Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Τρισέ: Η Ελλάδα θα κάνει τα αναγκαία ώστε να συνεχισθεί η ευρωπαϊκή στήριξη

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=307464
Την εμπιστοσύνη του προς την Ελλάδα πως θα κάνει ότι χρειάζεται για να συνεχισθεί το πρόγραμμα στήριξης της ΕΕ και του ΔΝΤ εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Ζαν Κλοντ Τρισέ.




Ο κ. Τρισέ τόνισε ότι οι εκπρόσωποι της τρόικα, οι οποίοι επιστρέφουν πάλι στην Αθήνα στα μέσα Σεπτεμβρίου, πρόσφεραν στην κυβέρνηση τον χρόνο να πάρει τις αναγκαίες αποφάσεις.
"Ο χρόνος είναι προφανώς εξαιρετικά σύντομος, για να πάρει η ελληνική κυβέρνηση τις αποφάσεις που απαιτούνται από τις τρέχουσες συνθήκες", δήλωσε ο κ. Τρισέ μιλώντας χθες στην τηλεόραση LCI.
"Αυτό που ζητάμε από την κυβέρνηση είναι να εφαρμόσουν τα συμφωνηθέντα, τίποτε περισσότερο", είπε, προσθέτοντας: "Ξόδευαν (σ.σ.: στην Ελλάδα) περισσότερο από τα έσοδά τους και αυτό δεν ήταν δυνατό να συνεχισθεί… Υπάρχει ακόμη χρόνος για επιστροφή σε μία φυσιολογική κατάσταση, αλλά μένει ακόμη να υιοθετηθούν τα μέτρα".
Ο Τρισέ παραδέχθηκε ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ ΕΚΤ και ΔΝΤ σχετικά με τις ανάγκες κεφαλαιακής ενίσχυσης των ευρωπαϊκών τραπεζών, μετά την εκτίμηση του ΔΝΤ για έλλειμμα κεφαλαίων ύψους 200 δισ. ευρώ. "Υπάρχει μία πολύ σημαντική διαφωνία για τις μεθόδους υπολογισμού των κεφαλαιακών αναγκών… Είμαι πεπεισμένος ότι η τελική εκτίμηση του ΔΝΤ δεν θα είναι αυτή", δήλωσε χαρακτηριστικά.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου