Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Ισπανία: Ελλάδα και Ιταλία δεν εκπληρώνουν τους στόχους τους

Από το ιστολόγιο www.capital.gr
ΜΑΔΡΙΤΗ (Dow Jones) – Οι πρόσφατες πιέσεις που δέχονται οι αγορές της Ευρωζώνης συνδέονται άρρηκτα με το γεγονός ότι κάποιες χώρες της νομισματικής ένωσης, και συγκεκριμένα η Ιταλία και η Ελλάδα, έχουν αποτύχει στην εκπλήρωση των δεσμεύσεών τους για μείωση των ελλειμμάτων, δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος Τύπου της ισπανικής κυβέρνησης Jose Blanco.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η Ιταλία οπισθοχωρεί στην εφαρμογή των μέτρων μείωσης των δαπανών που είχε ανακοινώσει πρόσφατα, ενώ η Ελλάδα παλεύει με την εφαρμογή τους.

«Είμαστε πολύ προβληματισμένοι γιατί κάποιες χώρες διανύουν μια πολύ δύσκολη περίοδο, ενώ δεν καταφέρνουν να πετυχαίνουν τους στόχους τους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Blanco ενώ συνέχισε «Αυτό έχει αντίκτυπο στις αγορές που καλούνται να αγοράσουν το χρέος μας».

Επιπλέον, η πρόσφατη οικονομική ύφεση στις ΗΠΑ και τη Βραζιλία ασκούν επιπρόσθετες πιέσεις στην Ισπανία, παρά τις συνεχιζόμενες προσπάθειες της χώρας να διασφαλίσει την βιωσιμότητα των οικονομικών της, πρόσθεσε ο Ισπανός κυβερνητικός εκπρόσωπος.


«Η κυβέρνηση ανέμενε ότι πιθανότατα θα συνέβαινε κάτι τέτοιο… για αυτό και συνεχίζουμε να λαμβάνουμε αποφάσεις προκειμένου να διασφαλίσουμε την καλή διακυβέρνηση της οικονομίας μας, δεδομένου του ότι η δύσκολη περίοδος που διανύουμε απαιτεί δύσκολες αποφάσεις και αποφασιστικότητα».

© Dow Jones Newswires


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου