Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

“Ξέφυγε” από τις ρευστοποιήσεις ο FTSE

Από το ιστολόγιο http://www.reporter.gr/

 Απώλειες σε Wall και Ευρώπη
Οι επενδυτές της Ευρώπης φαίνεται ότι δηλώσει πλήρη απογοήτευση στις ευρωχώρες και την “κινητικότητα” των ηγετών, δίνοντας για ακόμη μία ημέρα εντολές έντονων ρευστοποιήσεων στις μετοχές του Παρισίου και της Φρανκφούρτης. Το Λονδίνο έκανε σήμερα τη διαφορά, με τις μετοχές του FTSE να επωφελούνται από τις νέες αποφάσεις της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας να βάλει φρένο στην άνοδο του φράγκου.
Ειδικότερα, στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε άνοδο 1,06% στις 5.157 μονάδες, στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 υποχώρησε κατά 1,13% στις 2.966 μονάδες και τέλος, στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX κατέγραψε πτώση της τάξεως του 1% στις 5.194 μονάδες.
Με απώλειες διαμορφώνεται και η η Wall, καθώς τους ασκούς του Αιόλου έχει ανοίξει για τον τραπεζικό κλάδο η πρόθεση των ΗΠΑ να κινηθούν δικαστικά κατά 17 μεγάλων τραπεζών για τη φούσκα των ακινήτων που προκάλεσε τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, ενώ με τη σειρά της η ευρωπαϊκή «βαβέλ» μόνο ασφάλεια δεν προσφέρει στο επενδυτικό συναίσθημα...


Πιο αναλυτικά, o Dow καταγράφει απώλειες 1,68% υποχωρώντας στις 11.050, ο S&P 500 υποχωρεί 1,68% στις 1.154 μονάδες ενώ ο NASDAQ βρίσκεται στο -1,53% στις 2.442 μονάδες.
"Τσεκούρι" μεταξύ 10% και 20% έβαλε στις τιμές στόχους των μετοχών των Goldman, Morgan Stanley, BoA, Citi, JPMorgan και BNY Melon η Nomura, επικαλούμενη τις ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας ανάπτυξης και τις προκλήσεις με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωπα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των ΗΠΑ.
Η BoA και η JPMorgan καταγράφουν αυτή την ώρα απώλειες άνω του 3,5%.
Αρκετές δε στάθηκαν ούτε οι μετριοπαθώς αισιόδοξες δηλώσεις του προέδρου της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ ο οποίος πως το πιθανότερο είναι οι ΗΠΑ να τη σκαπουλάρουν από το double dip.
Στο ιστορικό χαμηλό του 1,90% βρέθηκαν νωρίτερα οι αποδόσεις του 10ετούς αμερικάνικου ομολόγου, με τους επενδυτές να αναζητούν σχετικά "ασφαλείς" τοποθετήσεις...
Στα μάκρο της ημέρας, προς επιβεβαίωση της αρχικής εκτίμησης της Eurostat, στο 0,2% από 0,8% προηγουμένως, διολίσθησε ο ρυθμός ανάπτυξης της Ευρωζώνης κατά τη διάρκεια του δεύτερου 3μήνου. H Εurostat όμως, αναθεώρησε πτωτικά τα στοιχεία για την ετήσια ανάπτυξη του ΑΕΠ ευρωζώνης κατά το δεύτερο τρίμηνο σε 1,6%, έναντι αρχικής εκτίμησης στο 1,7%.                                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου