Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

Η Ενιαία Ήπειρος στον χώρο και στον χρόνο…

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ Θ. ΥΦΑΝΤΗΣ
 
Η εν ψυχρώ δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, από τους Μπουλιαράτες της Πάνω Δερόπολης και όσα, μετά την εκτέλεσή του, διαδραματίστηκαν, έφερε στην επιφάνεια το «Βορειοηπειρωτικό πρόβλημα», το οποίο για πολλά χρόνια βρισκόταν σε «χειμερία νάρκη» προς ικανοποίηση του κ. Φίλη, που ισχυρίζεται ότι το τμήμα αυτό είναι Νότιος Αλβανία και όχι Βόρειος Ήπειρος.
Να υπενθυμίσουμε ότι ο όρος «Βόρειος Ήπειρος» είναι διπλωματικό δημιούργημα των Βαλκανικών πολέμων, για να γίνεται

Ανακαλύφθηκε τάφος 4.400 χρόνων στην Αίγυπτο σε εξαιρετική κατάσταση (ΦΩΤΟ)

Είναι σε εξαιρετική κατάσταση, ενώ το εσωτερικό του είναι διακοσμημένο με γλυπτά που αναπαριστούν σκηνές με τον νεκρό και με μέλη της οικογένειάς του
Ο τάφος υψηλόβαθμου ιερέα που κατασκευάσθηκε πριν 4.400 χρόνια ανακαλύφθηκε στη νεκρόπολη της Σακάρα, στην περιοχή του Καΐρου στην Αίγυπτο!
Ο τάφος του ιερέα που ονομάζεται «Wahtye» ανήκει στην 5η δυναστεία (ανάμεσα στο 2.500 και 2.300 π.Χ.) και τοποθετείται στη βασιλεία του φαραώ Νεφερίρκαρ, σύμφωνα με το υπουργό Αρχαιοτήτων στην Αίγυπτο.

National Geographic: Πώς θα ήταν ο κόσμος αν έλιωναν όλοι οι πάγοι – Τι θα γινόταν στην Ελλάδα (χάρτες)

Καθώς η συζήτηση για την ολοένα και πιο ανησυχητική κλιματική αλλαγή είναι πιο επίκαιρη από ποτέ, το National Geographic χαρτογράφησε τις επιπτώσεις που θα είχε το λιώσιμο των πάγων σε κάθε ήπειρο.Σε αυτή την περίπτωση το επίπεδο της θάλασσας θα ξεπερνούσε τα 66 μέτρα σε ύψος και τα νερά θα έσβηναν από τον χάρτη ολόκληρες χώρες – όπως αυτές που βρίσκονται κοντά στον Βόρειο και Νότιο Πόλο – αλλά και μεγαλουπόλεις.

Στην Αμερική, πολλές πόλεις στην ανατολική ακτή όπως το Μαϊάμι, η Νέα Υόρκη και η Νέα Ορλεάνη, θα εξαφανιστούν κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Μήνυμα της ΕΕ στην Αγκυρα για τη Συρία: «Οχι» σε μονομερείς ενέργειες - ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ

Η Ευρωπαϊκή Ενωση εξέφρασε έντονη ανησυχία για τη νέα επίθεση που ετοιμάζονται να εξαπολύσουν οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας, στη βόρεια Συρία.
Η Φεντερίκα Μογκερίνι κάλεσε την Αγκυρα να απόσχει από κάθε μονομερή ενέργεια που θα μπορούσε να υπονομεύσει τον αγώνα εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Υπενθυμίζεται ότι ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Τετάρτη ότι ο τουρκικός στρατός θα επιτεθεί ξανά εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού, ανατολικά του Ευφράτη.
«Καθώς ο αγώνας εναντίον του Ισλαμικού Κράτους εισέρχεται στα τελικά του στάδια, όλα τα μέρη πρέπει να εργαστούν προς την επίτευξη του στόχου της οριστικής του ήττας, η οποία παραμένει ένας απολύτως απαραίτητος σκοπός για να υπάρξει διαρκής λύση της συριακής κρίσης», υπογράμμισε η Μογκερίνι στην ανακοίνωσή της.

Ανατροπή: Τι αλλάζει στις αγορές με κάρτες

Η ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Στο υπουργείο Οικονομικών βλέποντας ότι το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης πλαστικού χρήματος αποδίδει στην προσπάθεια για την περιστολή της φοροδιαφυγής και την αύξηση των εσόδων ετοιμάζουν νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα επεκταθούν υποχρεωτικά οι συναλλαγές με ηλεκτρονικά μέσα και πλαστικό χρήμα, με τη σημαντική μείωση του ορίου μέχρι το οποίο επιτρέπεται η χρήση μετρητών για αγορές.