Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Μετρίασε τις απώλειες στο τέλος η Wall Street

Από το ιστολόγιο www.capital.gr

Dow11.139,30-100,96 -0,90%  
  Nasdaq2.473,83-6,50 -0,26%  
Η Wall Street σήμερα

Ανέβασε ταχύτητα λίγο πριν την ολοκλήρωση των συναλλαγών η Wall Street με τους βασικούς δείκτης να περιορίζουν αισθητά στο τέλος τις απώλειες τους. Ανέκτησε το επίπεδο των 11.100 μονάδων ο βιομηχανικός Dow Jones έχοντας διολισθήσει στα χαμηλά της ημέρας στις 10.932 μονάδες.

Ο βιομηχανικός δείκτης βρέθηκε στις αρχικές συναλλαγές να χάνει 307 μονάδες καθώς οι επενδυτές επέστρεψαν από την αργία της Labor Day σε κλίμα έντονης νευρικότητας και ανησυχίας για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας στον απόηχο των απογοητευτικών στοιχείων της Παρασκευής για την αγορά εργασίας.

Την ίδια στιγμή επανήλθαν σήμερα στο προσκήνιο οι φόβοι για το ενδεχόμενο ανεξέλεγκτης  διάχυσης της κρίσης χρέους στη ζώνη του ευρώ μετά την ήττα του κόμματος της Angela Merkel στο κρατίδιο του Mecklenburg-Vorpommern – ένδειξη ότι ενισχύεται η αντίθεση στην πολιτική στήριξης των χωρών της περιφέρειας σύμφωνα με τους αναλυτές – και ενώ δεν διαφαίνεται κάποια οριστική λύση στο θέμα με των εγγυήσεων για το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα.

Απίστευτα πράγματα ανακοίνωσε ο Ε.Βενιζέλος - Μόνη λύση ο ξεσηκωμός και η ανατροπή τους!

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

Ούτε την ψήφο τους δεν θα βρούν στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όποτε και να γίνουν εκλογές μετά από αυτά που ανακοίνωσαν ως τελεσίδικα σήμερα, είτε εφαρμοστούν είτε όχι. Το 17% που τους έδινε η τελευταία δημοσκόπηση φαντάζει πλέον πολύ αισιόδοξο σενάριο για το κυβερνητικό κόμμα, αν διαβάσετε προσεκτικά τα ακόλουθα μέτρα που σκοπεύουν να πάρουν:  1. Προχωρά μέσα στο 2011 το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων με στόχο την εξασφάλιση 5 δισ. ευρώ μέσα στο 2011 και συνολικά 28 δισ. έως το τέλος του 2014. Το πρώτο «κύμα» ιδιωτικοποιήσεων περιλαμβάνει τις άδειες του ΟΠΑΠ, τη σύμβαση παραχώρησης του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», την εκχώρηση συχνοτήτων κινητής τηλεφωνίας, τη μεταβίβασης των συμμετοχών του Δημοσίου σε ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ και άλλες εταιρείες και άλλων περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου στο Ταμείο Αξιοποίησης της Περιουσίας του Δημοσίου. Πουλάνε δηλαδή έναντι πινακίου φακής όλο τον δημόσιο πλούτο, τις πλέον κερδοφόρες εταιρείες και αφήνουν στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους σε αυτές.

Η Μπουρκίνα Φάσο δεν θα χορηγήσει άσυλο στον Καντάφι

Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Η χώρα σέβεται τις διεθνείς υποχρεώσεις της σχολίασε ο υπουργός Επικοινωνιών

Στο Κάιρο ο Ερντογάν παρά την ένταση

Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/

Στο Κάιρο ο Ερντογάν παρά την ένταση
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, την προσεχή εβδομάδα (12-14 Σεπτεμβρίου) πρόκειται να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Κάιρο, προκειμένου "να δοθεί ώθηση στις διμερείς πολιτικές και οικονομικές σχέσεις", δήλωσε σήμερα αιγυπτιακή επίσημη πηγή, την ώρα που η διπλωματική ένταση δεν έχει ακόμα καταλαγιάσει στην περιοχή. Ανήσυχες οι ΗΠΑ για την ένταση ανάμεσα στους δύο συμμάχους τους.

Λόγω... τεμένους καθυστερεί η ψήφιση της «νομιμοποίησης» των αυθαιρέτων

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=307521

    Οδεύει για αύριο η ψήφιση και επί των άρθρων το νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ που αφορά στα αυθαίρετα, αφού το ΛΑΟΣ έκανε αίτηση για ονομαστική ψηφοφορία αφού μέσα στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται τροπολογία για την ανέγερση τεμένους στην περιοχή του Ελαιώνα, γεγονός που δεν υπερψηφίζει το ΛΑΟΣ.
 

«Γη και ύδωρ» στην τρόικα από την κυβέρνηση

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Μέτρα σοκ ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς η κυβέρνηση υπέκυψε πλήρως στις διαταγές της τρόικας και των δανειστών μας, κάνοντας στροφή 180 μοιρών.

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά της ΔΕΛΤΑ κατά της Greenpeace για τα μεταλλαγμένα προϊόντα

Από το ιστολόγιο http://www.sofokleous10.gr/

vivartiaΤο δικαστήριο απέρριψε συνολικά το αίτημα της ΔΕΛΤΑ για απόσυρση του Οδηγού Καταναλωτών για τα μεταλλαγμένα στα ζωϊκά προϊόντα! Ο Οδηγός κυκλοφορεί πλέον κανονικά και χωρίς κανένα περιορισμό αναφοράς στο όνομα και τη βαθμολογία της ΔΕΛΤΑ.
Ένα ευχαριστώ σε όλους εσάς που στηρίξατε τη Greenpeace από την πρώτη στιγμή, μοιάζει να είναι πολύ λίγο. Όχι μόνο γιατί η απόφαση μας δικαιώνει, αλλά πολύ περισσότερο γιατίεπικράτησε το δικαίωμα όλων μας στη διαφανή και αμερόληπτη ενημέρωση.
Τι συνέβη με τη Δέλτα

Αλβανία: Ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ για τους Τσάμηδες

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/09/blog-post_1876.html#more

Σεπτέμβριος 6, 2011.

Η κυβέρνηση δεν θέλει να συγκρουστεί με την Ελλάδα για τους Τσάμηδες. Αυτό είναι ένα από τα συμπεράσματα της ανάλυσης του πρώην Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στα Τίρανα, Τζον Γουίδερς (φωτό), σύμφωνα με τηλεγράφημα που έστειλε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ στις 10 Νοεμβρίου του 2008.
Στο έγγραφο αυτό, ο πρέσβης των ΗΠΑ, κάνει μια λεπτομερή σύνοψη και ανάλυση του όλου προβλήματος των Τσάμηδων, παρέχοντας ιστορικές λεπτομέρειες.
Σύμφωνα με τον Γουίδερς η αλβανική κυβέρνηση δεν θέλει να συγκρουστεί με την Ελλάδα με το φόβο μη χρεωθεί ως εθνικιστική.

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα της 10ης Νοεμβρίου του 2008:

ΛΙΒΥΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΝΕΑ/ΤΡΙΤΗ/6-9-2011

Από το ιστολόγιο http://www.drougos.gr/


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
*Τοποθέτηση ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ. Διακόπτονται όλες οι στρατιωτικές και εμπορικές σχέσεις μεταξύ ΙΣΡΑΗΛ και ΤΟΥΡΚΙΑΣ. Πρόσθεσε ότι θα υιοθετηθούν πιο πολλές κυρώσεις κατά του ΙΣΡΑΗΛ. Έρχονται Τουρκικά πολεμικά πλοία στην ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ. Δεν αποκλείει επίσκεψη στην ΓΑΖΑ, αλλά θα συζητήσει το θέμα με τους Αιγύπτιους την επόμενη εβδομάδα στο ΚΑΙΡΟ.
*Λιβυκό κομβόι (αδιευκρίνιστος αριθμός οχημάτων και τεθωρακισμένων) που μετέφερε χρυσό-χρήματα και Κανταφικά στελέχη πέρασε χθες το πρωί από την Λιβυκή έρημο στο Νίγηρα.
*Ο ΓΓ του Ισραηλινού Υπουργείου Άμυνας ΑΜΟΣ ΓΚΙΛΑΝΤ δήλωσε ότι μέχρι σήμερα δεν είχαν διακοπεί οι στρατιωτικές σχέσεις με την ΑΓΚΥΡΑ στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.
*Ο υποστράτηγος ΕΙΑΛ ΕΙΖΕΝΜΠΕΡΓΚ , επικεφαλής της ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ του Ισραήλ δήλωσε ότι η χώρα πιθανότατα να αντιμετωπίσει πολυμέτωπο πόλεμο ως και επίθεση με ΧΗΜΙΚΑ ΟΠΛΑ.

Πρώτες ύλες από χώρες εκτός Κίνας, ο στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/

Πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι η Western Digital ετοιμάζεται να αυξήσει τις τιμές των σκληρών δίσκων που κατασκευάζει, εν μέρει λόγω της πολιτικής της Κίνας στο θέμα των πρώτων υλών. Μόνο σύμπτωση δε μπορεί να θεωρηθεί, λοιπόν, η πρόσφατη δήλωση Ευρωπαίου αξιωματούχου.

Νέα τεχνολογία κάνει τα τανκς αόρατα

Από το ιστολόγιο http://www.secnews.gr/archives/21206

qc6z1jywx Νέα τεχνολογία κάνει τα τανκς αόραταΔεν είναι η τελευταία περιπέτεια του Χάρι Πότερ, αλλά μία νέα τεχνολογία που θα μπορούσε να δώσει ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε όποιον την χρησιμοποιήσει στο πεδίο της μάχης. Ονομάζεται Adaptiv, αναπτύσσεται στη Σουηδία από την BAE Systems και τις προηγούμενες ημέρες δοκιμάστηκε για πρώτη φορά σε τανκς.

Ο χρυσός του Καντάφι

Από το ιστολόγιο http://greek.ruvr.ru/2011/09/06/55754807.html

Photo: EPA




Η μηχανοκίνητη φάλαγγα των δυνάμεων του Μουάμαρ Καντάφι, η οποία μεταφέρει χρυσό και ξένο συνάλλαγμα, έφτασε στο Νιγέρ, που συνορεύει με τις νότιες περιοχές της Λιβύης

Στη Λιβύη παραμένει ο Καντάφι

Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Οι ΗΠΑ δε θεωρούν ότι πέρασε στο Νίγηρα

Παλαιστίνιος νεκρός σε ισραηλινή επιχείρηση στη Γάζα

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/

Ένας Παλαιστίνιος έχασε την ζωή του και δύο τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια ισραηλινής επιχείρησης στα νότια της Λωρίδας της Γάζας.

Και επίσημα επικεφαλής της CIA o Πετρέους

Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/

Και επίσημα επικεφαλής της CIA o Πετρέους
Ο πρόσφατα αποστρατευθείς στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους ορκίστηκε σήμερα διευθυντής της κεντρικής υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ, της CIA, ενώ οι διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στην αμερικάνικη υπηρεσία κατασκοπείας και του στρατού γίνεται όλο και πιο δυσδιάκριτη στην συνεχιζόμενη καταδίωξη ισλαμιστών εξτρεμιστών και άλλων.

¨ΜΑ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΑΛΑΚΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΕΙ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ;¨

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/

Εφ. Αφρίκα 30-8-2011

 Μα αφού έχει το φάρμακο για την φαλάκρα γιατί δεν το βάζει πρώτα στο κεφάλι του !
 Ο Ταγίπ Ερντογάν που με δηλώσεις για μία πατρίδα, ένα έθνος και ένα κράτος, γεμίζει τις φυλακές με Κούρδους πολιτικούς, ο Ερντογάν που με την πέραν των συνόρων επιχείρηση προκαλεί θανάτους πολιτών – μεταξύ των οποίων και παιδιά-, που κλείνει τα μάτια του και στηρίζει τις σφαγές που κάνουν τα βασίλεια σε Σαουδική Αραβία και Μπαχρέιν, για τους ίδιους λόγους κατηγόρησε τον πρόεδρο τη ςΣυρίας Μπασάρ Άσαντ.

Μπεγλίτης από Ισραήλ:"Οι τουρκικές απειλές δεν περνάνε".

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=8093
“Απειλές δεν γίνονται δεκτές από κανένα”,διαμήνυσε ο ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης μετά από την ολοκλήρωση των επαφών του στο Ισραήλ και τις συνατήσει που είχε με τον Πρόεδρο Πέρες,αλλά και την ηγεσία του ΥΠΕΞ. Η τουρκική επιθετικότητα που εκφράζεται με απειλητικές δηλώσεις, κυριαρχησε στις συζητήσεις που είχε ΥΕΘΑ στο Ισραήλ.

Ανακοίνωση του Κουρδοισραλινού ινστιτούτου

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


Δηλώσεις έκανε ο Πρόεδρος του Κουρδοισραηλινού Ινστιτούτου, Dawood Baghestani. Οι δηλώσεις του δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα του Ινστίτουτου (http://www.israelkurd.com/en/) και στην Κουρδική εφημερίδα EKURD.NET σχετικά με τις επιθέσεις του Ιράν μέσα στο έδαφος του Ιράκ που ζούνε οι Κούρδοι.

Τουρκία: «Εμπόδιο το Ισραήλ για την καταπολέμηση των Κούρδων αυτονομιστών»

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/09/blog-post_06.html#more

Σεπτέμβριος 6, 2011.

Άγκυρα.

Η απόφαση να παγώσει η Τουρκία όλες τις στρατιωτικές συμφωνίες με το Ισραήλ, μετά την κοινοποίηση της έκθεσης της Επιτροπής ‘ Πάλμερ’, θα μπορούσε να βλάψει τον αγώνα της κατά των Κούρδων αυτονομιστών.

Π.Ν. για απειλές Ερντογάν: "Λόγια του αέρος. Δεν έχουν αρκετό στόλο"

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

"Aν η Τουρκία κάνει το στρατηγικό λάθος και μεταφέρει μόνιμα ναυτικές δυνάμεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τότε θα έχει χάσει ολοκληρωτικά την μάχη του Αιγαίου στο οποίο ούτως ή άλλως λόγω γεωγραφικών περιορισμών, έχει ντεζαβαντάζ" ανέφερε στο defencenet.gr ανώτατη πηγή του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, η οποία κλήθηκε να σχολιάσει την πρόσφατη εξαγγελία του Τούρκου πρωθυπουργού Ρ.Τ.Ερντογάν ότι οι βάσεις της Μαρμαρίδας και ης Αλεξανδρέτας θα χρησιμοποιηθούν ως εφαλτήριο για την Α.Μεσόγειο.

Σε νέα φάση έντασης περνούν οι σχέσεις Τουρκίας Ισραήλ

Από το ιστολόγιο http://astra.mywebreview.com/

Νέα φάση έντασης περνούν οι σχέσεις Τουρκίας και Ισραήλ.
Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι η ανατολική Μεσόγειος δεν είναι ξένη προς τη χώρα του και  ότι τα τουρκικά πλοία στο εξής θα εμφανίζονται πολύ συχνά στα ύδατα αυτά.

Θα συνεχιστεί η παροχή ρεύματος από τα κατεχόμενα μέχρι το Φεβρουάριο

Από το ιστολόγιο http://www.onlycy.com/


strom 300x225 Θα συνεχιστεί η παροχή ρεύματος από τα κατεχόμενα μέχρι το ΦεβρουάριοΗ παροχή ηλεκτρικού ρεύματος από τα κατεχόμενα θα συνεχιστεί για άλλους έξι μήνες ύστερα από σχετική συμφωνία που υπεγράφη και προνοεί παροχή ρεύματος μέχρι και 120 MW ημερησίως, ανάλογα με τις ανάγκες της ΑΗΚ αλλά και την ευχέρεια παροχής.

Αίτηση στην ΕΕ για αποζημιώσεις για ζημιές στο Μαρί Υποβάλλεται εντός της εβδομάδας δήλωσε ο διευθυντής του Γραφείου Προγραμματισμού

Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/

Αίτηση στην ΕΕ για αποζημιώσεις για ζημιές στο Μαρί


Εντός της ερχόμενης εβδομάδας το Γραφείο Προγραμματισμού θα υποβάλει αίτηση αποζημιώσεων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις ζημιές της έκρηξης της 11ης Ιουλίου στη Ναυτική Βάση στο Μαρί, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Γραφείου Προγραμματισμού Γιώργος Γεωργίου.

Στο πλαίσιο των εντατικών συνομιλιών Το περιουσιακό στο μενού της σημερινής συνάντησης Χριστόφια-Έρογλου

Από το ιστολόγιο http://www.philenews.com/el-gr/New-Homepage-With-Slider/4995/78590

Οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων θα συναντηθούν εκ νέου την Πέμπτη το πρωί.
Λευκωσία: Ο Πρόεδρος Χριστόφιας και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Ερογλου συζήτησαν σήμερα το περιουσιακό στο πλαίσιο του εντατικοποιημένου διαλόγου για το Κυπριακό. Οι δύο πλευρές, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, κατέθεσαν διάφορες προτάσεις τις οποίες ανέλαβαν να μελετήσουν σε βάθος σήμερα το απόγευμα οι διαπραγματευτικές τους ομάδες. Αύριο, ειδικοί των Ηνωμένων Εθνών σε θέματα περιουσιακού θα έχουν ξεχωριστές συναντήσεις με τις διαπραγματευτικές ομάδες, ενώ οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων θα συναντηθούν εκ νέου το πρωί της Πέμπτης.

ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ Ποντάρουν στο οικόπεδο 12

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=211550&-V=articles


Η κάθε μέρα που περνά χωρίς τη λήψη πολιτικών αποφάσεων, σε σχέση με την έλευση του φυσικού αερίου και την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων από το οικόπεδο 12 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, δυσκολεύει τα πράγματα, αναφέρθηκε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου, από τον Πρόεδρο της Δημόσιας Εταιρείας Φυσικού Αερίου (ΔΕΦΑ) Κώστα Ιωάννου.

Από θαύμα δεν έγινε έκρηξη στο στρατόπεδο της Παλώδιας

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/news/local/416497

  • Μια τέτοιας ισχύος έκρηξη θα τίναζε στον αέρα όχι μονό το στρατόπεδο της Παλώδιας, αλλά και το χωριό
  • Την επικινδυνότητα των εκρηκτικών εντόπισε ο Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Ηλιαδής
  • Από ο το 1992 αποθηκεύονταν στο Στρατόπεδο της Παλωδιας εκατοντάδες χιλιάδες ληγμένα  βλήματα
  • Σήμερα άρχισε η μεταφορά των εν λόγω πυρομαχικών σε ορεινή περιοχή κοντά στην Ασγάτα
  • με την ταξινόμηση των υλικών δεν ελλοχεύει κανένας κίνδυνος έκρηξης
  • Έχεις συσταθεί επιτροπή από εμπειρογνώμονες που πραγματοποιεί ελέγχους όλων των χώρων που αποθηκεύονται πυρομαχικά

«Δεν κινδυνεύουν οι πληροφοριοδότες» «Δεν είχαμε άλλη επιλογή» από τη δημοσίευση των τηλεγραφημάτων λέει ο Άσαντ

Από το ιστολόγιο http://www.tanea.gr/latestnews/article/?aid=4654883

Συνέχεια στη διαμάχη με τη Guardian για την δημοσίευση των αμερικανικών τηλεγραφημάτων χωρίς προστασία των ονομάτων έδωσε ο ιδρυτής του Wikileaks Τζούλιαν Άσαντζ, λέγοντας σε διάσκεψη στο Βερολίνο ότι «δεν είχαμε άλλη επιλογή».

«Δεν υπήρχε τίποτε άλλο που να μπορούσαμε να κάνουμε», είπε ο Άσαντζ μέσω βιντεοδιάσκεψης σε έκθεση ηλεκτρονικών προϊόντων της IFA στο Βερολίνο από τη Βρετανία, όπου παραμένει υπό περιορισμό σε ένα σπίτι στο Νόρφολκ βάσει των όρων της αποφυλάκισής του.

Η δημοσίευση των τηλεγραφημάτων χωρίς περικοπές προκάλεσε σάλο καθώς σε αυτά κατονομάζονται εκατοντάδες άνθρωποι οι οποίοι μίλησαν σε στελέχη της αμερικανικής διπλωματίας και αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο διώξεων ή ακόμα και εξόντωσης από αυταρχικά καθεστώτα. Σημειώνεται ότι το WikiLeaks προέβη στη δημοσίευση των τηλεγραφημάτων μετά την κυκλοφορία αντιγράφων χωρίς τον έλεγχό του.

Ο ΟΟΣΑ ξεμπροστιάζει το ρουσφετολογικό δημόσιο - Μόνο το 33% λειτουργεί

Από το ιστολόγιο http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/69968.html
Πληθώρα Γενικών και Ειδικών Γραμματειών - περίπου 1.000 Διευθύνσεις και 3.500 Τμήματα, εκ των οποίων το 33% λειτουργεί με 0 έως 1 υπάλληλο – διαπιστώνει, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η έκθεση του ΟΟΣΑ για τη Δημόσια Διοίκηση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Οργανισμός συστήνει μεταξύ άλλων τη δραστική μείωση των Γενικών και...

Υπερεθνικό οργανισμός για να σωθεί το ευρώ προτείνει ο Ρουμπινί

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Μέτρα από τη Γερμανία και τη Γαλλία, προκειμένου να βοηθηθεί η ευρωζώνη να βγει από την οικονομική κρίση, ζήτησε ο Νομπελίστας οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, σε συνέντευξή του στη βελγική εφημερίδα L’ Echo.

“Ξέφυγε” από τις ρευστοποιήσεις ο FTSE

Από το ιστολόγιο http://www.reporter.gr/

 Απώλειες σε Wall και Ευρώπη
Οι επενδυτές της Ευρώπης φαίνεται ότι δηλώσει πλήρη απογοήτευση στις ευρωχώρες και την “κινητικότητα” των ηγετών, δίνοντας για ακόμη μία ημέρα εντολές έντονων ρευστοποιήσεων στις μετοχές του Παρισίου και της Φρανκφούρτης. Το Λονδίνο έκανε σήμερα τη διαφορά, με τις μετοχές του FTSE να επωφελούνται από τις νέες αποφάσεις της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας να βάλει φρένο στην άνοδο του φράγκου.
Ειδικότερα, στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε άνοδο 1,06% στις 5.157 μονάδες, στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 υποχώρησε κατά 1,13% στις 2.966 μονάδες και τέλος, στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX κατέγραψε πτώση της τάξεως του 1% στις 5.194 μονάδες.
Με απώλειες διαμορφώνεται και η η Wall, καθώς τους ασκούς του Αιόλου έχει ανοίξει για τον τραπεζικό κλάδο η πρόθεση των ΗΠΑ να κινηθούν δικαστικά κατά 17 μεγάλων τραπεζών για τη φούσκα των ακινήτων που προκάλεσε τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, ενώ με τη σειρά της η ευρωπαϊκή «βαβέλ» μόνο ασφάλεια δεν προσφέρει στο επενδυτικό συναίσθημα...

Και νέα χαμηλά έτους για τον δείκτη του Χ.Α.

Από το ιστολόγιο http://www.briefingnews.gr/oikonomia/item/4619

Οι πτωτικές τάσεις, αν και σχετικά ήπιες,  επικράτησαν και στη σημερινή συνεδρίαση του χρηματιστηρίου, με την αγορά να καταγράφει νέα χαμηλά έτους.
Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 860,74 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 0,37%.

«Φέσι» 12 εκατ. ευρώ για το τζαμί στο Βοτανικό

Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/

Μεγαλοπρεπές «φέσι» στην τσέπη των ελλήνων φορολογουμένων αναμένεται να μπει και επίσημα το βράδυ με την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα αυθαίρετα όπου έχει προστεθεί και η τροπολογία για τη δημιουργία μουσουλμανικού τεμένους στον Βοτανικό.

S&P: Επιβεβαιώνει αξιολογήσεις για Alpha Bank και EFG Eurobank

Από το ιστολόγιο www.capital.gr

Η Standard & Poor΄s Ratings Services ανακοίνωσε σήμερα ότι επιβεβαιώνει την μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση ΄CCC/C΄ για τις Alpha Bank και EFG Eurobank, με τα outlooks και για τις δύο τράπεζες να παραμένουν αρνητικά. 

Στο τέλος θα συμφωνηθεί «κούρεμα» 50%-60% στα ομόλογα «Ανεξέλεγκτη χρεοκοπία τον Δεκέμβριο!»

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=143894
Ζοφερές προβλέψεις για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας είχαν να κάνουν οι «σοφοί» της Royal Bank of Scotland, που, ούτε λίγο, ούτε πολύ, «βλέπουν» ως αναπόφευκτη τη χρεοκοπία της χώρας μας και την τοποθετούν χρονικά στα πλαίσια του επόμενου ελέγχου της τρόικας, περί τα μέσα Δεκεμβρίου δηλαδή!

Το πακέτο στήριξης για την Ελλάδα «ρίχνει» τη Μέρκελ 25 βουλευτές της συμμαχίας είπαν όχι στη δοκιμαστική ψηφοφορία

Από το ιστολόγιο http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=418181

Βερολίνο, Γερμανία
Συναγερμός στο Βερολίνο: Η κυβέρνηση της Άνγκελας Μέρκελ παραπαίει. Η λεγόμενη «πλειοψηφία της καγκελαρίου» ήτοι η αυτοδυναμία του κυβερνητικού συνασπισμού Χριστιανοδημοκρατών-Ελεύθερων Δημοκρατών, η οποία διαθέτει πλεόνασμα 19 εδρών, απειλείται με κατάρρευση.

Σόιμπλε: Οι Έλληνες πρέπει να αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης

Από το ιστολόγιο http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15366765,00.html

Σε ομιλία του ενώπιον του γερμανικού κοινοβουλίου στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2012, ο υπ. Οικονομικών Β. Σόιμπλε κάλεσε την Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Αισιοδοξία για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων ΥΠΟΙΚ: Εφαρμογή των συμφωνηθέντων «χωρίς καμία παρέκκλιση»

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2050322

Την ανάγκη να σταλεί ένα καθαρό μήνυμα ότι η Ελλάδα τιμά και σέβεται όλα όσα έχει ψηφίσει, χωρίς καμία παρέκκλιση, υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Την ανάγκη να σταλεί ένα καθαρό μήνυμα ότι η Ελλάδα τιμά και σέβεται όλα όσα έχει ψηφίσει, «χωρίς καμία παρέκκλιση», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

ΕΥΡΩΖΩΝΗ S&P: Κάναμε λάθος για την αξιολόγηση του ευρωομολόγου

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63363422
Έκανε λάθος ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Standard & Poor's όταν δήλωνε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ότι ένα ομόλογο που θα εξέδιδαν από κοινού οι χώρες μέλη της ευρωζώνης θα λάμβανε τη διαβάθμιση του κράτους με τη χαμηλότερη αξιολόγηση, εάν το ομόλογο αυτό ήταν εγγυημένο από κοινού, ανακοίνωσε σήμερα ότι ο επικεφαλής του τμήματος του, υπεύθυνος για τις αξιολογήσεις ευρωπαϊκών κρατών.

"Έως πότε θα πληρώνουμε για τους Έλληνες;"

Από το ιστολόγιο http://news247.gr/
Με ένα προκλητικό δημοσίευμά της, η Bild Zeitung επιτίθεται στην Ελλάδα, αλλά και στη Μέρκελ για τη στάση που κρατά. Αναφορά στην αυξανόμενη οργή στη Γερμανία για τα δάνεια προς τη χώρα μας

Ισπανία: Ελλάδα και Ιταλία δεν εκπληρώνουν τους στόχους τους

Από το ιστολόγιο www.capital.gr
ΜΑΔΡΙΤΗ (Dow Jones) – Οι πρόσφατες πιέσεις που δέχονται οι αγορές της Ευρωζώνης συνδέονται άρρηκτα με το γεγονός ότι κάποιες χώρες της νομισματικής ένωσης, και συγκεκριμένα η Ιταλία και η Ελλάδα, έχουν αποτύχει στην εκπλήρωση των δεσμεύσεών τους για μείωση των ελλειμμάτων, δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος Τύπου της ισπανικής κυβέρνησης Jose Blanco.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η Ιταλία οπισθοχωρεί στην εφαρμογή των μέτρων μείωσης των δαπανών που είχε ανακοινώσει πρόσφατα, ενώ η Ελλάδα παλεύει με την εφαρμογή τους.

«Είμαστε πολύ προβληματισμένοι γιατί κάποιες χώρες διανύουν μια πολύ δύσκολη περίοδο, ενώ δεν καταφέρνουν να πετυχαίνουν τους στόχους τους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Blanco ενώ συνέχισε «Αυτό έχει αντίκτυπο στις αγορές που καλούνται να αγοράσουν το χρέος μας».

Επιπλέον, η πρόσφατη οικονομική ύφεση στις ΗΠΑ και τη Βραζιλία ασκούν επιπρόσθετες πιέσεις στην Ισπανία, παρά τις συνεχιζόμενες προσπάθειες της χώρας να διασφαλίσει την βιωσιμότητα των οικονομικών της, πρόσθεσε ο Ισπανός κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σόιμπλε: «Πράσινο» φως από την τρόικα αλλιώς δεν έχει λεφτά

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Η τρόικα θα πρέπει να αποφανθεί θετικά όσον αφορά την πρόοδο της Ελλάδας στην εφαρμογή του οικονομικού της προγράμματος, διαφορετικά δεν θα της καταβληθεί η επόμενη δόση του δανείου από την ΕΕ και το ΔΝΤ, δήλωσε την Τρίτη ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών B. Σόιμπλε.

Jakob von Weizsäcker, εφευρέτης του ευρωομόλογου : «Εμείς κυβερνάμε την Ελλάδα»

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Σε συνέντευξη του στη Stuttgarter Zeitung, ο οικονομολόγος και εφευρέτης του ευρωομόλογου Jakob von Weizsäcker απαντά στην κριτική που ασκείται στην έκδοση ευρωομολόγου, επισημαίνοντας ότι τα ευρωπαϊκά ομόλογα δεν οδηγούν αναγκαστικά σε υψηλό κόστος δανεισμού για τις ισχυρές χώρες, όπως η Γερμανία.

Χρηματιστηριακή αναλαμπή στην αγορά με ημερομηνία λήξεως - Αναζητούνται ξένοι επενδυτές έστω και για trading - Στα ύψη τα CDS 2800 μ.β. - Παρέμβαση της Ελβετικής κεντρικής τράπεζα στο ευρώ – φράγκο

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

(upd4) Η τάση στο ελληνικό χρηματιστήριο είναι ξεκάθαρα πτωτική. Όταν λέμε τάση εννοούμε την κυρίαρχη κατεύθυνση της αγοράς.
Στα τρέχοντα επίπεδα δηλαδή η αγορά κάτω από τις 900 μονάδες, η τάση είναι ξεκάθαρα πτωτική όπερ σημαίνει ότι το πιθανότερο σενάριο για τον δείκτη είναι ότι θα συνεχίσει να υποχωρεί.
Προφανώς υπάρχουν και αναλαμπές ισχυρές ή ασθενείς αναλαμπές.

«Κάνουμε προόδους, εδραιώνοντας μια καλύτερα ολοκληρωμένη ζώνη του ευρώ» Μπαρόζο: «Η Ευρώπη θα βγει ισχυρότερη από την κρίση»

Από το ιστολόγιο http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4654793

Η Ευρώπη θα βγει «ισχυρότερη» από την κρίση χρέους εκτιμά ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, υποστηρίζοντας ότι είναι «απολύτως σίγουρος» πως το ευρώ θα επιβιώσει.

«Θνησιγενές το σχέδιο διάσωσης » Οικονομικοί αναλυτές, διεθνής Τύπος και επενδυτές αμφισβητούν την ικανότητα της Ελλάδας να επιτύχει τους στόχους

Από το ιστολόγιο http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=418096

Οι αναλύσεις του διεθνούς τύπου είναι εύγλωττες για το κλίμα που τείνει πλέον να παγιωθεί στην Ευρώπη έναντι της Ελλάδας.

Η γαλλική εφημερίδα Le Figaro σημειώνει σήμερα: «πέρα από τις μεσοπρόθεσμες εκτιμήσεις αυτό που τίθεται πλέον εν αμφιβόλω είναι η ίδια η δομή της βοήθειας προς την Ελλάδα».

Στο ίδιο δημοσίευμα φιλοξενούνται δηλώσεις γάλλων οικονομικών αναλυτών που χρησιμοποιούν τον όρο «θνησιγενές» για το δεύτερο πακέτο βοήθειας που εγκρίθηκε για την Ελλάδα.

Μέρκελ: Συνέχιση της βοήθειας μόνον εάν εφαρμοστούν τα μέτρα

Από το ιστολόγιο http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15366765,00.html

Η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπέι καλούν τις υπερχρεωμένες χώρες της ευρωζώνης να προχωρήσουν σε άμεση υλοποίηση των δεσμεύσεών τους.

Τρισέ: Η Ελλάδα θα κάνει τα αναγκαία ώστε να συνεχισθεί η ευρωπαϊκή στήριξη

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=307464
Την εμπιστοσύνη του προς την Ελλάδα πως θα κάνει ότι χρειάζεται για να συνεχισθεί το πρόγραμμα στήριξης της ΕΕ και του ΔΝΤ εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Ζαν Κλοντ Τρισέ.

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Γαλλία: Έκτακτη Εθνοσυνέλευση για το 2ο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63363273
Πρώτη η Γαλλία, με έκτακτη σύνοδο της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, ξεκινάει σήμερα το απόγευμα την εξέταση και στη συνέχεια την έγκριση του δεύτερου σχέδιου στήριξης της Ελλάδας που αποφασίσθηκε στις 21 Ιουλίου. Εκτιμάται ότι η ψηφοφορία θα μπορούσε να γίνει την Τετάρτη, ώστε την Πέμπτη να εξετασθεί από τη Γερουσία.