Τρίτη 16 Απριλίου 2013

«Εκδικητική η συμπεριφορά των Ελλήνων δικαστών έναντι της SIEMENS»!!!

«Εκδικητική η συμπεριφορά των Ελλήνων δικαστών έναντι της SIEMENS»
«Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι», λέει ο λαός, κάτι που μάλλον οι Γερμανοί δεν το έχουν ακουστά και έτσι εξηγείται η αλαζονική και αποικιοκρατικού τύπου συμπεριφορά τους έναντι της Ελληνικής Δικαιοσύνης. 
«Πολιτικώς υποκινούμενη» και από δικαστική άποψη «σε μεγάλο βαθμό αμφίβολη», χαρακτηρίζει την διαδικασία κλήτευσης πρώην στελεχών της εταιρείας Siemens, προκειμένου να καταθέσουν για το σκάνδαλο διαφθοράς στην Αθήνα, η γερμανική οικονομική εφημερίδα «Der Handelsblatt», σε σχόλιο υπό τον τίτλο «Ελληνική φάρσα». Ανάλογα τοποθετείται και η «Frankfurter Allgemeine Zeitung», η οποία κάνει λόγο για «εκδικητική κίνηση των ελληνικών αρχών, για την συμπεριφορά των σήμερα λίγο δημοφιλών γερμανών πολιτικών».

Κέρδη στη Wall Street μετά τα θετικά μάκρο

Dow14.756,78157,58 1,08%  



  Nasdaq3.264,6348,14 1,50%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Ανοδικά κινήθηκαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street μετά τα θετικά στοιχεία για τη στεγαστική αγορά και τη βιομηχανικά παραγωγή αλλά και τα καλύτερα του αναμενόμενου εταιρικά κέρδη. 

Η ανάκαμψη των τιμών του χρυσού σήμερα μετά από ένα διήμερο sell-off που κόστισε στο πολύτιμο μέταλλο συνολικά 203 δολ. συνέβαλε στη βελτίωση του κλίματος στην αγορά.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στις ΗΠΑ για τη βιομηχανική παραγωγή και τη στεγαστική αγορά αιφνιδίασαν ευχάριστα τους επενδυτές, ενώ την ίδια στιγμή από το μέτωπο των αποτελεσμάτων εταιρείες όπως η Goldman Sachs και η Johnson & Johnson ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 0,4% το Μάρτιο ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για ενίσχυση 0,2% σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Την ίδια στιγμή οι ενάρξεις κατοικιών αυξήθηκαν 7% το Μάρτιο στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 1,04 εκατ., σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2008.

Από τη μεριά τους οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires τοποθετούσαν τις ενάρξεις στις 933 χιλ.

H ENNOIA ΕΘΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ Είχαν οι Αρχαίοι Έλληνες εθνική συνείδηση;

Επειδή έχουμε φτάσει στο σημείο, όπου θα πρέπει να δίνονται απαντήσεις και για τα πλέον αυτονόητα, κι επειδή η προπαγάνδα όταν μένει αναπάντητη, ισχυροποιείται στον μέσο νου ως η απόλυτη αλήθεια, καλό θα είναι να δοθεί ένα τέλος σ’ αυτόν τον στείρο «αντιαρχαιοελληνισμό» (το άλλο άκρο της προγονολατρείας) που έρπει, καιρό τώρα στα διάφορα μονοπάτια του διαδικτύου και όχι μόνο.
Πολλοί είναι λοιπόν αυτοί -κι ανάμεσά τους και αρκετοί «μορφωμένοι»- που υποστηρίζουν πως δεν υπήρχε το έθνος ως έννοια στους αρχαίους Έλληνες. Ένα ακλόνητο «επιχείρημα» είναι πως ο χώρος της Ελλάδος ήταν χωρισμένος σε πόλεις-κράτη που ενίοτε πολεμούσαν το ένα το άλλο.
 
Δυστυχώς όμως γι’ αυτούς, τους διαψεύδει η ίδια η ιστορία…

Ελληνική ΑΟΖ και Υπουργείο Ενέργειας

Του Ν.Λυγερού

Ακόμα κι αν μερικοί από τους δικούς μας δεν έχουν καταλάβει την αξία και την εμβέλεια της ελληνικής ΑΟΖ, μερικές θεσμικές τροποποιήσεις είναι απαραίτητες για τη διαχείριση και την αξιοποίηση των αποθεμάτων των υδρογονανθράκων μας. Μια από αυτές είναι που αφορά στο Υπουργείο Ενέργειας. Διότι το Υπουργείο αυτό έχει πολλές αρμοδιότητες ήδη, και μετά τη θέσπιση της ΑΟΖ μας θα έχει ακόμα περισσότερες. Πιο συγκεκριμένα, θα πρέπει να διαχειριστεί και τα συμβόλαια που θα ακολουθήσουν μετά τους γύρους παραχώρησης των οικοπέδων της ελληνικής ΑΟΖ.

ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ Στοιχεία σοκ: 868 παραβιάσεις των ΕΧΥ, 79 υπερπτήσεις και 4700 παραβιάσεις από το 2009!

Η σημερινή επιθετική ενέργεια της τουρκικής Αεροπορίας με την υπέρπτηση των τεσσάρων μαχητικών αεροσκαφών F-16 και F-4E πάνω από το νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων αν και αποτέλεσε το πρώτο σοβαρό επεισόδιο για το 2013 προκαλεί προβληματισμό στα ελληνικά επιτελεία καθώς δείχνουν να επιβεβαιώνονται οι φόβοι τους για αιφνίδια κλιμάκωση της κατάστασης από την τουρκική πλευρά στο Αιγαίο.
Αυτό γιατί πάντα η τουρκική επιθετικότητα έχει την τάση να αυξάνεται τους καλοκαιρινούς μήνες και είναι κάτι που μπορεί να επαναληφθεί και φέτος. Οι τουρκικές υπερπτήσεις πάνω από Εθνικό έδαφος είναι μια πάγια τακτική της τουρκικής Αεροπορίας και φυσικά οπ χρόνος που αυτή εκδηλώνεται δεν είναι τυχαίος. Η Τουρκία ακολουθεί τη γνώριμη τακτική του «καρότου και του μαστίγιου».

ΣΤΟΥΣ ΦΟΥΡΝΟΥΣ 4 τουρκικά μαχητικά πέταξαν επάνω από ελληνικό έδαφος σε αποστολή εικονικής προσβολής!

Τέσσερα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη (2 F-4E Terminator και 2 F-16C) πέταξαν επάνω από ελληνικό έδαφος λίγα λεπτά μετά τις 11 το πρωί σήμερα.
Τα τουρκικά μαχητικά πέταξαν σε μικρό ύψος εκτελώντας κλασική αποστολή COMAO, δηλαδή προσβολή στόχων εδάφους με την ταυτόχρονη κάλυψη των δύο Terminator από τα F-16
Τα πρώτα πετούσαν στα 1000 πόδια (330 μ.) και τα δεύτερα τα κάλυπταν από τα 3.000 πόδια (1000 μ.). Η είσοδος έγινε από το πέρασμα μεταξύ Σάμου και Χίου, πέταξαν επάνω από τους Φούρνους (για την ακρίβει επάνω από τις νησίδες "Ανρθωποφάγοι" που εφάπτονται των Φούρνων και βγήκαν από τον Εθνικό Εναέριο Χώρο, πετώντας ανατολικά της Πάτμου.

"ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΑΣ ΙΣΟΠΕΔΩΣΟΥΜΕ"! ΒΙΝΤΕΟ-ΣΟΚ: Το σχέδιο πυρηνικού βομβαρδισμού των ΗΠΑ από την Β.Κορέα!

Κλιμακώνει η Β Κορέα την ένταση με τις Ηνωμένες Πολιτείες αυτή τη φορά με προπαγανδιστικό βίντεο που κυκλοφόρησε και  απεικονίζει την προσβολή με πυρηνικά όπλα μεγαλουπόλεων στις ΗΠΑ μεταξύ των οποίων βρίσκεται η πρωτεύουσα στην Ουάσιγκτον, το Λος Άντζελες, το Κολοράντο Σπρίγκς, και η Χαβάη! Το βίντεο κυκλοφόρησε με αφορμή τα γενάθλια του ιδρυτή του βορειοκορεατικού καθσεώτος!
Στο βίντεο οι περιοχές αυτές εξαφανίζονται μέσα σε πυρηνικές εκρήξεις ενώ απεικονίζονται και οι τροχιές των βαλλιστικών πυραύλων στο Βόρειο Ειρηνικό!

ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ «Τρομοκρατικό κτύπημα οι εκρήξεις στη Βοστόνη»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου έκανε λόγο για «πράξη δειλίας» σχετικά με τις αποτρόπαιες τρομοκρατικές επιθέσεις της Βοστόνης.
Δήλωσε πως το Fbi ερευνά την υπόθεση καθώς πρόκειται για τρομοκρατική πράξη. «Αυτό που δεν ξέρουμε είναι ποιος και γιατί το έκανε, αν ήταν προγραμματισμένο από εγχώρια ομάδα ή από ένα άτομο. Θα βρούμε ποιος έβλαψε τους πολίτες και θα τον φέρουμε ενώπιον της δικαιοσύνης», δήλωσε.
Ωστόσο, τόνισε ότι «οι Αμερικανοί αρνούνται να τρομοκρατηθούν από αυτές τις ενέργειες» και εξήρε το θάρρος των συμπατριωτών, οι οποίοι παρότι σοκαρισμένοι έσπευσαν να βοηθήσουν τα θύματα.

Επεισόδια στο Καράκας μεταξύ οπαδών του Μαδούρο και οπαδών του Καπρίλες

Στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, Καράκας, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης υποστηρικτών της αντιπολίτευσης οι οποίοι αρνούνται να δεχτούν τη νίκη του Νίκολας Μαδούρο στις προεδρικές εκλογές, σημείωθηκαν σήμερα Τρίτη σοβαρά επεισόδια.
Οι διαδηλωτές έκαναν λόγο για νοθεία, ενώ ο νεοεκλεγείς πρόεδρος διεμήνυσε μέσω τηλεοπτικής εκπομπής πως όποιος επιλέγει να ασκεί βία, θα βρει μπροστά του το κράτος και το νόμο. 
 

Αντι-ρωσική φρενίτιδα στο συνέδριο του Economist!

Σε αντιρωσικό forum με στοχοποιημένη κυρίως την Gazprom, εξελίχθηκε το συνέδριο που διοργανώνει το βρετανικό περιοδικό Economist στην Αθήνα, με πρωταγωνιστές τον ... ανύπαρκτο αγωγό TAP, τους ανταγωνιστές των ρωσικών εταιρειών και την ... ελληνική κυβέρνηση.
Πρωτοστατούντος φυσικά του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Μ. Παπαγεωργίου, ο οποίος προφανώς εκφράζοντας την κυβέρνηση έστειλε μ.ηνυμα απόρριψης της ρωσικής υποψηφιότητας με την φράση «Το τίμημα πρέπει να συνδυάζεται με τους ευρωπαϊκούς κανόνες. Όλοι όσοι συμμετέχουν στον διαγωνισμό γνωρίζουν ότι θα πρέπει να αποδέχονται τους κανόνες της ΕΕ»,

Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι μπαίνουν σε αργία

«Η αυτοδίκαιη αργία δεν αφορά το σύνολο των πειθαρχικών υποθέσεων που εκκρεμούν, και κυρίως δεν αφορά απλές παραβάσεις του υπαλληλικού κώδικα, για τις οποίες αρμόδια να αποφασίσουν είναι τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα» διευκρινίζει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Όπως εξηγεί στο έγγραφο ο κ. Μανιτάκης, «η ρύθμιση για την αυτοδίκαιη αργία επηρεάζει αποκλειστικά και μόνο υπαλλήλους που είτε έχουν παραπεμφθεί αμετάκλητα στο αρμόδιο δικαστήριο για κακουργήματα και σοβαρά πλημμελήματα, είτε έχουν παραπεμφθεί στο πειθαρχικό συμβούλιο (προφανώς, μετά διερεύνηση και αξιολόγηση καταγγελίας) για σοβαρότατα πειθαρχικά παραπτώματα».

Οι Τούρκοι θέλουν και τον χρυσό της Κύπρου

Οι πηγές του κοινού κράτους, που ήταν η Κυπριακή Δημοκρατία του 1960, περιλαμβανομένων των αποθεμάτων χρυσού, 14 τόνων, ανήκουν στους «δύο λαούς» που δημιούργησαν το κοινό εκείνο κράτος, αναφέρει ανακοίνωση της λεγόμενης "προεδρίας" του ψευδοκράτους.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, στην ανακοίνωση σημειώνεται πως «οποιοδήποτε έσοδο ή περιουσία που υπάγεται/έχει σχέση και με τον τουρκοκυπριακό λαό, χωρίς να λαμβάνεται η συγκατάθεση της τουρκοκυπριακής πλευράς ή χωρίς διευθέτηση με την τουρκοκυπριακή πλευρά, μονομερώς δεν μπορεί να πουληθεί, να υποθηκευθεί ή να τεθεί υπό οποιαδήποτε δέσμευση στο μέλλον.

Στουρνάρας: Δεν μπαίνουν στη νέα ρύθμιση όσοι πληρώνουν ήδη με δόσεις

Ανατροπή στη διαδικασία ένταξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών με πολλές δόσεις από το υπουργείο Οικονομικών. Όπως αποκαλύφθηκε πριν από λίγο σε κοινή συνέντευξη Τύπου του οικονομικού επιτελείου όποιος ήδη έχει ενταχθεί σε ρύθμιση της εφορίας για τις ληξιπρόθεσμες δόσεις δεν θα έχει το δικαίωμα να υπαχθεί στη νέα ρύθμιση με τις 48 δόσεις.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι εάν κάποιος έχει ρυθμίσει παλαιότερες οφειλές με εως 20 δόσεις θα παραμείνει «εγκλωβισμένος» εως ότου αποπληρωθούν.

Περίμενε να δει τον μπαμπά του να τερματίζει

Στο πένθος έχει βυθιστεί το Dorchester στις ΗΠΑ, η γενέτειρα του 8χρονου Martin Richard που άφησε την τελευταία του πνοή στα τρομοκρατικά χτυπήματα της Βοστόνης.

Οι λεπτομέρειες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι συγκλονιστικές. Το παιδάκι βρισκόταν με τις δύο αδερφές του και τη μητέρα τους κοντά στη γραμμή τερματισμού γιατί περίμεναν τον μπαμπά τους που είχε λάβει μέρος στο μαραθώνιο, να τερματίσει. Του είχαν υποσχεθεί μία μεγάλη αγκαλιά για το τέλος, μόνο που η μοίρα είχε άλλα σχέδια...

Ιράν: Οι αρχές διαψεύδουν την ύπαρξη νεκρών

Ιράν: Οι αρχές διαψεύδουν την ύπαρξη νεκρών
Νωρίτερα η κρατική ιρανική τηλεόραση έκανε λόγο για τουλάχιστον 40 νεκρούς.

Ωστόσο, ο κυβερνήτης της επαρχίας, όπου εντοπίζεται το επίκεντρο του σεισμού διέψευσε τις πληροφορίες αυτές, λέγοντας ότι δεν υπάρχουν νεκροί.

«Ευτυχώς, ο σεισμός δεν προκάλεσε καμία απώλεια», δήλωσε στο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA ο Χατάμ Ναρουγί.

Το ύποπτο σπίτι, τα καρφιά στις βόμβες και ο άνθρωπος με την κουκούλα

εκρηξεισ βοστωνη
Σε κλίμα τρόμου ξημερώνει η επόμενη της επίθεσης ημέρα, με τους Αμερικανούς να ζουν καταστάσεις που νόμιζαν ότι είχαν αφήσει στο παρελθόν. Οι αμερικανικές αρχές σε αγώνα δρόμου προσπαθούν να δώσουν απαντήσεις για τους δράστες και τα κίνητρα της τραγωδίας.
Το FBI ερεύνησε ένα σπίτι σε προάστιο της Βοστώνης, τις πρωινές ώρες. Από αστυνομική πηγή έχει επιβεβαιωθεί ότι η έρευνα σχετίζεται με τις εκρήξεις στο Μαραθώνιο. Αστυνομικοί εθεάθησαν να βγαίνουν από το σπίτι κρατώντας σακούλες τροφίμων, πλαστικές και μια ταξιδιωτική τσάντα, μεταφέροντας στα εργαστήρια τα στοιχεία που συνέλλεξαν.

Tην Πέμπτη το πακέτο βοήθειας της Κύπρου ενώπιον της γερμανικής Βουλής

Βερολίνο: Το γερμανικό κοινοβούλιο θα τοποθετηθεί την Πέμπτη πάνω στο σχέδιο διάσωσης για την Κύπρο.

Ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα ανοίξει τη συνεδρίαση της Βουλής με μια ομιλία και θα ακολουθήσει η ψηφοφορία.

"Θεωρώ ότι το πρόγραμμα για την Κύπρο θα εγκριθεί την Πέμπτη", δήλωσε στέλεχος της κοινοβουλευτικής ομάδας του CSU, αδελφού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών της Αγκελα Μέρκελ.

Μικρή άνοδο παρουσιάζει το ΧΑΚ

Λευκωσία: Μικρή άνοδο καταγράφει την Τρίτη το ΧΑΚ μετά τις χθεσινές ζημιές που κατέγραψε.

Στις 12:39 ο Γενικός Δείκτης ανερχόταν στις 98,24 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 0,45%. Ο Δείκτης FTSE/CySe 20 βρισκόταν στις 38,49 μονάδες παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 0,94%. Την ίδια ώρα η αξία των συναλλαγών περιοριζόταν στις €8.400. Σε σχέση με τους επιμέρους χρηματιστηριακούς Δείκτες, ανοδικά κινούνταν οι Επενδυτικές σε ποσοστό 7,95%, οι Τράπεζες σε ποσοστό 0,50%, η Κύρια Αγορά με 0,45% και η Παράλληλη με 0,33%. Αντίθετα, με πτώση κινείτο η Εναλλακτική Αγορά, ενώ ο Δείκτης των Ξενοδοχείων παρέμενε χωρίς μεταβολή.

Πτωτικό χατ-τρικ στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Τρεις διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις συμπλήρωσε την Τρίτη ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, με αθροιστικές απώλειες 1,43%, καθώς οι πιέσεις στις τράπεζες -μετά και την ιλιγγιώδη άνοδο της προηγούμενης εβδομάδας- διατηρούνται αμείωτες.

Πλέον, οι συνολικές απώλειες του τραπεζικού δείκτη στις τελευταίες συνεδριάσεις διαμορφώνονται σε 18,7%, με το ενδιαφέρον της αγοράς να μονοπωλούν οι εξελίξεις στο «μέτωπο» της ανακεφαλαιοποίησης.