Κυριακή, 3 Ιουλίου 2011

Γιούνκερ: Η κυριαρχία της Ελλάδας θα περιοριστεί πολύ-Αντίδραση από το ΛΑΟΣ

Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/07/blog-post_3228.html

Οι Έλληνες πρέπει να προετοιμαστούν για “ξένες παρεμβάσεις” στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και στη διαχείριση του χρέους, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό Focus, ανέφερε μάλιστα ότι “η κυριαρχία της Ελλάδας θα περιοριστεί σημαντικά”.

Και διευκρινίζει:
“Για να διαχειριστούν το κύμα αποκρατικοποιήσεων θα χρειαστούν έναν θεσμό ανάλογο με το γερμανικό Treuhand” (ένας φορέας που δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 90 ώστε να διαχειριστεί τις πρώην κρατικές εταιρείες της Ανατολικής Γερμανίας που είχε καταρρεύσει).

“Δεν πρέπει να προσβάλλουμε τους Έλληνες, πρέπει όμως να τους βοηθήσουμε. Οι ίδιοι δηλώνουν ότι είναι έτοιμοι να δεχτούν ειδικούς από την Ευρωζώνη για να βοηθηθούν στην εφαρμογή των οικονομικών μεταρρυθμίσεων” προσθέτει.

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρόεδρος του Eurogroup (Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης) κ. Γιούνκερ δήλωσε “πεπεισμένος” ότι τα μέτρα που επικυρώθηκαν πρόσφατα από τη Βουλή “θα λύσουν το πρόβλημα”.

“Η κρίση σε μεγάλο βαθμό προκλήθηκε απο εσωτερικές παθογένειες. Μεταξύ του 1999 και του 2010 οι μισθοί αυξήθηκαν κατά 106,6% ενώ η οικονομία δεν άντεχε κάτι τέτοιο. Οι αυξήσεις αυτές δεν έλαβαν υπ'όψη την παραγωγικότητα” τονίζει καταλήγοντας.


Ρεπορτάζ του Aljazeera για την κρίση στην Ελλάδα



Αντιδράσεις

“Όσο έχουμε ανάγκη από δανεικά, τόσο οι όροι που θα τίθενται θα είναι επαχθέστεροι. Πρέπει η Ελλάδα να μαζέψει τα κομμάτια της, και να προσπαθήσει σε κάθε Δήμο να λειτουργήσει μέσα σε άμεσο χρονικό διάστημα μια μικρή, ή μεγάλη εξαγωγική μονάδα. Όλα τα άλλα, Μνημόνιο, Μεσοπρόθεσμο, κ.λπ., είναι αναστολή εκτελέσεως της χώρας” αναφέρει ανακοίνωση του ΛΑΟΣ.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου