Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024

Αντίσταση στις μεθοδεύσεις Ράμα

EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ

Με τη θεσμική ιδιότητα του εκλεγμένου ευρωβουλευτή ο Φρέντης Μπελέρης ενισχύει την πολιτική χροιά στις παρεμβάσεις του και χαρακτηρίζει ως «μια ακόμη μεθόδευση του καθεστώτος του Εντι Ράμα» την αναβολή για τις 2 Σεπτεμβρίου της εκδίκασης του αιτήματος αποφυλάκισής του με περιοριστικούς όρους. 

Ταυτόχρονα, καλεί σε μαζική συμμετοχή στις κάλπες για την εκλογή δημάρχου Χειμάρρας την ερχόμενη Κυριακή 4 Αυγούστου, μετά την απόφαση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής, στις 5 Ιουλίου, για την καθαίρεσή του. Είχε προηγηθεί την περασμένη Τρίτη το αίτημά του για αναστολή της διεξαγωγής των εκλογών, το οποίο και απέρριψε το Διοικητικό Δικαστήριο της Αλβανίας

Στο «παζλ των μεθοδεύσεων του Εντι Ράμα», ο ευρωβουλευτής της ΝΔ αντιπαραθέτει το πλαίσιο αρχών και λειτουργίας ενός κράτους δικαίου, με θεματοφύλακες την Ελλάδα και την Ευρώπη. «Το σχέδιο Ράμα ήταν εξαρχής να μην μπορέσω να αναλάβω τα καθήκοντά μου ως εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας», αναφέρει σε δήλωσή του και συνεχίζει: «Για να γίνει αυτό χρειάστηκε η πραξικοπηματική σύλληψή μου, μια δίκη-παρωδία, με μάρτυρα κατηγορίας που ομολόγησε ότι πληρώθηκε από την αλβανική αστυνομία για να ψευδομαρτυρήσει, μια δικαστή που έχει απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα λόγω πλαστογραφίας εγγράφων και μια διορισμένη και όχι κληρωθείσα πρόεδρος του Εφετείου».
Μια χώρα-όμηρος. 

Ο Φρέντης Μπελέρης ξεδιπλώνει την πολιτική του στρατηγική με απώτερο στόχο να αναδείξει τη στρεβλή λειτουργία της διακυβέρνησης Ράμα και να δημιουργήσει τις συνθήκες αφύπνισης και κοινωνικής συσπείρωσης στην προοπτική του ευρωπαϊκού εκσυγχρονισμού της Αλβανίας και της ενίσχυσης των δημοκρατικών θεσμών. 

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, μετά την αναβολή του αιτήματος αποφυλάκισής του, δεν κάνει χρήση της ασυλίας του. Επιστρέφει στις φυλακές και δίνει το σύνθημα για την κοινωνική καταδίκη της πολιτικής του Αλβανού πρωθυπουργού: «Είναι ξεκάθαρο πλέον πως ο αυταρχισμός και ο ρεβανσισμός του κ. Ράμα κρατούν δέσμια το κράτος δικαίου και τις ατομικές ελευθερίες στην Αλβανία. Γι’ αυτό ακριβώς επέστρεψα στις φυλακές και δεν έκανα χρήση της ασυλίας μου ως ευρωβουλευτή. Για να στείλω στα μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας και στους Αλβανούς πολίτες της περιοχής το μήνυμα ότι δεν έχουν τίποτα να φοβούνται». 

Επίσης, υπογραμμίζει τη σημασία να κερδηθεί η μάχη της Κυριακής στον Δήμο Χειμάρρας, με επικράτηση του Πέτρου Γκικουρία, καθώς όπως τονίζει ο Φρ. Μπελέρης «η νίκη θα είναι ένα μήνυμα ελευθερίας και υπερηφάνειας για όλους τους κατοίκους της περιοχής». 

Στην πολιτική ατζέντα του ευρωβουλευτή κυρίαρχη θέση κατέχει η υπεράσπιση των συμφερόντων και της ταυτότητας των Ελλήνων της Αλβανίας. Στις δημόσιες αναφορές του καταδεικνύει ότι στόχος, των μεθοδεύσεων του Εντι Ράμα είναι «η υλοποίηση ενός σχεδίου υφαρπαγής των ελληνικών περιουσιών και τρομοκράτησης όποιου εναντιώνεται». 

«Όλοι στις κάλπες» 

Για «μεθόδευση που στόχο έχει να φοβίσει τους πολίτες της Χειμάρρας» κάνει λόγο και ο ομογενής υποψήφιος δήμαρχος της πόλης, Πέτρος Γκικουρίας, ο οποίος έχει δεσμευτεί για την εφαρμογή του προγράμματος Μπελέρη. «Είναι προφανές από τις αστείες δικαιολογίες που επικαλούνται ότι οι αναβολές αποφασίζονται επειδή ο Φρέντης Μπελέρης στηρίζει την υποψηφιότητά μου. Αυτό που δεν παίρνει αναβολή για μας τους Χειμαρριώτες είναι η μαζική συμμετοχή στις κάλπες, την Κυριακή 4 Αυγούστου», αναφέρει.
Να σημειωθεί ότι ως δικαιολογία στην απόφαση για αναβολή της εκδίκασης του αιτήματος Μπελέρη για αποφυλάκιση με περιοριστικούς πόρους, καθώς έχει εκτίσει τα 2/3 της ποινής των δύο ετών που του έχει επιβληθεί, αναφέρθηκε πως ο ευρωβουλευτής της ΝΔ εμπλέκεται σε άλλο ποινικό αδίκημα. Και αυτό παρόλο που στην έκθεση συμπεριφοράς οι δικηγόροι του συμβουλίου των φυλακών του Φιέρι τον βαθμολόγησαν θετικά. Ωστόσο, η εν λόγω έκθεση δεν έφτασε ποτέ στην εισαγγελέα της έδρας, Oljana Gjergjefi, αλλά ούτε στον δικαστή Alfred Konomi.


ΠΗΓΗ https://tomanifesto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου