Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Επιστήμονες αποκαλύπτουν: Το ηφαίστειο της Σαντορίνης ... φέρνει χρυσάφι!

Μπορεί ένα ηφαίστειο να αλλάξει τη ζωή μίας περιοχής; Μπορεί προς το χειρότερο όπως στη περίπτωση της Πομπηίας αλλά και προς το …καλύτερο όπως στη περίπτωση της Σαντορίνης. Ναι, σωστά διαβάσατε ως προς το δεύτερο μέρος. Κι αυτό γιατί οι τελευταίες εξελίξεις φέρνουν στο φως της δημοσιότητας στοιχεία που είναι ικανά να αλλάξουν την εικόνα του νησιού των Κυκλάδων προς το καλύτερο… Κι αυτό γιατί Χρυσάφι και σπάνια μέταλλα στρατηγικής σημασίας όπως το αντιμόνιο, σε ποσότητες που προκαλούν έκπληξη, εκλύει το υποθαλάσσιο ηφαίστειο Κολούμπο που βρίσκεται βορειοανατολικά της Σαντορίνης.

Το αρχιπέλαγος της βαρβαρότητας

Του Ν. Λυγερού

Όσοι δεν έχουν διαβάσει το Αρχιπέλαγος του Γκουλάγκ, μπορεί να μην ξέρουν ότι δεν υπάρχει καμιά διαφορά μεταξύ ναζιστικού και κομμουνιστικού καθεστώτος και συνεχίζουν με αθώο τρόπο να πιστεύουν ότι δεν έχουν καθόλου σχέση, ακόμα κι αν έχουν υπογράψει μια συνθήκη μεταξύ τους. Το τραγικό λάθος αυτής της περίπτωσης είναι ότι έχουμε ακόμα και τώρα επεκτάσεις λόγω αυτής της σύγχυσης και βλέπουμε στις δημοκρατικές χώρες εκπροσώπους να εκλέγονται και να χειραγωγούν τη νεολαία, που δεν έχει ιστορικό υπόβαθρο, με τα εργαλεία της ίδιας προπαγάνδας, χωρίς καμιά αντίσταση.

Η έννοια της γενοκτονίας στην Παιδεία - Η πολιτική χρήση του EuroAsia Interconnector

Η πολιτική χρήση του EuroAsia Interconnector
Του Ν. Λυγερού


Τώρα που το υποθαλάσσιο ηλεκτρικό καλώδιο EuroAsia Interconnector έχει αναδειχθεί από τα κύρια προγράμματα ανάπτυξης της τριμερούς Ελλάδας – Ισραήλ – Κύπρου, αρχίζουμε να βλέπουμε πολιτικούς που να θέλουν να το αξιοποιήσουν για να φανεί ότι κάτι έχουν κάνει. Βέβαια όλοι ξέρουμε ποιοι έχουν κάνει πραγματικά κάτι και ποιοι δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα. Σημασία έχει ότι το πρόγραμμα προχωρά ακάθεκτα κι ότι έχει όλο και περισσότερους οπαδούς.

Oι "εταίροι" ζήτησαν από την Αθήνα να δώσει στην Άγκυρα απόρρητα στοιχεία οχυρώσεων στον Έβρο

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου 
Από το pronews
 
Την πρόσβαση των Τούρκων σε απόρρητα στοιχεία όσον αφορά τις οχυρώσεις των ΕΔ στον Έβρο ζητούν οι "εταίροι"!

Με απίστευτο θράσος οι Ευρωπαίοι ζητούν την κατάλυση της εθνικής μας κυριαρχίας και προσφέρουν στους Τούρκους πέρα από τα 3 δισ.ευρώ-που μπορεί να γίνουν και 5-πρόσβαση σε δεδομένα που θα είναι στην Ελλάδα αλλά και να είναι Τούρκοι αξιωματούχοι στο ελληνικό έδαφος και μάλιστα να αποφασίζουν από κοινού με τους Έλληνες ποιοί πρόσφυγες θα επιστρέφουν στην Τουρκία!

ΒΡΥΧΑΤΑΙ ΤΟ ΚΟΛΙΜΑ! Τεράστια νέφη στάχτης και τέφρας εκτοξεύει το ηφαίστειο στο Μεξικό(Βίντεο)


Συνεχίζει την έντονη ηφαιστειακή του δραστηριότητα το ηφαίστειο Κολίμα του Μεξικό με εκατοντάδες χωρικούς να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους από το φόβο των εκρήξεων.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Κρέμασαν σε κολόνα πολιτικό που υπεξαίρεσε δημόσιο χρήμα!

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στην Βραζιλία και συγκεκριμένα στην πόλη Μάτα Γκράντε της πολιτείας της Αλαγκόας.

Αγανακτισμένοι πολίτες που είχαν εξοργιστεί από τους πολιτικούς φορείς της περιοχής, μόλις έμαθαν ότι ο πολιτικός Μαρσονόλιο Μέντεζ ντα Κόστα, κατηγορήθηκε, για κλοπή δημοσίου χρήματος και δημοσίου ταμείου, τον βρήκαν και ξέσπασαν!

Κύπρος-Βρετανία υπέγραψαν πρόγραμμα στρατιωτικής συνεργασίας - Προγράμματος Διμερούς Στρατιωτικής Συνεργασίας

Λευκωσία: Με την υπογραφή ενός «Προγράμματος Διμερούς Στρατιωτικής Συνεργασίας» μεταξύ Κύπρου και Ηνωμένου Βασιλείου κορυφώθηκε η σειρά επαφών που έχει στο Λονδίνο ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης, στην πρώτη επίσημη επίσκεψη Κύπριου Υπουργού Άμυνας στη Βρετανία.

Η συμφωνία υπεγράφη το μεσημέρι της Τρίτης κατά τη διάρκεια συνάντησης του κ. Φωκαΐδη στο βρετανικό Υπουργείο Άμυνας με τον ομόλογό του Μάικλ Φάλον. Το πρόγραμμα, που αφορά το τρέχον έτος, περιλαμβάνει επιμέρους δράσεις στρατιωτικής συνεργασίας, τόσο επιχειρησιακής φύσης όσο και σε επίπεδο κατάρτισης και εκπαίδευσης σε Κύπρο και Ηνωμένο Βασίλειο. Προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η διενέργεια σεμιναρίων και η φοίτηση Κύπριου αξιωματικού στο Βασιλικό Κολέγιο Αμυντικών Σπουδών, τη σχολή αξιωματικών των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων.

Απεργία 4 Φεβρουαρίου: Γενικός ξεσηκωμός για το νέο ασφαλιστικό - Δείτε όλες τις κινητοποιήσεις

Απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί στις 4 Φεβρουαρίου από τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ και τις οργανώσεις των ελεύθερων επαγγελματιών και επιστημόνων αντιδρώντας στο νέο Ασφαλιστικό.
Το γενικό συμβούλιο της ΓΣΕΕ, ύστερα από εισήγηση του προέδρου της Συνομοσπονδίας Γιάννη Παναγόπουλου, αποφάσισε να κηρύξει 24ωρη γενική απεργία στις 4 Φεβρουαρίου και να συμπορευτεί με τους επιστημονικούς κλάδους (δικηγόρους, γιατρούς, μηχανικούς) και τους άλλους φορείς που επίσης πλήττονται από το νέο Ασφαλιστικό και τα μέτρα του 3ου Μνημονίου.

Βρετανός παρουσιαστής BBC: «Η Ελλάδα έχει πάντα την ικανότητα να μας εκπλήσσει» - Ψάχνει πίσω από τις καρτ ποστάλ την αληθινή Ελλάδα και τους Έλληνες

Υμνοι από τον  Σάιμον Ριβ  για τη χώρα μας στα επεισόδια της διάσημης ταξιδιωτικής του εκπομπής
Ένα αφιέρωμα στην Ελλάδα κάνει στην ταξιδιωτική του εκπομπή στο BBC ο Βρετανός παρουσιαστής Σάιμον Ριβ. Ο ίδιος έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα Telegraph και περιέγραψε την μοναδική εμπειρία που έζησε στην Ελλάδα, την οποία χαρακτήρισε «μια χώρα στην άκρη της Ευρώπης», «ένα σταυροδρόμι μεταξύ Ανατολής και Δύσης».

Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες της Σελήνης από την κινεζική αποστολή στο διάστημα

Οι εικόνες ελήφθησαν τον Δεκέμβριο του 2013 με κάμερες εγκατεστημένες στο Chang'e 3 και το Yutu, τα οποία πραγματοποίησαν την πρώτη ομαλή προσγείωση στο φεγγάρι μέσα σε 37 χρόνια
Η Εθνική Υπηρεσία Διαστήματος της Κίνας κυκλοφόρησε μέσα στον Ιανουάριο εκατοντάδες εντυπωσιακές εικόνες, βίντεο και επιστημονικά δεδομένα, που λήφθηκαν από το σεληνιακό όχημα Yutu και το Chang'e 3, που έφτασαν στη Σελήνη πριν από δύο χρόνια.

«Κόκκινες» κάρτες με το «καλημέρα» από τους Θεσμούς στο σχέδιο Κατρούγκαλου

Των Μαίρης Λαμπαδίτη, Κωστή Πλάντζου
Από το newmoney
 
Κόκκινες κάρτες με το «καλημέρα» έβγαλαν οι επικεφαλής των Θεσμών στο σχέδιο Κατρούγκαλου. Σύμφωνα με πληροφορίες οι επικεφαλής στην πρώτη «αναγνωριστική» συνάντηση που ειχαν με τον υπ. Εργασίας, παρουσία μάλιστα του υπ. Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτου και του υπ. Οικονομίας Γ. Σταθάκη, απέρριψαν και επίσημα την ελληνική πρόταση για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 1,5% στον κλάδο επικούρησης.