Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ… Το υπερατλαντικό ταξίδι του Ηρακλέους

ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ… Το υπερατλαντικό ταξίδι του Ηρακλέους
Ιστορικό πρόσωπο που έφτασε ώς τον Καναδά ήταν ο Ηρακλής της ελληνικής μυθολογίας, σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωλογίας Ηλία Μαριολάκο.
Έφτασε χίλια χρόνια πριν από τον Μεγάλο Αλέξανδρο στον Ινδό ποταμό. Πέρασε από την Αιθιοπία, έφτασε ώς τη Γροιλανδία και ίσως να πάτησε πρώτος το πόδι του στην Αμερική. Ένας από τους πιο γνωστούς ήρωες της παγκόσμιας μυθολογίας- ο Ηρακλής- δεν ήταν μόνο ένας σπουδαίος υδραυλικός, μηχανικός και υδρογεωλόγος, όπως μαρτυρούν πολλοί από τους δώδεκα άθλους του, αλλά και ο πρώτος που έκανε πράξη την παγκοσμιοποίηση και ο αρχιτέκτονας της μυκηναϊκής κοσμοκρατορίας, όπως υποστήριξε χθες το βράδυ σε ομιλία του, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο ομότιμος καθηγητής Γεωλογίας και μέλος του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου Ηλίας Μαριολάκος.

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"ΑΟΖ, Ζεόλιθος, Καινοτομία"(Βίντεο)



Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
 "ΑΟΖ, Ζεόλιθος, Καινοτομία".
 Συνεδριακό κέντρο Θήβας, Αίθουσα «Αλέξανδρος Κοφίνης». 
Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Τα Τσακάλια"(Βίντεο)

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 
"Τα Τσακάλια". Πολυχώρος "Αίτιον", 
Τζιραίων 10 - Μετρό Ακρόπολη.
 Αθήνα. 
Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Κύπρος, Κρήτη και κονταροκτύπημα στον Ερωτόκριτο"(Βίντεο)


Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
 "Κύπρος, Κρήτη και κονταροκτύπημα στον Ερωτόκριτο". 
Ζηνώνειο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο. 
Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, 
Πλατεία Βασιλέως Παύλου και Ζήνωνος Κιτιέως αρ. 1. 
Λάρνακα. 
Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015, ώρα: 19.15

Strattfor: " Η Ελλάδα προσέγγισε τη Ρωσία για να διαπραγματευθεί το χρέος της από θέση ισχύος"- "Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΛΑΟΥΣ"

Για να αυξήσει την διαπραγματευτική της ισχύ έναντι της ΕΕ και των Αμερικανών προσεγγίζει η Ελλάδα της κυβέρνησης Α.Τσίπρα τη Ρωσία, αναφέρει σε μακροσκελή ανάλυση το "Stratfor" το αποκαλούμενο και ως "σκιώδης" CIA,καθώς ειναι γνωστή η στελέχωσή του από νυν και πρώην πράκτορες της "Τhe Company".
 
Στις ΗΠΑ προσπαθούν να καταλάβουν τί μεσολάβησε τις τελευταίες ημέρες και μια ελληνική κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να μην είναι "δεδομένη" για τα συμφέροντα της Ουάσιγκτον, όπως ήταν στο παρελθόν οι προηγούμενες και μάλιστα χωρίς ανταλλάγματα.

Süddeutsche Zeitung: "Ο Γ.Βαρουφάκης 'τελείωσε' και τον Γ.Ντάισελμπλουμ από το Eurogroup"-ΤΟΝ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΓΙΑ ΑΠΟΔΙΟΠΟΜΠΑΙΟ ΤΡΑΓΟ

Ο Γ.Βαρουφάκης δεν τελείωσε μόνο την μισητή τρόικα αλλά και τον Γερούν Ντάισεμπλουμ καθώς τα γερμανικά ΜΜΕ τον περνούν από "λούσιμο" για τον αγενή τρόπο που διαπργματέυθηκε στην Αθήνα και προβλέπουν ότι από το καλοκαίρι λήγει και η δική του θητεία σαν επικεφαλής του Eurogroup.
Bέβαια η σχεδιαζόμενη αποπομπή του κρύβει και κάτι πονηρό. Η Γερμανία  κατόπιν των πιέσεων που δέχεται από Παρίσι και Ουάσιγκτον θα χρειαστεί σε κάποιον να φορτώσει την επικείμενη κυβίστηση (κολοτούμπα τη λένε στο χωριό) καθώς το κλίμα αλλάζει άρδην σε όλη την Ευρώπη αρνητικά για το Βερολίνο.

Μήνυμα ενότητας του A.Tσίπρα: Επίσκεψη στα Φυλακισμένα Μνήματα των πεσόντων αγωνιστών της ΕΟΚΑ (Εικόνες,Βίντεο)

"ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ PSI TOY Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΠΟΥ ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ"

Toυς πεσόντες αγωνιστές της ΕΟΚΑ στα Φυλακισμένα Μνήματα τίμησε ο Α.Τσίπρας καταθέτοντας στεφάνι λίγο μετα την εξαγγελία του ότι θα κάνει εξεταστική για το PSI αλλά και για τις πωλήσεις υποκαταστημάτων κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.
Με αυτή την κίνηση ο Α.Τσίπρας έδειξε ότι είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων και όλου του Ελληνισμού, ενώ ετοιμάζεται να αναζητήσει ευθύνες από τον Ε.Βενιζέλο και τον Α.Σαμαρά για τα πεπραγμένα τους που οδήγησαν την χώρα μας και μαζί με αυτήν και το δεύτερο ελληνικό κράτος στην καταστροφή.

Σοκ και θλίψη από την κατάρρευση του Γεφυριού της Πλάκας - Η «βαριά» ιστορία του(ΦΩΤΟ)

Το μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι στα Βαλκάνια δεν άντεξε στη μανία της φύσης και γκρεμίστηκε -«Η αποκατάσταση της ιστορικής γέφυρας της Πλάκας είναι τεχνικά εφικτή», λέει ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης
Ήταν ένα από τα ομορφότερα στολίδια της Ηπείρου. Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής το αποκαλούσαν «Ακρόπολη». Αποτελούσε το μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι στα Βαλκάνια, το οποίο χτίστηκε από μάστορες της πέτρας τον 19ο αιώνα.  Όμως πλέον, μόνο ένα μικρό τμήμα του έχει απομείνει…

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΜΠΑΜΑ - ΜΕΡΚΕΛ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ

ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΣΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ - ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΟΙΜΠΛΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΣΧΟΒΙΣΙ

Διαστάσεις θρίλερ παίρνει η διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές, αφού το αίτημα της ελληνικής πλευράς να σταματήσει ο μηχανισμός της τρόικας συναντά σθεναρή αντίσταση από την πλευρά του Βερολίνου. «Δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος να παρεκκλίνουμε από έναν δοκιμασμένο μηχανισμό», λέει τόσο ο Σόιμπλε, όσο και η Καγκελάριος η οποία αρνείται να αντιμετωπίσει τη νέα ελληνική κυβέρνηση σε μια τετ α τετ συνάντηση και προτιμά να στέλνει τα μηνύματά της μέσω... τρίτων.

ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ – ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΘΗΚΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡO(ΒΙΝΤΕΟ)

Ελικόπτερο Super Puma απογειώθηκε από το Παπαχαραλάμπειο Εθνικό Στάδιο με προορισμό το χωριό Κλεπά Ναυπακτίας όπου δεκάδες άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί, ώστε να μεταφέρει όσους χρήζουν άμεσης βοήθειας.
Οι κάτοικοι έχουν αποκλειστεί και οι αρμόδιες αρχές της ΠΔΕ, της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας αποφάσισαν να προχωρήσουν στην εκκένωση του οικισμού.
Ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Κατσιφάρας πήγε στην ορεινή Ναυπακτία, όπου υπάρχει το σοβαρό πρόβλημα με την κατολίσθηση στην Κλεπά.