Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Υπερεθνικό οργανισμός για να σωθεί το ευρώ προτείνει ο Ρουμπινί

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Μέτρα από τη Γερμανία και τη Γαλλία, προκειμένου να βοηθηθεί η ευρωζώνη να βγει από την οικονομική κρίση, ζήτησε ο Νομπελίστας οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, σε συνέντευξή του στη βελγική εφημερίδα L’ Echo.


«Βραχυπρόθεσμα, η λιτότητα βαραίνει την οικονομία μιας χώρας. Βάζει φρένο στις επενδύσεις και στην κατανάλωση. Οι χώρες που είναι ικανές να υιοθετήσουν μέτρα στήριξης, όπως οι Γερμανία και Γαλλία, θα πρέπει να ακολουθήσουν αυτή την οδό αντί των μέτρων λιτότητας», επισημαίνει ο Ρουμπινί.
Παράλληλα, δηλώνει ότι χρειάζεται κάποιου είδους υπέρ-εθνικός οργανισμός για να αποτραπεί η διάσπαση της ευρωζώνης. Δήλωσε ότι αυτός μπορεί να περιλαμβάνει τη δημιουργία ευρωομολόγων ήταν τον τριπλασιασμό του προσωρινού ταμείου διάσωσης των 440 δισ. ευρώ.
«Η ευρωζώνη είναι σε κρίση. Οι μισές χώρες βρίσκονται σε ύφεση, οι τράπεζες έχουν πρόβλημα και οι πιέσεις στο κρατικό χρέος αυξάνονται. Το τωρινό μοντέλο δεν δουλεύει. Πρέπει να δώσουν στους εαυτούς τους έναν υπέρ-εθνικό οργανισμό που μπορεί να σταθεροποιήσει τη χρηματοοικονομική κατάσταση. Χωρίς αυτόν, η ευρωζώνη θα διαλυθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου