Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Νέο Βίντεο από την επιδρομή των ΗΠΑ στην «τράπεζα» της ISIS

Στο βίντεο βλέπουμε μία επίθεση από τους Αμερικανούς, που σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Πενταγώνου είχε ως στόχο ένα κτίριο στο οποίο ήταν αποθηκευμένα εκατομμύρια δολάρια του Ισλαμικού Κράτους. Η επίθεση έγινε στις 11 Ιανουαρίου στην Μοσούλη, και το βίντεο δείχνει την έκρηξη να καταστρέφει το κτίριο και μαζί να εξανεμίζονται εκατομμύρια από τα δολάρια που ήταν αποθηκευμένα εκεί.

Όπως ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι του αμερικανικού στρατηγείου στην περιοχή, χρησιμοποιήθηκαν δύο βόμβες των 1.000 κιλών για να καταστρέψουν την συγκεκριμένη εγκατάσταση. Όπως βλέπουμε στην αρχή υπάρχει μία τεράστια έκρηξη η οποία «τυφλώνει» τις κάμερες ενώ στην συνέχεια ο αέρας γεμίζει από χαρτονομίσματα που σκορπίζονται στις στέγες και τις αυλές των γύρω κτιρίων.
Η συμμαχία υπό τους Αμερικανούς έχει ως στόχο τον τελευταίο καιρό σταθμούς παραγωής πετρελαίου αλλά και άλλες μονάδες που φέρνουν χρήμα στο Ισλαμικό Κράτος. Το συγκεκριμένο σημείο το παρακολουθούσαν εδώ και καιρό χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα drones έτσι ώστε να είναι σίγουροι ότι δεν θα υπάρξουν παράπλευρες απώλειες σε αθώα θύματα.

Οι αμερικανοί στρατιωτικοί υποστηρίζουν ότι το χτύπημα είναι αρκετά μεγάλο, καθώς τα χρήματα προορίζονταν να καλύψουν τις ανάγκες του στρατού του Ισλαμικού Κράτους που σε πολύ μεγάλο βαθμό βασίζεται σε μισθοφόρους οι οποίοι τώρα θα έχουν σημαντικό πρόβλημα στο να ακολουθήσουν τις εντολές των ανωτέρων τους.


ΠΗΓΗ pronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου