Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024

14 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ... ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

 

                    ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΛΕΙΝΕΙ 14 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ

                       ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ 

                    ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΛΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΙΓΟΗΜΕΡΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

                                                           ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Σαλαμίνα: Σε εξέλιξη η υποβρύχια αρχαιολογική έρευνα με σημαντικά ευρήματα


Μεγάλα τμήματα του επιθαλάσσιου τείχους αποκάλυψε η αρχαιολογική έρευνα στη Σαλαμίνα

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΙΣΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΑ

Οι περισσότεροι αγνοούν τι ακριβώς σημαίνει ισότητα στα φεμινιστικά. Ας το δούμε λοιπόν. Η Γυναικεία Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου έχασε έναν φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου από μια ομάδα 15χρονων αγοριών σε ένα γυμνάσιο το 2017.

Κόκκινες γραμμές από τον Τατάρ πριν φτάσει οδικός χάρτης για το Κυπριακό


Ανδρέας Πιμπίσιης


Ο Ερσίν Τατάρ κρατά σκληρή γραμμή στο Κυπριακό, ενώ περιμένει την πρόσκληση ΓΓ ΟΗΕ για το συνάντηση με Νίκο Χριστοδουλίδη για να καθοριστεί ένας οδικός χάρτης.

Υφ. Μετανάστευσης: Η εφαρμογή Διεθνούς Δικαίου δεν μπορεί να είναι επιλεκτική


    Η εφαρμογή ή και επίκληση του Διεθνούς Δικαίου δεν μπορεί να είναι επιλεκτική, τονίζει το Υφυπουργείο Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας, σημειώνοντας η Τουρκία, από την οποία έφθασαν οι μετανάστες στα κατεχόμενα, θεωρείται ασφαλής χώρα για σκοπούς ασύλου και οφείλει να παρέχει πρόσβαση σε αυτές τις διαδικασίες στους μετανάστες που βρίσκονται στην επικράτειά της.

    Το ψευδοκράτος διαμαρτύρεται: «Απειλή» για τους Τουρκοκύπριους τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ στην Κύπρο

    Αξιωματικοί του πληρώματος του αμερικανικού αντιτορπιλικού USS Roosevelt
    @USAMBCY
    Διαμαρτυρίες από την «κυβέρνηση» του ψευδοκράτους.

    Κώστας Μαυραγάνης— HuffPost Greece

    THRACIAN VIPER 2024: Συμμετοχή ελληνικών μαχητικών F-16 στην πολυεθνική αεροπορική άσκηση


    Από τη Δευτέρα 22 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024, η Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ), συμμετείχε στην Πολυεθνική Αεροπορική Άσκηση Μικρής Κλίμακας με την κωδική ονομασία «THRACIAN VIPER 2024», η οποία διεξήχθη στο FIR Σόφιας.

    Η μάχη για να αποτραπεί η «διολίσθηση» στο πρόγραμμα παράδοσης των F-16 Viper: Κι ένας κρυφός «άσσος» της ΕΑΒ μέσω ηλεκτρονικού πολέμου…


    Ένα από τα τελευταία F-16 Viper που παρέδωσε η ΕΑΒ στην 340 Μοίρα «Αλεπού». Πηγή: Πολεμική Αεροπορία

    Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ, Hellas Journal

    Πριν κλείσει ο Ιούλιος η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία κατάφερε και πριμοδότησε με δυο F-16 Viper την 340η Μοίρα «Αλεπού».

    KC-135R / Αποκλειστικό: Επίσημο αίτημα της Πολεμικής Αεροπορίας προς τις ΗΠΑ για μεταχειρισμένα ιπτάμενα τάνκερ


    * Του Κώστα Σαρικά

    Σε μια κίνηση η οποία θα αναβαθμίσει κατακόρυφα τις επιχειρησιακές της δυνατότητες προχωρά η Πολεμική Αεροπορία. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Onalert.gr το Αεροπορικό Επιτελείο απέστειλε τις προηγούμενες ημέρες επίσημο αίτημα προς τις Αμερικανικές αρχές με το οποίο εκφράζει το ενδιαφέρον για την απόκτηση έως και τεσσάρων ιπτάμενων τάνκερ Boeing KC-135R Stratotanker μέσω του προγράμματος EDA από τα αποθέματα των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

    Τα MQ-9 της USAF μένουν Ελλάδα


    Για έναν ακόμη χρόνο, μέχρι τον Ιούλιο του 2025, επέκτεινε η Αθήνα τη συμφωνία με την Ουάσιγκτον για στάθμευση των αμερικανικών UAV τύπου MQ-9 στην αεροπορική βάση της Λάρισας (110 Πτέρυγα Μάχης). Τα συγκεκριμένα UAV έχουν σταθμεύσει την τελευταία πενταετία για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα στη Λάρισα και από την άνοιξη του 2022, τα τελευταία δύο χρόνια, βρίσκονται εκεί επί μονίμου βάσεως.

    Αμερικανικό Ναυτικό: Τρία υποβρύχια και 16 πλοία θέλει να αποσύρει το 2025


    Στο προσχέδιο αμυντικού προϋπολογισμού για το 2025 το Αμερικανικό Ναυτικό προτείνει την απόσυρση τριών υποβρυχίων και 16 πλοίων. Να σημειωθεί ότι αυτό είναι πρόταση του Αμερικανικού Ναυτικού και η έγκριση ή μη των προτεινόμενων αποσύρσεων θα γίνει από το Κογκρέσο, κατά την τελική ψήφιση του αμυντικού προϋπολογισμού για το 2025. 

    Αντίσταση στις μεθοδεύσεις Ράμα

    EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ

    Με τη θεσμική ιδιότητα του εκλεγμένου ευρωβουλευτή ο Φρέντης Μπελέρης ενισχύει την πολιτική χροιά στις παρεμβάσεις του και χαρακτηρίζει ως «μια ακόμη μεθόδευση του καθεστώτος του Εντι Ράμα» την αναβολή για τις 2 Σεπτεμβρίου της εκδίκασης του αιτήματος αποφυλάκισής του με περιοριστικούς όρους. 

    Άνοιξε το αμφιλεγόμενο ιταλικό κέντρο μεταναστών στην Αλβανία


    Αύγουστος 2, 2024. Ελλάδα.

    Φωτό: La Repubblica

    Ως μία από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη μεγαλύτερη εισροή μεταναστών, η Ιταλία, αποφάσισε να λύσει αυτό το ζήτημα ανοίγοντας δύο κέντρα μετανάστευσης στην Αλβανία.

    Τουρκία: Μεγάλο βήμα από την Ελλάδα – Ζητήθηκαν πληροφορίες από τις ΗΠΑ για την αγορά ιπτάμενων τάνκερ KC-135R Stratotanker

    «Η κίνηση αυτή θα μπορούσε να επεκτείνει σημαντικά την περιοχή επιχειρήσεων της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας πέρα ​​από το Αιγαίο», αναφέρεται.

    Διονύσης Αντωνέλλος

    Δολοφονία Χανίγια: Πώς μπορεί να επηρεάσει την Ελλάδα- Σε επιφυλακή ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική


    Συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές Αρχές μετά την δολοφονία Χανίγια στο Ιράν- Φόβοι για αντίποινα στην ελληνική επικράτεια

    Να μην μας κάψει η φωτιά

    Κόσμος γύρω από τα φέρετρα του Ισμαήλ Χανίγια και του σωματοφύλακά του, στην Τεχεράνη (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)

    Ο Σάββας Καλεντερίδης εξηγεί πώς ένας γενικευμένος πόλεμος στη Μέση Ανατολή απειλεί την Κύπρο και «κάποια ελληνικά νησιά»

    Πρόκληση Ερντογάν: Κάνει μνημόσυνο για τον Χανίγια στην Αγία Σοφία


    Σε μνημόσυνο για τον δολοφονηθέντα πολιτικό ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια θα μετάσχει σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αγιά Σοφιά στη διάρκεια της μεσημβρινής μουσουλμανικής προσευχής της Παρασκευής.

    Σφοδρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ του Ισραήλ και της Τουρκίας για τη μεσίστια σημαία στην τουρκική πρεσβεία: «Ας πάνε στην Τουρκία να θρηνήσουν με τον αφέντη τους Ερντογάν»


    epa11514508 People gather around a truck carrying the coffins of Hamas late political leader Ismail Haniyeh and his bodyguard, during a funeral procession in Tehran, Iran, 01 August 2024. EPA/ABEDIN TAHERKENAREH

    Νέο πεδίο διπλωματικής κρίσης μεταξύ Τουρκίας – Ισραήλ. Αυτή τη φορά για την τουρκική σημαία που κυματίζει μεσίστια και στην πρεσβεία της Άγκυρας στο Τελ Αβίβ καθώς ο Ταγίπ Ερντογάν κήρυξε εθνικό πένθος για τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια.

    Τουρκικά πυρά κατά πάντων για τη δολοφονία Χανίγια: Προδοσία από την πλευρά του Ιράν βλέπει η Άγκυρα


    Μαρία Ζαχαράκη
    Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

    Στην Τουρκία εγείρονται σοβαρά ερωτήματα για τη δολοφονία του Χανίγια στην Τεχεράνη

    Συνάντηση του Τούρκου ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν με τον Χαλέντ Μεσάαλ της Χαμάς, στη Ντόχα


    Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν συναντήθηκε με τον Χαλέντ Μεσάαλ, αναπληρωτή επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, στη Ντόχα, την πρωτεύουσα του Κατάρ, και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του.

    Οι 5 πιθανοί διάδοχοι του Ισμαήλ Χανίγια στην ηγεσία της Χαμάς

    Φωτογραφία: Adel Hana / AP

    Η Χαμάς δήλωσε ότι τα πολιτικά της όργανα θα συγκληθούν σύντομα για να επιλέξουν νέο ηγέτη του Πολιτικού Γραφείου, μετά τον θάνατο του Ισμαήλ Χανίγια, ο οποίος σκοτώθηκε την Τετάρτη, 31 Ιουλίου, στην Τεχεράνη από επίθεση που αποδίδεται στο Ισραήλ.

    Ισραήλ: Συνεχίζονται οι ρίψεις ρουκετών από τον Λίβανο


    Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) ανακοίνωσαν ότι η Χεζμπολάχ προσπάθησε την Παρασκευή να εκτοξεύσει ρουκέτες προς το  ένα ισραηλινό χωριό κοντά στα λιβανέζικα σύνορα, αλλά ότι οι ρουκέτες δεν πέρασαν στο Ισραήλ.

    Ισραήλ: Η κυβέρνηση δίνει οδηγίες στους πολίτες: «Καθαρίστε τα καταφύγια, να έχετε αρκετά τρόφιμα και νερό»


    Οι πολίτες λαμβάνουν οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση επίθεσης στη χώρα καθώς ο κίνδυνος ενός περιφερειακού πολέμου αυξάνεται

    Financial Times: Πώς οι κατάσκοποι του Ισραήλ πήραν την εκδίκησή τους για την 7η Οκτωβρίου

    Ο διοικητής της Μοσάντ, Ντέιβιντ Μπαρνς Gil Cohen-Magen/Pool Photo via AP

    Μετά τον εξευτελισμό της 7ης Οκτωβρίου του 2023, οι μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών του Ισραήλ αντεπιτίθενται εκεί ακριβώς που οι εχθροί τους αισθάνονται πιο ασφαλείς. Οι «θρυλικές» υπηρεσίες πληροφοριών του Ισραήλ ταπεινώθηκαν κυριολεκτικά από τη Χαμάς και ήταν θέμα χρόνου να ανταποδώσουν. Και η στιγμή ήρθε. Αυτή την εβδομάδα η Μοσάντ πήρε την εκδίκησή της, όπως αναφέρουν σε ανάλυσή τους οι Financial Times.

    Χούθι: Υπόσχονται «στρατιωτική απάντηση» στην «επικίνδυνη κλιμάκωση» που προκάλεσε το Ισραήλ


    Ο ηγέτης των ανταρτών της Υεμένης, ο Αμπντέλ Μαλίκ αλ-Χούθι, υποσχέθηκε σήμερα ότι θα δοθεί «στρατιωτική απάντηση» στην «επικίνδυνη κλιμάκωση» που προκάλεσε το Ισραήλ, όπως ο ίδιος τόνισε, μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια χθες, Τετάρτη, στην Τεχεράνη σε πλήγμα που αποδόθηκε Ισραήλ.

    Ισραήλ – Ιράν: Ιδού τι άλλαξε στη Μέση Ανατολή και δίκαια μας τρομάζει


    Πού βαδίζει η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή; Αυτό το ερώτημα βασανίζει αναλυτές και κυβερνήσεις. Θυμίζουμε ότι χωρίς να το έχουν παραδεχθεί επίσημα, κατά πάγια πρακτική τους, οι Ισραηλινοί «εξουδετέρωσαν» (βλ. δολοφόνησαν) τον Ισμαήλ Χανίγιε, πολιτικό ηγέτη της Χαμάς στην Τεχεράνη. Είχε προηγηθεί ισραηλινό πλήγμα που σκότωσε ηγετικό στέλεχος του στρατιωτικού βραχίονα της Χεζμπολάχ, τον Φουάντ Σουκρ, κοντά στη Βηρυτό.

    Μπάιντεν σε Νετανιάχου: Δέξου τώρα την κατάπαυση πυρός στη Γάζα


    Λία Δεληγιάννη
    l.deligianni@euro2day.gr

    «Έχουμε τη βάση για μια κατάπαυση του πυρός», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Θα πρέπει να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση και θα πρέπει να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση τώρα».

    Σάλιβαν: Δεν βλέπουμε σύνδεση της ανταλλαγής κρατουμένων με δυνητικές διαπραγματεύσεις για να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία


    Η ευρείας κλίμακας ανταλλαγή κρατουμένων ανάμεσα σε δυτικά κράτη με τη Ρωσία δεν έχει καμιά σύνδεση ή επίπτωση σε ενδεχόμενες διπλωματικές προσπάθειες προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, δήλωσε χθες Πέμπτη ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας Τζέικ Σάλιβαν σε δημοσιογράφους.

    Η Μόσχα αποκλείει οποιαδήποτε άμεση διπλωματική πρόοδο με το Κίεβο μετά την ανταλλαγή κρατουμένων

    ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Το Κρεμλίνο απέκλεισε σήμερα οποιαδήποτε άμεση πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για την σύγκρουση στην Ουκρανία μετά την ανταλλαγή κρατουμένων που έγινε χθες ανάμεσα στη Μόσχα και τη Δύση, υπογραμμίζοντας ότι οι δύο αυτές διαδικασίες διέπονται από «εντελώς διαφορετικές αρχές».

    Πώς Μέση Ανατολή και Βενεζουέλα ρίχνουν τη σκιά τους στην εκλογική μάχη στις ΗΠΑ


    Του Hal Brands

    Ο κόσμος δεν γίνεται πιο "ήμερος" καθώς πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. Θανατηφόρα ισραηλινά πλήγματα εναντίον ηγετών της Χαμάς και της Χεζμπολάχ - μετά από μια φονική επίθεση με πυραύλους από τη Χεζμπολάχ στο βόρειο Ισραήλ - εγείρουν το φάντασμα ενός ευρύτερου πολέμου στη Μέση Ανατολή.