Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Η Απελευθέρωση της Νιγρίτας

Στις 20 Ιουνίου 1913 ο Ελληνικός Στρατός απελευθέρωσε από τους Βουλγάρους την πόλη της Νιγρίτας, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου. Προηγουμένως, ο βουλγαρικός στρατός είχε πυρπολήσει την πόλη και είχε κατασφάξει όσους αμάχους είχαν παραμείνει σ' αυτή.
Η Νιγρίτα απέχει 25 χιλιόμετρα νότια των Σερρών και είναι χτισμένη στους πρόποδες της οροσειράς Βερτίσκος. Την εποχή των Βαλκανικών Πολέμων ήταν ένα από τα σημαντικά εμπορικά κέντρα της περιοχής. Στις 22 Οκτωβρίου 1913, Έλληνες πρόσκοποι (στρατιωτικό σώμα από εθελοντές απόμαχους του Μακεδονικού Αγώνα) απελευθέρωσαν την πόλη από τους Οθωμανούς Τούρκους και εγκατέστησαν σ’ αυτή ελληνικές αρχές.

H τρομερή καταστροφή των Ψαρών, 20 Ιουνίου 1824

Κατά το τέταρτο έτος της Εθνικής Παλιγγενεσίας, ο σουλτάνος Μαχμούτ βρισκόταν σε αδυναμία να καταστείλει την Επανάσταση και ζήτησε τη βοήθεια του υποτελούς του Μεχμέτ Αλή Πασά της Αιγύπτου. Το Μάρτιο του 1824 συνήφθη μεταξύ των δύο ανδρών συμφωνία, με την οποία ο Μεχμέτ Αλή δεχόταν να συμπράξει, υπό τον όρο να του παραχωρηθεί η Κρήτη, η Κύπρος και να διορισθεί ο θετός γιος του, Ιμπραήμ, διοικητής της Πελοποννήσου. Την ίδια ώρα, οι ελληνικές δυνάμεις, ευρισκόμενες στη δίνη του Εμφυλίου Πολέμου, είχαν φθαρεί και αποσυντονισθεί.

Η Liberation ερωτεύτηκε τα Αναφιώτικα -«Μια ιερή περίμετρος, ένα νησί» - ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ(Εικόνες)

«Στην καρδιά της Αθήνας, μετά από έναν δαίδαλο σοκακιών, εμφανίζονται ασβεστωμένα μικρά σπιτάκια πνιγμένα στα τριαντάφυλλα και το γιασεμί. Θα έλεγε κανείς ότι βρίσκεται σε ένα ξεχασμένο νησί».
Μετά από χρόνια σιωπής και αρνητικών άρθρων για την ελληνική κρίση, η γαλλική Liberation δείχνει να ερωτεύεται ξανά την Ελλάδα και τις ομορφιές της. Αλλά, πιστή στο εναλλακτικό πνεύμα της η γαλλική εφημερίδα δεν επισκέπτεται τα κοσμικά νησιά και τα πολυσύχναστα μέρη. Επαινεί τον Πειραιά και τα μαγαζάκια του, την Βουλιαγμένη, τις μικρές γειτονιές και το Μικρολίμανο. Και ερωτεύεται τα Αναφιώτικα, στην Πλάκα.

ΣΕ 18 … «ΤΟΥΡΚΙΚΑ» ΝΗΣΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ 10 ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ 4.000 ΣΤΡΑΤΟ!!!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Από το nikosxeiladakis
 
Δεν πρόλαβε καλά καλά να φύγει ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, μετά την φιέστα του στην ελληνική Θράκη, και άρχισαν πάλι τα γνωστά τουρκικά όργανα για τα κατεχόμενα από την Ελλάδα… τουρκικά νησιά του Αιγαίου.


Σύμφωνα λοιπόν με σημερινά δημοσιεύματα μερίδας του τουρκικού τύπου, η Ελλάδα, που κατέχει παράνομα 18 νησιά του Αιγαίου, στα έξη από αυτά έχει δημιουργήσει 10 αεροδρόμια που εξυπηρετούν και τον ελληνικό στρατό, ενώ έχει εγκαταστήσει στρατιωτική δύναμη 4.000 αντρών.

Θερινό ηλιοστάσιο 2017: Ξεκινάει και επίσημα το καλοκαίρι

Αύριο, το πρωί της Τετάρτης 21 Ιουνίου και συγκεκριμένα στις 07:24 ώρα Ελλάδας θα συμβεί το θερινό ηλιοστάσιο και θα ξεκινήσει το φετινό καλοκαίρι και επίσημα.

Όπως κάθε χρόνο, το θερινό ηλιοστάσιο εγκαινιάζει αστρονομικά την έναρξη του καλοκαιριού στο βόρειο ημισφαίριο, όπου ανήκει και η χώρα μας. Ταυτόχρονα, στο νότιο ημισφαίριο θα συμβεί το χειμερινό ηλιοστάσιο και θα αρχίσει ο χειμώνας.

Στο βόρειο ημισφαίριο, ο Ήλιος θα βρίσκεται στο βορειότερο σημείο του στον ουρανό και η μέρα θα έχει την μεγαλύτερη διάρκεια του έτους, καθώς ο βόρειος πόλος της Γης θα είναι στραμμένος προς τον Ήλιο. Αντίθετα, στο χειμερινό ηλιοστάσιο, ο Βόρειος Πόλος βρίσκεται στο πιο απομακρυσμένο σημείο από τον Ήλιο.

Το SPD «πάγωσε» την συζήτηση για την ελληνική δόση -Αναβάλλεται για την επόμενη εβδομάδα - ΑΞΙΩΝΕΙ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ

Αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα -αντί για την Τετάρτη όπως ήταν προγραμματισμένο- η συνεδρίαση της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Bundestag, με αντικείμενο τη συμφωνία του Eurogroup και την έγκριση της εκταμίευσης 8,5 δισ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται βουλευτή του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), η αναβολή ζητήθηκε από το SPD.

Ευρωβουλή: Επιστροφή Βαρωσίων-Αποχώρηση τουρκικού στρατού

Του Παύλου Ξανθούλη, Βρυξέλλες 
Από το philenews

Θετικές υποδείξεις για τις υποχρεώσεις της Τουρκίας σε σχέση με την επίλυση του Κυπριακού, αλλά και αρνητικά στοιχεία για τις γενικότερες κυπρογενείς υποχρεώσεις της Άγκυρας, περιλαμβάνει η έκθεση που υιοθέτησε σήμερα η Επιτροπή Εξωτερικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

 Η έκθεση υιοθετήθηκε με 51 ψήφους υπέρ, 3 ψήφους εναντίον, ενώ 14 ευρωβουλευτές τήρησαν αποχή.

Βάζουν ιρανικό κινηματογράφο στο μάθημα των Θρησκευτικών! - Διδασκαλία με αναφορές στον Αλλάχ!

Καταργούνται τα παλιά βιβλία Θρησκευτικών - Έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας
Απ' όλα έχει ο μπαξές στα νέα βιβλία θρησκευτικών που προωθεί το υπουργείο Παιδείας. Στα νέα Προγράμματα Σπουδών για το γυμνάσιο στο μάθημα των θρησκευτικών μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται από την ιρανική ταινία “Περσέπολις” , προβολή ταινιών Ιρανών σκηνοθετών με θέμα τα παιδιά (Που είναι το σπίτι του φίλου μου, το ψωμί” έως και προβολή ντοκιμαντέρ του Βασίλη Λουλέ και τη Σαχάντα (ομολογία πίστεως και τον Αλλάχ Ο μοναδικός και παντοδύναμος κύριος του κόσμου , ένας ελεήμων και φιλέσπλαχνος θεός και τα ονόματα του Αλλάχ.