Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Συμπληρώνονται(12 Δεκεμβρίου) 22 χρόνια ἀπό τήν κοίμηση τοῦ Μητροπολίτου Κονίτσης Σεβαστιανοῦ († 1994)


ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ALEXANDER
Δείτε και ΕΔΩ 
Γράφει ὁ Χρύσανθος Σιχλιμοίρης, Ὀδοντίατρος
Από το orthodoxia-ellhnismos
Ὑπάρχουν πράγματι στιγμὲς ποὺ ἡ γραφίδα ἀποδεικνύεται ἀδύναμη νὰ ἀποτυπώσει πιστὰ στὸ χαρτὶ ὅλες τὶς πτυχὲς μίας πολύπλευρης, χαρισματικῆς προσωπικότητας καὶ νὰ ἑρμηνεύσει ἀποτελεσματικὰ τὸ χαρακτήρα καὶ τὸ ὕψος τῆς μεγαλωσύνης της. Καὶ τοῦτο διότι τὸ μεγαλεῖο μίας ἁγιασμένης μορφῆς δὲν ὑπόκειται στοὺς συνήθεις κανόνες τῆς ψυχρῆς λογικῆς καὶ συνεπῶς, δὲν μπορεῖ νὰ ἀποτελέσει ἀντικείμενο μίας κοινῆς ἁπλοϊκῆς ἑρμηνείας.

Οι «νεκροί του Φαλήρου» και ο «άνθρωπος των Αντικυθήρων» μέσα στις 10 μεγαλύτερες ανακαλύψεις του 2016 - ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (Εικόνες)

Η ομαδική ταφή 80 δεσμωτών στο Φαληρικό Δέλτα και ο «Άνθρωπος» των Αντικυθήρων είναι μέσα στα δύο ελληνικά αρχαιολογικά ευρήματα συγκαταλέγονται στον ετήσιο κατάλογο των 10 σημαντικότερων ανακαλύψεων στον κόσμο για το 2016, σύμφωνα με το έγκυρο αμερικανικό περιοδικό «Archaeology» 
Η ομαδική ταφή του Φαλήρου
Οι ανασκαφείς στη νεκρόπολη του Φαληρικού Δέλτα, στο πλαίσιο του έργου κατασκευής του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σ. Νιάρχος, ανακάλυψαν φέτος τα υπολείμματα 80 ανδρών,

Καμπανάκι NASA: Γυμνή η Γη σε αιφνιδιαστική απειλή από κομήτη ή αστεροειδή

Προειδοποίηση από επιστήμονα της NASA ότι η ανθρωπότητα είναι απροετοίμαστη να αντιμετωπίσει αιφνιδιαστική απειλή από κομήτη ή αστεροειδή
Adtech Ad
Η ανθρωπότητα είναι δυστυχώς απροετοίμαστη για μια ξαφνική επαπειλούμενη πρόσκρουση κομήτη ή αστεροειδούς στη Γη, προειδοποίησε ένας επιστήμονας της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA).
AdTech Ad
Μιλώντας στο διεθνές συνέδριο της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ένωσης στο Σαν Φρανσίσκο, σύμφωνα με τη βρετανική «Γκάρντιαν», ο δρ Τζόζεφ Ναθ του Κέντρου Διαστημικών Πτήσεων Goddard ανέφερε ότι παρότι οι δυνητικά επικίνδυνοι κομήτες και αστεροειδείς είναι υπερβολικά σπάνιοι, μια πρόσκρουση στον πλανήτη μας θα μπορούσε να εξαφανίσει τον ανθρώπινο πολιτισμό.

Στο ψυγείο η Κύπρος - Δείτε μαγευτικές εικόνες από το Τρόοδος - Χιόνια, δυνατοί άνεμοι και πτώση θερμοκρασίας

ΠΗΓΗ philenews
Φωτογραφίες: Γιάννης Νησιώτης
 
 
Λευκωσία:Χειμωνιάτικο το σκηνικό στην Κύπρο σήμερα, με τη θερμοκρασία να πέφτει έως και 7 βαθμούς στο εσωτερικό. Την περιοχή μας επηρεάζει πολύ ισχυρό βορειοδυτικό ως βόρειο ρεύμα αέρα και ψυχρή αέρια μάζα.

Κατά διαστήματα χιονίζει έντονα στο Τρόοδος, ενώ στα λευκά ντύθηκε και η Κυπερούντα, καθώς και άλλα χωριά της περιοχής, με αποτέλεσμα να κλείσουν τα σχολεία.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι λόγω παγετού όλοι οι δρόμοι που οδηγούν προς το Τρόοδος είναι ανοικτοί για οχήματα με κίνηση στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες. Οι δρόμοι Κακοπετριάς-Καρβουνά, Κακοπετριάς-Πεδουλά-Pinewood και Πεδουλά-Προδρόμου, λόγω χαλαζόπτωσης έχουν καταστεί ολισθηροί.

Guardian: Ο Τσίπρας θα προτείνει να απέχει το ΔΝΤ από το πρόγραμμα «Στην καλύτερη, μπορεί να περιοριστεί σε έναν τεχνικό, συμβουλευτικό ρόλο»

Στις τεταμένες σχέσεις Αθήνας και ΔΝΤ αναφέρεται σημερινό άρθρο της ανταποκρίτριας του βρετανικού Guardian από την Αθήνα, σύμφωνα με την οποία ο Αλέξης Τσίπρας θα προτείνει να απέχει το Ταμείο από το πρόγραμμα διάσωσης.
«Το Ταμείο ουδέποτε υπήρξε επισήμως μέρος του προγράμματος και στην πραγματικότητα δεν το χρειαζόμαστε. Στην καλύτερη, μπορεί να περιοριστεί σε έναν τεχνικό, συμβουλευτικό ρόλο», αναφέρει πηγή κοντά στον έλληνα πρωθυπουργό.

Ζουράρις: Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει! - Επίσημη συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Παιδείας(Βίντεο)

«Σχήμα καθ’ υπερβολή κατά τον Αριστοτέλη» απαντά μετά τον σάλο αλλά δεν αρνείται ότι το είπε
Σοκ έπαθαν όσοι άκουσαν τον υφυπουργό Παιδείας Κώστα Ζουράρι να λέει κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο πως «και να χάσουμε μερικά νησιά, δεν πειράζει»!

Η αναφορά του υφυπουργού μάλιστα προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, που ήταν παρών και έσπευσε να διευκρινίσει πως «αυτό που είπε ο υφυπουργός δεν αφορούσε τα ελληνικά νησιά, αλλά τα ελληνικά πράγματα γενικά»...

Ν. Λυγερός - Το κερί των Δίκαιων από τον ουρανό(Βίντεο)


Ν. Λυγερός - Το κερί των Δίκαιων από τον ουρανό. 
 Κατερίνη, 09/12/2016

Η μικρή Τουρκία

Του Ν. Λυγερού

Όλοι οι ραγιάδες και ευθυνόφοβοι της Ελλάδας μας έχουν πρήξει με το μέγεθος της Τουρκίας, λες και το χοντρό επιχείρημα είναι το μόνο που έχει νόημα για να δικαιολογήσει το απαράδεκτο. Μόνο που ακόμα και αυτό είναι λανθασμένο. Η Τουρκία είναι μεγάλη μόνο για την Ελλάδα και την Κύπρο, όπου έχει εμφανιστεί το σύνδρομο της Στοκχόλμης κι είναι λογικό οι όμηροι μιας ιστορικής καταπάτησης να θεωρούν με φιλικό τρόπο αυτή που τους έχει καταπατήσει όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα. Στην πραγματικότητα, η Τουρκία είναι μεγάλη μόνο και μόνο όταν νιώθεις μικρός κι όταν την κοιτάς από τη θάλασσα. Διότι, από την ανατολική της πλευρά είναι ξεκάθαρο οτι είναι μικρή.

Ο Ελληνισμός

Γιατί να υπάρχουν
Του Ν. Λυγερού

Γιατί να υπάρχουν
ακόμα
τα αγάλματα