. Σε τρεις λέξεις στήριζε το colpo grosso: Απόλυτη δικονομική ακυρότητα!

Μετά από τις δηλώσεις Παπαδήμου το Reuters λέει ότι... Ζητούν από τις χώρες να ετοιμαστούν για έξοδο της Ελλάδας

Την επεξεργασία σχεδίων έκτακτης ανάγκης για το ενδεχόμενο που θα αποφάσιζε η Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ φέρεται να ζήτησε το Eurogroup Working Group από τα κράτη - μέλη της ΕΕ, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους της Ευρωζώνης, όπως επικαλείται δημοσίευμα του Reuters.

«To Eurogroup Working Group συμφώνησε, κάθε κράτος της ευρωζώνης ξεχωριστά να προετοιμάσει ένα σχέδιο ανάγκης για τις πιθανές συνέπειες μίας ελληνικής εξόδου από το ευρώ», είπε αξιωματούχος της Ευρωζώνης με γνώση του τί συζητήθηκε σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα.

Η Ευρώπη θέλει κυβέρνηση που θα εφαρμόσει το μνημόνιο(Βίντεο)

Προσδοκούμε έναν ομαλό σχηματισμό νέας κυβέρνησης η οποία θα έχει υπό την ευθύνη της το πρόγραμμα προσαρμογής και επαρκή πλειοψηφία για να εφαρμόσει με αποφασιστικότητα τις δημοσιονομικές και δομικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται».
Αυτή η αναφορά περιλαμβάνεται στο προσχέδιο απόφασης της Συνόδου Κορυφής σχετικά με την Ελλάδα όπως μεταδίδει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Dow Jones Newswire.

ΑΟΖ και Νέα δεδομένα για το EuroAsia Interconnector

Του Ν.Λυγερού 

Η ΑΟΖ δεν είναι πια ένα θεωρητικό θέμα, αλλά ένα πρακτικό που έχει πολιτικές επιπτώσεις. Δεν είναι μόνο τεχνικό και ανήκει πλέον στην πολιτική ατζέντα ακόμα και αν μερικοί πολιτικοί δεν έχουν καταλάβει ακόμα την εμβέλειά της για την οικονομία μας. Έτσι είναι καλό να αναφέρουμε και την κοινοπραξία που θα κατασκευάσει το EuroAsia Interconnector που θα ενώσει καλωδιακά το Ισραήλ, την Κύπρο και την Ελλάδα για το ηλεκτρικό ρεύμα που θα παράγει το φυσικό αέριο. Ο νέος χάρτης του σχεδιασμού έχει ενσωματώσει τα στοιχεία της ΑΟΖ, για να περάσει αποκλειστικά από τις ΑΟΖ των τριών κρατών. Κι έχουμε πλέον μια πρακτική εφαρμογή των διαγραμμάτων Voronoi.

ΑΟΖ ή μιζέρια

Του Ν.Λυγερού

Όποιος δεν αναφέρεται στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη αυτήν την περίοδο αποδεικνύει ότι δεν τον ενδιαφέρει πραγματικά η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και απλώς θέλει να δώσει την εντύπωση ότι το κάνει. Δίχως την ΑΟΖ, όχι μόνο δεν υπάρχει αξιόλογη λύση που προσφέρει δυνατότητες εξόδου από την κρίση, αλλά όλες οι άλλες παραμένουν εσωτερικές, με την έννοια ότι δεν μπορούν να προσεγγίσουν μαζικές ξένες επενδύσεις. Έχουμε λοιπόν πολλές κινήσεις άσκοπες, διότι δεν αγγίζουν την ουσία του οικονομικού προβλήματος. Η ενδογενής ανάλυση του θέματος δεν μπορεί να οδηγήσει παρά μόνο σε τοπικές συναλλαγές, οι οποίες δεν προσθέτουν τίποτα στον απαραίτητο πλούτο, ικανό να προκαλέσει μια αλλαγή φάσης.

Πάτρα: Λαθρομετανάστες ξυλοκόπησαν ηλικιωμένο στην Αγία Σοφία για να του πάρουν 50 ευρώ!!!

Του έσπασαν το κεφάλι για να του πάρουν 50 ευρώ. Το περιστατικό συνέβη σήμερα το πρωί στην πειροχή της Αγίας Σοφίας στην Πάτρα. Δράστες ήταν δύο λαθρομετανάστες, πιθανότατα Αφγανοί, οι οποίοι επιτέθηκαν σε έναν ηλικιωμένο  με σκοπό να του αρπάξουν το πορτοφόλι.
Τον χτύπησαν στο πρόσωπο και στο σώμα και  κατάφεραν να του αρπάξουν 50 ευρώ. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ έφθασαν άμεσα στο σημείο αλλά οι αλλοδαποί είχαν εξαφανιστεί.

Πάτρα: Νέα επεισόδια στην Πειραϊκή- Πατραϊκή

 
22.10 Τα μέλη της Χρυσής Αυγής διαψεύδουν ότι είναι αυτοί που έχουν προκαλέσει τα επεισόδια και δηλώνουν ότι σήμερα έχει ληφθεί απόφαση να μην συμμετάσχουν στα επεισόδια. Δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί απο την αστυνομία ποιοί μπορεί να κρύβονται πίσω απο τα κράνη. Οι κρανιοφόροι έχουν απωθηθεί πέρα από την οινοβιομηχανία Σπηλιώπουλου επί της Ακτής Δυμαίων και Δαμοκλέους και έχουν τοποθετήσει στο δρόμο βαρέλια τα οποία τα χτυπάνε με ρυθμό για να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.
Στο σημείο έχει πιάσει βροχή γεγονός που εκτιμάται ότι μπορεί βοηθήσει στην εκτόνωση των επεισοδίων.

Ο πόλεμος της Πάτρας-Η επόμενη μέρα(Φωτό και Βίντεο)

-Δείτε τα όσα έγιναν χτες στην Πάτρα όπως τα κατέγραψε το  newsit.gr
- Το οργισμένο πλήθος επιχείρησε να κάνει έφοδο με μπουλντόζα σε κτίριο που στεγάζονται λαθρομετανάστες
- Άγριες συγκρούσεις με την αστυνομία που έκανε χρήση χημικών και προχώρησε σε συλλήψεις
- Δείτε τα αποκαλυπτικά βίντεο με τα όσα έγιναν από νωρίς χθες το απόγευμα στην Πάτρα
- Εκτακτη σύσκεψη έχει συγκαλέσει ο Δήμαρχος της πόλης
- Νέα συγκέντρωση των κατοίκων στις 18:00
 - Ετοιμάζονται να πάνε εκεί που θα γίνεται η σύσκεψη
- Το Υπ.Προστασίας του Πολίτη εντείνει τα μέτρα αστυνόμευσης της περιοχής με αλλεπάλληλους ελέγχους.

"Αθάνατος ο Σμηναγός Κώστας Ηλιάκης" - 6 χρόνια μετά

"Αθάνατος ο Σμηναγός Κώστας Ηλιάκης. Φυλάει για πάντα τους ουρανούς της Ελλάδος", έγραψε στο twitter ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος σήμερα το πρωί αποτίοντας φόρο τιμής στον ήρωα πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας που έχασε την ζωή του στις 23 Μαϊου του 2006 σε αερομαχία ελληνικών με τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη ανοικτά της Καρπάθου.

Λίγο πριν από την μία το μεσημέρι της 23ης Μαϊου του 2006, δύο ελληνικά F-16 απογειώνονταν από την βάση της Σούδας με αποστολή την αναγνώριση έξι τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών που είχαν εισβάλλει στο FIR Αθηνών και κατευθύνονταν προς την Κρήτη.

Κινηματογραφική ληστεία στην Ηλιούπολη

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η Αστυνομία στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά για τον εντοπισμό των δύο άγριων ληστών με τα καλάζνικοφ οι οποίοι πριν μια ώρα ληστεψαν χρηματαποστολή τράπεζας στην Ηλιούπολη και διέφυγαν αρπάζοντας διαδοχικά τρία αυτοκίνητα τραυματίζοντας τον ένα οδηγό.

Τελευταίο στίγμα των ληστών είναι έξω από ξενοδοχείο στην περιοχή της Καστέλας όπου βρέθηκαν πεταμένες δεσμίδες ευρώ από τα χρήματα που άρπαξαν από το χτύπημα της Ηλιούπολης. Η Αστυνομία κάνει έκκληση στους πολίτες αν δουν οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση να καλέσουν αμέσως το 100 και να μην κάνουν οποιαδήποτε άλλη κίνηση καθώς οι ληστές είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοί. Φέρουν βαρύ οπλισμό και πυροβολούν εν ψυχρώ.

Αφού δεν πλήρωνε τους προμηθευτές του... Άρχισαν οι «κατασχέσεις» στο υπουργείο Οικονομικών!

Μια ασυνήθιστη εικόνα παρουσίαζε σήμερα το πρωί το υπουργείο Οικονομικών. Τεχνικοί ξήλωναν τους ψύκτες νερού που είχαν εγκαταστήσει τα προηγούμενα χρόνια στους ορόφους του υπουργείου για να πίνουν νερό οι εργαζόμενοι σε αυτό. Ποιος ο λόγος; Πως το υπουργείο δεν πλήρωνε εδώ και δέκα μήνες την εταιρία που έφερνε τις μπουκάλες με το εμφιαλωμένο νερό. Έτσι κατήγγειλαν τη σύμβαση και πήραν πίσω τον εξοπλισμό που είχαν προσφέρει στο υπουργείο.

Αυτό ήταν και αναμενόμενο όμως αφού όσο δεν εισπράττει, το κράτος «δεν πληρώνει». Ήδη έχουν παγώσει οι πληρωμές σε προμηθευτές, το δημόσιο δεν πληρώνει τα 7 δισ. που χρωστά σε ιδιώτες, ενώ για κάθε 1 ευρώ που δεν εισπράττει το ελληνικό δημόσιο από φόρους, κόβει 5 ευρώ από δαπάνες και δημόσιες επενδύσεις.

Παπαδήμος: Πραγματικός κίνδυνος εξόδου της χώρας από το ευρώ!

«Time is up»... και οι Έλληνες ακόμη δεν έχουν καταλάβει ότι ο κίνδυνος να βρεθεί η χώρα εκτός ευρώ είναι ακόμη πολύ μεγάλος! Κάπως έτσι ο τέως πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στον ελληνικό λαό σε αποκαλυπτική συνέντευξή του στην Wall Street Journal.

«Οι Έλληνες δεν έχουν άλλη επιλογή από το να τηρήσουν το δύσκολο πρόγραμμα λιτότητας, διαφορετικά θα έρθουν αντιμέτωποι με την έξοδο από την ευρωζώνη», αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Παπαδήμος, σημειώνοντας ότι η έξοδος από το ευρώ θα είχε καταστροφικές συνέπειες για την Ελλάδα και για την ευρωζώνη και θα προκαλούσε ισχυρό πλήγμα στην οικονομία, εκτίναξη του πληθωρισμού και πολλαπλασιασμό της κοινωνικής δυσαρέσκειας.

Όλες οι απαντήσεις για τα θέματα της 2ης μέρας στις Πανελλαδικές(Βίντεο)

Ομαλά συνεχίσθηκε και η δεύτερη ημέρα των Πανελληνίων Εξετάσεων για τους μαθητές Γενικού Λυκείου. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, η μόνη καθυστέρηση σημειώθηκε στο Προυσσό Ηρακλείου.

Σύμφωνα με εκπαιδευτικούς, αλλά και μαθητές, τα θέματα των Μαθηματικών ήταν κλιμακούμενης δυσκολίας και για καλά προετοιμασμένους μαθητές. Τα θέματα δεν έκρυβαν ασάφειες, ωστόσο κάλυπταν το μεγαλύτερο μέρος της ύλης και ήταν πολλά σε έκταση. Όπως χαρακτηριστικά έλεγαν οι μαθητές, «ήθελε πολύ γράψιμο».

Νέο αρνητικό ρεκόρ καταγράφει το ΧΑΚ

Λευκωσία: Νέο ιστορικό αρνητικό ρεκόρ καταγράφει την Τετάρτη το κυπριακό χρηματιστήριο, δεχόμενο μεγάλες πιέσεις από τη μετοχή της Λαϊκής Τράπεζας, η οποία υποχωρεί σε ποσοστό πέρα του 9%.

Στις 12:36, ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου υποχωρούσε στις 156,37 μονάδες, καταγράφοντας σημαντική πτώση σε ποσοστό 1,74%.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 σημείωνε απώλειες της τάξης του 1,79% και βρισκόταν στις 58,2 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών περιοριζόταν στις 322.195 ευρώ.

Σημεία ισορροπίας αναζητά το Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr 

Εικόνα πλήρους αδυναμίας παρουσιάζει το Χρηματιστήριο της Αθήνας και την Τετάρτη, με εξαιρετικά χαμηλό τζίρο και με τον Γενικό Δείκτη να κινείται πτωτικά, στα επίπεδα των 530 μονάδων.

Περιορισμένο και επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται σε τίτλους του FTSE20, όπως οι Alpha Bank, Eurobank και ΕΤΕ, ενώ στον αντίποδα βρίσκονται ο μετοχές των Cyprus Popular Bank, ΚΑΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕη και ΟΤΕ.

«Ούτε χθες κατάφερε η αγορά να βρει ένα σημείο ισορροπίας που θα έδινε ένα στίγμα σταθεροποίησης, καθώς συνέχισε την καταγραφή νεότερων τοπικών χαμηλών (528,49) σε επίπεδο Γενικού Δείκτη» σχολιάζει σήμερα η Beta Securities.

«Τα βλέμματα σήμερα θα είναι στραμμένα στην Ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφή,ς αναμένοντας μεταξύ άλλων την διαμόρφωση ενός πλαισίου ανάπτυξης το οποίο θα τύχει της υποστήριξης της Γερμανίας και της Γαλλίας» σημειώνει η χρηματιστηριακή.

Νευρική αναμονή στη Wall με το βλέμμα στην Ευρώπη

Dow12.502,81-1,67 -0,01%  



  Nasdaq2.839,08-8,13 -0,29%  

Η Wall Street χθες
Δεν κατάφεραν να κρατήσουν τα κέρδη τους μέχρι το τέλος οι βασικοί δείκτες της Wall Street σε κλίμα νευρικότητας εν αναμονή της άτυπης Συνόδου Κορυφής των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οποία αναμένεται να συζητηθούν νέες προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Οι δείκτες της αμερικανικής αγοράς κινήθηκαν σε ανοδικό έδαφος από την έναρξη των συναλλαγών μετά τα στοιχεία για την αμερικανική αγορά ακινήτων και τον κλάδο της μεταποίησης, ωστόσο έχασαν το τελευταία μισάωρο  τα κέρδη τους.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για την αμερικανική στεγαστική αγορά αιφνιδίασαν ευχάριστα τους αναλυτές δείχνοντας άλμα 3,4% στις μεταπωλήσεις κατοικιών τον Απρίλιο από τον προηγούμενο μήνα στο εποχιακό προσαρμοσμένο μέγεθος των 4,62 εκατ. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για αύξηση των πωλήσεων κατά 2,7% σε μηνιαία βάση.

Σε ετήσια βάση οι μεταπωλήσεις κατοικιών καταγράφουν αύξηση 10%, σύμφωνα με τα στοιχεία της National Association of Realtors. Η μέση τιμή διαμορφώθηκε τον Απρίλιο στα 177.400 δολ. από 161.100 δολ. ένα χρόνο νωρίτερα.

Στον αντίποδα απογοητευτικά ήταν ωστόσο τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Federal Reserve Bank of Richmond και έδειξαν μεγάλη πτώση της οικονομικής δραστηριότητας στις μεταποιητικές επιχειρήσεις στην περιοχή του κεντρικού Ατλαντικού των ΗΠΑ.