Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Πομπηία: Αρχαίο θερμοπωλείο έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη(Φωτο)

Ένα θερμοπωλείο, το ταχυφαγείο της αρχαίας Πομπηίας, μαζί με την άριστα διατηρημένη τοιχογραφία του, έφερε πρόσφατα στην επιφάνεια η αρχαιολογική σκαπάνη. 


Τα περίπου 150 θερμοπωλεία ήταν διάσπαρτα στην πόλη και οι πελάτες τους ήταν κυρίως οι φτωχότεροι πολίτες της Πομπηίας, οι οποίοι δεν είχαν τις κατάλληλες υποδομές για να μαγειρέψουν στα σπίτια τους.  

EKTAKTO: Eνεργειακό «μπλόκο» σε East-Med από Σερβία-Βουλγαρία - Συμφώνησαν με Μόσχα & ενώνονται με «Τurk Stream»

Ραγδαίες ενεργειακές εξελίξεις έρχονται από τα Βαλκάνια καθώς Σερβία και Βουλγαρία έδωσαν τα χέρια με την Ρωσία για τον αγωγό "Turkish Stream". Πριν λίγο το Βελιγράδι ανακοίνωσε επίσημα πως ξεκινούν τα έργα κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου!
Η επιτάχυνση της δημιουργίας του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου συνδέεται άμεσα με τις εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο και εκ πρώτης όψως η Μόσχα φαίνεται να κερδίζει με ταχύτητα τις εξελίξεις.
Ομως, αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που θέλουν ρωσικές δυνάμεις να προστατεύουν τις αποθήκες και τους σταθμούς ρωσικού φυσικού αερίου στην Σερβία, τότε το πράγμα αποκτά και μια αμιγώς στρατιωτική διάσταση.

Ενάντια στη διασύνδεση ΟΥΝΦΙΚΥΠ και συνομιλιών η Ρωσία

Η Ρωσία τάσσεται ενάντια στην τεχνητή διασύνδεση μεταξύ του θέματος της θητείας της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) και της προόδου στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρέσβης της χώρας στην Κύπρο Στανισλάβ Οσάτσι, ερωτηθείς σε σχέση με την ετοιμότητα που εξέφρασε η Ρωσία να στείλει μέχρι πέντε μέλη των ενόπλων δυνάμεών της για να υπηρετήσουν στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Ο κ. Οσάτσι ανέφερε πως «η απόφαση του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν να στείλει για πρώτη φορά, εκτός από

Ρωσία – Εντυπωσιακές εικόνες από τις δοκιμές για την παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία

Στη Μόσχα διεξάγεται η κύρια παρέλαση για τον εορτασμό της «Ημέρας της Νίκης» στην Κόκκινη Πλατεία στις 9 Μαΐου, για να τιμήσει την 74η επέτειο της σοβιετικής νίκης στο «Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο»,

Αρκετές πόλεις σε όλη τη Ρωσία θα γιορτάσουν με παρελάσεις την επέτειο της επίσημης συνθηκολόγησης της ναζιστικής Γερμανίας με τις Σοβιετικές δυνάμεις το 1945

Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας έδωσαν στην δημοσιότητα εντυπωσιακές εικόνες από τις δοκιμές

«Χαστούκι» για Ερντογάν: Έχασε οριστικά την Κωνσταντινούπολη – Δήμαρχος ο Ιμάμογλου

Έχασε τη «μάχη» στην Κωνσταντινούπολη ο Ερντογάν – Ο Ιμάμογλου κλήθηκε να αναλάβει τα καθήκοντα του - Απορρίφθηκε το αίτημα του κόμματος του AKP για επανάληψη των εκλογών

Δεκαεπτά ολόκληρες μέρες μετά τις δημοτικές εκλογές στην Τουρκία και τις ενστάσεις του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) για παρατυπίες ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης, Εκρέμ Ιμάμογλου κλήθηκε να λάβει επίσημα την εντολή για τη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης.

Εκατό κεραυνοί χτύπησαν σήμερα την Αττική - Η πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη

Οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες που σημειώθηκαν στην περιοχή της Αττικής τις μεσημεριανές ώρες της Τετάρτης, συνοδεύονταν από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πέσουν περίπου 100 κεραυνοί, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Ένας από αυτούς τους κεραυνούς έπεσε στην Ακρόπολη, με συνέπεια να τραυματισθούν ελαφρά δύο αρχαιοφύλακες και δύο τουρίστες κοντά στο Ερεχθείο.
Για την Πέμπτη, σύμφωνα με το meteo, αναμένονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ανατολικά και τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στα ορεινά της Κρήτης.