Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018

Ανακαλύφθηκε τάφος 4.400 χρόνων στην Αίγυπτο σε εξαιρετική κατάσταση (ΦΩΤΟ)

Είναι σε εξαιρετική κατάσταση, ενώ το εσωτερικό του είναι διακοσμημένο με γλυπτά που αναπαριστούν σκηνές με τον νεκρό και με μέλη της οικογένειάς του
Ο τάφος υψηλόβαθμου ιερέα που κατασκευάσθηκε πριν 4.400 χρόνια ανακαλύφθηκε στη νεκρόπολη της Σακάρα, στην περιοχή του Καΐρου στην Αίγυπτο!
Ο τάφος του ιερέα που ονομάζεται «Wahtye» ανήκει στην 5η δυναστεία (ανάμεσα στο 2.500 και 2.300 π.Χ.) και τοποθετείται στη βασιλεία του φαραώ Νεφερίρκαρ, σύμφωνα με το υπουργό Αρχαιοτήτων στην Αίγυπτο.
ap_18349470108349.jpg
Ο τάφος είναι σε εξαιρετική κατάσταση ενώ το εσωτερικό του είναι διακοσμημένο με γλυπτά που αναπαριστούν σκηνές με τον νεκρό και με μέλη της οικογένειάς του. Ακόμη, υπάρχουν πολυάριθμες εσοχές με αγάλματα τα οποία οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι αναπαριστούν τον ιερέα και της οικογένειά του.
Τον Νοέμβριο, στην ίδια περιοχή, οι Αρχές στην Αίγυπτο είχαν ανακοινώσει την ανακάλυψη επτά τάφων με τέσσερις από αυτούς να χρονολογούνται 6.000 χρόνια πριν. Ακόμη οι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως μεγάλο αριθμό σκαραβαίων και μουμιοποιημένων γατών.
ap_18349479575720.jpg
Η Σακάρα, νότια του Καΐρου στην Αίγυπτο, είναι μία τεράστια νεκρόπολη στην οποία βρίσκεται η γνωστή κλιμακωτή πυραμίδα του Φαραώ Ζοζέρ, η πρώτη πυραμίδα της περιόδου των Φαραώ. Το μνημείο, το οποίο κατασκευάσθηκε περί το 2.700 π.Χ. από τον αρχιτέκτονα Ιμχοτέπ, θεωρείται ένα από τα αρχαιότερα μνημεία στη Γη. 

ΠΗΓΗ ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου