Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Ζευγάρι μέχρι το τέλος: Σκελετοί πιασμένοι χέρι-χέρι εδώ και 27 αιώνες - Βρέθηκαν στις ανασκαφές στο Φαληρικό Δέλτα

Αθήνα:Τέσσερις σκελετούς, πιθανότατα ζευγάρια, έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στο Φαληρικό Δέλτα. Τα δύο ζευγάρια είναι πιασμένα χέρι-χέρι εδώ και 27 αιώνες.

Φαίνεται ότι άφησαν μαζί την τελευταία τους πνοή, πιασμένοι χέρι-χέρι, καθώς η νεκρική ακαμψία δεν επιτρέπει άλλες εικασίες.

Πρόκειται για δύο ζευγάρια της Αρχαϊκής Εποχής (7ος - 6ος αιώνας π.Χ.) και εντοπίστηκαν στην νεκρόπολη που υπήρχε στην περιοχή όπου κατασκευάζεται το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Οι σκελετοί θα εξεταστούν από ανθρωπολόγους και άλλους ειδικούς επιστήμονες.

Ο Σάχης έφυγε:Περσία... το τέλος της αυτοκρατορίας

Του Νικόλα Νταμόν Παπαδημητρίου
Από το authoringtools2011 

 
Εκείνο το απόγευμα οι δύο μεγαλύτερες σε κυκλοφορία εφημερίδες Ettelaat και Keyhan έβγαλαν ένα ακόμη φύλλο που είχε πρωτοσέλιδο με μεγάλα γράμματα την φράση «Σαχ Ραφτ», δηλαδή  «Ο Σάχης έφυγε».

Εκείνο το απόγευμα της 16ης Ιανουαρίου 1979, το αυτοκρατορικό ζεύγος εγκατέλειψε το Ιράν για την εξορία με πρώτο προορισμό την Αίγυπτο. Κάπως έτσι, 2.500 χρόνια ιρανικής μοναρχίας ήρθαν στο τέλος τους και δύο εβδομάδες αργότερα επέστρεψε ο Αγιοταλλάχ Χομεϊνί από το Παρίσι για να ιδρύσει το θεοκρατικό καθεστώς της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν. 

Μια φοιτήτρια αγόρασε πρωινό σε έναν άστεγο. Φεύγοντας, ο άστεγος της έδωσε ένα χαρτί με ένα θλιβερό μυστικό…

Μια φοιτήτρια αγόρασε πρωινό σε έναν άστεγο. Φεύγοντας, ο άστεγος της έδωσε ένα χαρτί με ένα θλιβερό μυστικό...Όταν η φοιτήτρια Κέισι Φίσερ πήγε να αγοράσει καφέ από ένα κατάστημα της περιοχής της, παρατήρησε έναν άνδρα που στέκονταν στην άκρη του δρόμου.
Η Φίσερ έγραψε στο Facebook ότι μόλις κατάλαβε ότι ο άντρας έψαχνε στο έδαφος για να βρει πεταμένα κέρματα, ένιωσε απίστευτη θλίψη.

Πέρασε δίπλα του καθώς προχωρούσε προς τη καφετέρια, τον χαιρέτησε αλλά ο άντρας δεν της έδωσε σημασία. Συνέχισε να ψάχνει στο έδαφος για κέρματα και σιγοτραγουδούσε.
Μπήκε στο κατάστημα, αγόρασε έναν καφέ για εκείνη και ένα καφέ και ένα κουλούρι για τον άγνωστο άντρα, και τον πλησίασε.

«Αφήστε ήσυχο τον Κοσμά» παρακαλεί η Mom Συστάσεις προς όσους συναντούν φώκια στα νότια προάστια

«Μη πειράζετε τον Κοσμά!» παρακαλεί η MOm τους πολίτες που συναντούν, τις τελευταίες ημέρες, στις ακτές των νοτίων προαστίων της Αθήνας (κυρίως από τον Άγιο Κοσμά μέχρι το Φάληρο) μια ενήλικη αρσενική φώκια.
O “Κοσμάς» όπως τον έχει ονομάσει η οργάνωση, είναι ταλαιπωρημένος, με ένα πρόσφατο άσχημο τραύμα στο πίσω αριστερό του πτερύγιο, έχει χάσει πολύ βάρος και είναι μάλλον προχωρημένης ηλικίας. Η MOm παρακολουθεί την κατάστασή του, σε συνεργασία με την υπεύθυνη κτηνίατρο Νατάσα Κομνηνού και ήδη χορηγήθηκε στο ζώο κατάλληλη δόση αντιβίωσης μακράς διάρκειας.

Βρέθηκε στην Αργεντινή ο μεγαλύτερος τιτανόσαυρος στον κόσμο!- Και προκαλεί τρόμο... (Φωτό)

Το απολίθωμα ενός άγνωστου ως σήμερα είδους δεινόσαυρου, του τιτανόσαυρου, ενός από τους μεγαλύτερους στον κόσμο, εκτίθεται από σήμερα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης.

Αυτός ο τιτανόσαυρος, μήκους 37,2 μέτρων αποτελεί τόσο νέο είδος για τους ειδικούς που το επιστημονικό όνομά του δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί. Τον συγκεκριμένο τον βρήκαν οι παλαιοντολόγοι το 2014 στην Παταγονία, στην Αργεντινή.

Νέο Βίντεο από την επιδρομή των ΗΠΑ στην «τράπεζα» της ISIS

Στο βίντεο βλέπουμε μία επίθεση από τους Αμερικανούς, που σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Πενταγώνου είχε ως στόχο ένα κτίριο στο οποίο ήταν αποθηκευμένα εκατομμύρια δολάρια του Ισλαμικού Κράτους. Η επίθεση έγινε στις 11 Ιανουαρίου στην Μοσούλη, και το βίντεο δείχνει την έκρηξη να καταστρέφει το κτίριο και μαζί να εξανεμίζονται εκατομμύρια από τα δολάρια που ήταν αποθηκευμένα εκεί.

Όπως ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι του αμερικανικού στρατηγείου στην περιοχή, χρησιμοποιήθηκαν δύο βόμβες των 1.000 κιλών για να καταστρέψουν την συγκεκριμένη εγκατάσταση. Όπως βλέπουμε στην αρχή υπάρχει μία τεράστια έκρηξη η οποία «τυφλώνει» τις κάμερες ενώ στην συνέχεια ο αέρας γεμίζει από χαρτονομίσματα που σκορπίζονται στις στέγες και τις αυλές των γύρω κτιρίων.

Χάος από τζιχαντιστές στην Μπουρκίνα Φάσο - Επιθέσεις σε ξενοδοχεία και καφέ

Νεκροί τουλάχιστον 27 άνθρωποι 18 εθνικοτήτων - Χτύπησαν στόχους που συχνάζουν δυτικοί - Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε οργάνωση που συνδέεται με την Αλ Κάιντα
Χάος επικρατεί από χθες το βράδυ στην Μπουρκίνα Φάσο, καθώς τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα πραγματοποίησαν επιθέσεις σε ξενοδοχεία και καφετέρια. Στην επίθεση στο κέντρο του Ουαγκαντούγκου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 27 άνθρωποι 18 εθνικοτήτων.

Κινητοποιήσεις από άκρη σ' άκρη Οι αγρότες ετοιμάζονται να «κόψουν» την Ελλάδα στα δύο για το ασφαλιστικό(Βίντεο)

«Ζεσταίνουν» τα τρακτέρ, αντιδρώντας στις επιβαρύνσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση - Στον Προμαχώνα αγρότες και κτηνοτρόφοι των Σερρών ενισχύουν τις δυνάμεις τους - Μπλόκα παντού μέχρι τις 20 Ιανουαρίου - Καθησυχάζει το υπουργείο 
«Μπλακ άουτ» σε όλη τη χώρα ετοιμάζουν οι αγρότες, καθώς εμφανίζονται αποφασισμένοι να στήσουν μπλόκα παντού και να αποκλείσουν κομβικά σημεία, «κόβοντας» την Ελλάδα στα δύο, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.