Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Θα συνεχιστεί η παροχή ρεύματος από τα κατεχόμενα μέχρι το Φεβρουάριο

Από το ιστολόγιο http://www.onlycy.com/


strom 300x225 Θα συνεχιστεί η παροχή ρεύματος από τα κατεχόμενα μέχρι το ΦεβρουάριοΗ παροχή ηλεκτρικού ρεύματος από τα κατεχόμενα θα συνεχιστεί για άλλους έξι μήνες ύστερα από σχετική συμφωνία που υπεγράφη και προνοεί παροχή ρεύματος μέχρι και 120 MW ημερησίως, ανάλογα με τις ανάγκες της ΑΗΚ αλλά και την ευχέρεια παροχής.



Η συμφωνία, που υπεγράφη τη Δευτέρα από τον ιδιώτη, οικονομολόγο και συνεργάτη του ΚΕΒΕ Κώστα Αποστολίδη, βασίζεται στον Κανονισμό για την Πράσινη Γραμμή. Οπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο κ. Αποστολίδης, την Παρασκευή υπεγράφη συμφωνία μεταξύ του ιδίου, ως ιδιώτη και παροχέα, και της ΑΗΚ, ενώ τη Δευτέρα έγινε η υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ του ιδίου και της λεγόμενης αρχής ηλεκτρισμού των Τ/κ. Υπογράμμισε παράλληλα ότι η συμφωνία αυτή δεν αποτελεί αναγνώριση του ψευδοκράτους καθώς βασίζεται στον Κανονισμό για την Πράσινη Γραμμή.
Ο κ. Αποστολίδης πρόσθεσε ότι η συμφωνία προνοεί την παροχή ηλεκτρισμού για έξι μήνες, μέχρι το Φεβρουάριο του 2012. Η ισχύς καθημερινά θα μπορεί να φθάνει μέχρι και τα 120 MW ανάλογα με τις ανάγκες της ΑΗΚ αλλά και από την ευχέρεια των Τ/κ να παραχωρούν την ισχύ που ζητά η ΑΗΚ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η συμφωνία υπεγράφη μετά από έγκριση της Κυβέρνησης και ύστερα από σχετική εκτίμηση της ΑΗΚ ότι η παροχή ρεύματος από τα κατεχόμενα είναι απαραίτητη στη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου μέχρι τη λειτουργία των μονάδων 4 και 5 στο σταθμό του Βασιλικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου