Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ιστολόγιο: symmaxiaellada.wordpress.com
Ηλ. Δ/ση: symmaxiaellada@gmail.com
Facebook: www.facebook.com/pages/ΣΥΜΜΑΧΙΑ-ΓΙΑ-ΤΗΝ-ΕΛΛΑΔΑ/196706563713798
Τηλ. Επικοινωνίας: 2103233582, 6972733239, 6946829441
 Κυριακή ,  3  Ιουλίου 2011
 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 Η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» καλεί σε ανοικτή Συνάντηση – Συζήτηση όλες τις πατριωτικές δυνάμεις της χώρας με θέματα: 
              1. ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ
              2. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ
              3. ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΛΑΤΕΙΩΝ και ΤΩΝ
                  ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ-ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
              4. ΤΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗΣ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
              5. ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ
 Η Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Ιουλίου 2011 και ώρα 10.30 π.μ , στην οδό Καποδιστρίου 28, 5ος όροφος. Παρακαλούμε όσους επιθυμούν να λάβουν μέρος στη συζήτηση να καταθέσουν γραπτές προτάσεις στη γραμματεία της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ κ. Λενιώ Καραπέτη τηλ. 6972733239 και κ. Έλλη Γερασιμάτου, τηλ. 6946829441, προς μελέτη των κειμένων από όλους τους συμμετέχοντες.                      
Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ αποτελεί ανοικτό ΜΕΤΩΠΟ, στο οποίο συμμετέχουν Πατριωτικές Δημοκρατικές Οργανώσεις,  Κινήματα και Πρωτοβουλίες καθώς και Έλληνες πολίτες αγωνιστές. Συνεστήθη για να υποστηρίξει το αναπτυσσόμενο πατριωτικό κίνημα.
Από τις 26 Ιουνίου διενεργεί ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις με αίτημα τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.   

Ντνέβνικ: Στο μικροσκόπιο του ΟΗΕ οι μειονότητες της Βουλγαρίας

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/07/blog-post_03.html#more


Ιούλιος 3, 2011.

Το «Κόμμα των Σλαβομακεδόνων της Βουλγαρίας θα τεθεί  στο  τραπέζι του ΟΗΕ, από την  Ανεξάρτητη Εμπειρογνώμονα για τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων των Ηνωμένων Εθνών, Gay Megdugal, ώστε να αναφανούν τυχόν προβλήματα και πιέσεις που αντιμετωπίζει.


Η αναφερόμενη εμπειρογνώμονας πρόκειται να μεταβεί στη Βουλγαρία τη Δευτέρα, ώστε να παρατηρήσει, ιδίοις όμμασι, την κατάσταση  της αναφερόμενης σλαβομακεδονικής μειονότητας. Έχει, μάλιστα, προγραμματίσει και δύο συναντήσεις με την ηγεσία του κόμματος των Σλάβων, ΟΜΟ Ίλιντεν Πιρίν, η οποία, ηγεσία, προτίθεται να ζητήσει προσωπικά την αναγνώριση των μειονοτικών δικαιωμάτων από τις αρχές της χώρας. Η πρώτη συνάντηση θα γίνει την Πέμπτη.

Δεν χρειαζόμασταν ΔΝΤ - επίσημα στοιχεία

Από το ιστολόγιο http://www.knossopolis.com/

Ο καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης Νότης Μαριάς με επίσημα στοιχεία ,στην εκπομπή του Γιώργου Σαχίνη στο Κρήτη TV, αποδεικνύει ότι ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΝΤ
Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο:





₪₪₪₪₪ ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ₪₪₪₪₪

Τα συμπεράσματα από ένα βίντεο

Από το ιστολόγιο http://etheldrivers.blogspot.com/2011/07/blog-post_6305.html

Ενα βίντεο εξαπλώθηκε προχθές με αστραπιαία ταχύτητα σε ολόκληρο το Διαδίκτυο.

Εμφάνιζε δύο άνδρες να φυγαδεύονται από τους αστυνομικούς. Ο ένας είχε μπαταρισμένο κεφάλι, μαύρη μπλούζα στο πρόσωπο και κρατούσε βέργα dexion. Ο άλλος φορούσε ιατρική μάσκα....



 



Το βίντεο, λογικά, εξαπλώθηκε διότι κάτι μύριζε.

Ταυτόχρονα όμως, και χωρίς να γίνει κάποιος έλεγχος των γεγονότων, απλώθηκε και το συμπέρασμα: Ιδού οι «προβοκάτορες», «ασφαλίτες», «παρακρατικοί» που δημιουργούν τα επεισόδια. Μάλιστα, η μπλούζα στο πρόσωπο, που είναι αθωωτικό στοιχείο για κάθε διαδηλωτή («την φορούσε για να προστατευτεί από τα δακρυγόνα»), στην περίπτωση των δύο ήταν ενοχοποιητικό: «Φως φανάρι! Πρόκειται για τους ταραξίες κουκουλοφόρους».

Το χειρότερο έλλειμμα που αφήνει η μεταπολίτευση είναι στη λογική.

Κανείς, για παράδειγμα, δεν αναρωτήθηκε: τι σόι συνωμοσία (κράτους - παρακράτους) είναι αυτή που αφενός μένει μυστική επί τριακονταετία και αφετέρου ένα επεισόδιό της διαδραματίζεται καταμεσής στην Πλατεία Συντάγματος και μπροστά σε δεκάδες κάμερες;

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ:ΔΕΝ ΗΜΑΣΤΑΝ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΣΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΤΟ ΦΥΛΑΚΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ!!!

Από το ιστολόγιο http://ethel-sinadelfos.blogspot.com/2011/07/blog-post_9564.html


Όλο το παραμυθάκι των ΜΜΕ και των αριστερούληδων έχει στηθεί επάνω στο γεγονός ότι ανεβαίνουμε επάνω στο φυλάκιο και συνομιλούμε με την αστυνομία. Δίπλα μας όμως ήταν και κάποιος άλλος ο οποίος συνομιλούσε και μάλιστα έμεινε εκεί και μετά που φύγαμε εμείς! Πρόκειται για άτομο που ζητούσε να αφεθεί ελεύθερος ο Καυκαλάς! Πως λοιπόν μόνο εμείς οι : “ασφαλίτες” την πρώτη μέρα, οι “παρακρατικοί” την δεύτερη και οι “φασίστες” την τρίτη, είχαμε την “ειδική μεταχείρηση” ? Την ίδια ακριβώς μεταχείρηση με εμάς που είμαστε θύματα δολοφονικής επίθεσης είχε και ο αριστερούλης που ζητούσε την απελευθέρωση του ατόμου που επιτέθηκε στα ΜΑΤ για εμποδίσει των απεγκλωβισμό μας!!! Μόλις βγουν τα στοιχεία και το οπτικό υλικό που υπάρχει θα δημοσιευτούν

ΜΚΟ κατά γεωτρήσεων στην ΑΟΖ Κύπρου

Από το ιστολόγιο http://www.strategyreport.gr/?p=12451#more-12451

Εμπόδια στους σχεδιασμούς της Λευκωσίας αναφορικά με τις γεωτρήσεις για φυσικό αέριο στο Οικόπεδο 12 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημορκατίας, επιχειρούν να βάλουν οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις WWF και Oceana, υποστηρίζοντας, με επιστολή στις αρμόδιες κυπριακές και ευρωπαϊκές αρχές, ότι η περιοχή στην οποία θα πραγματοποιηθούν οι γεωτρήσεις εμπίπτει σε προστατευόμενη ζώνη, καθώς εκεί υπάρχει το μεγαλύτερο υποθαλάσσιο βουνό της Μεσογείου, ο Ερατοσθένης, όπως ονομάζεται. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Πολίτης από κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι τουλάχιστον η μία εκ των δύο μη κυβερνητικών οργανώσεων συνδέεται με την τουρκική κυβέρνηση και πως, από την αρχή των συζητήσεων για τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, δημιουργεί προβλήματα, επικαλούμενη περιβαλλοντικά ζητήματα. Με κοινές δηλώσεις τους από τις Βρυξέλλες, εκπρόσωποι των WWF και Oceana κάλεσαν την κυπριακή Κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφαση για γεωτρήσεις στην συγκεκριμένη περιοχή, τονίζοντας επίσης ότι, σε τέτοιες περιπτώσεις, οι ευρωπαϊκές αρχές υποχρεούνται να παρεμβαίνουν. Με δηλώσεις του, ο υπουργός Εμπορίου, Αντώνη Πασχαλίδη, διαβεβαίωσε ότι «οι γεωτρήσεις που θα γίνουν δεν εμπίπτουν στην προστατευόμενη περιοχή».

Οι λαθρομετανάστες σκοτώνουν Έλληνες, η Πολιτεία παρακολουθεί αδιάφορη!

Από το ιστολόγιο http://www.elkosmos.gr/
Ένας Έλληνας αυτοκινητιστής, ήταν το τελευταίο θύμα των ορδών των απολίτιστων τριτοκοσμικών, οι οποίοι έχουν καταλάβει και συνεχίζουν να εποικίζουν μεγάλες περιοχές του κέντρου της Αθήνας. Συγκεκριμένα, οδηγός ταξί δέχθηκε επίθεση στις πέντε το πρωί από τρεις αλλοδαπούς ληστές στην Κυψέλη, στη γωνία των οδών Δράκου και Δοϊράνης. Οι κακοποιοί, ξυλοκόπησαν άγρια τον Έλληνα μεροκαματιάρη προκειμένου να του αποσπάσουν τα χρήματα από τις εισπράξεις, αλλά και το όχημά του.
Ο άτυχος ομοεθνής μας κατάφερε και ειδοποίησε αμέσως μετά το ΕΚΑΒ που τον παρέλαβε και τον μετέφερε βαριά τραυματισμένο στο νοσοκομείο, όπ993ου όμως εκείνος απέπνευσε, παρά τις προσπάθειες των γιατρών. Ένα ελληνικό σπίτι ντύθηκε στα μαύρα, για να μπορούν οι «προοδευτικοί» να κάνουν κοινωνική μηχανική... Η ΕΛΑΣ αναζητεί τους δράστες, οι οποίοι απομακρύνθηκαν από το σημείο του εγκλήματος πεζοί. Για άλλη μια φορά, ένας Έλληνας πέφτει θύμα της απόπειρας κάποιων να δημιουργήσουν μια «πολυπολιτισμική κοινωνία, χωρίς κανείς να συγκινείται. Αν ερωτηθεί μάλιστα το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, πολύ πιθανόν να απαντήσει ότι η εγκληματικότητα στις συνοικίες του κέντρου, έχει... «υποχωρήσει»!
Φυσικά, μην περιμένετε «φωνές» από τις αντιρατσιστικές ΜΚΟ ή τα κόμματα της αριστεράς ή απ' οπουδήποτε αλλού. Να περιμένετε όμως να δείτε ποιοι θα σπεύσουν να υπερασπιστούν τους δράστες, αν και όταν αυτοί συλληφθούν... Ναι, το έχουμε ξαναγράψει, αλλά έχει πάντα ενδιαφέρον.

Ελλάδα-Ισραήλ: Ειδικές επιχειρήσεις & παιχνίδια κατασκόπων

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

Ένα παιχνίδι πρακτόρων και κατασκόπων με … αγαστή και σαφή την ελληνοϊσραηλινή συνεργασία παίχθηκε τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα και επιβεβαιώνεται και σε άρθρο στην διαδικτυακή έκδοση της ισραηλινής εφημερίδας Haaretz.
Η Haaretz δημοσιεύει δήλωση Ισραηλινού ανώτατου αξιωμνατούχου των μυστικών υπηρεσιών της χώρας πως «Εργάστηκε για μήνες στην Ελλάδα για να μην γίνει η αποστολή των πλοίων στην Γάζα» και πως «Οι οργανωτές που επέμεναν στην αποστολή δεν είχαν καταλάβει πως η Ελλάδα του Ιουλίου του 2011 δεν είναι ίδια με την Ελλάδα του Μαίου του 2010».
Όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές της ΕΥΠ στο defencenet.gr «Είχε δοθεί ελευθερία κινήσεων σε εκπροσώπους των ισραηλινών υπηρεσιών αλλά και εργαστήκαμε από κοινού για να προληφθεί μια άσκοπη αιματοχυσία». Το ότι είχε δοθεί «ελευθερία κινήσεων» είναι κάτι παραπάνω από σαφές. Αφού εκτελέστηκαν και ειδικές επιχειρήσεις δολιοφθοράς των σκαφών που επρόκειτο να ενωθούν με τον στολίσκο…
Οι σχέσεις ελληνικών και ισραηλινών υπηρεσιών πληφοροριών ήταν καλές τα τελευταία πέντε χρόνια και έχουν γίνει «εξαιρετικές» σήμερα με συχνή ανταλλαγή αξιωματούχων των δύο πλευρών
Βέβαια, όλα αυτά ξεκινούν από το πολιτικό επίπεδο: Όπως λέει η εφημερίδα ο Νετανιάχου «επένδυσε στην σχέση του με την Ελλάδα και το στοίχημα "του βγήκε" αφού η Ελλάδα μπλόκαρε τα πλοία για την Γάζα».
Όπως αναφέρουν πηγές που γνωρίζουν την έκταση της ελληνοϊσραηλινής πολιτικής και στρατηγικής συνεργασίας, «Θα δούμε πολλά ακόμα. Οι Ισραηλινοί θα είναι παρόντες και σε όλες τις αποκρατικοποιήσεις ελληνικών αμυντικών εταιρειών, όπως τα ΕΑΣ, αλλά και η ΕΛΒΟ, με συγκεκριμένες προτάσεις»…
Bέβαια αυτή η προσέγγιση, αλλά κυρίως το τελευταίο επεισόδιο με το μπλοκάρισμα από τις ειδικές δυνάμεις του Λιμενικού του πλοίου που είχε σαλπάρει για γάζα, έχουν προκαλέσει τις αντιδράσεις των Παλαιστινίων (Χαμάς κλπ)
Έτσι σήμερα ο πρωθυπουργός Γιώργος   Παπανδρέου για να κατευνάσει τα πνεύμνατα μίλησε τηλεφωνικά πριν από λίγο και με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Mahmud Abbas για την πρόταση της Ελληνικής Κυβέρνησης, να αναλάβει η ίδια τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας, σε συνεργασία με τον ΟΗΕ, τις αρμόδιες αρχές και πάντα σε επαφή και με την Παλαιστινιακή Αρχή.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την ελληνική πλευρά ο Αμπάς   θεώρησε θετική την πρόταση και εξέφρασε την υποστήριξή του...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σα να μην πέρασε μια μέρα…

Aπό το gazzetta.gr
Πέρασαν κιόλας επτά χρόνια από τη μεγαλύτερη βραδιά του ελληνικού αθλητισμού. Τη βραδιά που η Εθνική Ελλάδας απέδειξε σε όλη την υφήλιο πως στον αθλητισμό όλα είναι πιθανά. Ταξιδέψτε στις «χρυσές» μέρες του Euro 2004 μέσα από το gazzetta.gr.
Ήταν σαν σήμερα, 4 Ιουλίου του 2004, όταν η Εθνική μας ομάδα σήκωσε μετά τον τελικό με την Πορτογαλία στον ουρανό της Λισσαβόνας το βαρύτιμο τρόπαιο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος δημιουργώντας έτσι τη μεγαλύτερη έκπληξη στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού.
Μία ομάδα αποτελούμενη από 23 παίκτες που κατάφεραν για περίπου ένα μήνα να βρεθούν στο επίκεντρο της προσοχής όχι μόνο της ποδοσφαιρικής κοινής γνώμης της γηραιάς ηπείρου αλλά και ολόκληρου του πλανήτη ολοκληρώνοντας το «θαύμα την Πορτογαλίας» έτσι ακριβώς όπως το άρχισαν με νίκη επί της οικοδέσποινας.

ΠΩΛΕΙΤΕ ΚΑΙ Ο HELLAS SAT;

Στις 2 ειδήσεις που θα διαβάσατε στο τέλος του άρθρου μας(από το site http://www.satleo.gr) θα  δείτε την πρόθεση να πουληθεί ο Ελληνικός δορυφόρος στις 39ο   EAST  (HELLAS SAT).
Ο Ελληνικός δορυφόρος είναι κερδοφόρος και μάλιστα η χωρητικότητα του είναι πλήρης με πελάτες δορυφορικές πλατφόρμες από Ουκρανία Ρουμανία και Βουλγαρία.
Ένα μικρό πακέτο από 7 κανάλια(GNET,ERT WORLD,TILE ASTY,902,4E,ΒΟΥΛΗ,ΡΙΚ SAT) έχει και ο ΟΤΕ.
Στον HELLAS SAT έχει πάρει άδεια να εκπέμψει και η νέα δορυφορική πλατφόρμα του ΟΤΕ με τα κανάλια του CONN-X.
Θα διαβάσετε τις νέες σκέψεις τις καινούργιας διοίκησης για ανέβασμα του πακέτου στις 9ο   EAST  για να είναι κοντά με την NOVA.
Μας δημιουργούνται μια σειρά από ερωτήματα.

Αθανασιάδης: Με απειλούσαν ότι θα βρεθώ στο χαντάκι αν ψηφίσω ΟΧΙ!!!Δείτε το βίντεο

Αποκάλυψη βόμβα έκανε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αλέκος Αθανασιάδης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή. Όπως είπε, δεχόταν απειλητικά τηλεφωνήματα, ακόμη και από το εξωτερικό, πως αν δεν ψήφιζε το Μεσοπρόθεσμο θα βρισκόταν στο... χαντάκι!
Ο κ. Αθανασιάδης έκανε τις καταγγελίες στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι TOP.Στη συνέντευξή του είπε χαρακτηριστικά ότι «με έχει συνθλίψει το σύστημα και τα συμφέροντα» και ακόμα ότι δεχόταν απειλές για να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο.

ΠΗΓΗ thebest

Άρχισαν ήδη οι πιέσεις για την …6η δόση !

Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/07/03/110368/


Γράφαμε προηγουμένως ότι μας έδωσαν την 5η δόση, αλλά “από βδομάδα θα αρχίσουν την πλύση εγκεφάλου για την έκτη”. Κάναμε λάθος!. Οι πιέσεις …άρχισαν από σήμερα.
Ήδη κάποιες φήμες κάνουν λόγο για διαπραγματεύσεις που βρίσκονται στον αέρα διότι υπάρχουν προβλήματα σχετικά με το περίφημο rollover από τις τράπεζες, πόσο δηλαδή θα χάσουν οι τραπεζίτες ή πόσο θα κερδίσουν σε βάθος χρόνου από την επιμήκυνση. Παράλληλα, Γερμανία, Φινλανδία, Αυστρία και Ολλανδία δεν πολυπιστεύουν ότι γίναμε αξιόπιστοι, όπως λέει ο Βενιζέλος, και ζητούν κι άλλες εγγυήσεις. Μια από αυτές είναι ότι αν για οποιοδήποτε λόγο υπάρξει έστω και μικρή καθυστέρηση στην εφαρμογή των μέτρων λιτότητας και κυρίως στις αποκρατικοποιήσεις, θα κοπεί αμέσως η ροή των χρημάτων προς την Ελλάδα. Οπότε, το δράμα και η αγωνία μετατίθενται για το φθινόπωρο όπου θα κριθεί η 6η δόση.

Η Ελλάδα έσωσε από χρεοκοπία τη ... Γερμανία

Από το ιστολόγιο http://www.xrimanews.gr/

XRIMANEWS.GRΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ήταν ουσιαστικά χρεοκοπημένη από το 1919 ως το 1953 εξαιτίας των δύο πολέμων που την κατέστρεψαν, όπως ακριβώς κατέστρεψαν και την υπόλοιπη Ευρώπη. Το γερμανικό μεταπολεμικό οικονομικό θαύμα οφείλεται στο γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν τους δανειστές της Γερμανίας (μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα!) το 1953 στο Λονδίνο και ενορχήστρωσαν «κούρεμα» του γερμανικού χρέους κατά 50% και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του κατά 30 έτη. Μόνο ύστερα από αυτή την πρωτοβουλία η γερμανική οικονομία κατόρθωσε να αναπτυχθεί και μέσα στις επόμενες δεκαετίες να επιβληθεί στην Ευρώπη και να υποστηρίξει την επανένωση της χώρας. Τα παραπάνω υπενθύμισε ο γερμανός καθηγητής Οικονομικής Ιστορίας της London School of Εconomics κ.  σε πρόσφατα άρθρα του στην εφημερίδα «Τhe Guardian» και στο περιοδικό «Der Spiegel». Στη συνέντευξη που παραχώρησε προς «Το Βήμα της Κυριακής»ο κ. Ριτσλ εξηγεί τα σχετικά ιστορικά γεγονότα, υπογραμμίζει ότι ασφαλώς η Γερμανία δεν μπορεί πλέον να εγγυάται τα χρέη και τα ελλείμματα των εταίρων της και τονίζει ότι οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες για το μέλλον τόσο της ευρωζώνης όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σε πρόσφατο άρθρο σας στον «Guardian» με τίτλο «Η Γερμανία χρωστάει στην Ελλάδα» υπενθυμίζετε ότι για πολλές δεκαετίες τον 20ό αιώνα η Γερμανία ήταν χρεοκοπημένη, είχε συσσωρεύσει τεράστια χρέη σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα, και ότι το μεταπολεμικό «γερμανικό οικονομικό θαύμα» δεν θα ήταν εφικτό αν το 1953 οι Αμερικανοί δεν έπειθαν τους άλλους δανειστές να εγκρίνουν «κούρεμα» 50% στο χρέος και επιμήκυνση της αποπληρωμής του για 30 χρόνια. Μπορούμε να πούμε ότι η Γερμανία είναι η χώρα της Ευρώπης που ωφελήθηκε στον μέγιστο βαθμό από τη λυτρωτική «κουρά χρεών», την οποία αρνείται σήμερα στην Ελλάδα;

Γιούνκερ: Η κυριαρχία της Ελλάδας θα περιοριστεί πολύ-Αντίδραση από το ΛΑΟΣ

Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/07/blog-post_3228.html

Οι Έλληνες πρέπει να προετοιμαστούν για “ξένες παρεμβάσεις” στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και στη διαχείριση του χρέους, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό Focus, ανέφερε μάλιστα ότι “η κυριαρχία της Ελλάδας θα περιοριστεί σημαντικά”.

Και διευκρινίζει:
“Για να διαχειριστούν το κύμα αποκρατικοποιήσεων θα χρειαστούν έναν θεσμό ανάλογο με το γερμανικό Treuhand” (ένας φορέας που δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 90 ώστε να διαχειριστεί τις πρώην κρατικές εταιρείες της Ανατολικής Γερμανίας που είχε καταρρεύσει).

“Δεν πρέπει να προσβάλλουμε τους Έλληνες, πρέπει όμως να τους βοηθήσουμε. Οι ίδιοι δηλώνουν ότι είναι έτοιμοι να δεχτούν ειδικούς από την Ευρωζώνη για να βοηθηθούν στην εφαρμογή των οικονομικών μεταρρυθμίσεων” προσθέτει.

Έρχονται τα νέα μέτρα – Προσδοκούν να εισπράξουν 6,8 δισ μέσα σε 6 μήνες

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=78076&catID=2

Μέσα σε χρόνο ρεκόρ το υπ. οικονομικών θα πρέπει να καλύψει την μαύρη τρύπα των εσόδων και παράλληλα να κάνει πράξη τα σκληρά μέτρα που περιλαμβάνει το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Το χρονοδιάγραμμα των αποφάσεων για τα νέα μέτρα

• Ενιαίο μισθολόγιο: Θα ψηφιστεί μέσα στον Ιούλιο και αναμένονται νέες περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων.

• Λουκέτα και συγχωνεύσεις στις ΔΕΚΟ. Ο Σχεδιασμός έχει ήδη ξεκινήσει και η τελική λίστα θα ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο. Στόχος να μπουν στα κρατικά ταμεία 540 εκ ευρώ.

• Μετατάξεις υπαλλήλων και εργασιακή εφεδρεία.

• Περικοπές κοινωνικών επιδομάτων

• Εξορθολογισμός στις αναπηρικές συντάξεις

• Αύξηση φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης

• Τακτοποίηση αυθαιρέτων

• Μείωση αριθμού συμβασιούχων

• Μείωση δαπανών στα ασφαλιστικά ταμεία κατά 1,2 δισ ευρώ

Τις επόμενες 15 ημέρες θα πρέπει να έχει συσταθεί το νέο ταμείο για τις αποκρατικοποιήσεις ώστε να αρχίσει άμεσα η εισροή ευρωπαϊκών κεφαλαίων του νέου πακέτου στήριξης.

Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να αρχίσουν και οι συζητήσεις για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο θα πρέπει να κατατεθεί στην βουλή το Φθινόπωρο. 

Η ΔΙΚΑΙΑ ΚΟΥΠΑ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΑ

Σχόλιο ιστολογίου μας : Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όλους αυτούς που κατέστρεψαν και συνεχίζουν να καταστρέφουν την Ελλάδα και ειδικά στους Πολιτικούς μας όλων των αποχρώσεων!!!
Από το ιστολόγιο http://enneaetifotos.blogspot.com/

Κύπελλο ειδικής κατασκευής που βασίζεται στην εφαρμογή μιας απλής υδραυλικής αρχής. Εσωτερικά έχει μία γραμμή που ορίζει ως που πρέπει να γεμίσει. Μία σταγόνα παραπάνω και η κούπα αδειάζει όλο τον οίνο της από μία κρυφή οπή στη βάση. Ο φιλόσοφος έφτιαξε την κούπα για να πίνει με μέτρο τον οίνο.
Καλείται επίσης "κούπα του δικαίου" διότι πλην της υδραυλικής, αντανακλά και μία από τις βασικές αρχές του δικαίου, αυτήν της Ύβρεως και Νεμέσεως. Όταν το όριο ξεπερνιέται (Ύβρις), δεν χάνονται μόνον όσα έχουν ξεπεράσει το όριο, αλλά και όλα τα προηγούμενα που είχαν αποκτηθεί (Νέμεσις).
Διά της απλής εφαρμογής μιας υδραυλικής αρχής, ο φιλόσοφος Πυθαγόρας μας διδάσκει από τα βάθη του χρόνου, να δεχόμαστε το άριστο μέτρο και να απολαμβάνουμε τον οίνο που ήδη έχουμε στην κούπα μας αντλώντας την μέγιστη ωφέλεια.

Προς Ένα Νέο Πατριωτισμό ή Προς ένα Νέο Διχασμό;

Από το ιστολόγιο http://tyxaios.blogspot.com/2011/07/blog-post.html

"Το ποτήριον των πικριών, των εξευτελισμών και των ταπεινώσεων υπερεπληρώθη. Μια πολιτική της οποίας δεν θέλομε να εξετάσωμεν τα ελατήρια, απειργάσθη ενός και ημίσεως έτους τοιαύτας εθνικής συμφοράς, ώστε ο συγκρίνων την Ελλάδα της σήμερον προς την προ ενός και ημίσεως έτους Ελλάδα να αμφιβάλλη αν πρόκειται περί ενός και του αυτού κράτους." Χανιά, 15 Σεπτεμβρίου 1916 (από το άρθρο της Wikipedia για τον Εθνικό Διχασμό)

Μάλιστα, αγαπημένε μου αναγνώστη. Και πάλι η ιστορική συγκυρία μας γυρίζει ανύποπτα σε γωνιές γνωστές. Μέσα σε ενάμιση χρόνο πράγματι είναι να αμφιβάλλει κανείς αν ζει στην ίδια χώρα με αυτή που ζούσε πριν. Η χρονική ρωγμή που μας χωρίζει από την "παλιά ζωή", άνοιξε πέρσι και ζητάει να κόψει στα δυο και την κοινωνία. Δυο πρόσωπα ο χρόνος, δυο κομματια κι ο Λαός. Ξαφνικά, σαν να μην είμαστε το ίδιο.

Σαρκώνεται η ιστορική καρικατούρα του Τσελεπίτσαρη, κι η μοίρα της Ελλάδας μας ειρωνεύεται κρυφογελώντας πίσω από τόνους junk ομόλογα που εκδώσαμε στο όνομα των επόμενων γενεών. Δεν τον ξέρεις τον Τσελεπίτσαρη; Διαβάζουμε στην ελληνική Wikipedia ότι ο Τσελεπίτσαρης ήταν ένας λαϊκός τύπος φουστανελοφόρος της παλιάς Αθήνας. Αλβανός στη καταγωγή που το κανονικό του όνομα ήταν Τσέλιος Πίτσαρης που όμως είχε συμμετάσχει επικεφαλής μικρού σώματος στην επανάσταση της Θεσσαλίας του 1878 και είχε πολεμήσει στη μάχη της Μακρυνίτσας. Αργότερα μη έχοντας εργασία του προσφέρθηκε από τον Δήμο Αθηναίων θέση φανοκόρου που όμως ο Τσελεπίτσαρης δεν την δέχθηκε θεωρώντας την πολύ υποτιμητική για ένα "Καπετάνιο του Αγώνα" με συνέπεια να περιέλθει σε φτώχεια. Όμως για την κακοδαιμονία του περιερχόμενος τους δρόμους της Αθήνας αναθεμάτιζε τον Χαρίλαο Τρικούπη και πρωτοστατούσε σε όλες τις εναντίον του διαδηλώσεις. Έμπαινε επικεφαλής των διαδηλωτών ή εύρισκε "μαρίδα" παιδιών από γειτονιές και περιζωσμένος με το "κορδόνι", κομματικό έμβλημα του Θ. Δηλιγιάννη και υψώνοντας με τη γκλίτσα του ένα παλιοτσάρουχο, ως έμβλημα της έντιμης φτώχειας του κραύγαζε διάφορα συνθήματα ρυθμικά, μεταξύ των οποίων και χαρακτηριστικότερα ήταν: "κάτω ο πετρέλαιος", "κάτω ο πακετάκιας" υπονοώντας τον Τρικούπη που είχε υπαγάγει το πετρέλαιο και τον καπνό στο μονοπώλιο.

Άδειες οικοδομής σε παράκτιες συνοριακές ζώνες χωρίς την έγκριση του ΓΕΝ!

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

ImageΤα δίνουν όλα χωρίς κανένα σεβασμό στην άμυνα της χώρας, σε περιβάλλον και υφιστάμενους νόμους στους επενδυτές που θα αξιοποιήσουν τη δημόσια ακίνητη περιουσία, πατά το γεγονός ότι υπάρχουν σοβαρές παρεκκλίσεις από τη χωροταξία και την πολεοδομική νομοθεσία. Αυτά προβλέπει ο εφαρμοστικός νόμος που ψήφισε πριν τρεις ημέρες η κυβέρνηση. 
Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ειδικότερα το ΓΕΝ εξαιρούνται από την διαδικασία αδειοδότησης και έγκρισης οικοδόμησης αιγιαλού ακόμα και σε συνοριακές περιοχές και πολύ σύντομα θα δούμε αποτελέσματα που ούτε στα χειρότερα όνειρά μας δεν περιμέναμε να δούμε
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ακόλουθα σημεία του νόμου, τα οποία δημοσιεύει το «Πρώτο Θέμα» και τα οποία θα χρειαστεί το επόμενο διάστημα να εξειδικεύσουν οι συναρμόδιοι υπουργοί:

Υπέκυψε ο οδηγός ταξί που έπεσε θύμα ληστείας από αλλοδαπούς στην Κυψέλη..

Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/07/blog-post_1231.html

Την τελευταία του πνοή άφησε στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί, ο οδηγός ταξί που είχε πέσει σήμερα το πρωί θύμα ληστείας από αλλοδαπούς στην Κυψέλη,στη συμβολή των οδών Δράκου και Δοϊράνης.


Λίγο πριν τελειώσει τη βάρδια του, γύρω στις πέντε τα ξημερώματα, οι τρεις αλλοδαποί τον σταμάτησαν, τον έσυραν έξω από ταξί και τον ξυλοκόπησαν άγρια για να του πάρουν τις εισπράξεις και τα κλειδιά του οχήματος.

Ο άτυχος εργαζόμενος τηλεφώνησε μόνος του.. στις πρώτες βοήθειες. Ασθενοφόρο τον παρέλαβε και τον μετέφερε σε νοσοκομείο, ωστόσο οι γιατροί δεν μπόρεσαν να τον βοηθήσουν.

Το αποτέλεσμα ήταν να ξεψυχήσει εκεί, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετώπιζε πρόβλημα με την καρδιά του.

Οι δράστες διέφυγαν πεζοί και αναζητούνται..

Άρχισαν οι γερμανικές κωλοτούμπες: “Ουτε ευρώ δεν δώσαμε στην Ελλάδα…”

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


Αποκαλυπτικός και χειμαρρώδης ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Τέο Βάιγκελ, ο ίδιος άνθρωπος που μόλις προ δυο ημερών δήλωνε ότι η Ελλάδα εξαπάτησε τους Ευρωπαίους για να μπει στην ΟΝΕ, ισχυρίζεται πως στην πραγματικότητα η χώρα μας δεν έχει λάβει ούτε … τσακιστό ευρώ από τους Γερμανούς, παρά μόνον εγγυήσεις και δεσμεύσεις!
Μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) ο κύριος Βάιγκελ τόνισε πως οι Γερμανοί πολίτες έχουν μείνει με την εντύπωση πως η κυβέρνησή τους δαπανά δεκάδες δισεκατομμύρια από τα χρήματα των φορολογουμένων της για να κλείσει την μαύρη τρύπα των ελληνικών δημοσιονομικών, ενώ στην πραγματικότητα από τα γερμανικά κρατικά ταμεία δεν έχει φύγει ούτε σεντς.

Και καλεί την κυρία Μέρκελ αλλά και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να δώσουν την πραγματική διάσταση της βοήθειας προς την Ελλάδα, για να αμβλύνει την – κατά την άποψή του – διαρκώς ογκούμενη δυσαρέσκεια έως αποστροφή των Γερμανών προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωζώνη, γενικότερα προς το ευρωπαϊκό όραμα. «Μέχρι στιγμής δεν έχουμε δώσει ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα των Γερμανών φορολογουμένων. Το μόνο που έχουμε δώσει είναι εγγυήσεις και αυτό θα πρέπει να το πούμε στους πολίτες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός …
http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=131803

ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/2011/07/02/kilic-3/#more-7496



Κάποιος ας μάθει επιτέλους στους Έλληνες αξιωματούχους την γλώσσα του σώματος. Για παράδειγμα ας μάθουν ότι δεν είναι ανάγκη κάθε φορά που συναντούνε Τούρκο να χαμογελάνε χαζοχαρούμενα. Εκτός αν έχουν το κόμπλεξ του δούλου απέναντι στον δεσπότη. Δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες από το Αζινλίκτσα και κρίνετε μόνοι σας.



Προσέξτε την τελευταία φωτογραφία. Η στάση του Κιλιτσντάρογλου δίνει το μήνυμα πως ¨χάρη σου κάνω που σου δίνω το χέρι¨. Από μέρους του Παπανδρέου ;  Άγνοια ;  Αβλεψία ; Τουρκοχαρά ; Αποφασίστε. 

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΤΡΙΑ ΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΤΣΑ

Από το ιστολόγιο http://borioipirotika.blogspot.com/2011/07/blog-post_4701.html
ΣΦΕΒΑ: Ἄν θέλουν νά κάνουν οἰκονομία  οἱ πολιτικοί μας, ἄς ἐρευνήσουν γιά νά βροῦν ποιοί πολίτες ἀλβανικῆς καταγωγῆς καί συνειδήσεως παίρνουν παρανόμως τό βοήθημα αὐτό (ὅπως μᾶς καταγγέλουν πολλοί Βορειοηπειρῶτες) καί τό ΠΑΣΟΚ ἄς περικόψει τή βοήθεια πού ἀφειδῶς παρεῖχε στό Σοσιαλιστικό Κόμμα τῆς Ἀλβανίας στίς τελευταῖες βουλευτικές καί δημοτικές ἐκλογές.
Σιγά... η πατρίδα κοιμάται... και πληγώνει τα παιδιά της


Μέ θλίψη, ἐπανερχόμαστε στό θέμα τοῦ σχολείου  ΟΜΗΡΟΣ τῆς Κορυτσᾶς. Περιμέναμε μετά την δημοσιοποίηση τοῦ προβλήματος πρίν ἕνα μῆνα καί τίς  σχετικές ἐπερωτήσεις (πρός τιμήν τους) πολλῶν μελῶν τοῦ κοινοβουλίου, τό ζήτημα νά εἶχε λυθεῖ, ἔτσι ὥστε οἱ ἐκπαιδευτικοί νά ξεκινοῦσαν τό σχεδιασμό τῆς νέας χρονιᾶς. Δυστυχῶς, ὅπως μαθαίνουμε, τό θέμα παρά τίς διαβεβαιώσεις τῶν “ἀρμοδίων”(;), παραμένει σέ ἐκκρεμότητα μέ ἄμεσο πλέον τόν κίνδυνο ἀνατροπῆς τοῦ καθεστῶτος λειτουργίας του. Εἶναι ὄντως θλιβερό νά παρατηρεῖ κανείς τήν βραδύτητα μέ τήν ὁποία ἀντιμετωπίζουν τό θέμα οἱ καθ' ὕλην ἀρμόδιοι οἱ ὁποῖοι  προφανῶς δέν εἶναι σέ θέση νά ἀντιληφθοῦν τά ἐθνικά  συμφέροντα πού διακυβεύονται στήν περιοχή τῆς Κορυτσᾶς.

          Διαμαρτυρόμαστε ΕΝΤΟΝΑ  πρός κάθε κατεύθυνση,  καί  κρούουμε τόν κώδωνα τοῦ κινδύνου. Περαιτέρω ἀδράνεια εἶναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ γιά τόν ἑλληνισμό τῆς Κορυτσᾶς καί θά ἀποτελέσει  ἰσχυρό πλῆγμα τόσο στήν παιδεία τῶν Βορειοηπειρωτῶν ὅσο καί   στήν προσπάθεια  γιά φιλία καί συνεργασία μεταξύ τῶν δύο λαῶν. Γιατί αὐτό πού πρέπει νά γνωρίζουν καλά οἱ ''φωστῆρες''  τοῦ ὑπουργείου εἶναι ὅτι τό κενό που θά δημιουργηθεῖ θά σπεύσει νά τό καλύψει τό μουσουλμανικό σχολεῖο τῆς περιοχῆς πού ἰδρύθηκε μέ τουρκοαραβικά κεφάλαια καί ἤδη δρᾶ ἐξτρεμιστικά ὅσον ἀφορᾶ τήν εἰρηνική συμβίωση τοῦ τοπικοῦ χριστιανικοῦ καί μουσουλμανικοῦ στοιχείου.

Εκείνος τους φιλοξένησε και εκείνοι τον έκλεψαν

Θύμα, ένας 83χρονος από το Καστέλι Ηρακλείου, ο οποίος κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι ενώ φιλοξενούσε στο σπίτι του δύο αλλοδαπούς ηλικίας 32 και 39 ετών, αυτοί του άρπαξαν 100 ευρώ και εξαφανίστηκαν.

Σύμφωνα...
με το flashnews.gr ο ηλικιωμένος άντρας, αντιλήφθηκε την κλοπή αφού οι δράστες είχαν φύγει από το σπίτι του και ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους εντοπίσουν και να τους συλλάβουν την ίδια ημέρα.

Ο δείκτης τιμών τροφίμων σε ιστορικό υψηλό στην Ελλάδα

Από το ιστολόγιο http://www.xrimanews.gr/


Εν μέσω κρίσης ο δείκτης τιμών τροφίμων στην Ελλάδα αναρριχήθηκε σε νέο ιστορικό υψηλό επίπεδο τιμών το πρώτο τρίμηνο του 2011 σε μία αλματώδη άνοδο που κάνει την κατάσταση των νοικοκυριών ακόμη πιο δραματική. Παρά την πτώση των εισοδημάτων και την απογείωση της ανεργίας οι τιμές των τροφίμων στην ελληνική αγορά ακολουθούσαν τη διεθνή τάση και κατέρριψαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ, επιβεβαιώνοντας ότι η Ελλάδα επηρεάζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τις όποιες αρνητικές εξελίξεις, ενώ αδυνατεί να εκμεταλλευτεί τις θετικές.
XrimaNews.gr

Παπακωνσταντίνου: Εξετάζουμε και πώληση λιγνιτικών μονάδων ΔΕΗ

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/

Mέσα στο καλοκαίρι έρχεται η ρύθμιση για την περαίωση των αυθαιρέτων, δηλώνει ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος, Eνέργειας και Kλιματικής Aλλαγής Γ. Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή του στην Ημερησία, ενώ κορυφαία θέση στην ατζέντα έχει επίσης η πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔEH.

«Πρέπει να έχουμε πάντοτε υπόψη ότι το θέμα των αυθαιρέτων δεν είναι μόνο οι βίλες και τα εξοχικά σε παραθαλάσσιες ή σε δασικές περιοχές. Σήμερα, στη χώρα μας εξακολουθούν να υπάρχουν ολόκληρα χωριά ή γειτονιές που θεωρούνται αυθαίρετα, λόγω κυρίως της ανυπαρξίας θεσμικού πλαισίου. Tαυτόχρονα, υπάρχουν και οι συνταγματικές προβλέψεις και, φυσικά, η τεράστια ανάγκη να εμποδίσουμε τη δημιουργία μιας νέας γενιάς αυθαιρέτων», λέει χαρακτηριστικά και τονίζει:

Απόφαση σταθμός: Διαγράφτηκε χρέος 200.000 ευρώ συνταξιούχου!

Από το ιστολόγιο http://alldaynews4you.gr/?p=4572

Απόφαση σταθμός του Ειρηνοδικείου Αθήνας. Το δικαστήριο δέχτηκε ότι ο ηλικιωμένος βρίσκεται σε μόνιμη αδυναμία να εξοφλήσει τις οφειλές του.Συνταξιούχος που έκανε χρήση του νόμου Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, πέτυχε τη διαγραφή τραπεζικών δανείων ύψους 200.000 ευρώ από συνολικές οφειλές ύψους 222.200 ευρώ.
Το δικαστήριο δέχτηκε ότι ο ηλικιωμένος βρίσκεται σε μόνιμη αδυναμία να εξοφλήσει τις οφειλές του. Έτσι η τράπεζα θα πληρωθεί τελικά 52.000 ευρώ μαζί με τους τόκους σε βάθος χρόνου 14 ετών μάλιστα.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας, ο ηλικιωμένος είχε φτάσει να πληρώνει περίπου 2.000 ευρώ το μήνα για να εξυπηρετεί δάνεια σε εννιά τράπεζες. Τώρα θα δίνει 310 ευρώ το μήνα για 14 χρόνια με την καταβολή να ξεκινά το 2014.
Ο συγκεκριμένος οφειλέτης δικαιώθηκε παρά το γεγονός ότι παίρνει σύνταξη 1560 ευρώ. Δεδομένου όμως ότι έχει εκχωρήσει 750 ευρώ το μήνα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων μέσω δανειακής σύμβασης και του απομένουν ακόμη 810 ευρώ για να ζήσει και να πληρώνει τις οφειλές του.
Το δικαστήριο έκρινε ότι η δόση του δεν πρέπει να ξεπερνά τα 310 ευρώ, ώστε να του μένουν τουλάχιστον 500 ευρώ για να ζήσει.
http://www.kentrinews.gr

Σ.Υ.Σ.Μ.Ε.Δ.:Δελτίο τύπου για τα γεγονότα στην πλατεία Συντάγματος

Από το ιστολόγιο http://www.sysmed.gr/

gegonota-syntagma 
Αθήνα, 1η Ιουλίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι  εκατοντάδες εν ενεργεία Έλληνες στρατιωτικοί, όλων των βαθμών, Κλάδων, Όπλων και προελεύσεως, οι οποίοι βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες σε όλες τις πλατείες της Ελλάδος και μοιράστηκαν μαζί τους σκέψεις, ιδέες και ανησυχίες, υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες της άνευ προηγουμένου και έκτασης καταστολής των μέχρι σήμερα και επί 30 ημέρες ειρηνικών συγκεντρώσεων.
Τέτοιας έκτασης καταστολή, σε συνδυασμό με τα βίαια περιστατικά που τη συνόδευσαν, αποτέλεσε άδικο πλήγμα τόσο στην εικόνα των Ελλήνων αστυνομικών, όσο και στον αγώνα τους για τη κοινωνική αποδοχή, ενώ παράλληλα είχε ως αποτέλεσμα να αμαυρωθούν οι αναμφισβήτητες επιτυχίες τους απέναντι στο κοινό έγκλημα. Οπωσδήποτε τέτοιες εξάρσεις βίας, οι οποίες, είτε οφείλονται σε συγκεκριμένες εντολές από συγκεκριμένα όργανα, είτε είναι αποτέλεσμα υπερβάλλοντα ζήλου στην εκτέλεση διαταγών, οφείλουν να τύχουν περαιτέρω διερεύνησης από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας, ώστε να εξακριβωθούν τα αίτια και οι υπαίτιοι αυτής της κατάστασης.

Πήραμε τη 5η δόση - Μισθοί για δημόσιους υπαλλήλους - Ανεργία για ιδιωτικούς

Από το ιστολόγιο http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/65387.html

image

Την  εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, συνολικού ύψους 12 δισ. ευρώ ενέκριναν κατά τη διάρκεια χθεσινής τηλεδιάσκεψης οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Το τμήμα που αναλογεί στις χώρες της Ευρωζώνης είναι 8,7 δισ. ευρώ, ενώ στο ΔΝΤ αναλογούν τα υπόλοιπα 3,3 δισ. ευρώ.

'Οπως ανέφερε εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ,  η σημερινή απόφαση υπήρξε θετική για την Ελλάδα και η εκταμίευση της 5ης δόσης θα γίνει μετά την έγκριση και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που θα συνεδριάσει, κατά πάσα πιθανότητα, την επόμενη εβδομάδα.

Η ανακοίνωση του Eurogroup
Στο κείμενο που εξέδωσε μετά την ολοκλήρωση τηλεδιάσκεψης, το Eurogroup επαινεί τις ελληνικές αρχές για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος, εστιάζοντας στη δέσμευση της Ελλάδος να ακολουθήσει τη συμφωνημένη οδό που οδηγεί στην οικονομική σταθερότητα. Παράλληλα ,κάνει έκκληση σε όλα τα κόμματα της Ελλάδος, ζητώντας τους να υποστηρίξουν τους στόχους του προγράμματος.
Στη συνέχεια, το κείμενος της ανακοίνωσης αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις που λαμβάνουν χώρα ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της, προκειμένου να μειωθούν οι ανάγκες άμεσης χρηματοδότησης της χώρας, αποφεύγοντας παράλληλα την επιλεκτική χρεοκοπία. Οι τελικές λεπτομέρειες του σχεδίου αυτού αναμένονται μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες.
Η ανακοίνωση καταλήγει με την έγκριση της εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου, μετά και την εξασφάλιση της σύμφωνης γνώμης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Κυβέρνηση και Ευρωπαίοι περιφρόνησαν τον ελληνικό λαό

Από το ιστολόγιο http://www.elzoni.gr/html/ent/102/ent.11102.asp
Και την πληρώνουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ ΜΠΕ/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΙΛΗΣ
Δεν κρατήθηκαν καν τα προσχήματα. Η εκ μέρους των Ευρωπαίων ακύρωση της συνάντησης του Eurogroup και η αντικατάστασή της, για την τιμή των όπλων, από μια τηλεδιάσκεψη – ξεπέταγμα, το απόγευμα του Σαββάτου, αποδεικνύει πως η επείγουσα σύνοδος είχε σκηνοθετηθεί και προαναγγελθεί για να καμφθούν οι αντιστάσεις των βουλευτών, που ψήφισαν τελικά το Μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο.

Ο εκβιασμός πέτυχε και το μέσο πίεσης αποσύρθηκε, ενώ επιπλέον, έγινε γνωστό πως δεν πρόκειται να ανακοινωθεί επισήμως η εκταμίευση της πέμπτης δόσης αυτό το σαββατοκύριακο.

Αφού πήραν ό,τι ήθελαν, τώρα δεν μας διαθέτουν ούτε την Κυριακή τους. Πάνε για μπάνιο!

Σόιμπλε: "ΟΚ" με τη δόση – Τώρα αποκρατικοποιήσεις

Από το ιστολόγιο

“Τα επόμενα βήματα” μετά την εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, “πρέπει να γίνουν αποφασιστικά”, τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επισημαίνοντας πως τα μέτρα που ενέκρινε το ελληνικό Κοινοβούλιο, θα πρέπει να εφαρμοστούν γρήγορα, με τις ιδιωτικοποιήσεις, να ξεκινούν χωρίς καμία καθυστέρηση.
Ο Γερμανός υπουργός, μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης των υπουργών Οικονομικών των χωρών της Ευρωζώνης, κατά την οποία εγκρίθηκε η εκταμίευση της 5ης δόσης, το βράδυ του Σαββάτου (02/07), ανακοίνωσε, πως το νέο πακέτο στήριξης μπορεί να έχει οριστικοποιηθεί “πριν από την εκταμίευση της επόμενης δόσης το φθινόπωρο”.

Νέα επίθεση στην ιστοσελίδα MasterCard.com

Από το ιστολόγιο http://www.secnews.gr/archives/16282

mastercard icon Νέα επίθεση στην ιστοσελίδα MasterCard.comΓια ακόμη μια φορά δέχθηκε επιτυχημένη διαδικτυακή επίθεση η ιστοσελίδα MasterCard.com από συνεργασία των Anonymous και του Wikileaks.
Η διάσημη ιστοσελίδα δέχθηκε επίθεση DDoS (distributed denial of service attack) ενδεχομένως στα πλαίσια της συνεργασίας που είχε ξεκινήσει<…>
μεταξύ των Anonymous και των Lulzsec με την ονομασία “Operation Antisec”.
Πρόκειται για τη δεύτερη επιτυχημένη επίθεση εναντίον της ιστοσελίδας MasterCard.com. Όπως είχαμε δηλώσει σε προηγούμενη δημοσίευσή μας, η ιστοσελίδα είχε πέσει θύμα hacking ακόμη μια φορά όταν είχε προχωρήσει σε παύση συνεργασίας με το Wikileaks και ως αντίποινα ορισμένοι Wikirebels πραγματοποίησαν τη συγκεκριμένη επίθεση.
Untitled Νέα επίθεση στην ιστοσελίδα MasterCard.com
Untitled1 Νέα επίθεση στην ιστοσελίδα MasterCard.com

Όπως δηλώνουν ειδήμονες δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία να εντοπιστούν οι IP όσων πραγματοποίησαν την πρόσφατη επίθεση διότι δεν θα μπορέσει να αναγνωριστεί από την αστυνομία ποιοι υπολογιστές χρησιμοποιήθηκαν εθελοντικά και ποιοι είχαν δεχθεί επίθεση και είχαν γίνει hijacked.

Τρόικα: "Φιλόδοξο" το Μεσοπρόθεσμο - Σημαντικοί κίνδυνοι στην εφαρμογή των μέτρων

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     Η επιτυχία του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος εξαρτάται από την αποφασιστική εφαρμογή του, υπογραμμίζεται στην έκθεση για την τέταρτη αξιολόγηση από την Τρόϊκα του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας, που εξέδωσε σήμερα η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η έκθεση αυτή αποτέλεσε τη βάση για την απόφαση που έλαβε σήμερα το Eurogroup σχετικά με την εκταμίευση της 5ης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα.
Στα συμπεράσματα της έκθεσής της, η Επιτροπή εισηγείται την εκταμίευση της 5ης δόσης των δανείων και παράλληλα τον καθορισμό βασικών παραμέτρων ενός νέου χρηματοδοτικού προγράμματος για την Ελλάδα. Η Επιτροπή επαναλαμβάνει ακόμη ότι τάσσεται κατά της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, επισημαίνοντας πως μια παρόμοια εξέλιξη θα προκαλούσε σοβαρές επιπτώσεις διάδοσης σε άλλες οικονομίες της ΕΕ.
Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται στην έκθεση 173 σελίδων της Επιτροπής, η πλήρης και έγκαιρη εφαρμογή του συνολικού προγράμματος που συμφωνήθηκε με την Τρόϊκα θα διασφαλίσει την περαιτέρω πρόοδο με στόχο τη δημοσιονομική σταθεροποίηση, την οικονομική σταθερότητα και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας. Σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής το φιλόδοξο Μεσοπρόθεσμο καθώς και το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων αναμένεται να διατηρήσουν σε τροχιά το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής. Ωστόσο, όπως καταλήγει η έκθεση, υπάρχουν σημαντικοί κίνδυνοι σε ότι αφορά την εφαρμογή των μέτρων, οι οποίοι εάν δεν αντιμετωπιστούν κατάλληλα, θα θέσουν εν αμφιβόλω την επιτυχία του προγράμματος για αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας και βιωσιμότητα του χρέους. Η Επιτροπή θεωρεί ότι υπάρχουν μια σειρά από προϋποθέσεις οι οποίες είναι αναγκαίες για την επιτυχία της διαδικασίας προσαρμογής. Αναλυτικότερα, αναφέρεται στην αυστηρή εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και των μεταρρυθμίσεων αναπτυξιακού χαρακτήρα καθώς και την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων. Επίσης, λαμβάνοντας υπόψη τη διάρκεια, το εύρος και το χαρακτήρα των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, η πολιτική και κοινωνική συναίνεση παραμένει προαπαιτούμενο για την επιτυχία του προγράμματος, υπογραμμίζει η Επιτροπή, η οποία σημειώνει ότι οι αδυναμίες σε θεσμικό επίπεδο θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με ενισχυμένη τεχνική βοήθεια.

Κι όμως η ασφάλεια των επικοινωνιών των ΕΔ είναι ήδη υπό γερμανικό έλεγχο!

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=6736

Μια ερώτηση των Γ.Δημαρά και Β.Οικονόμου για το θέμα της πώλησης του ΟΤΕ ,επαναφέρει στο προσκήνιο το θέμα των απόρρητων επικοινωνιών για τις ανάγκες των ΕΔ.
Πέρα από το αστείο τίμημα της πώλησης άλλου ένα 10% του ΟΤΕ προς 400 εκατομμύρια ευρώ,υπάρχει ζήτημα με την ασφάλεια των επικοινωνιών. Μπορεί στην απάντηση που πήραν οι δύο βουλευτές να γίνεται αναφορά σε διατάξεις,νόμους αλλά και στην σύμβαση πώλησης με τους Γερμανούς για να πειστούμε ότι το απορρητο των επικοινωνιών είναι διασφαλισμένο όμως θα υπενθυμίσουμε την αποκάλυψη που είχε κάνει το Onalert πρόσφατα:ένα έγγραφο του ΓΕΕΘΑ προς την πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ -υπουργός ο κ.Βενιζέλος- στο οποίο γινόταν λόγος για επιτακτική ανάγκη ολοκλήρωσης του ΕΣΕΕΘΑ,γιατί από το 2009 “κρίσιμες υποδομές για την ασφάλεια των επικοινωνιών των ΕΔ”,βρίσκονται υπό γερμανικό έλεγχο! Για όσους δεν το πιστεύουν ιδού και το αποσπασμα του εγγράφου:


Αν ολοκληρώθηκε το έργο που ζήταγε το ΓΕΕΘΑ και το οποίο να σημειωθεί ότι γινόταν με χρήματα του ΝΑΤΟ; Όχι βέβαια...Το γιατί διαβάστε το στο σχετικό ρεπορτάζ του  Onalert  εδώ. 

“Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για το μέλλον …”

Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/07/03/110319/


Του Κώστα Ροδινού
Αλήθεια, πιστεύει κανένας  ότι  το Μεσοπρόθεσμο αποτελεί λύση; Αν το Μνημόνιο Ι ήταν καταστροφή, το Μεσοπρόθεσμο θα καταλήξει σε τραγωδία.  Δεν είναι τυχαίο πως  ούτε τα γνωστά εξαπτέρυγα  τόλμησαν να το ψηφίσουν.

Ο αφανισμός της μεσαίας τάξης
Θα το πω επιγραμματικά:  το Μεσοπρόθεσμο  νομοθετεί τον αφανισμό  της μεσαίας τάξης. Την εξοντώνει οικονομικά,  την εξαθλιώνει κοινωνικά, την εξουθενώνει ψυχολογικά, την εξωθεί στα άκρα πολιτικά.
Σύντομα  χιλιάδες, μικρομεσαίοι και ελεύθεροι επαγγελματίες,  θα έχουν  χρέη προς το Δημόσιο (άρα θα είναι χωρίς φορολογική ενημερότητα), οφειλές στα Ασφαλιστικά ταμεία (άρα χωρίς ασφαλιστική ενημερότητα). Συνέπεια πρώτη: δεν θα θεωρούν  βιβλία, άρα δεν μπορούν  να δουλέψουν! Επιπλέον, λόγω αδυναμίας εξυπηρέτησης των δανείων, θα καταχωρηθούν  στο Τειρεσία ! Πολλοί θα βάλουν λουκέτα. Νέος εφιάλτης. Κλεισμένα μαγαζιά σημαίνει αύξηση της ανεργίας, περιορισμό της ενεργού ζήτησης, μειωμένες εισφορές στα ταμεία, αύξηση των επιδομάτων ανεργίας κοκ.  Έχει απασχολήσει την Κυβέρνηση τι συμβαίνει στην πραγματική οικονομία;
Μα τότε γιατί ψηφίστηκε; Δεν βλέπουν ότι γονατίζει την κοινωνία;
Όλοι το βλέπουν  και όλοι το ξέρουν!
Την Τετάρτη η “Ελ Παΐς”, σημείωνε:  ” Η Ευρώπη και το ΔΝΤ πρέπει να αναθεωρήσουν τα κριτήρια διάσωσης“.

Πόσο αστυνομολάγνοι είμαστε;

Από το ιστολόγιο http://www.elkosmos.gr/

zafeiropoulos_sketch
Θέλετε να το πείτε παιδική ασθένεια, θέλετε να το ονομάσετε μαζοχισμό, πείτε το ψυχοπαθολογική κατάσταση, ιδεολογικό κόλλημα, φετίχ με την στολή ή ίσως και υπαλληλική σχέση ενίοτε. Πείτε όπως θέλετε αλλά αυτό που είναι πραγματικότητα είναι οι σχέσεις του «χώρου» μας με τα σώματα ασφαλείας. Σχέσεις κάθε μορφής και τύπου, που μπορούν να ξεκινούν από μία απλή ιδεολογική συμπάθεια και να φτάνουν μέχρι αυτές της εξάρτησης. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Με αφορμή τα επεισόδια της τελευταίας εβδομάδας, η παρουσία στο Σύνταγμα μίας ομάδας πατριωτών συνδικαλιστών της ΕΘΕΛ, έδωσε στην αριστερά και το σύστημα την ευκαιρία να βγάλει από το ντουλάπι τον ακροδεξιό μπαμπούλα. Δεν φταίνε δηλαδή οι αναρχικοί που προβόκαραν τις εκδηλώσεις, δεν φταίει η ηγεσία της αστυνομίας που έπνιξε την Αθήνα στο δηλητήριο αφήνοντας παράλληλα τους προηγούμενους να καίνε ανενόχλητοι, αλλά για όλα και πάλι φταίνε οι ακροδεξιοί. Τις καταγγελίες μάλιστα τις ξεκίνησαν «δεξιά» κανάλια, για να πάρουν το θέμα οι αριστεροί και να το ολοκληρώσουν οι πασόκοι κάνοντας ΕΔΕ και καταγγέλλοντας παρακρατικές σχέσεις αστυνομίας και Χρυσής Αυγής.

ΓΕΣ: Γενικό Επιτελείο ... Στύσης; - Πόσο πιο χαμηλά θα πέσουν;

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/
Πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει ένα Γενικό Επιτελείο; Το Γενικό Επιτελείο Στρατού, ναι, του ένδοξου κατά το παρελθόν Ελληνικού Στρατού, δεν ασχολείται με το "μαύρο χάλι" της εκπαίδευσης, της έλλειψης πυρομαχικών, την έλλειψης ΤΟΜΑ, των περικοπών, της έλλειψης προσωπικού, της μείωσης ακόμα και του συσσίτιο του προσωπικού, από το εθνοκτόνο Μνημόνιο, αλλά εκδίδει ανακοίνωσεις για θέματα του ... πέους! 
Έτσι το είδαμε κι αυτό: Απάντηση σε δημοσίευμα που υποστηρίζει ότι στο 401 ΓΣΝΑ εκτελούνται εγχειρήσεις σε δικαιούχους στρατιωτικούς αποκατάστασης της ... στύσης του! Πόσο περισσότερο να "πατώσει" ένα Επιτελείο; Τι έλεγε το δημοσίευμα (στο ΕΘΝΟΣ); Ότι γίνονται επεμβάσεις αποκατάστασης στυτικής δυσλειτουργίας σε απόστρατους που είχαν προβλήματα στύσης με τη μέθοδο..."κανονάκι" και με οικονομική επιβάρυνση των προϋπολογισμών των στρατιωτικών νοσοκομείων διέταξε το υπουργείο Άμυνας!
Πρόκειται για τη μέθοδο όπου τοποθετείται ένα είδος “αντλίας” που βοηθά στη στύση.

Σε αυτό το "καυτό θέμα" αποφάσισε να απαντήσει το ΓΕΣ.
Για την ιστορία αξίζει να δούμε την απίθανη ανακοίνωση:
"Με αφορμή δημοσιεύματα του ημερήσιου τύπου, που αφορούν στην «βιομηχανία ανόρθωσης (σ.σ. πέους) που έχει στηθεί στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών», από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνονται τα παρακάτω:
Σύμφωνα με τα τηρούμενα στοιχεία από το 401 ΓΣΝΑ, τα τελευταία 3 χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί 4 επεμβάσεις τέτοιου τύπου, σε ασθενείς οι οποίοι έπασχαν από σοβαρές επιπλοκές μεταβολικών νοσημάτων και προηγηθείσες βαρείες ογκολογικές επεμβάσεις.
Παρ’ όλ’ αυτά, το Γενικό Επιτελείο Στρατού, μετά από εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Μπεγλίτη, έχει διατάξει την άμεση διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, για την διερεύνηση των καταγγελλομένων παρατυπιών σε βάθος".
Που είστε Δαβάκη, Τσακαλώτε, Παπάγο, Γρίβα, να δείτε ποιοι σας διαδέχτηκαν και με τι ασχολούνται...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr