Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022

Η ανασκαφή του Πανεπιστημίου Πατρών στην Αμφίπολη: Πρόσκληση σε διάλεξη - Στις 7 Νοεμβρίου

Τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022 και ώρα: 19.00 θα πραγματοποιηθεί ομιλία του Καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας του Τμήματος – Ιστορίας Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών με θέμα:

 «Η Αμφίπολη και οι πρόσφατές ανασκαφές στην ακρόπολη». 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. 

H ανασκαφή διενεργείται από το Πανεπιστήμιο Πατρών και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών. 

Περισσότερα:

«Μνήμη Μικράς Ασίας» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Μια συναυλία αφιερωμένη στη Μικρασιατική Καταστροφή

Η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών πραγματοποιεί στις 10 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών συναυλία αφιερωμένη στις οδυνηρές μνήμες της Μικρασιατικής Καταστροφής, από την οποία συμπληρώνονται φέτος 100 χρόνια.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται αποκλειστικά έργα Ελλήνων συνθετών που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Μικρά Ασία, όταν ακόμη ο Ελληνισμός ήταν ακμαίος και ανθηρός. Στα έργα τους μεταφέρονται και απηχούνται οι μνήμες και τα βιώματα της παιδικής και νεανικής τους ηλικίας, που καθόρισαν σε μεγάλο βαθμό την καλλιτεχνική τους φυσιογνωμία.

Αύριο Δευτέρα στη Λευκωσία: Παρουσιάζεται το βιβλίο «Η συμφωνία που ”γκρίζαρε” το Αιγαίο» των Νίκου Μελέτη και Μιχάλη Ιγνατίου

 Φωτο:Από την παρουσίαση του βιβλίου “Η συμφωνία που ‘γκρίζαρε’ το Αιγαίο” στην Αθήνα. Διακρίνονται από τα αριστερά οι: Νίκος Μελέτης, Άγγελος Συρίγος, Αθανάσιος Έλλις, Αλέξης Παπαχελάς και Μιχάλης Ιγνατίου. Φωτογραφία Hellas Journal

Το βιβλίο των Μιχάλη Ιγνατίου και Νίκου Μελέτη «Η συμφωνία που ‘γκρίζαρε’ το Αιγαίο: από τα Ίμια στη Μαδρίτη» παρουσιάζεται τη ∆ευτέρα 7 Νοεµβρίου στις 6.30μ.μ. στη ∆ηµοσιογραφική Εστία στη Λευκωσία.

Την εκδήλωση διοργανώνουν οι εκδόσεις Πεδίο και το βιβλιοπωλείο Πάργα. Για το βιβλίο θα µιλήσουν οι δηµοσιογράφοι Κώστας Βενιζέλος και Μιχάλης Παυλίδης, ο καθηγητής ∆ιεθνών Σχέσεων Γιώργος Κέντας και οι δύο συγγραφείς. Την εκδήλωση θα συντονίσει η Στάλω Γρηγορίου, αρχισυντάκτρια στο OMEGA.

Το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να αντικαταστήσει τον Γενς Στόλτενμπεργκ – Τα ονόματα που ακούγονται

Ο ανταγωνισμός αναμένεται σκληρός, σε μια εποχή που η θέση του γενικού γραμματέα έχει αποκτήσει εκ νέου μεγάλο κύρος

Στο δρόμο προς την εκλογή του νέου γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ (έως την προσεχή άνοιξη, πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του Βίλνιους) οδεύει η Βορειοατλαντική Συμμαχία, μιας και η θητεία του Γενς Στόλτενμπεργκ λήγει τον Οκτώβριο του 2023, μετά από τρεις παρατάσεις και συνολικά μία δεκαετία στο αξίωμα.

Καθώς οι συζητήσεις περί διαδοχής πληθαίνουν στις Βρυξέλλες, τα σενάρια στον διεθνή Τύπο για τα ονόματα των υποψηφίων φουντώνουν.

ΜΕΚΟ με 32 ESSM για επιθέσεις κορεσμού σε τέσσερα κελιά

Διονύσης Αντωνέλλος

Τα τουρκικά drone κάνουν όλο και περισσότερο την εμφάνισή τους στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και πάρθηκε η απόφαση για ενίσχυση της άμυνας κατά επιθέσεων κορεσμού. 

ΜΕΚΟ με 32 ESSM για επιθέσεις κορεσμού σε τέσσερα κελιά η λύση για τις ελληνικές MEKO.

O εκσυγχρονισμός των ελληνικών ΜΕΚΟ έχει μπει ψηλα στις προτεραιότητες, ώστε γρήγορα τα ελληνικά πλοία να βγουν περισσότερο ενισχυμένα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο όπου θα έχουν να αντιμετωπίσουν εκτός των άλλων την αυξανόμενη επιθετική στάση των Τούρκων.

Όλοι ασχολούνται με την απειλή των USV – Martlet & Sea Venom για το Royal Navy, ενώ εδώ…

Με ειδικούς πυραύλους εναντίον μη επανδρωμένων σκαφών επιφανείας οι μονάδες και τα ελικόπτερα AW159 του Royal Navy. H προσβολή δύο μονάδων επιφανείας του Ρωσικού Ναυτικού πρόσφατα (Ναύαρχος Makarov -Project 11356R– και του ναρκαλιευτικού “Ivan Golubets” – Project 266M), από μη επανδρωμένα ταχέα αυτοκτονικά ουκρανικά σκάφη (USV) στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας, επιβεβαιώνει τη σημαντική διαφοροποίηση που εισάγουν και στις επιχειρήσεις επιφανείας τα μη επανδρωμένα σκάφη (Unmanned Surface Vehicles). Αυτοκτονικά και μη. Το αφιέρωμα που ακολουθεί αποδεικνύει ότι οι σύγχρονες ναυτικές δυνάμεις προσαρμόζονται με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα στο νέο αυτό επιχειρησιακό δεδομένο. Καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι το ίδιο βέβαια οφείλει να πράξει και το Πολεμικό Ναυτικό.

Του Στέργιου Δ. Θεοφανίδη

Μία από τις πιο σημαντικές διαφοροποιήσεις, ένα από τα πιο σημαντικά νέα δεδομένα αν θέλετε,

Το πάθημα του κ. Τζιτζικώστα και το μάθημα

 Του Παντελή Σαββίδη

Την ιστορία με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα που δεν τον άφησαν οι Τούρκοι να περάσει στη χώρα τους από το λιμάνι της Σμύρνης όπου αφίχθη με την νέα γραμμή θαλάσσιας επικοινωνίας Θεσσαλονίκης-Σμύρνης, θα την γνωρίζετε.
Ίσως δεν έχετε πληροφορηθεί την συνήθη δικαιολογία των Τούρκων σε τέτοιες περιπτώσεις: «Το όνομά του είναι παρόμοιο με κάποιου που έχει απαγόρευση εισόδου», λέει το πρακτορείο Ανατολή.
Κατά το ίδιο πρακτορείο, τον φιλοξένησαν στο λιμάνι μέχρι την λήξη του τεχνικού προβλήματος, όπως το αποκαλεί, και μετά του είπαν ότι όλα είναι εντάξει και μπορεί να περάσει.

Αλ. Στεφανής: Η Τουρκία γνωρίζει ότι ο χρόνος μετρά σε βάρος της...

 Αλκιβιάδης Στεφανής

Οι ισορροπίες στην Αν.Μεσόγειο έχουν αλλάξει, η Ελλάδα εξοπλίζεται, οι σχέσεις Τουρκίας - ΗΠΑ είναι κακές, ενώ ο «σύμμαχος» Πούτιν αποδυναμώνεται. Ο χρόνος δεν είναι με το μέρος της Αγκυρας, γι’ αυτό προκαλεί ολοένα και περισσότερο, τονίζει στο Liberal o επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ, πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα ακριτικών θεμάτων, Αλκιβιάδης Στεφανής.

Δηλώνει ότι αναμένει με ενδιαφέρον, τυχόν συνάντηση Μπάιντεν-Ερντογάν στην Σύνοδο Κορυφής των G20 στο Μπαλί της Ινδονησίας, όπως ανήγγειλε προχθες ο Καλίν, προσθέτωντας ότι η τουρκική ατζέντα βρίσκει απέναντι όλες τις χώρες της Αν.Μεσογείου και ότι με βάση τη λογική, δεν συμφέρει τον Ερντογάν η πρόκληση μιας κρίσης με την Ελλάδα.

«Φωτιά και ατσάλι» στην Ξάνθη: Leοpard εναντίον M1 Abrams σε διαγωνισμό – Πρώτη η 211 ΕΜΑ(Βίντεο - Φωτο)

Από το Σάββατο 29 Οκτωβρίου έως την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε ο Διαγωνισμός Ουλαμών Αρμάτων Μονάδων Τεθωρακισμένων του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ ΣΣ «ΘΡΑΚΗ»), με άρματα τύπου Leopard (LEO2 A4 και LEO  2HEL), με συμμετοχή Ουλαμού Αρμάτων του C/1-18 Infantry Regiment των ΗΠΑ, με άρματα τύπου Μ1Α1 ABRAMS, στο Πεδίο Βολής Αρμάτων στο Πετροχώρι Ξάνθης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΣ, οι Ουλαμοί αξιολογήθηκαν σε επιχειρησιακές διαδικασίες με μετρήσιμα αντικειμενικά κριτήρια, οι οποίες μεταξύ άλλων εστίασαν σε θέματα τακτικής μικρών κλιμακίων, τεχνικής εκτέλεσης βολών καθώς και σε τεχνικά θέματα των αρμάτων. Tην πρώτη θέση κατέλαβε η 211 ΕΜΑ της XXI Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας.

Αντώνης Φώσκολος: Ο κύβος ερρίφθη για τα ελληνικά κοιτάσματα - Η Ελλάδα πάει για χρυσό αιώνα

Αντώνης Φώσκολος: Ο κύβος ερρίφθη για τα ελληνικά κοιτάσματα - Η Ελλάδα πάει για χρυσό αιώνα

Μενέλαος Τασιόπουλος: Πάμε για τις τελικές διευθετήσεις για ΑΟΖ & χωρικά ύδατα

 

Μενέλαος Τασιόπουλος: Πάμε για τις τελικές διευθετήσεις για ΑΟΖ & χωρικά ύδατα

ΚΑΦΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: ΒΕΡΟΛΙΝΟ-ΠΕΚΙΝΟ-ΑΚΟΥΓΙΟΥ

 
Τον δημοσιογράφο Γιώργο Παππά, Πρόεδρο των Ξένων Δημοσιογράφων στη Γερ��ανία προσκάλεσε για την "Καφέ της Κυριακής" η ομάδα των "Ανιχνεύσεων".

Γιώργος Αδαλής:Το μυστήριο της τουρκικής οικονομίας - Που βρίσκει λεφτά ο Ερντογάν

 
Γιώργος Αδαλής:Το μυστήριο της τουρκικής οικονομίας - Που βρίσκει λεφτά ο Ερντογάν

Άγγελος Συρίγος, Η Στρατηγική της Ελλάδας και τα μηνύματα σε Τουρκία και διεθνή κοινότητα

 

Ισχυρές συμμαχίες και ισχυρές ένοπλες δυνάμεις είναι η στρατηγική της χώρας μας, μια στρατηγική  ανάχωμα στον Τουρκικό αναθεωρητισμό  δηλώνει ο Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου Άγγελος Συρίγος

Σάββας Καλεντερίδης: Αφήστε τον Τούρκο πρέσβη να... σιτέψει! | ZOOM (5-11-2022)

 

Σάββας Καλεντερίδης: Αφήστε τον Τούρκο πρέσβη να σιτέψει! Οι Τούρκοι δεν καταλαβαίνουν ούτε από καλά λόγια ούτε από διαβήματα

Οι προκλήσεις της Τουρκίας και το ενδεχόμενο ενός «θερμού» επεισοδίου

 

Για τις τουρκικές προκλήσεις με αποκορύφωμα την απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα μίλησαν ο αντιναύαρχος ε.α Παναγιώτης Παστουσέας, ο καθηγητής Σωτήρης Σέρμπος και ο δημοσιογράφος του MEGA, Ανδρέας Ρομπόπουλος.

Θ. Καρυώτης και Ι. Εγκολφόπουλος για τα ελληνοτουρκικά | Τώρα μαζί | 06/11/2022 | OPEN TV


1. Θ. Καρυώτης και Ι. Εγκολφόπουλος για τα ελληνοτουρκικά
2. Ο Γ. Πλακιωτάκης για προσφυγικό, τουρκικές προκλήσεις και υποκλοπές
3. Κράτησαν 7 ώρες τον Α. Τζιτζικώστα στο λιμάνι της Σμύρνης – Για τεχνικό λάθος κάνουν λόγο οι Τούρκοι